Kies data

Dingen om te doen Corsica

De geboorteplek van Napoleon heeft een prachtig landschap, van turquoise stranden tot imposante bergtoppen.

Corsica: De beste dingen die je niet wil missen

Ajaccio of Porticcio: Scandola natuurreservaat boottocht

1. Ajaccio of Porticcio: Scandola natuurreservaat boottocht

Vertrek vanuit Ajaccio of Porticcio voor een boottocht van een hele dag door het Scandola-natuurreservaat en de Golf van Porto, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bewonder een van de laatste mediterrane enclaves die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels. Pauzeer in het kustplaatsje Girolata en verken gedurende 2 uur op je gemak het afgelegen dorpje. Vind een leuk restaurant voor de lunch of geniet van een picknick op het strand. In de winter is Girolata een afgelegen dorp met ongeveer 15 inwoners. Ga vervolgens naar de Calanches van Piana om een uitzonderlijk landschap van roze granieten rotsen te ontdekken die in de loop der eeuwen zijn gevormd door temperatuurschommelingen, sterke winden en opspattend zeewater. Ontdek de geologische diversiteit en de unieke ligging van de rotsen die het gebied een bijzonder karakter geven.

Porto: milieuvriendelijke boottocht natuureservaat Scandola

2. Porto: milieuvriendelijke boottocht natuureservaat Scandola

Ontdek het natuurreservaat Scandola en bezoek het charmante dorpje Girolata tijdens een boottocht vanuit Porto naar de kust van Corsica. Vaar in stilte op een milieuvriendelijke hybride boot over de wateren van het reservaat en profiteer, dankzij het instappen met prioriteit, van toegang tot de beste zitplaatsen. Ontmoet de vriendelijke bemanning van het schip, die je helpt met het aan boord gaan, en ga vervolgens op pad om dit door UNESCO beschermde natuurreservaat te verkennen, dat alleen toegankelijk is via de zee en strikt wordt beschermd. Bekijk kustgrotten, het diverse zeeleven en zeevogels als visarenden en slechtvalken vanaf een respectabele afstand, om zo de natuurlijke omgeving niet te verstoren. Leer meer over de ecologie van het reservaat dankzij de live toelichting in het Frans tijdens de tour. Pauzeer 30 minuten in het afgelegen en schilderachtige kustplaatsje Girolata, dat wordt omgeven door de zee en alleen per boot bereikbaar is. Wandel door het dorp of koel af met een duik en kijk uit naar de wilde koeien die door de straten, cafés en over het strand van Girolata zwerven. Upgrade je beleving met een optionele trip naar de prachtige rotsformatie Calanche de Piana. Bewonder een prachtig roze granieten geologisch landschap, dat op unieke wijze ontstaan is door eeuwenlange harde wind en opspattend zeewater.

Ajaccio/Porticcio:boottocht Îles Sanguinaires & Golf Ajaccio

3. Ajaccio/Porticcio:boottocht Îles Sanguinaires & Golf Ajaccio

Bewonder de bezienswaardigheden aan de noordkust van Ajaccio tijdens een boottocht van 3 uur, zoals het huis van Tini Rossi, de Griekse kapel, de zeebegraafplaats en de citadel. Bewonder de toren van Parata en de Îles Sanguinaires (een Natura 2000-gebied) vanaf het water. Tijdens de tour vertelt je gids je interessante feiten over de baai van Ajaccio en de geschiedenis van de stad. Neem een pauze op het eiland Mezumare. Het is het grootste eiland in de archipel van Sanguinaires en alleen per boot te bereiken. Het is de thuisbasis van zeldzame diersoorten. Ga zwemmen na een pauze van 1 uur of maak een wandeling naar de vuurtoren en semafoor Alphonse Daudet. Zie de ruïnes van de Lazaretto. Hier moesten de koraalvissers hun quarantainetijd doorbrengen na hun terugkeer uit Afrika.

Porto: boottocht Scandola en Calanches van Piana

4. Porto: boottocht Scandola en Calanches van Piana

Ontdek de Golf van Porto per boot en zie waarom dit bijzondere natuurgebied is geclassificeerd als UNESCO-Werelderfgoed. Verken het natuurreservaat Scandola en bewonder de opvallende kliffen, omgeven door de diepblauwe oceaan. Bekijk de beroemde rotsformaties van Calanches de Piana. Ga aan boord in Porto en begin de zeiltocht naar het Scandola-reservaat, de thuisbasis van prachtige kliffen en een prachtige zeebodem. Verken een indrukwekkende locatie die sinds 1975 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Word omringd door meer dan 30 plantensoorten. Navigeer naar de Calanches de Piana om de unieke natuurlijke rotsformaties van dichtbij te bekijken. Maak geweldige foto's van dit betoverende wonder en vaar vervolgens weer terug naar je startpunt in Porto.

Vanuit Porto: boottocht Scandola en Calanche de Piana

5. Vanuit Porto: boottocht Scandola en Calanche de Piana

Verken de UNESCO-Werelderfgoedlocatie van het Scandola-natuurreservaat tijdens een schilderachtige boottocht vanuit Porto. Ervaar een van de laatste mediterrane gebieden die onderdak bieden aan inheemse flora en vogels en ontdek het opvallende rotsachtige landschap van Calanche de Piana. Vertrek vanuit Porto aan boord van een semi-rigide boot en vaar door het reservaat, rijk aan zeeleven en zeevogels. Stop in het kustplaatsje Girolata en bewonder de prachtige omgeving, omringd door de zee. In de winter is het hier met ongeveer 15 bewoners vrijwel verlaten. Trek de Calanche de Piana in en verken het uitzonderlijke landschap van roze granieten rotsen, door de eeuwen heen gevormd door temperatuurwisselingen, harde wind en opspattend zeewater. Observeer de geologische diversiteit van de rotsen en spring in het kristalblauwe water voor een verkoelende duik in een natuurlijk zwembad.

Corsica: boottocht

6. Corsica: boottocht

Bezoek een van de beste plekken van Corsica via bootroutes die je ervaring optimaliseren. Leer de magische golf van Porto kennen, zie de prachtige kreken van Piana en bewonder het reservaat Scandola. Bezoek deze uitzonderlijke plaats, geclassificeerd als UNESCO Werelderfgoed.  Stap comfortabel aan boord van een stevige boot met capaciteit voor 12 personen. Dankzij hun kleine formaat kunnen ze grotten in, naar de kust varen en je het landschap optimaal laten zien. Tijdens dit uitje op zee heb je kans om dolfijnen en andere zeezoogdieren te ontmoeten.

Van Porto: Piana Creeks, Scandola & Girolata op familieboot

7. Van Porto: Piana Creeks, Scandola & Girolata op familieboot

Als u vanuit Porto vertrekt, kunt u de Calanches de Piana bewonderen door langs de kust te varen richting Capo Rosso met zijn grotten en natuurlijke poelen, een magische plek die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Op een gezinsvriendelijke speedboot vaart u naar het Scandola-natuurreservaat. Op de terugweg kunt u het kleine gehucht Girolata ontdekken, dat alleen over zee of te voet bereikbaar is. Daar is een stop van 30 minuten gepland. Tijdens deze excursie kunt u genieten van een zwempauze, snorkelen (maskers aanwezig), afhankelijk van de weersomstandigheden. Misschien krijgt u de kans om dolfijnen of andere walvisachtigen te observeren die uw pad kunnen kruisen. Duur van de tour ongeveer 3u15

Vanuit Ajaccio: Ajaccio Vision Tour met open bus

8. Vanuit Ajaccio: Ajaccio Vision Tour met open bus

Geniet van een 360-graden uitzicht over de keizerlijke stad met een bus met open dak. Vertrek vanaf de Square Foch en rijd langs het De Gaulle-plein met het standbeeld van Napoleon met zijn vier broers. Rijd vervolgens over het Austerlitz-plein en bekijk het Casone-monument gewijd aan Napoleon I. Vervolg je ontdekkingstocht langs de kustweg van de Sanguinaires om te genieten van de prachtige uitzichten over de baai van Ajaccio. Kom aan op het Parata-punt voor een stop van 20-30 minuten en waardeer het uitzonderlijke uitzicht over de archipel.

Corsica: dagcruise naar Scandola, Girolata en Calanques Piana

9. Corsica: dagcruise naar Scandola, Girolata en Calanques Piana

Verken de verborgen wonderen van de Corsicaanse kust die alleen over zee bereikbaar zijn tijdens een dagtocht per speedboot. Bezoek het natuurreservaat Scandola, een UNESCO-werelderfgoed, geniet van vrije tijd om door Girolata te dwalen en bekijk de natuurlijke zwembaden van Calanques de Piana. Begin uw cruise in Sagone of Cargèse, afhankelijk van de optie die u selecteert. Stap aan boord van een 12-persoons speedboot en vaar naar het beroemde Scandola-natuurreservaat. Terwijl je door het reservaat vaart, leer je over de grillige kliffen en rode rotsformaties die je ziet vanuit je gids. Na het verlaten van het reservaat, maak je een wandeling van 30 minuten door het kleine dorpje Girolata, dat alleen toegankelijk is vanaf de zee. Geniet van de zon op het zandstrand, ga zwemmen of snuffel rond in de winkels. Nadat u klaar bent, gaat u aan boord van de boot en gaat u verder naar de Calanques de Piana. Spring in het heldere water voor een verfrissende duik in de Calanques de Piano voordat je door de prachtige grotten van Capo Rosso vaart. Keer terug naar Sagone of Cargèse langs de rode kliffen van Corsica.

Vanuit Ajaccio of Porticcio: dagtrip naar Bonifacio per boot

10. Vanuit Ajaccio of Porticcio: dagtrip naar Bonifacio per boot

Je ontdekt de spectaculaire landschappen van de  zuidkust van Corsica aan boord van een rondvaartboot vanuit Ajaccio of Porticcio tijdens een dagtocht naar de gemeente Bonifacio en haar legendarische rotsformaties. Je vaart naar de Golf van Valinco voor een adembenemend uitzicht op de kust. Bekijk de beroemde leeuwvormige rots van Roccapina en meer. Onderweg kom je meer te weten over de geschiedenis van Corsica en zijn tradities. Kom dicht bij de uitgehouwen Trap van Koning Aragon, volgens de legende door de troepen van Alfonso V in één nacht gemaakt, tijdens de onsuccesvolle belegering van Bonifacio in 1420. Je bewondert de zeegrotten in de vorm van de hoed van Napoleon en de karakteristiek uitgeslepen rotsformatie Grain de Sable. Bij aankomst in Bonifacio heb je 4 uur de tijd om de omgeving te verkennen en een mooie lunchplek te vinden. Je reist met de minitrein gemakkelijk heen en weer tussen de haven en de citadel in de bovenstad. Gelegen direct aan de Middellandse Zee en gescheiden van Sardinië door de Straat van Bonifacio, staat de gemeente bekend om zijn idyllische stranden en torenhoge kliffen.

Topactiviteiten

Veelgestelde vragen over Corsica

Welke topattracties zijn een must-see in Corsica?

Corsica: wat zijn de beste deals en kortingen op activiteiten?

Overzicht activiteiten in Corsica

Wil je alle activiteiten in Corsica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Corsica

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.092 beoordelingen

Prachtige ervaring om Corsica vanaf het water te bewonderen. En ooooo wat is het mooi. Nog een beetje spectaculair ook met een bloedgang over het water. Mooie combinatie. Gids was een geschikte vent met humor en kennis wel alleen in het Frans. Maar je bent dan ook in Frankrijk.

Zeer leuke activiteit Het personeel was erg aardig en attent, de commentatoren waren aangenaam om naar te luisteren en vol humor. Het landschap is adembenemend.

De zeereis en de ontdekking van de Sanguinaires-eilanden waren perfect, een zeer goede sfeer op de boot, niets te zeggen! Dankjewel!

Zeer aangename wandeling Prachtige site De klim naar de vuurtoren en het uitzicht vanaf daar is prachtig

Super trip op zee, met commentaar. heel mooi Nico.