Kies data

Costa Brava Musea & tentoonstellingen

Costa Brava Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

1. Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

Ontdek de twee meest representatieve steden van Noord-Catalonië, Girona en Figueres, tijdens een dagtrip vanuit Barcelona. Verken de middeleeuwse monumenten van Girona tijdens een begeleide wandeling en duik in de surrealistische wereld van Salvador Dalí in het Dalí Theater-Museum in Figueres. Vertrek vanuit Barcelona na je gids te hebben ontmoet en ga eerst naar Girona, een stad gesticht door de Romeinen. Je bekijkt enkele van de mooiste historische architectuur in Spanje, waaronder middeleeuwse muren, romaanse en gotische monumenten, Arabische baden, barokke ruimtes en een van de best bewaarde Joodse wijken in Europa. Kom van je gids meer te weten over de geschiedenis van Girona en bewonder een stad die wordt gebruikt als filmlocatie voor Game of Thrones. Ga vervolgens naar Figueres, de wereldhoofdstad van het surrealisme. Profiteer van de voorrangstoegang tot het Dalí Theater-Museum, dat de grootste verzameling werken van de kunstenaar bevat en op zichzelf een surrealistisch kunstwerk is. Stap een ander universum binnen wanneer je het museum binnengaat en dompel jezelf onder in de unieke wereld van Dalí tijdens een rondleiding. Neem de tijd om de permanente tentoonstelling Dalí Jewels te verkennen en sluit af met een terugreis naar Barcelona en het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Girona en Figueres Dagtour met hotelovernachting

2. Girona en Figueres Dagtour met hotelovernachting

Ontsnap aan de drukte van Barcelona voor de dag op een full-daagse reis naar Girona en Figueres, twee van de mooiste steden van de Costa Brava. Ten eerste, een bezoek aan de historische stad Girona Romeinse overblijfselen en middeleeuwse gebouwen te zien. Verlies jezelf in een doolhof van smalle straatjes, en reis door de best bewaarde Joodse wijk in Europa. Bewonder Kathedraal van Gerona en het breedste gotische schip ter wereld. Dan, zie de kleurrijke huizen langs de rivier de Onyar. Ga naar de top van de middeleeuwse muren van Girona voor een panoramisch uitzicht. Vervolgens transfer naar Figueres in de buurt van de grens met Frankrijk, en ervaar een van de belangrijkste bestemmingen van de zogenaamde "Dalí Driehoek." Ontdek de geboorteplaats van Salvador Dalí, en voert een aantal van de plaatsen die hij bezocht als een volwassene. Ga naar het Dalí-museum, door Dalí zelf ontworpen op de ruïnes van een oude stadsschouwburg. Reis in de geest van de kunstenaar als je verkennen de uitgebreide collectie van zijn werk, waaronder een aantal van de vreemdste voorwerpen denkbaar.

Figueres: stadswandeling & Dali-museum

3. Figueres: stadswandeling & Dali-museum

Verken dit juweeltje van Catalonië met een door experts geleide wandeltocht rond het leven en werk van Dali. Geniet van skip-the-line toegang tot zijn museum, samen met andere belangrijke bezienswaardigheden van deze prachtige stad. Ontmoet je deskundige gids om door de straten van Figueres te slenteren. Zie waar Dalí werd geboren en loop van sculptuur naar monument ter ere van de beroemdste zoon van de stad. Hoor fascinerende feiten over het leven van Dali uit je informatieve gids. Wandel vervolgens door het prachtige historische centrum van Figueres naar het hoogtepunt van de tour, het Dalí Theater-Museum. Bekijk alle details binnen en buiten dit bombastische museum, dat wordt beschouwd als het laatste grote werk van de kunstenaar. Geniet van een ruimte waar alles erin is bedacht en ontworpen met als doel de bezoeker mee te nemen in een unieke wereld.

Vanuit Barcelona: gepersonaliseerde Salvador Dalí Costa Brava-tour

4. Vanuit Barcelona: gepersonaliseerde Salvador Dalí Costa Brava-tour

Je wordt opgehaald met eigen vervoer naar deze 10-uurs persoonlijke rondleiding te beginnen door het idyllische landschap van de Costa Brava. Ervaar de sites van belang in het leven van Salvador Dalí, een van 's werelds belangrijkste surrealistische schilders. Hoofd eerst naar Figueres, een klein stadje in de buurt van de grens met Frankrijk en een van de punten die deel uitmaken van de zogenaamde Dalí driehoek. Salvador Dalí werd geboren in Figueres, en bracht zijn jeugd hier. Maak kennis met de straten en plaatsen die zijn vroege jaren gekenmerkt evenals een aantal van de plaatsen die hij bezocht als een volwassene te leren kennen. Vervolgens breng je een bezoek aan de Dali Museum, genaamd de grootste surrealistische object in de wereld. Ontworpen door de kunstenaar zelf op de ruïnes van een oude gemeentelijke theater, het Museum neemt je mee in de geest van de schilder via een verzameling van de vreemdste voorwerpen je kunt bedenken. Volg de voetsporen van de kunstenaar om Cadaqués, een van de verborgen juweeltjes van de Costa Brava. Het meest oostelijke van de dorpen op het Iberisch schiereiland biedt een spectaculair uitzicht op de witte huizen, de zee en de grillige vormen van het bergachtige terrein. Loop rond het centrum van de stad, ontspannen in het water, en geniet van de keuken van een traditioneel vissersdorp. Slechts een mijl van Cadaqués is Portlligat, de laatste halte op uw route. In 1930, Dalí maakte zijn huis in dit kleine, charmante baai, de bouw van zijn huis van een groep van hutten vissers. Het is sindsdien omgezet in het House Museum want het is de plaats waar de schilder creëerde zijn belangrijkste werken. Neem een intieme rondleiding door de kamers waar hij woonde met zijn geliefde vrouw en muze Gala.

Vanuit Barcelona: dagje Dalí in Cadaqués & Costa Brava

5. Vanuit Barcelona: dagje Dalí in Cadaqués & Costa Brava

Met deze dagtrip vanuit Barcelona treed je in de voetsporen van het surrealistische genie Salvador Dalí en verken je het landschap dat de inspiratie vormde voor zijn kunst. Je bezoekt zijn favoriete schuilplaatsen, het legendarische Dalí-museum bij Figueres en zijn voormalige huis vlak bij Cadaqués. Je gaat vanuit Barcelona naar Figueres, waar je de geboorteplaats van Dalí bezoekt en het bijzondere museum dat gewijd is aan zijn werk. Dalí wilde dat bezoekers zijn enorme collectie als een geheel zouden zien, daarom is er geen catalogus en is het werk niet op een georganiseerde manier tentoongesteld. De trip gaat verder naar het prachtige kustdorpje Cadaqués dat beroemd is om zijn witgekalkte mediterraanse huizen en smalle straten. Met zijn aantrekkelijke baai is dit één van de meest pittoreske dorpjes aan de Costa Brava. Wat vooral ongelofelijk mooi is is het indrukwekkende landschap op de weg ernaartoe! Bij de lunch kun je lokale zeevruchten proberen op één van de vele terrasjes of je kunt gewoon een boterham pakken en ontspannen op het strand. Je zult al snel begrijpen waarom Cadaqués een bron van inspiratie was voor Dalí en vele andere kunstenaars. Je rijdt langs de kust naar het kleinere dorpje Port Lligat, waar Dalí de rust en vrede zocht die hem echt inspireerden.  Het winterschema (1 september - 30 juni) begint met een rit naar Figueres, waar je de ochtend doorbrengt in het Dalí-museum.  Vanaf het museum rijd je naar Cadaqués. Na de lunch op eigen kosten, ga je verder met het verkennen van Cadaqués of ga je naar Port Lligat om Dali's huis te bezoeken. De zomerdienstregeling (1 juli tot en met 31 augustus) vertrekt van Figueres naar het kasteel van Pubol, ooit het huis van Dalí en zijn vrouw Gala, gelegen in het gelijknamige dorp. Je bezoekt het museum in het kasteel en na de lunch verken je een van de vele mooie kustplaatsjes langs de Costa Brava.

Vanuit Barcelona: dagtour door middeleeuwse dorpen

6. Vanuit Barcelona: dagtour door middeleeuwse dorpen

Ontdek de middeleeuwse dorpen van Catalonië tijdens een begeleide kleine groepsreis door de omgeving. Bezoek Besalú, Rupit en Travertet, met een mix van vrije tijd om te verkennen en verhalen te vertellen van je gids. Ontmoet je gids 's ochtends in het centrum van Barcelona voordat je op pad gaat voor een rit door het hart van het Catalaanse platteland naar de oude stad Besalú. Maak bij aankomst een begeleide wandeling door dit prachtig bewaard gebleven dorp uit de Middeleeuwen. Bewonder de gewelfde straten van de stad, bezoek een gerestaureerd mikveh (een oud Joods badhuis uit de 12e eeuw) en bekijk de overblijfselen van een middeleeuwse synagoge. Ga verder per minibus naar het dorp Rupit. Onderweg passeer je Castellfollit de la Roca, een van de kleinste steden in Catalonië met slechts 1.000 inwoners op slechts 3.280 vierkante meter aan ruimte, gelegen aan de rand van een basaltafgrond. Wanneer je aankomt in Rupit, geniet je van 2 uur vrije tijd om dit prachtige dorp op je gemak te verkennen. Dwaal door de geplaveide straten met 16e-eeuwse landhuizen, stop bij de hangende houten brug en bezoek de barokke kerk van Sant Miquel. Koop een lunch in een lokaal restaurant en bekijk de overblijfselen van het kasteel van Rupit op een rotsachtige top. Geniet vervolgens van een mooie rit naar de top van de zandstenen kliffen van Cingles de Tavertet. Passeer een megalithische tombe (een veld met urnen) en vervolgens de Iberische muur voordat u het dorp Tavertet bereikt. Toer met je gids door dit charmante dorp, dat is uitgeroepen tot nationaal bezit van cultureel belang vanwege de 48 bewaard gebleven huizen uit de 17e en 18e eeuw. Leer meer over het dorp terwijl je de huizen en de 11e-eeuwse romaanse kerk van Sant Cristòfol bewondert. Geniet op eigen kosten van een korte koffiepauze in een plaatselijk café of loop naar het uitkijkpunt om een prachtig uitzicht over het Panta de Sau-meer te bewonderen. Ontspan vervolgens tijdens de rit terug naar Barcelona en geniet van het uitzicht op El Magatalls, een prachtig weelderig bos, en El Montseny, een natuurpark dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Barcelona: dagtour Costa Brava en Dalí-museum

7. Barcelona: dagtour Costa Brava en Dalí-museum

Nadat je elkaar hebt ontmoet bij je bus, neem je de snelweg voordat je rond 9.45 uur in Calella de Palafrugell aankomt. Calella de Palafrugell is een dorp van grote schoonheid, zowel qua architectuur als qua landschap. De stad, bezaaid met kleine baaien, wordt een versmelting van land en zee met een onvergelijkbare omgeving. Geniet van wat vrije tijd om het dorp te verkennen, te genieten van het landschap en geweldige foto's te maken. Later begin je langs de Camino de Ronda te lopen, die je naar de buurtstad Llafranc zal leiden. Je wandelt dan ongeveer 30 minuten over terrein dat voor iedereen gemakkelijk te navigeren is. De "Camino de Ronda" grenst aan de hele Costa Brava en werd gebruikt om de zeesmokkel te controleren. Dankzij dit kun je vandaag prachtige plekjes ontdekken die anders niet toegankelijk zouden zijn Als je teruggaat naar de bus, ga je verder naar Pals, een stad in het binnenland op de top van een heuvel. De locatie is volledig gebouwd in een oud middeleeuws dorp en de omheining wordt bekroond met een cilindervormige toren uit de 12e eeuw. Het heeft ook een uitstekend terras met een prachtig uitzicht op de Costa Brava en de directe omgeving. Als je door de geplaveide straatjes loopt, waan je je even terug in de tijd. In de middag arriveert u in Figueres, waar u anderhalf uur kunt genieten van een lunch (op eigen kosten). Breng uw tijd door met het verkennen van de schilderachtige straatjes van de oude stad voordat u een bezoek brengt aan het ongelooflijke Dalí Theater-Museum, dat de grootste collectie van zijn kunstwerken herbergt.

Vanuit Lloret de Mar: Camp Nou-stadion en museumtour

8. Vanuit Lloret de Mar: Camp Nou-stadion en museumtour

Laat je ophalen bij je hotel in Lloret de Mar en reis naar het Camp Nou-stadion, de thuisbasis van FC Barcelona. Verken het Camp Nou-stadion en leer over de geheimen achter de schermen van het stadion en FC Barcelona. Bezoek het Camp Nou-museum en bekijk de Europa Cups, de trofeeëngalerij, de Messi-ruimte en multimedia-exposities. Nadat je het stadion en het museum hebt bezocht, heb je vrije tijd om over de Ramblas en de omgeving te wandelen.

Prive-dag Girona en Figueres vanuit Barcelona

9. Prive-dag Girona en Figueres vanuit Barcelona

Ontsnap overdag aan de drukte van Barcelona tijdens een daguitstap naar Girona en Figueres, twee van de mooiste steden van de Costa Brava. Een deskundige gids haalt je op bij je hotel of appartement met privévervoer. Bezoek eerst de historische stad Girona om Romeinse overblijfselen en middeleeuwse gebouwen te zien. Verlies jezelf in een labyrint van smalle straatjes en reis door de best bewaarde Joodse wijk van Europa. Bewonder de kathedraal van Girona en het breedste gotische schip ter wereld. Bekijk dan de kleurrijke huizen langs de rivier de Onyar. Ga naar de top van de middeleeuwse muren van Girona voor een panoramisch uitzicht. Stap vervolgens over naar Figueres bij de grens met Frankrijk en ervaar een van de belangrijkste bestemmingen van de zogenaamde "Dalí-driehoek". Verken de geboorteplaats van Salvador Dalí en betreed enkele van de plaatsen die hij als volwassene bezocht. Ga naar het Dalí-museum, ontworpen door Dalí zelf, op de ruïnes van een oud gemeentelijk theater. Reis door de geest van de kunstenaar terwijl je de enorme collectie van zijn werk verkent, inclusief enkele van de vreemdste denkbare voorwerpen.

Van Barcelona: Private Figueres & Pubol Full-Day Tour

10. Van Barcelona: Private Figueres & Pubol Full-Day Tour

Volg in de voetsporen van de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí tijdens een 10-uur durende sightseeingtour vanuit Barcelona en ga naar de stad waar het Catalaanse genie werd geboren en waar hij een groot deel van zijn leven doorbracht. Na een pick-up van je hotel in Barcelona, transfer per privé-minibus door het idyllische landschap van de Costa Brava. Ontdek de mysteries van Salvador Dalí op weg naar Figueres en ontdek een klein stadje nabij de grens met Frankrijk dat deel uitmaakt van de zogenaamde "Dalí-driehoek". Het was in Figueres dat Dalí werd geboren en zijn jeugd doorbracht, en het is hier dat je het Dalí-museum zult vinden. Ontworpen door Dalí zelf, op de ruïnes van het oude stadstheater dat hij vaak bezocht, neemt het museum je mee op een vreemde reis door de geest van de schilder. Ontdek zijn meest complete kunstcollectie en ontdek enkele van de vreemdste artefacten die je je kunt voorstellen. Ga vervolgens verder naar Púbol om het Gala-Dalí-kasteel te zien, gemaakt door Dalí als een toevluchtsoord voor zijn vrouw Gala vanuit een gerestaureerd renaissancegotisch paleis. Volledig gerenoveerd door Dalí zelf, het gebouw bevat prachtige fresco's en de "View of Púbol" aquarellen. Het is ook de thuisbasis van het mausoleum dat hij bouwde als de laatste rustplaats voor zijn vrouw.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Costa Brava

Welke topattracties zijn een must-see in Costa Brava?

De topattracties in Costa Brava zijn:

Overzicht activiteiten in Costa Brava

Wil je alle activiteiten in Costa Brava ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Costa Brava

Gids: Gloria Bestuurder: Rafa Het was een ABSOLUTE genoegen om Gloria en Rafa als ons team te hebben om ons mee te nemen op de dagtocht naar de wereld van Dali! Gloria's charismatische energie en professionele kennis van het leven van deze ongelooflijke artiest maakten onze reis tot een ENORM succes. We vonden het geweldig als ze tijdens de reis begon te zingen :) Wie houdt er niet van een beetje Disney-magie ?? Rafa speelde ons ook dit Spaanse lied over Dali en het liet echt zien hoe graag ze voor dit bedrijf werken. Ze hadden net zoveel plezier als de gasten. Bedankt voor zo'n geweldig uitje. 5/5 zou aanraden!

Het was een erg leuke dagtocht, met een goede organisatie. Met vragen kon je altijd bij de gids terecht. We hebben veel interessante dingen gezien en zouden zeker weer boeken. De chauffeur, Pedro, reed heel veilig. De coach had alle comfort. Er werd altijd rekening gehouden met een bezoek aan het toilet. U dient zelf voor drinken en eten te zorgen. Alex, de gids, was er altijd met raad en daad. Zijn Engels is perfect. Jammer dat de tour niet in het Duits is.

Mooie reis naar middeleeuwse Girona, leuke wandeling met bekwame gids, veel interesante verhalen, mooie stand , vrije tijd. In Figueres zie je Dali Museum en gids vertel je alle feiten over leven en werk van Dali, onze gids Gemma was uitstekend, deed het ook in 2 talen wat was knap, interesante museum , weer was uitstekend dus maakte deze lange dag mooie ervaring, zeken aanbevolen

Prima dagtrip met een goede gids in Girona en enthousiaste Dali bewonderaar als gids in Figueres (en hij was tevens begeleider in de bus). Veel te weten gekomen over Dali. Dagindeling was prima. Genoeg tijd om zelf Girona te ontdekken en over de muur te lopen (mooie uitzichten). Aanrader

Deze ervaring was geweldig, de gidsen waren zeer deskundig, beantwoordden alle vragen en gaven suggesties! Ik wou dat de Dali Museum-tour langer was geweest met de gids in plaats van te stoppen bij de grote ingang van het museum, in de kamer waar Dali begraven ligt.