Kies data

Costa Brava Natuur & avontuur

Costa Brava Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Tossa de Mar: PADI Discovery Scuba Diving

1. Tossa de Mar: PADI Discovery Scuba Diving

De "proefduik" is een activiteit die wordt aanbevolen voor beginners in duiken. De hele ervaring duurt drie uur, waarvan de eerste 35 minuten zullen bestaan uit een briefing over hoe de apparatuur werkt, hoe je onder water kunt communiceren met handsignalen en hoe de tour zal verlopen. Daarna kleed je je aan in het meegeleverde wetsuit en laarzen in de kleedkamer. Als je klaar bent, spring dan in het busje voor slechts vijf minuten en bereid je voor op het plezier om te beginnen. Omdat de duikstek direct verbonden is met het strand, geniet je van een kantduik bij het strand van Mar Menuda. Wanneer u bij het water komt, zal uw gids de activiteit stap voor stap onderbreken en heeft u voldoende tijd om in uw eigen tempo aan elke activiteit te wennen. Vanaf het strand beginnen maakt alles gemakkelijker, vooral voor je oren, omdat je meer tijd hebt om aan de druk te wennen. Blijf ongeveer een uur onder water - dit hangt natuurlijk van u af, want hoe nerveuzer u bent, hoe sneller u ademt en hoe sneller u door de lucht gaat in uw tank. Tijdens de duik maken uw gidsen enkele foto's / video's, zodat u een souvenir van de activiteit heeft.

Vanuit Barcelona: kajakken en snorkelen aan de Costa Brava

2. Vanuit Barcelona: kajakken en snorkelen aan de Costa Brava

Ontdek de Costa Brava tijdens een dagtocht vanuit Barcelona. Snorkel en kajak in de Middellandse Zee. Verken de grotten en baaien en kom meer te weten over de plaatselijke flora en fauna. Geniet van een picknick in de prachtige natuurlijke omgeving en sluit de tocht af met een verfrissend drankje in een bar in het centrum van Barcelona. Vanuit Barcelona reis je ongeveer 1 uur langs de Costa Brava om het beginpunt van het spannende kajak- en snorkelavontuur te bereiken. Bij aankomst op het strand krijg je instructies van de gids en ontvang je alle benodigde uitrusting. Verken in je kajak de afgelegen strandjes en rotsachtige grotten, en ontdek al zwemmend en snorkelend de onderwaterwereld. Onderweg kom je langs vulkanische kliffen die hoog boven het glinsterende water uittorenen en zie je vissen, zee-egels, koraalformaties en nog veel meer. Geniet onderweg van een picknick en gratis water, en krijg ruim de tijd om te ontspannen op het witte zandstrand. Aan het eind van de tocht ga je weer terug naar hartje Barcelona, waar je bij aankomst geniet van een rondje bier of sangria in een bar.

Lloret de Mar: duikervaring zonder brevet

3. Lloret de Mar: duikervaring zonder brevet

Ervaar de magie van duiken terwijl je duikt in de kalme wateren rond Lloret de Mar in Spanje met een instructeur die aan jou en je groep is toegewezen. Blijf in het water opgesloten en goed verzorgd door je instructeur, zodat je kunt genieten van die eerste onvergetelijke ademhalingen onder water. Begin met een theoriesessie en alle apparatuur wordt aan u uitgelegd. Ga dan naar een zwembadachtige baai om je eerste ademhaling onder water te oefenen en vertrouwd te raken met de duikuitrusting. Ga ten slotte een paar stappen verder en begin onderwater te zwemmen buiten de baai. Kom dicht bij het onderwaterleven op een maximale diepte van 12 meter en verken de onderwaterwereld.

Barcelona: luchtballonvaart

4. Barcelona: luchtballonvaart

Bewonder het landschap van Catalonië vanuit een luchtballon. Tijdens deze vaart door de lucht ervaar je de schoonheid van Natuurpark Montseny vanuit een uniek oogpunt. Op een heldere dag zie je zelfs Montserrat, Barcelona en de Middellandse Zee. Je reis begint vlak na zonsopgang, wanneer je wordt opgehaald bij je hotel of de groep treft op Plaza Catalonia, voor het Hard Rock Café in Barcelona. Na aankomst op de basis kun je persoonlijk deelnemen aan het opblazen van de ballon! De vaart zelf duurt ruim een uur. Na het landen vieren we de vaart met een glas cava en een brunch. Als souvenir krijg je een certificaat mee, ondertekend door de piloot

La Garrotxa Volcanoes Halve dag heteluchtballonvlucht

5. La Garrotxa Volcanoes Halve dag heteluchtballonvlucht

Zweef met de wind over het natuurpark La Garrotxa, gelegen tussen de Pyreneeën en de Costa Brava, en ontdek vanuit de lucht hoe de vulkanen van Catalonië een paradijs zijn voor natuurliefhebbers. De tour van een halve dag duurt ongeveer 5 uur, met een vliegtijd van ongeveer 1,5 uur, en er zijn manden beschikbaar voor mensen met beperkte mobiliteit, inclusief driedeursmanden die geschikt zijn voor ouderen. Zie hoe het landschap werd gevormd door vulkanische activiteit op een manier die gewoon niet mogelijk is vanaf de grond. Je vaart over charmante valleien, dichte eikenbossen en kleine dorpjes op de top van torenhoge kliffen. Ervaar de stilte die alleen een ballonvaart kan bieden, met 360 graden uitzicht om je heen. Drink een glas Cava en geniet van een lokale pannenkoek terwijl de wind en je piloot de route navigeren, onderworpen aan de grillen van Moeder Natuur! De ballon wordt constant gecontroleerd door een 4WD-auto die klaar staat om je op te halen bij de landing. Daarna is het terug naar de lanceerfaciliteiten, waar u uw ballonervaring zult vieren met een typisch landelijk ontbijt van pa amb tomàquet (brood en tomaat), koude worst en bonen uit Santa Pau, geroosterde worst, Catalaanse wijn en een glas de lokale ratafia- drank.

Vanuit L’Estartit: snorkeltrip bij de Medes-eilanden

6. Vanuit L’Estartit: snorkeltrip bij de Medes-eilanden

Ontdek een van de beste snorkelplekken aan de Costa Brava tijdens een prachtige eco-tour. Verken de zeven Medes-eilanden op ongeveer 1,5 km van het strand van L'Estartit. Zie de ongelofelijke onderwaterflora en -fauna, terwijl je door het beeldschone zeereservaat snorkelt. Je ontmoet je gids die je zal verwelkomen en je de snorkeluitrusting zal geven. Bekijk eerst een korte video over de Medes-eilanden en het zeeleven dat je daar kunt zien. Vervolgens ga je aan boord van een kleine boot die je naar de eilanden brengt. Na aankomst bij de eilanden, spring je in groepen van 8 tot 10 personen in het water met een gids, die je de beste plekken laat zien om vissen te spotten. Na 50 minuten snorkelen keer je weer terug naar de boot, waar je tijd hebt om te zwemmen of aan boord te ontspannen. Tenslotte maak je een korte boottocht om de eilanden heen, om vervolgens terug te keren naar de haven, waar de tour eindigt.

Sant Feliu de Guíxols: kajak- en snorkeltocht

7. Sant Feliu de Guíxols: kajak- en snorkeltocht

Verken Cala dels Frares, Punta de Garbí, S'Adolix en de omliggende regio Costa Brava met een kajak- en snorkeltocht. Bewonder de verborgen baaien terwijl je langs de ruige kustlijn peddelt. Stop om te snorkelen bij het afgelegen strand van Cala Vigatà en kijk uit naar inheemse vissen en dieren in het wild. Begin je tour door je gids te ontmoeten, je snorkel- en kajakuitrusting te verzamelen en essentiële veiligheidstechnieken te leren en hoe je een sit-on-top kajak moet manoeuvreren. Dan is het tijd om aan boord van je kajak te stappen en naar het noorden of het zuiden te varen. Verken verborgen baaien, bewonder de ruige kliffen en kijk uit voor lokale dieren in het wild terwijl je boven een waterwonderland zweeft. Neem een pauze bij Cala Vigatà of snorkel in het heldere water van de baai voordat je terug kajakt naar het strand om de tour te beëindigen.

Vanuit Barcelona: dagtour door middeleeuwse dorpen

8. Vanuit Barcelona: dagtour door middeleeuwse dorpen

Ontdek de middeleeuwse dorpen van Catalonië tijdens een begeleide kleine groepsreis door de omgeving. Bezoek Besalú, Rupit en Travertet, met een mix van vrije tijd om te verkennen en verhalen te vertellen van je gids. Ontmoet je gids 's ochtends in het centrum van Barcelona voordat je op pad gaat voor een rit door het hart van het Catalaanse platteland naar de oude stad Besalú. Maak bij aankomst een begeleide wandeling door dit prachtig bewaard gebleven dorp uit de Middeleeuwen. Bewonder de gewelfde straten van de stad, bezoek een gerestaureerd mikveh (een oud Joods badhuis uit de 12e eeuw) en bekijk de overblijfselen van een middeleeuwse synagoge. Ga verder per minibus naar het dorp Rupit. Onderweg passeer je Castellfollit de la Roca, een van de kleinste steden in Catalonië met slechts 1.000 inwoners op slechts 3.280 vierkante meter aan ruimte, gelegen aan de rand van een basaltafgrond. Wanneer je aankomt in Rupit, geniet je van 2 uur vrije tijd om dit prachtige dorp op je gemak te verkennen. Dwaal door de geplaveide straten met 16e-eeuwse landhuizen, stop bij de hangende houten brug en bezoek de barokke kerk van Sant Miquel. Koop een lunch in een lokaal restaurant en bekijk de overblijfselen van het kasteel van Rupit op een rotsachtige top. Geniet vervolgens van een mooie rit naar de top van de zandstenen kliffen van Cingles de Tavertet. Passeer een megalithische tombe (een veld met urnen) en vervolgens de Iberische muur voordat u het dorp Tavertet bereikt. Toer met je gids door dit charmante dorp, dat is uitgeroepen tot nationaal bezit van cultureel belang vanwege de 48 bewaard gebleven huizen uit de 17e en 18e eeuw. Leer meer over het dorp terwijl je de huizen en de 11e-eeuwse romaanse kerk van Sant Cristòfol bewondert. Geniet op eigen kosten van een korte koffiepauze in een plaatselijk café of loop naar het uitkijkpunt om een prachtig uitzicht over het Panta de Sau-meer te bewonderen. Ontspan vervolgens tijdens de rit terug naar Barcelona en geniet van het uitzicht op El Magatalls, een prachtig weelderig bos, en El Montseny, een natuurpark dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Tossa de Mar: duikervaring voor beginners

9. Tossa de Mar: duikervaring voor beginners

Ga op een duikavontuur in Tossa de Mar met deze duiktour, ideaal voor beginners die de basisprincipes van duiken leren. Geniet van een kennismaking met de onderwaterwereld van het duiken en leer alle basisprincipes met een instructeur. Leer uitrusting te gebruiken, onder water te ademen en verdien uw SSI Try Scuba-herkenningsclassificatie. Start de Open Water Diver-cursus door de basisprincipes van duiken te leren tijdens een cursus van drie uur. Leer verschillende basisprincipes van duiken, inclusief hoe je onder water kunt ademen en wennen aan het gebrek aan zwaartekracht onder water. Geniet van een programma op instapniveau dat is ontworpen om u de kans te geven de onderwaterwereld te ervaren in een gecontroleerde en besloten omgeving terwijl u vertrouwd raakt met de basis. Luister naar de instructeur terwijl je wordt geleerd hoe je moet ademen, je uitrusting moet gebruiken, onder water moet bewegen en elementaire duikcommunicatievaardigheden moet leren voordat je aan je eerste duik begint. Maak je klaar met de benodigde uitrusting voordat je naar het strand gaat om aan je eerste duik te beginnen. Trek je uitrusting aan en ga het water in met de instructeur die je eerste duik begeleidt, op een maximale diepte van 12 meter gedurende ongeveer 40-45 minuten. Beëindig de duik en na een onvergetelijke ervaring wordt u naar het centrum gebracht waar u kunt douchen en omkleden en hopelijk uw SSI Try Scuba-erkenningsbeoordeling kunt ontvangen.

Costa Brava: zeegrotten kajak- en snorkeltocht

10. Costa Brava: zeegrotten kajak- en snorkeltocht

Ontmoet je kleine groep bij de zeil- en kajakschool van Sant Pol direct aan het strand en bereid je voor op de activiteit. Na een korte introductie en een technische en veiligheidsbriefing, heb je tijd om je uitrusting aan te trekken voordat je het water op gaat. Verken afgelegen stranden en rotsachtige grotten en kliffen per kajak. Tijdens de tour zal je instructeur de geschiedenis, de natuur en de bezienswaardigheden van deze kustplaats uitleggen, zodat je een nog completere ervaring kunt opdoen. Stop als aanvulling op de activiteit de kajaks in een beschermde inham of baai om met een masker en snorkeluitrusting in het water te springen om te snorkelen. Verfris uzelf terwijl u geniet van het observeren van de mariene natuur door het kristalheldere blauwe en smaragdgroene water. Observeer de lokale vissen, maar ook zee-egels, zeesterren en met een beetje geluk een octopus. Maak van de gelegenheid gebruik om nieuwe energie op te doen en de ruige kliffen en de kustlijn in uw eigen tempo te verkennen. Of, als u zich ontspannen voelt, ontspan en zonnebaad op het witte zandstrand.

  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Dagtochten
28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Costa Brava

Welke topattracties zijn een must-see in Costa Brava?

De topattracties in Costa Brava zijn:

Overzicht activiteiten in Costa Brava

Wil je alle activiteiten in Costa Brava ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Costa Brava

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.411 beoordelingen

U kunt een ideale excursie maken met het bewaken van vele agradables y atentos. Er is geen voorafgaande ervaring vereist, er is een mogelijkheid om actief te zijn op het gebied van activiteiten.

Geweldige ervaring. De wateren van het eiland en in een spectaculaire omgeving. De geweldige organisatoren. Helemaal aanbevolen. Bedankt Gabi en bedrijf voor je uitleg en toewijding.

Heel leuk! Zeer leuke en spontane begeleiders. Eten werd voorzien. 1 tip : voor vegan iets voorzien zoals humus spread of iets anders op broodje. Niet gewoon broodje met groenten.

Ontzettend gave ervaring! Leuk personeel dat erg enthousiast is. Prachtig onderwaterleven gezien, echt een aanrader!

Zeer vriendelijke mensen ze hebben echt plezier aan hun job en dat zie je