Costa Calma
Dagtrips

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Costa Calma Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Fuerteventura: Magic Select catamaranvaart

1. Fuerteventura: Magic Select catamaranvaart

Bereid je voor op een dag op zee aan boord van de 24-meter lange Magic Select. Reis zuidwaarts langs de indrukwekkende vulkanische kustlijn van Fuerteventura terwijl je geniet van een ontspannende reis in de zon op het ruime en comfortabele dek of met een drankje bij de bar. De boot zal aanmeren in een idyllische verborgen baai met voldoende tijd om een duik te nemen in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan. Ondertussen kookt de bemanning verse Canarische gerechten voor je. Het menu bestaat uit gegrilde kip, salade, brood en de beroemde papas arrugás, dit zijn typische Canarische aardappelen met een mojo-saus. Tijdens de rondvaart geniet je ook van een open bar met wijn, bier, frisdrank en water. Dit is gegarandeerd de perfecte dag voor ontspanning in een ongedwongen sfeer waarin je de indrukwekkende turquoise kleuren langs de zuidkust van Fuerteventura kunt ontdekken.

...
Costa Calma: Quad of Buggy Safari

2. Costa Calma: Quad of Buggy Safari

Kies ervoor om 3 uur lang een quad of een buggy door het eiland te rijden. Rij tussen woestijnheuvels en droge rivierbeddingen en bezoek de verborgen delen van het eiland. Maak een onvergetelijke stop bij Playa de Ugan, beroemd om zijn zwarte zandstrand en monstergolven. Stop bij een kleine lokale bar, waar u een drankje of koffie kunt drinken. Volg de onverharde paden naar La Pared, bekend als het surfparadijs van de westkust. Hier kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het natuurpark van Jandia. Keer terug naar Costa Calma om fantastische foto's te maken in Playa Sotavento.

...
Dagtocht over Fuerteventura

3. Dagtocht over Fuerteventura

Je begint jouw tour in de richting van Pájara, een kleine oase te midden van kale bergen. Daar kun je de kerk bekijk, met haar façade in Aztekenstijl. Je bezoekt vervolgens Tiscamanita en stopt bij een productie-installatie voor aloë vera, waar je kunt zien hoe dit product wordt geproduceerd uit de agaveplanten op het eiland. Daarna ga je naar Betancuria, waar je de Casa Santa Maria bezoekt, een traditioneel huis waar tradities en gebruiken van de bewoners van het eiland worden bewaard. Je luncht onderweg naar jouw volgende bestemming en geniet van heerlijke, traditionele gerechten. Na da lunch vervolg je jouw tour noordwaarts en passeer je de Mirador de "los Guanches", waarna je Oliva bereikt. Daar heb je een panoramisch uitzicht op het Huis van de Kolonels, een voormalige residentie van de gezaghebbers op het eiland. Vervolgens zie je de prachtige stranden van de Duinen van Corralejo en heb je tijd om foto's te maken. Dit idyllische strand heeft als natuurlijke setting gediend voor verschillende Hollywoodfilms.

...
Fuerteventura: tour met panorama-uitzicht

4. Fuerteventura: tour met panorama-uitzicht

Ontdek het centrum van Fuerteventura tijdens deze gecombineerde panoramische trekkingtour. Nadat je wordt opgehaald vanuit je hotel tussen 09:00 en 09:30 uur (beschikbaar vanaf de steden Corralejo, Lajares, Villaverde, en Cotillo) volgt er een korte briefing van je chauffeur die de route zal uitleggen en rekening houdt met specifieke verzoeken. Je reist in een kleine groep van niet meer dan 8 personen. Vanuit Corralejo reis je door de binnenlanden van Fuerteventura langs de steden La Oliva, Tindaya en Tefia. Tindaya is de thuisbasis van de Montaña de Tindaya (ook wel bekend als de heilige berg). Je stopt voor koffie op een spectaculair balkon dat ontworpen is door de Canarische artiest Cesar Manrique. Geniet van het panoramische uitzicht in het noorden van het eiland vanuit Morro Velosa. Je reist daarna verder naar La Presa de la Peñita en bewondert de enorme kloof met haar 23 meter hoge dam. Je stopt dan voor lunch in de stad Pajara. Je hebt 1 uur de tijd om te kiezen waar je wilt eten en ontspannen. Je gids kan een aantal typische en betaalbare plekken om te eten aanbevelen voordat je weer verder gaat naar de stad Ajuy aan de kust, met zijn suggestieve zwarte zandstranden en enorme grotten. Dit is slechts een korte wandeling en biedt de mogelijkheid om de grotten te betreden tijdens een pauze van 40 minuten. Je gaat terug naar de bus om de reis voort te zetten naar Costa Calma in het zuiden van het eiland, waar prachtige lagunes zijn gevormd op witte zandstranden die het ritme van de zeegetijden volgen. Op de terugweg naar Corralejo stop je bij het natuurpark van Las Dunas en ontdek je een woestijn met enorm hoge duinen die naar het kristalheldere water van de oceaan leiden. Vervolgens stap je op de bus om terug te gaan naar het hotel.

...
Fuerteventura: tapas en cultuur-tour

5. Fuerteventura: tapas en cultuur-tour

Maak kennis met de typische en authentieke biologische producten van de Canarische eilanden op deze culinaire tour. Leer bij je eerste gastheer meer over de vijgcactus en proef het vruchtensap, mojo-sauzen en jam. Hij is de enige producent van de beroemde stekelige vijgcactus "tuno indio" op Fuerteventura. De tweede boerderij gaat over de productie van olijfolie. Je gastheer zal je rondleiden en uitleg geven over de olijven en hun eigen kleine productie. Proef de olie en leer meer over de gewoontes van de lokale bevolking. Als je geïnteresseerd bent, kun je de producten rechtstreeks op de boerderij kopen. Bij je bezoek aan de derde locatie leer je alles over geitenkaas. Sinds meerdere generaties wijdt het gezin zich aan deze oude traditie. Zie de Majorero-geit en bezoek de weide, en krijg de kans om de kaas te proeven die internationale prijzen heeft gewonnen. De kaas smaakt goed met het speciale brood Pella de Gofio. Leer hoe dit brood wordt bereid met speciale gofio-meel, aan het einde van je bezoek.

...
Fuerteventura: dagtocht in het zuiden van het eiland

6. Fuerteventura: dagtocht in het zuiden van het eiland

Deze tour van 8 uur naar het zuiden van Fuerteventura begint met een rit naar de vuurtoren van Entallada, op een 200 meter hoge klif. Geniet daar van een spectaculair uitzicht op het eiland. Ga verder met een rondleiding door La Pared. Bezoek de muur, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het eiland. Ontdek het 9 km lange strand van Sotavento, waar de zon altijd schijnt. Bewonder het schijnbaar eindeloze witte zandstrand en zwem in een van de enorme lagunes. Sluit de tour af met een wandeling over de Morro Jable-promenade naar de vuurtoren van Matorral.

...
Costa Calma: E-bike-tour

7. Costa Calma: E-bike-tour

Ontdek de schoonheid ten zuiden van Fuerteventura met je vrienden en familie met behulp van de laatste generatie e-bikes. De fiets zal je extra kracht geven om de tocht te voltooien zonder al te veel fysieke inspanning. Je tour start op de kantoren van het bedrijf in Costa Calma. Na het passeren van het park in Costa Calma, arriveert u aan de oostkust van Fuerteventura. Deze avontuurlijke tour zal doorgaan met het volgen van de contouren van de kustlijn. Je zult stoppen op een pittoreske locatie langs de kust en hebben de mogelijkheid om een aantal fantastische foto's te maken. Je groep steekt het eiland over dat aankomt aan de westkust en stopt opnieuw om prachtige beelden te maken. De terugweg naar Costa Calma zal de kustlijn opnieuw volgen.

...
Fuerteventura: natuurpark Jandía en quadtour Puertito

8. Fuerteventura: natuurpark Jandía en quadtour Puertito

Trek door de meest exotische en exclusieve landschappen in het zuiden van Fuerteventura tijdens deze begeleide quadtocht. Ervaar het plezier van avontuur en laat je meevoeren door de bergen op het oudste eiland van de Canarische Archipel. Deze quadtrip is een spannende en intense ervaring, perfect voor adrenalineliefhebbers. Neem voordat u begint deel aan een theoretische les om te leren rijden met het voertuig, het interpreteren van signalen, veiligheidsmaatregelen en het aanhouden van een redelijke afstand. Stofbrillen en helmen worden ook aan alle deelnemers gegeven. Nadat je bent opgehaald, ga je naar de haven van Morro Jable, waar de groep zal vertrekken, en begin je te navigeren door het schilderachtige natuurpark Jandía. Te midden van schilderachtige uitzichten kunt u enkele van de lokale fauna waarderen: eekhoorns, geiten, schapen en ezels. Ga ten slotte naar het charmante dorpje Puerto de la Cruz, beter bekend als The Puertito, dat aan het einde van het eiland te vinden is. Luister daar naar verhalen over deze magische plek voordat je aan de terugreis begint.

...
Fuerteventura: natuurpark Jandía en de Puertito-buggytour

9. Fuerteventura: natuurpark Jandía en de Puertito-buggytour

Reis naar de meest exotische en exclusieve landschappen in het zuiden van Fuerteventura tijdens deze begeleide buggyreis. Ervaar het plezier van avontuur en laat je meevoeren door de bergen op het oudste eiland van de Canarische Archipel. Voordat je aan de tour begint, zal je gids via een theoretische les uitleggen hoe je met het buggy-voertuig moet rijden en hun signalen moeten interpreteren, evenals gedetailleerde informatie over veiligheidsmaatregelen en het aanhouden van een redelijke afstand. Aan alle deelnemers wordt ook een stofbril uitgereikt. Nadat je bent opgehaald, ga je naar de haven van Morro Jable, waar de groep zal vertrekken, en begin je te navigeren door het schilderachtige natuurpark Jandía. Te midden van schilderachtige uitzichten kunt u enkele van de lokale fauna waarderen: eekhoorns, geiten, schapen en ezels. Ga ten slotte naar het charmante dorpje Puerto de la Cruz, beter bekend als The Puertito, dat aan het einde van het eiland te vinden is. Luister daar naar verhalen over deze magische plek voordat je aan de terugreis begint.

...

Sitemap Costa Calma

Wil je alle activiteiten in Costa Calma ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Costa Calma

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 173 beoordelingen

Guida molto simpatica e brava (Oliver). Penso unico tuor che parte dal sud e che ti fa fare il giro dell'isola. Abbiamo geeft een overzicht van de cijfers van de post en de spostamenti la guida ci ha raccontato aneddoti en curiosità dell'isola. Non c'è stato un momento di tempo perso. Da segnalare inoltre un attimo prezzo, considerando anche che sono compresi l'entrata al museo e il pranzo. Molto raccomandato! U bevindt zich op de top van het duin van Corralejo, op een later tijdstip op de bello dell'isola.

Hoewel het allemaal Italianen waren, inclusief de chauffeur-gids, en ik de enige Spanjaard was, was hij zich te allen tijde zeer bewust van mij, waardoor mijn excursie plezierig en veilig was. Ik raad PePe zeker aan

Great tour in small group with a lot of interesting stops and enough time at each stop. Enthusiastic and informative guide. We truly enjoyed it and got a very good view of Fuerteventura.

Leuke tour met interessante informatie, lekkere hapjes en veel persoonlijke aandacht in een kleine groep. Een heel fijne en ontspannen dag én met NL-gids. :)

Kleine groep (6 pers.) Vlot van ene hoogtepunt naar het volgende Met nodige tijd ter plaatse Geen 'commerciele' stops bij plaatselijke winkels