Rondleiding

Girona: kleine groepswandeling

Girona: kleine groepswandeling

Vanaf € 27 per persoon

Volg een uitgebreide rondleiding van 3 uur om de monumentale stad Girona te ontdekken. Je wordt teruggebracht naar de middeleeuwen tijdens een wandeling door de Joodse wijk. Verken 2000 jaar geschiedenis met je deskundige lokale gids.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Directe boekingsbevestiging
Tourgids
Spaans, Engels
Kleine groep
Beperkt tot 10 deelnemers

Belevenis

Highlights
 • Loop langs de oude muren om de stad vanaf de top te bekijken
 • Bezoek de kathedraal van Girona met het breedste gotische schip van de wereld
 • Bezoek de beroemde brug ontworpen door Gustave Eiffel
 • Ontdek de filmlocaties uit de Game of Thrones-serie
Volledige beschrijving
De oude ommuurde stad Girona staat op een vestingachtige heuvel, hoog boven de samenvloeiing van de rivieren Onyar en Ter. Als provinciale hoofdstad heeft het een lange en voorname geschiedenis. De Romeinen, opgericht door de Iberiërs, noemden het later Gerunda en stelden het vast als een belangrijk tussenstoppunt op de Via Augusta, dat Iberia met Rome verbond. Maar de belangrijkste tijd voor de stad was de middeleeuwen, vanwege de ligging nabij de Franse grens werd de stad verschillende keren belegerd, dus de belangrijkste gebouwen stammen uit die tijd. Girona heeft de enorme 15e-eeuwse kathedraal, met de breedste niet-ondersteunde gotische boog ter wereld die de skyline domineert. Een groot deel van de attracties van de stad ligt in het verkennen van de middeleeuwse straatjes, vooral rond de charmante Joodse wijk. In  het onderste deel van de stad bewonder je spectaculaire beelden van steile steegjes en de fel geschilderde façades van de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar, die het meest emblematische beeld van de stad vormen. Onder de bruggen die de rivier overspannen zijn de lichtgewicht Gómezbrug en de Ferreries Velles-brug, ontworpen door Gustave Eiffel in 1877. Ook als je geïnteresseerd bent in de Game of Thrones-serie, toont de gids de locaties waar het 6e seizoen plaatsvond gefilmd. Dit uitgebreide bezoek laat je belangrijkste monumenten van Girona, zijn geschiedenis, zijn Joodse erfenis  en ook  legendes zien. Je  volgt lokale gidsen die alle geheimen van de stad kennen.
Inbegrepen
 • Lokale gids
 • Toegangsprijzen
Niet geschikt voor
 • Mensen die slecht ter been zijn
 • Rolstoelgebruikers
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen koptelefoon meenemen
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Trefpunt

Sant Feliu Square, naast het River Caffe.

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Wat mee te brengen

 • Comfortabele schoenen

Goed om te weten

 • Girona heeft veel trappen en hellingen, dus het wordt aanbevolen dat je comfortabele schoenen draagt
 • De gids zal je de geschiedenis van alle monumenten van de stad van buitenaf uitleggen en wanneer de rondleiding eindigt kan de gids je helpen met een rondleiding in de kathedraal, de Arabische baden of het Museum van de joodse geschiedenis
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,9 /5

gebaseerd op 147 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,7/5
 • dienstverlening
  4,9/5
 • organisatie
  4,8/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Uitstekende tour, op een zondagochtend in oktober waren we slechts met 2 personen en ze besloten toch om de tour te doen en dat stellen we zeer op prijs! Onze gids, Jerom (excuseer ons als we de naam verkeerd hebben gespeld) was geweldig: we hadden het gevoel dat we door zijn ogen naar deze oude stad keken. Het was niet saai "kijk goed, je gaat een muur zien, kijk links, je ziet een kathedraal ..." type tour, maar hij gaf ons het gevoel dat hij de stad was, hij was de verhalen van de verleden en hij deelde het met ons! Hij was erg welkom bij alle vragen, niet alleen over de geschiedenis van de stad, maar in het algemeen over de manier van leven in de regio en verschillende "waarom" en "waarom niet". De tour omvatte niet alleen de geschiedenis, maar ook de link naar het heden en je hebt het gevoel dat je erover wandelt met een persoon die echt elke steen ervan kent. Geweldige prijs die we op prijs stelden. Ik zou aanraden om het op een zondag te doen, aange

Verder lezen

7 oktober 2019

We had an incredible time in Girona thanks to this tour and specifically, our tour guide Ona. Ona was a thoroughly knowledgeable, friendly, and professional guide, and very attentive to our needs, and made sure we kept in the shade as much as possible on this hot day. We would highly recommend the tour with Ona to anyone!!

28 juli 2021

Vertalen

Marc did an excellent job of explaining both the history of Girona and the context of this history. In addition to showing us areas that are frequently missed by tourists his knowledge was fortified by the fact that he was born and raised in Girona and attended the university there. Following an excellent and very personalized tour, Marc was kind enough to recommend one of the most fantastic sea food restaurants that we had ever experienced. And all of this was in the historic walled area of Girona. Marc made our day magical.

Verder lezen

17 december 2019

Vertalen
Georganiseerd door

Product ID: 151013