Kies data

Costa Brava Voor regenachtige dagen

Costa Brava Voor regenachtige dagen: Onze meest aanbevolen

Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

1. Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

Ontdek de twee meest representatieve steden van Noord-Catalonië, Girona en Figueres, tijdens een dagtrip vanuit Barcelona. Verken de middeleeuwse monumenten van Girona tijdens een begeleide wandeling en duik in de surrealistische wereld van Salvador Dalí in het Dalí Theater-Museum in Figueres. Vertrek vanuit Barcelona na je gids te hebben ontmoet en ga eerst naar Girona, een stad gesticht door de Romeinen. Je bekijkt enkele van de mooiste historische architectuur in Spanje, waaronder middeleeuwse muren, romaanse en gotische monumenten, Arabische baden, barokke ruimtes en een van de best bewaarde Joodse wijken in Europa. Kom van je gids meer te weten over de geschiedenis van Girona en bewonder een stad die wordt gebruikt als filmlocatie voor Game of Thrones. Ga vervolgens naar Figueres, de wereldhoofdstad van het surrealisme. Profiteer van de voorrangstoegang tot het Dalí Theater-Museum, dat de grootste verzameling werken van de kunstenaar bevat en op zichzelf een surrealistisch kunstwerk is. Stap een ander universum binnen wanneer je het museum binnengaat en dompel jezelf onder in de unieke wereld van Dalí tijdens een rondleiding. Neem de tijd om de permanente tentoonstelling Dalí Jewels te verkennen en sluit af met een terugreis naar Barcelona en het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Girona: stadswandeling met kleine groep

2. Girona: stadswandeling met kleine groep

De oude ommuurde stad Girona staat op een vestingachtige heuvel, hoog boven de samenvloeiing van de rivieren Onyar en Ter. Als provinciale hoofdstad heeft het een lange en voorname geschiedenis. De Romeinen, opgericht door de Iberiërs, noemden het later Gerunda en stelden het vast als een belangrijk tussenstoppunt op de Via Augusta, dat Iberia met Rome verbond. Maar de belangrijkste tijd voor de stad was de middeleeuwen, vanwege de ligging nabij de Franse grens werd de stad verschillende keren belegerd, dus de belangrijkste gebouwen stammen uit die tijd. Girona heeft de enorme 15e-eeuwse kathedraal, met de breedste niet-ondersteunde gotische boog ter wereld die de skyline domineert. Een groot deel van de attracties van de stad ligt in het verkennen van de middeleeuwse straatjes, vooral rond de charmante Joodse wijk. In  het onderste deel van de stad bewonder je spectaculaire beelden van steile steegjes en de fel geschilderde façades van de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar, die het meest emblematische beeld van de stad vormen. Onder de bruggen die de rivier overspannen zijn de lichtgewicht Gómezbrug en de Ferreries Velles-brug, ontworpen door Gustave Eiffel in 1877. Ook als je geïnteresseerd bent in de Game of Thrones-serie, toont de gids de locaties waar het 6e seizoen plaatsvond gefilmd. Dit uitgebreide bezoek laat je belangrijkste monumenten van Girona, zijn geschiedenis, zijn Joodse erfenis  en ook  legendes zien. Je  volgt lokale gidsen die alle geheimen van de stad kennen.

Figueres: stadswandeling & Dali-museum

3. Figueres: stadswandeling & Dali-museum

Verken dit juweeltje van Catalonië met een door experts geleide wandeltocht rond het leven en werk van Dali. Geniet van skip-the-line toegang tot zijn museum, samen met andere belangrijke bezienswaardigheden van deze prachtige stad. Ontmoet je deskundige gids om door de straten van Figueres te slenteren. Zie waar Dalí werd geboren en loop van sculptuur naar monument ter ere van de beroemdste zoon van de stad. Hoor fascinerende feiten over het leven van Dali uit je informatieve gids. Wandel vervolgens door het prachtige historische centrum van Figueres naar het hoogtepunt van de tour, het Dalí Theater-Museum. Bekijk alle details binnen en buiten dit bombastische museum, dat wordt beschouwd als het laatste grote werk van de kunstenaar. Geniet van een ruimte waar alles erin is bedacht en ontworpen met als doel de bezoeker mee te nemen in een unieke wereld.

Vanuit Barcelona: gepersonaliseerde Salvador Dalí Costa Brava-tour

4. Vanuit Barcelona: gepersonaliseerde Salvador Dalí Costa Brava-tour

Je wordt opgehaald met privévervoer om aan deze gepersonaliseerde tour van 10 uur door het idyllische landschap van de Costa Brava te beginnen. Ervaar de locaties die belangrijk zijn in het leven van Salvador Dalí, een van 's werelds belangrijkste surrealistische schilders. Ga eerst naar Figueres, een klein stadje vlakbij de grens met Frankrijk en een van de punten die deel uitmaken van de zogenaamde Dalí-driehoek. Salvador Dalí is geboren in Figueres en bracht hier zijn jeugd door. Maak kennis met de straten en plaatsen die zijn vroege jaren kenmerkten, evenals enkele van de plaatsen die hij als volwassene bezocht. Vervolgens bezoek je het Dali Museum, het grootste surrealistische object ter wereld genoemd. Ontworpen door de kunstenaar zelf op de ruïnes van een oud stadstheater, neemt het museum je mee in de geest van de schilder via een verzameling van de vreemdste artefacten die je je kunt voorstellen. Volg de voetsporen van de kunstenaar naar Cadaqués, een van de verborgen pareltjes van de Costa Brava. Het meest oostelijke dorp op het Iberisch schiereiland biedt een spectaculair uitzicht op witte huizen, de zee en de grillige vormen van het bergachtige terrein. Wandel door het stadscentrum, ontspan aan het water en geniet van de keuken van een traditioneel vissersdorp. Op slechts anderhalve kilometer van Cadaqués ligt Portlligat, de laatste halte op uw route. In 1930 vestigde Dalí zich in deze kleine, charmante baai en bouwde hij zijn huis uit een groep vissershutten. Het is sindsdien omgebouwd tot het Huismuseum, omdat het de plek is waar de schilder zijn belangrijkste werken creëerde. Volg een intieme rondleiding door de kamers waar hij woonde met zijn geliefde vrouw en muze, Gala.

Girona en Figueres dagtour met hotelovername

5. Girona en Figueres dagtour met hotelovername

Ontsnap voor een dag aan de drukte van Barcelona tijdens een dagexcursie naar Girona en Figueres, twee van de mooiste steden aan de Costa Brava. Bezoek eerst de historische stad Girona om Romeinse overblijfselen en middeleeuwse gebouwen te zien. Verlies jezelf in een labyrint van smalle straatjes en reis door de best bewaarde Joodse wijk van Europa. Bewonder de kathedraal van Girona en het breedste gotische schip ter wereld. Bekijk dan de kleurrijke huizen langs de rivier de Onyar. Ga naar de top van de middeleeuwse muren van Girona voor een panoramisch uitzicht. Stap vervolgens over naar Figueres, vlakbij de grens met Frankrijk, en ervaar een van de belangrijkste bestemmingen van de zogenaamde 'Dalí-driehoek'. Verken de geboorteplaats van Salvador Dalí en betreed enkele van de plaatsen die hij als volwassene bezocht. Ga naar het Dalí Museum, ontworpen door Dalí zelf op de ruïnes van een oud stadstheater. Reis door de geest van de kunstenaar terwijl je de enorme collectie van zijn werk verkent, waaronder enkele van de vreemdste artefacten die je je kunt voorstellen.

Vanuit Lloret de Mar: Camp Nou-stadion en museumtour

6. Vanuit Lloret de Mar: Camp Nou-stadion en museumtour

Laat je ophalen bij je hotel in Lloret de Mar en reis naar het Camp Nou-stadion, de thuisbasis van FC Barcelona. Verken het Camp Nou-stadion en leer over de geheimen achter de schermen van het stadion en FC Barcelona. Bezoek het Camp Nou-museum en bekijk de Europa Cups, de trofeeëngalerij, de Messi-ruimte en multimedia-exposities. Nadat je het stadion en het museum hebt bezocht, heb je vrije tijd om over de Ramblas en de omgeving te wandelen.

Vanuit Barcelona: privétour Figueres en Pubol van een hele dag

7. Vanuit Barcelona: privétour Figueres en Pubol van een hele dag

Treed in de voetsporen van de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí tijdens een 10 uur durende sightseeingtour vanuit Barcelona en ga naar de stad waar het Catalaanse genie werd geboren en waar hij een groot deel van zijn leven doorbracht. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Barcelona, ga je per privéminibus door het idyllische landschap van de Costa Brava. Ontdek de mysteries van Salvador Dalí op weg naar Figueres en ontdek een klein stadje nabij de grens met Frankrijk dat deel uitmaakt van de zogenaamde 'Dalí-driehoek'. In Figueres werd Dalí geboren en bracht hij zijn jeugd door, en hier vind je het Dalí-museum. Ontworpen door Dalí zelf, op de ruïnes van het oude stadstheater waar hij vroeger vaak kwam, neemt het museum je mee op een vreemde reis door de geest van de schilder. Ontdek zijn meest complete kunstcollectie en ontdek enkele van de vreemdste artefacten die je je kunt voorstellen. Ga dan verder naar Púbol om het Gala-Dalí-kasteel te zien, gemaakt door Dalí als een toevluchtsoord voor zijn vrouw Gala vanuit een gerestaureerd renaissance-gotisch paleis. Het gebouw is volledig gerenoveerd door Dalí zelf en bevat prachtige fresco's en aquarellen van "View of Púbol". Het is ook de thuisbasis van het mausoleum dat hij bouwde als de laatste rustplaats voor zijn vrouw.

Van Girona: Dalí Museum en Girona Small Group Tour

8. Van Girona: Dalí Museum en Girona Small Group Tour

Ontdek twee beroemde plaatsen in de provincie Girona tijdens deze dagtour. Bekijk de nalatenschap van de surrealistische schilder Salvador Dalí in zijn geboortestad Figueres. Vertrek vanuit de stad Girona en geniet van een geleid bezoek aan het Dalí-theater en -museum. Na 2 uur in het museum te hebben doorgebracht, keert u terug naar Girona voor de lunch in een van de uitstekende restaurants. De lunch is niet inbegrepen, dus u kunt het restaurant kiezen dat het beste bij uw voorkeuren past, op basis van suggesties van uw deskundige gids. Volg de lunch met een 3 uur durende wandeling door de stad. Tour door de middeleeuwse en joodse wijken, inclusief een bezoek aan de oude muren om de stad vanaf de torens te zien. Geniet van het uitzicht over de kathedraal, de Rambla de la Llibertat, Arabische baden, de basiliek van Sant Feliu, de bruggen over de rivier de Onyar, het winkelgebied en meer. Leer de fascinerende geschiedenis van Girona kennen.

Privé dag Girona en Figueres vanuit Barcelona

9. Privé dag Girona en Figueres vanuit Barcelona

Ontsnap voor een dag aan de drukte van Barcelona tijdens een dagexcursie naar Girona en Figueres, twee van de mooiste steden aan de Costa Brava. Een deskundige gids haalt je met privévervoer op bij je hotel of appartement. Bezoek eerst de historische stad Girona om Romeinse overblijfselen en middeleeuwse gebouwen te zien. Verlies jezelf in een labyrint van smalle straatjes en reis door de best bewaarde Joodse wijk van Europa. Bewonder de kathedraal van Girona en het breedste gotische schip ter wereld. Bekijk dan de kleurrijke huizen langs de rivier de Onyar. Ga naar de top van de middeleeuwse muren van Girona voor een panoramisch uitzicht. Stap vervolgens over naar Figueres, vlakbij de grens met Frankrijk, en ervaar een van de belangrijkste bestemmingen van de zogenaamde "Dalí-driehoek". Verken de geboorteplaats van Salvador Dalí en betreed enkele van de plaatsen die hij als volwassene bezocht. Ga naar het Dalí Museum, ontworpen door Dalí zelf, op de ruïnes van een oud stadstheater. Reis door de geest van de kunstenaar terwijl je de enorme collectie van zijn werk verkent, waaronder enkele van de vreemdste artefacten die je je kunt voorstellen.

Barcelona: dagtocht naar het Dalí Theater-Museum in Figueres

10. Barcelona: dagtocht naar het Dalí Theater-Museum in Figueres

Verdwaal in de creatieve geest van Salvador Dali tijdens deze dagtrip van Barcelona naar het Dalí Theater-Museum in Figueres. Dompel jezelf onder in het verhaal van het leven en werk van deze surrealistische meester. Waardeer de persoonlijke kunstcollectie die de kunstenaar tijdens zijn leven heeft opgebouwd. Laat u ophalen van uw gewenste locatie in de stad Barcelona. Leun achterover en ontspan in een comfortabel voertuig met airconditioning terwijl u naar de stad Figueres rijdt. Eenmaal in Figueres wacht je gids op je in het Dalí-museum. Slenter door dit grillige gebouw dat in 1974 werd ingehuldigd en ontworpen door Salvador Dalí zelf. Laat je gids je rondleiden door de grootste en meest uitgebreide collectie van zijn werk. Bespreek het begin van de kunstenaar in het impressionisme, futurisme en kubisme. Bewonder zijn fantastische surrealistische creaties. Bekijk zijn schilderijen en sculpturen en krijg de mogelijkheid om de holografische en sieradencollectie te bekijken. Neem even de tijd om door een kleine verzameling werken van andere kunstenaars die Dalí verzamelde te wandelen, variërend van werken van El Greco, Bouguereau, Marcel Duchamp en John de Andrea. Keer na de tour terug naar het gewenste punt in Barcelona.

12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Costa Brava

Welke topattracties zijn een must-see in Costa Brava?

De topattracties in Costa Brava zijn:

Overzicht activiteiten in Costa Brava

Wil je alle activiteiten in Costa Brava ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Costa Brava

Het was een erg leuke dagtocht, met een goede organisatie. Met vragen kon je altijd bij de gids terecht. We hebben veel interessante dingen gezien en zouden zeker weer boeken. De chauffeur, Pedro, reed heel veilig. De coach had alle comfort. Er werd altijd rekening gehouden met een bezoek aan het toilet. U dient zelf voor drinken en eten te zorgen. Alex, de gids, was er altijd met raad en daad. Zijn Engels is perfect. Jammer dat de tour niet in het Duits is.

Mooie reis naar middeleeuwse Girona, leuke wandeling met bekwame gids, veel interesante verhalen, mooie stand , vrije tijd. In Figueres zie je Dali Museum en gids vertel je alle feiten over leven en werk van Dali, onze gids Gemma was uitstekend, deed het ook in 2 talen wat was knap, interesante museum , weer was uitstekend dus maakte deze lange dag mooie ervaring, zeken aanbevolen

Prima dagtrip met een goede gids in Girona en enthousiaste Dali bewonderaar als gids in Figueres (en hij was tevens begeleider in de bus). Veel te weten gekomen over Dali. Dagindeling was prima. Genoeg tijd om zelf Girona te ontdekken en over de muur te lopen (mooie uitzichten). Aanrader

Deze ervaring was geweldig, de gidsen waren zeer deskundig, beantwoordden alle vragen en gaven suggesties! Ik wou dat de Dali Museum-tour langer was geweest met de gids in plaats van te stoppen bij de grote ingang van het museum, in de kamer waar Dali begraven ligt.

Goede en uitgebreide uitleg van enthousiaste gids Sara.