Corsica

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Corsica: de beste attracties

Corsica: De beste dingen die je niet wil missen

 • Ajaccio/Porticcio:boottocht Îles Sanguinaires & Golf Ajaccio

  1. Ajaccio/Porticcio:boottocht Îles Sanguinaires & Golf Ajaccio

  Bewonder de bezienswaardigheden aan de noordkust van Ajaccio tijdens een boottocht van 3 uur, zoals het huis van Tini Rossi, de Griekse kapel, de zeebegraafplaats en de citadel. Bewonder de toren van Parata en de Îles Sanguinaires (een Natura 2000-gebied) vanaf het water. Tijdens de tour vertelt je gids je interessante feiten over de baai van Ajaccio en de geschiedenis van de stad. Neem een pauze op het eiland Mezumare. Het is het grootste eiland in de archipel van Sanguinaires en alleen per boot te bereiken. Het is de thuisbasis van zeldzame diersoorten. Ga zwemmen na een pauze van 1 uur of maak een wandeling naar de vuurtoren en semafoor Alphonse Daudet. Zie de ruïnes van de Lazaretto. Hier moesten de koraalvissers hun quarantainetijd doorbrengen na hun terugkeer uit Afrika.

 • Porto: milieuvriendelijke boottocht Scandola-natuureservaat

  2. Porto: milieuvriendelijke boottocht Scandola-natuureservaat

  Ontdek het natuurreservaat Scandola en bezoek het charmante dorpje Girolata tijdens een boottocht vanuit Porto naar de kust van Corsica. Vaar in stilte over de wateren van het reservaat op een milieuvriendelijke hybride boot en geniet van toegang tot eersteklas zitplaatsen dankzij het instappen met prioriteit. Je ontmoet de vriendelijke bemanning van het schip die je helpt met het aan boord gaan en gaat vervolgens op pad om dit door UNESCO beschermde natuurreservaat te verkennen, dat alleen toegankelijk is over zee en onderworpen is aan strikte bescherming. Zie kustgrotten, het diverse zeeleven en zeevogels, zoals visarenden en slechtvalken, vanaf een respectabele afstand om de natuurlijke omgeving niet te verstoren. Leer meer over de ecologie van het reservaat door middel van live Frans commentaar tijdens de tour. Pauzeer 30 minuten in het afgelegen en schilderachtige kustplaatsje...

 • Porto: boottocht Scandola, Girolata en Calanches van Piana

  3. Porto: boottocht Scandola, Girolata en Calanches van Piana

  Ontdek de wonderen van de Golf van Porto, een buitengewoon natuurlijk gebied dat is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Deze ervaring is bedoeld voor volwassenen en kinderen en is veilig en altijd onder toezicht van ervaren en competente medewerkers. Je zeilt eerst naar het Scandolareservaat, de thuisbasis van prachtige kliffen en een zeebed. Het Scandolareservaat ligt in het noorden van de Golf van Porto en is in 1975 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het bevat imposante kliffen en meer dan 30 plantensoorten. Vervolgens maak je een tussenstop in Girolata, een klein dorpje aan de rand van een prachtige baai. Het is een pittoresk dorpje dat alleen bereikbaar is over zee of via een klein pad van ongeveer 4 kilometer. Ten slotte bezoek je de kreken van Pianas, een droomachtige plaats gevuld met prachtige kleuren. Aan het einde van de activiteit zeil je terug naar het beginpunt.

  Wel jammer dat er op stond dat de gids in het Engels ging spreken en dit niet deed. Zaten bijna met allemaal Belgen op de boot. Enigste nadeel. Voor de rest alles top!

 • Vanuit Porto: boottocht Calanche de Piana

  4. Vanuit Porto: boottocht Calanche de Piana

  Vertrek vanuit Porto en ontdek UNESCO-Werelderfgoedlocatie de Calanques de Piana in de Golf van Porto per stille hybride boot, uit respect voor het milieu. De Calanques de Piana liggen halverwege tussen Ajaccio en Calvi, dichtbij het stadje Piana, en maken deel uit van een vulkanisch complex dat op het hoogste punt wel 300 meter boven de zee uit stijgt. Bewonder de roze granieten rotsen die door de eeuwen gevormd zijn door veranderingen in de temperatuur, harde winden en het sproeien van de zee. Ontdek een reeks fantastische rotsformaties, in spectaculaire vormen gehouwen en omringd door kristalblauwe wateren. Het gebied is rijk aan zeeleven en vogels, en kent tevens een enorme diversiteit aan rotsen op locaties die het gebied een heel specifieke sfeer geven.

  Prachtige boottocht aan het eind van de middag met warm zonlicht op de rotsen. De boot vaart tot aan de grot, fantastisch! Aanbevolen.

 • Van Calvi: naar Scandola – boottocht van 4 uur

  5. Van Calvi: naar Scandola – boottocht van 4 uur

  Klim aan boord van de nieuwe en prachtige boot Santa Regina in de haven van Calvi. Verheug je op een persoonlijke en onvergetelijke ervaring in een kleine groep van maximaal 12 personen. Ontdek de citadel van Calvi per boot en vaar 1 uur langs de westkust van Corsica voordat je het Scandola-natuurreservaat, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, bereikt. Vaar langzaam door de prachtige wateren vlak bij de kust, zodat je elk detail in alle rust kunt zien en zelfs verborgen hoekjes van deze unieke plek kunt ontdekken. Bezoek de grotten, de wilde stranden en zwem in het kristalheldere water.  Aan boord ontvang je een snorkeluitrusting en instructies van je kapitein en een heerlijk drankje, terwijl je geniet van de Corsicaanse zon. Na een gedenkwaardige boottocht van 4 uur, keer je terug naar de haven in Calvi.

 • Scandola, Girolata en Calanche de Piana: dagttocht per boot

  6. Scandola, Girolata en Calanche de Piana: dagttocht per boot

  Vertrek vanuit Ajaccio of Porticcio op een eendaagse boottocht door de Golf van Porto en het Scandola-natuurreservaat dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Je leert één van de laatste mediterrane gebieden kennen die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels, waar je visarenden en slechtvalken in hun natuurlijke omgeving ziet. Het natuurreservaat is in 1975 opgezet en is alleen bereikbaar via zee. Het wordt streng beschermd. Je stopt in het kustplaatsje Girolata en hebt 2 uur lang de tijd om het afgelegen dorp te verkennen. Je kunt er en een leuk restaurant opzoeken voor de lunch of picknicken op het strand. In de winter is Girolata een afgelegen dorp met ongeveer 15 inwoners. Aan het einde van de oorlog werd het bijna achtergelaten, maar toeristen hebben het weer in ere hersteld. In de middag vaar je verder naar de Calanche de Piana om een uitzonderlijk landschap van roze grani...

 • Corsica: boottocht

  7. Corsica: boottocht

  Bezoek een van de beste plekken van Corsica via bootroutes die je ervaring optimaliseren. Leer de magische golf van Porto kennen, zie de prachtige kreken van Piana en bewonder het reservaat Scandola. Bezoek deze uitzonderlijke plaats, geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed.  Stap comfortabel aan boord van een stevige boot met capaciteit voor 12 personen. Dankzij hun kleine formaat kunnen ze grotten in, naar de kust varen en je het landschap optimaal laten zien. Tijdens dit uitje op zee heb je kans om dolfijnen en andere zeezoogdieren te ontmoeten.

 • Corsica: begeleide zeereis vanuit Porto-Ota

  8. Corsica: begeleide zeereis vanuit Porto-Ota

  Laat u meeslepen door de magie van het strand en de berglandschappen in Porto Orta. Stort je op een hybride rondvaartboot die speciaal is ontworpen om flora en fauna te beschermen. De elektrische voortstuwing maakt het mogelijk om in beschermde gebieden te navigeren zonder vervuilende emissies of geluidsoverlast. Kies voor een excursie in de turquoise wateren van Calanche de Piana en Capo Rosso en hun indrukwekkende panorama's, of kies ervoor om naar het Scandola-natuurreservaat en het paradijselijke dorp Girolata te varen, waar u een duik kunt nemen in het kristalheldere water. Of selecteer de complete rondreis door de Golf van Porto, waar u de mooiste wilde en beschermde gebieden van het Isle of Beauty zult ontdekken.

 • Ajaccio: Beginnersduik met ervaren instructeur

  9. Ajaccio: Beginnersduik met ervaren instructeur

  Bereid je voor op je allereerste duik, begeef je naar het duikcentrum om je wetsuit te verzamelen en reis vervolgens naar zee om een favoriete duikplek voor de kust van Corsica te verkennen. Krijg een gedetailleerde briefing over hoe je de duikuitrusting opzet en hoe je veilig kunt duiken voordat je het water in gaat om te leren manoeuvreren op het oppervlak. Raak vertrouwd met de apparatuur voordat je een paar meter onder de oppervlakte duikt volgens de instructies van je gids. Bewonder de onderwaterwereld terwijl je gids voorop loopt en wees op het verbazingwekkende zeeleven en de prachtige vissen die je tegenkomt. Breng ongeveer 20 minuten onder water door voordat je terug naar de oppervlakte komt voor een warme drank of een aperitief. Geniet van het prachtige uitzicht op de kust terwijl je terug naar het land komt.

 • Calvi: Scandola en Girolata 6-uur durende boottocht

  10. Calvi: Scandola en Girolata 6-uur durende boottocht

  Spring aan boord van de nieuwe en mooie Santa Regina-boot in de haven van Calvi. Neem plaats voor een intieme en onvergetelijke rit met een capaciteit van slechts 12 passagiers. Ontdek de citadel van Calvi per boot en zweef gedurende 1 uur langs de westkust van Corsica. Vaar dicht langs de kust en langzaam door het water, zodat je elk detail van je omgeving in je op kunt nemen. Wanneer je aankomt bij het door UNESCO beschermde Scandola-natuurreservaat, bezoek je grotten, wilde stranden en ga je zwemmen in het kristalheldere water. Verken het dorp Girolata gedurende 1 uur, waar u kunt lunchen in een van de vele restaurants. Terug aan boord zal uw kapitein u voorzien van snorkelmateriaal en instructies, naast een lekker drankje terwijl u geniet van de zon van Corsica. Na een prachtige reis van 6 uur keert u terug naar de haven in Calvi.

  Mooie tocht in een schitterende omgeving. Fijne gids die erg goed zijn best deed om in het Engels uitleg te geven.

Sitemap Corsica

Wil je alle activiteiten in Corsica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Corsica

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.128 beoordelingen

Leuke activiteit, we waren beetje vroeger op de afspraak wat geen enkel probleem was om te starten alsook kregen we leuke informatie voor een eventuele fietsroute. Top service met andere woorden, wij zijn fan!

Een schitterende cruise met een super met veel humor en een goed humeur! Prachtige landschappen met de toegevoegde bonus van dolfijnen aan het eind van de dag! Het was perfect!

Erg leuke excursie. Belang van een kleine boot die bezoeken aan kleine grotten mogelijk maakt. Snelle boot met wat sensaties in krappe bochten !!!!!!!!!!!

Mooie excursie met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en uitleg van de gids bovenaan.

Zeer goede bootkapitein. Zeer mooie rondleiding. Sterk aanbevolen.