Dingen om te doen Costa Rica

Costa Rica: De beste dingen die je niet wil missen

Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

1. Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het startpunt van je boswandeling gereden. Wandel over het gemakkelijke pad langs het kristalheldere water van de rivier La Fortuna. Onderweg kun je op een wagen springen om omhoog naar een uitkijkpunt rijden. Je kunt de volgende locatie al op afstand zien. Vervolgens loop je via een jungletrap weer naar beneden. Halverwege steek je een hoge hangbrug over. De route leidt verder door een enorme kloof die gevormd werd door een enorme vulkanische uitbarsting. Aan het einde van de kloof  bevindt zich de spectaculaire La Fortuna-waterval. Sta versteld door de weelderige vegetatie van deze 70 meter hoge  waterval, de enorme vulkanische rotsen aan de voet en de hoeveelheid water die naar beneden stort in een enorme poel. Neem de tijd om de schoonheid van de waterval te koesteren. Als je dapper genoeg bent,  kun je zelfs een verfrissende duik nemen. Daarna keer je terug naar het uitkijkpunt en wandel je naar het kleine dorp van de Maluku-indianen. In hun Palenke (hoofdgebouw), kun je van een pauze genieten terwijl je luistert naar een interessante uitleg over hun cultuur, kunst  en geschiedenis. Nadat je een  paar uur actief bent geweest is het tijd om te ontspannen en te genieten van een typische, warme lunch. Naast het restaurant bevindt zich een vlindertuin en een kikkervijver die je kunt verkennen, totdat je eten wordt geserveerd. Eenmaal opgeladen maak je een rit van 15 minuten naar het park aan de voet van de vulkaan Arenal. Omdat de tocht door een  oerbos voert, zie je enorme bomen met gigantische wortels. Naast een verscheidenheid aan vogels wonen in het bos ook apen, luiaards en coati. Nadat je het bos hebt verlaten, rijd je langs landbouwgrond naar een groen meer. Je passeert een begraafplaats voor de slachtoffers van de uitbarsting en bereikt de muur van lava die is overgebleven na de ramp van 1968. Beklim enkele steile trappen om de top van een enorme berg van lavarotsen te bereiken. Volg een spoor dat is uitgehouwen in de rotsen om de Arenal te beklimmen. Uiteindelijk bereik je het hoogste uitkijkpunt dat rond de vulkaan bestaat en neem je het spectaculaire, panoramische uitzicht over het Arenalmeer, de jungle, de vallei, de lavavelden en bovenal de enorme Arenal in je op. Om de tour op de meest ontspannen manier af te sluiten wordt je naar een resort met een natuurlijke warmwaterbron gebracht. Daar kun je ongeveer een uur lang ontspannen in het rustgevende warme water en genieten van een gezichtsbehandeling met vulkanische modder en een gratis cocktail. Om ongeveer 18:30 uur wordt je weer teruggebracht naar je accommodatie.

La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

2. La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

Laat je ophalen bij je hotel in of bij La Fortuna, en reis af naar de Arenal-vulkaan om de paden rondom de machtige berg te bewandelen. Ga terug naar de natuur in het Arenal Volcano National Park, waar de meeste van de 850 in Costa Rica geïdentificeerde vogelsoorten te vinden zijn. Kijk uit naar andere wilde dieren, zoals kapucijnaapjes, jaguars en herten. Bewonder de prachtige landschappen van een secundair regenwoud aan de basis van het park, en een primair regenwoud met een verbazingwekkende biodiversiteit tussen de hangende bruggen. Wandel door het regenwoud via een netwerk van 15 hangbruggen met verschillende moeilijkheidsgraden, in Mistico-park. Koel dan af met een duik in een natuurlijke poel bij de La Fortuna-waterval

Tamarindo: Dream Chaser-catamarancruise bij zonsondergang

3. Tamarindo: Dream Chaser-catamarancruise bij zonsondergang

Ontdek pittoreske afgelegen stranden tijdens een 5 uur durende catamarancruise. Profiteer van ontspannende loungeruimtes, een open bar, een lunchbuffet, snorkeluitrusting en paddleboards. Stap aan boord van de 40-voet Dream Chaser-catamaran en vaar langs de noordkust en, afhankelijk van de weersomstandigheden van de dag, ankeren in de afgelegen stranden van Playa Minas, Playa Huevo of Piratas Bay. Spring in het verfrissende water en probeer wateractiviteiten zoals snorkelen, paddleboarden en spelen met de floaties (noedels). Geniet van een heerlijk huisgemaakt buffet en geniet van een open bar waar u onbeperkt drankjes, sterke drank en mixdrankjes kunt krijgen. Lounge op het ruime bovendek terwijl u luistert naar een modern geluidssysteem. Koel af in de schaduwrijke hoofdcabine, ontspan in comfortabele leren stoelen en maak gebruik van de gratis wifi. Als je terugkeert naar Playa Tamarindo, word je getrakteerd op een onvergetelijk uitzicht op de Costa Ricaanse zonsondergang boven de Stille Oceaan.

San Jose: natuurwandeling met luiaards, vogels en bomen

4. San Jose: natuurwandeling met luiaards, vogels en bomen

Vertrek vanaf het nabijgelegen ontmoetingspunt en bezoek de campus van de Universiteit van Costa Rica, de thuisbasis van enkele van de grootste stukken bos in San Jose. Ontdek onder begeleiding van jonge biologen de natuur die zich midden in de grootste stad van Costa Rica verbergt. Ervaar dieren in het wild waarvan je niet had gedacht dat ze op enkele minuten van het centrum bestonden. Bij de eerste stop ga je op zoek naar ingezeten en trekvogels, veel ongelooflijke insecten en verbazingwekkende bloemen. Bekijk vervolgens de grootste inheemse stenen bol in San Jose, waarvan wordt gedacht dat deze afkomstig is van de uitgestorven Diquis-cultuur. Bezoek ten slotte de hoofdcampus om de vriendelijke luiaards te zien die vrij klimmen. Het doel van deze tour is om de manier waarop toerisme wordt gedaan in Costa Rica te veranderen, terwijl jonge wetenschappers, onderzoekers en lokale ondernemers worden ondersteund.

San Jose: Irazú-vulkaan, Cartago City & Orosi Valley Tour

5. San Jose: Irazú-vulkaan, Cartago City & Orosi Valley Tour

Begin met het ophalen van je hotel en reis per minibus over de Panamerican Highway tot je de basis van de Irazú-vulkaan bereikt. Reis over de bochtige weg door vruchtbare landbouwgronden waar veel soorten groenten en fruit worden verbouwd. Geniet van een spectaculair panoramisch uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Bewonder op een heldere dag op de top van de vulkaan het spectaculaire uitzicht op zowel de Atlantische als de Stille Oceaan. Daal vervolgens af naar de stad Cartago en stop bij de Basiliek van de Maagd der Engelen. Ontdek deze lokale bedevaartplaats met grote gewelfde plafonds en prachtige voorbeelden van glas-in-loodramen. Vervolg de tour door de Orosi-vallei, een gebied van prachtige natuurlijke schoonheid. Bezoek een van de weinige overgebleven koloniale kerken in de regio en stop voor een smakelijke typische lunch in een van de lokale restaurants. Eindelijk terug naar uw hotel om de rondleiding te voltooien.

Jaco Beach: 2 uur durende chocolade-ervaring en plantagetour

6. Jaco Beach: 2 uur durende chocolade-ervaring en plantagetour

Begin je tour met een korte wandeling van 30 minuten en maak kennis met het overgangsbos van de Central Pacific. Bekijk tijdens de wandeling de verbazingwekkende flora en fauna. Begin daarna met je chocolade-ervaring en ontdek de internationale cacaocollectie van de Central Pacific. Meer informatie over de verschillende soorten cacao, evenals de voorouderlijke geschiedenis en de impact van cocoa op de wereldeconomie. Probeer het echte cacaofruit en neem deel aan het cacaoproductieproces. Delish in verschillende soorten chocolade en meng het met tropisch fruit. Leer ook over twee van de meest traditionele landbouwproducten van Costa Rica, suikerriet en koffie. Heb direct contact met de planten en hoor over de natuurlijke geschiedenis van deze gewassen. Aan het einde van de ervaring zijn er biologische chocoladerepen met verschillende cacaopercentages en andere cacaoproducten te koop.

Van San Jose: 3-daagse Tortuguero National Park-excursie

7. Van San Jose: 3-daagse Tortuguero National Park-excursie

Verken het beschermde nationale park Tortuguero in de provincie Limón, alleen bereikbaar per vliegtuig of boot. Geniet van de rijkdom aan biodiversiteit in de elf verschillende habitats, waaronder regenwoud, mangrovebossen, moerassen, stranden en lagunes. Reisschema: Dag 1: Na het ophalen van een hotel in de vroege ochtend, bewonder je de biodiversiteit van een primair bos door het raam terwijl je langs Braulio Carrillo National Park rijdt. Proef tijdens de rit een heerlijk Costa Ricaans ontbijt. Halverwege de ochtend stapt u aan boord van een comfortabele boot en vaart u langs de Tortuguero-kanalen. Laat u betoveren door het omringende paradijs en de gevarieerde flora en fauna. Geniet daarna van een verfrissende cocktail en een heerlijke lunch in het hotel. Na de lunch maak je een rondvaart door de grachten en maak je de rest van de middag ongelooflijke foto's. Aankomst in Pachira Lodge (of vergelijkbaar) voor een heerlijk diner en een goede nachtrust. Dag 2: Ontdek de smaken van Costa Rica met een ontbijt in de Lodge. Wandel vervolgens langs het privépad van de Lodge en krijg trek in de lunch. Na de lunch in de Lodge bezoekt u het Sea Turtle Museum, het strand en het pittoreske dorpje Tortuguero. 's Avonds kunt u weer genieten van een diner in de Lodge. Dag 3: Na het ontbijt in de Lodge, ga je terug naar San José en stop je onderweg voor de lunch in El Ceibo in Guápiles. Aankomst in de middag in San José.

San José: Tortuga Island Tour met lunch en hoteltransfer

8. San José: Tortuga Island Tour met lunch en hoteltransfer

Verken Tortuga Island tijdens een rondleiding waarbij het ophalen en inleveren van het hotel is inbegrepen. Maak een korte rondvaart langs de andere eilanden in een boot en kom dan aan op Tortuga Island. Ga snorkelen of zwemmen en ontbijt op het strand. Kies voor andere activiteiten, zoals het huren van een jetski. Geniet van de lunch. Begin uw tour door opgehaald te worden in een voertuig met airconditioning, rechtstreeks bij uw hotel in Heredia, San José of Alajuela. Zodra je aankomt in de haven, spring je in je speedboot en zeil je op avontuur. Luister naar je gids die je vertelt over de omgeving en geniet van het uitzicht. Maak een rondreis door de Golf van Nicoya en bekijk eilanden zoals San Lucas, Isla Cedros en Jesusita. Maak van de gelegenheid gebruik om foto's te maken. Let onderweg op tuimelaars die in Puntarenas wonen. Kijk of je walvissen of schildpadden kunt spotten en stop om ze te observeren. Bij aankomst op het eiland wordt u voorzien van uitrusting om te gaan snorkelen, evenals instructies voor het gebruik ervan. Ga onder water op zoek naar exotische en kleurrijke vissen. Breng tijd door met ontspannen op het witte zand in de schaduw van palmbomen. Proef wat vers fruit voor het ontbijt. Kies ervoor om tegen een meerprijs deel te nemen aan andere activiteiten. Huur een jetski of een kajak, of ga paddleboarden. Nadat je het eiland hebt verkend, ga je terug voor de lunch op het strand. Geniet daarbij van koude dranken en een kopje koffie. Spring terug in de boot en word aan het einde van de dag teruggebracht naar je hotel.

Vanuit La Fortuna: dagtocht naar de Rio Celeste

9. Vanuit La Fortuna: dagtocht naar de Rio Celeste

Je begint je dagtocht met een schilderachtige rit vanuit La Fortuna naar Nationaal Park Tenorio Volcano. Dan begin je aan een 4 uur durende wandeling die niet heel eenvoudig is, maar zeker de moeite waard. Aan het eind van de wandeling heb je de Rio Celeste bereikt. De blauwe kleur van de rivier is het resultaat van een chemische reactie tussen twee samenstromende rivieren met verschillende vulkanische mineralen. Dit zeldzame fenomeen veroorzaakt een sprookjesachtige schoonheid. Bezoek een waterval en een uitzichtpunt voor een geweldig uitzicht, waar je de locatie ziet waar de rivier van kleur verandert. Tijdens jouw avontuur wijst je gids je ook op lokale fauna. Na de wandeling kun je genieten van een heerlijke lunch, waarna je weer terugkeert naar La Fortuna.

Puerto Limon: hoogtepunten van de stad en Cahuita National Park Tour

10. Puerto Limon: hoogtepunten van de stad en Cahuita National Park Tour

Begin uw tour comfortabel in een voertuig met airconditioning. Luister naar je lokale gids en deel interessante feiten over de Caribische provincie van Costa Rica. Neem de schilderachtige weg en bekijk de stad Puerto Limon vanuit een uitkijkpunt. Maak wat foto's van de hoofdstad en het schip dat aanmeert. Verken de Tortuguero-kanalen tijdens een boottocht van 1,5 uur. In de schaduw van het plafond van de boot wijst uw gids u naar de verschillende planten en dieren in het gebied en leert u meer over de biodiversiteit. Leer meer over tropische planten en hun vruchten. Je zult de echte planten en bomen kunnen zien en ook enkele van deze heerlijke vruchten kunnen proeven bij een rustieke fruitkraam op weg naar Cahuita. Stop buiten een bananenplantage en leer het proces van het telen, oogsten en verzenden van het fruit kennen. Begrijp hoe bananen een groot deel uitmaken van de Costa Ricaanse economie, waarbij Limon centraal staat in deze activiteit. Geniet van een 1,5 uur durende wandeling door het prachtige Cahuita National Park, waar je nog meer dieren en exotische planten te zien krijgt. Bij mooi weer kunt u ook een duik nemen in de zee. Ook maak je een stop om lokale producten te bekijken in de supermarkt. Kies ervoor om wat Costa Ricaanse koffie of andere lokale goederen mee naar huis te nemen als herinnering aan je reis.

Sitemap Costa Rica

Wil je alle activiteiten in Costa Rica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Costa Rica

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.396 beoordelingen

BOEK DIT! Ik wist niet zeker of het de moeite waard was om een gids te hebben om het Nationaal Park te verkennen, vooral omdat ik dingen liever alleen doe. Ik ben zo blij dat ik heb besloten om dit te boeken. Er is GEEN MANIER dat we onderweg zoveel dieren hadden kunnen spotten. Onze gids, Jorge, deed zijn uiterste best om de tijd te nemen en overal dieren te vinden met de professionele verrekijker die hij bij zich had, en hij was in staat om ons te helpen foto's te maken van alle dieren. Je kunt doelloos rondlopen om erachter te komen waar dieren in de wildernis zijn, of je kunt een gids boeken die je niet alleen alles kan uitleggen, maar zelfs gecamoufleerde dieren kan spotten die geen onervaren oog zou kunnen vinden.

De tour was goed georganiseerd en flitsend. Onze gids, Ericka, was deskundig, vriendelijk en attent. De drie behandelde activiteiten waren allemaal erg interessant, waardoor we Mt Arenal en La Fortuna op een actievolle en waarderende manier konden ervaren. Het was de moeite waard om iemand als Ericka te laten begeleiden bij deze activiteiten. Zonder haar deskundige kennis en passie zouden we veel van de dieren in het regenwoud hebben gemist en het ecosysteem erachter hebben gemist. En het was een bonus om een gids te hebben die precies wist waar en hoe hij geweldige foto's en video's moest maken!

Onze gids Edgar kon dieren spotten die ik anders nooit zou hebben opgemerkt. Ze gebruiken een richtkijker op een statief, zodat je er doorheen kunt kijken en het dier van dichtbij kunt zien, zelfs als ze hoog in de bomen staan. Hij was in staat om video's en foto's te maken met onze telefoons door de scope, dus we hebben close-upfoto's van de dieren. We zagen luiaards, apen (zagen van dichtbij), hagedissen, slangen en een toekan.

Een geweldige ervaring. Vriendelijk personeel dat ons ophaalde en ons naar de parkeerplaats begeleidde. De wandeling over de hangende bruggen was echt geweldig, de gids liet ons allerlei dieren in het wild zien. Het weer verslechterde maar de gidsen bleven positief en hielden de geest hoog. Ik zou deze tour en deze organisatie ten zeerste aanbevelen.

Fantastische ervaring! De mooiste dagtrip die ik heb gemaakt. Heerlijk genieten van de omgeving en haar bewoners, met een gids die, met humor, een hoop kennis weet over te brengen! Kan het iedereen aanraden.