Meer foto's

Vanaf € 83 per persoon

Costa Brava dagtour vanuit Barcelona

Product ID: 24460
Gecertificeerd
Belangrijke Informatie
Duur
12 uur
Elektronische voucher toegestaan
Afgedrukte voucher geaccepteerd
Directe bevestiging
Live gids
Spaans, Engels
Audiogids/koptelefoons
Chinees, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch

Datum en deelnemers kiezen:

Laden...

Wat ga je doen
 • Ontdek de prachtige klifs en grotten van de Costa Brava
 • Wandel door de charmante vissersdorpjes
 • Volg de voetsporen van de Griekse, Romeinse en middeleeuwse periode
 • Wandel langs de Camino de Ronda
 • Neem een boottrip naar de Medes-eilanden archipel
Overzicht
Ontdek de Costa Brava tijdens een dagtour vanuit Barcelona en ontdek de prachtige kustlijn landschappen, de charmante dorpjes en belangrijke zeereservaten.
Wat te verwachten
Tijdens deze 12-uur durende tour vanuit Barcelona ontdek je de kust van Girona, die 100 jaar geleden gedoopt werd tot de Costa Brava (door zijn kustlijn die uit kleine grotten bestaat). De natuurlijke schoonheid van dit gebied zie je terug in verschillende beschermde gebieden zoals Cap de Creus, de Emporda Marhes en het Marine Reservaat van de Medes eilanden.

Dit gebied was vroeger een plek van toegang, doorgang en wonen van verschillende culturen en beschavingen. Iedere cultuur heeft zijn invloed gehad, zo kun je bijvoorbeeld nog steeds de Griekse en Romeinse plekken in Èmpuries zien.

Vertrek vanuit Plaça Catalunya om 08:30 uur en neem de snelweg naar Calella de Palafrugell, een klein vissersdorp met een grote architectonische en natuurlijke schoonheid waar je ook de baai bezoekt met zijn spectaculaire uitzichten.

Neem een makkelijke 15-minuten wandeling langs de Camino de ronda naar het dorpje Llafranc. De Camino de Ronda gaat langs de gehele Costa Brava en was vroeger een smokkelroute. Vandaag de dag ontdek je hier prachtige plekken die normaliter niet toegankelijk zijn.

Ontdek het elegante zeedorp Llafranc voordat je naar Pals gaat rond de middag. Dit dorp, dat gesitueerd is op de top van een heuvel, is in zijn geheel geïntegreerd in de middeleeuwse bouw. Op de top vind je een 12e eeuwse cylindervormige toren die je van ver kunt zien. Geniet van adembenemende uitzichten over Costa Brava en de omgeving vanaf een terras en wandel over de stenen straten van het oude dorp. Waardeer de ronde bogen, de gevels met gepunte ramen en perfect gerestaureerde stenen balkons.

Ga verder naar l'Estartit, een belangrijke duikersplek doordat het dichtbij de Medes-eilanden archipel is, met een groot aanbod van flora en fauna.

Dit ecosysteem is geïdentificeerd als een van de beste marine reservaten in de Westerse Middellandsezee met meer dan 1200 soorten leven. Geniet van een lunchpauze en wandel door het dorp. Ga vervolgens aan boord van de semi-onderwater Nautilus boot.

Je gaat naar de eilanden die op een afstandje liggen en waar je van spectaculaire uitzichten kunt genieten. Door onderwaterruimtes met grote ramen krijg je een exceptioneleel uitzicht over het bodem leven, het is net alsof je duikt!

Ga verder naar de indrukwekkende klifs van Sierre de Montgrí, alleen toegankelijk per boot en een van de best bewaarde en nog niet vervuilde gebieden aan de Costa Brava.

De laatste stop is in de Griekse en Romeinse ruïnes van Èmpuries. Een expert gids neemt je mee naar de enige plek in Spanje waar een Griekse en Romeinse stad naast elkaar bestaan hebben. Bewonder de overblijfselen van de stadsmuren, de Acropolis, de marktplaats en vele andere gebouwen. Bekijk de Griekse poort die dateert uit de 1e eeuw voor Christus en de Romeinse stadsbezienswaardigheden zoals de mazaïek vloer die in een perfecte staat is, het Forum, de overblijfselen van een Amphitheater en andere beelden en overblijfselen van straatwerken.
Inbegrepen
 • Transport per comfortabele bus met gratis WiFi
 • Gids
 • Boottrip
 • Tickets
 • Bezoek met gids aan de Griekse en Romeinse ruïnes
 • Audiogids service in het Duits, Frans, Italiaans, Chinees, Portugees en Russisch
Niet inbegrepen
 • Lunch
Annuleringsbeleid
Annuleer tot 1 dag van tevoren voor een volledige terugbetaling
Trefpunt

Placa Catalunya, Barcelona, voor het Hard Rock Café. Wees 15 minuten voor de vertrektijd aanwezig. (Openen in Google Maps)

Onze belofte aan jou
 • Direct boeken met gegarandeerde plekken
 • Altijd beste prijs garantie
De meningen van andere bezoekers (41 Beoordelingen)

Georganiseerd door

Barcelona Holiday

Product ID: 24460