Dingen om te doen Costa Rica

Costa Rica: De beste dingen die je niet wil missen

Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

1. Tour naar de Arenal, La Fortuna-waterval en warmwaterbronnen

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het startpunt van je boswandeling gereden. Wandel over het gemakkelijke pad langs het kristalheldere water van de rivier La Fortuna. Onderweg kun je op een wagen springen om omhoog naar een uitkijkpunt rijden. Je kunt de volgende locatie al op afstand zien. Vervolgens loop je via een jungletrap weer naar beneden. Halverwege steek je een hoge hangbrug over. De route leidt verder door een enorme kloof die gevormd werd door een enorme vulkanische uitbarsting. Aan het einde van de kloof  bevindt zich de spectaculaire La Fortuna-waterval. Sta versteld door de weelderige vegetatie van deze 70 meter hoge  waterval, de enorme vulkanische rotsen aan de voet en de hoeveelheid water die naar beneden stort in een enorme poel. Neem de tijd om de schoonheid van de waterval te koesteren. Als je dapper genoeg bent,  kun je zelfs een verfrissende duik nemen. Daarna keer je terug naar het uitkijkpunt en wandel je naar het kleine dorp van de Maluku-indianen. In hun Palenke (hoofdgebouw), kun je van een pauze genieten terwijl je luistert naar een interessante uitleg over hun cultuur, kunst  en geschiedenis. Nadat je een  paar uur actief bent geweest is het tijd om te ontspannen en te genieten van een typische, warme lunch. Naast het restaurant bevindt zich een vlindertuin en een kikkervijver die je kunt verkennen, totdat je eten wordt geserveerd. Eenmaal opgeladen maak je een rit van 15 minuten naar het park aan de voet van de vulkaan Arenal. Omdat de tocht door een  oerbos voert, zie je enorme bomen met gigantische wortels. Naast een verscheidenheid aan vogels wonen in het bos ook apen, luiaards en coati. Nadat je het bos hebt verlaten, rijd je langs landbouwgrond naar een groen meer. Je passeert een begraafplaats voor de slachtoffers van de uitbarsting en bereikt de muur van lava die is overgebleven na de ramp van 1968. Beklim enkele steile trappen om de top van een enorme berg van lavarotsen te bereiken. Volg een spoor dat is uitgehouwen in de rotsen om de Arenal te beklimmen. Uiteindelijk bereik je het hoogste uitkijkpunt dat rond de vulkaan bestaat en neem je het spectaculaire, panoramische uitzicht over het Arenalmeer, de jungle, de vallei, de lavavelden en bovenal de enorme Arenal in je op. Om de tour op de meest ontspannen manier af te sluiten wordt je naar een resort met een natuurlijke warmwaterbron gebracht. Daar kun je ongeveer een uur lang ontspannen in het rustgevende warme water en genieten van een gezichtsbehandeling met vulkanische modder en een gratis cocktail. Om ongeveer 18:30 uur wordt je weer teruggebracht naar je accommodatie.

Jaco Beach: 2 uur durende chocolade-ervaring en plantagetour

2. Jaco Beach: 2 uur durende chocolade-ervaring en plantagetour

Begin je tour met een korte wandeling van 30 minuten en maak kennis met het overgangsbos van de Central Pacific. Bekijk tijdens de wandeling de verbazingwekkende flora en fauna. Begin daarna met je chocolade-ervaring en ontdek de internationale cacaocollectie van de Central Pacific. Meer informatie over de verschillende soorten cacao, evenals de voorouderlijke geschiedenis en de impact van cocoa op de wereldeconomie. Probeer het echte cacaofruit en neem deel aan het cacaoproductieproces. Delish in verschillende soorten chocolade en meng het met tropisch fruit. Leer ook over twee van de meest traditionele landbouwproducten van Costa Rica, suikerriet en koffie. Heb direct contact met de planten en hoor over de natuurlijke geschiedenis van deze gewassen. Aan het einde van de ervaring zijn er biologische chocoladerepen met verschillende cacaopercentages en andere cacaoproducten te koop.

La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

3. La Fortuna: combinatie waterval, vulkaan en hangbruggen

Laat je ophalen bij je hotel in of bij La Fortuna, en reis af naar de Arenal-vulkaan om de paden rondom de machtige berg te bewandelen. Ga terug naar de natuur in het Arenal Volcano National Park, waar de meeste van de 850 in Costa Rica geïdentificeerde vogelsoorten te vinden zijn. Kijk uit naar andere wilde dieren, zoals kapucijnaapjes, jaguars en herten. Bewonder de prachtige landschappen van een secundair regenwoud aan de basis van het park, en een primair regenwoud met een verbazingwekkende biodiversiteit tussen de hangende bruggen. Wandel door het regenwoud via een netwerk van 15 hangbruggen met verschillende moeilijkheidsgraden, in Mistico-park. Koel dan af met een duik in een natuurlijke poel bij de La Fortuna-waterval

Van San Jose: Tabacon Hot Springs & Arenal Volcano Day Trip

4. Van San Jose: Tabacon Hot Springs & Arenal Volcano Day Trip

Zie het beste van twee werelden - de rauwe, ongetemde schoonheid van de imposante Arenal-vulkaan naast het rustgevende thermale water van de warmwaterbronnen van Tabacon - tijdens een dagtocht vanuit San Jose. Geniet van de weelderige vegetatie en adembenemende uitzichten op de bijna perfect kegelvormige vulkaan. Na het ophalen van het hotel, ga je naar je eerste stop, de beroemde stad Sarchi, bekend als het ambachtscentrum van Costa Rica. Waardeer veel van de kunst en kunstnijverheid die Costa Rica te bieden heeft en koop misschien wat felgekleurd of houten handwerk om mee naar huis te nemen als souvenir. Ga vervolgens naar La Fortuna, de thuisbasis van het prachtige natuurlijke wonder van de Arenal-vulkaan, waar u een Costa Ricaanse lunch zult hebben. Ga na het eten naar de indrukwekkende Arenal-vulkaan en maak een korte wandeling rond de basis om foto's te maken. Bewonder de kegelvormige vulkaan en zijn witte rookpluimen. Ontspan vervolgens bij een van de beste warmwaterbronnen in de omgeving, de warmwaterbronnen van Tabacon, waar u zult genieten van de reinigende en verjongende effecten van het thermale water. Geniet van de combinatie van de hitte van de vulkaan, het stromende water van de warmwaterbronnen en de zuivere lucht van het regenwoud. Tot slot wordt u teruggebracht naar uw hotel in San Jose.

Wandeltocht door San Jose Bites en bezienswaardigheden

5. Wandeltocht door San Jose Bites en bezienswaardigheden

Tijdens deze ervaring zul je het Costa Ricaanse leven van dichtbij en persoonlijk leren kennen, door middel van lokale gerechten, geschiedenis en zelfs de kruidenremedies van de volksgeneeskunde. Geniet van een praktische les over exotische planten, fruit, groenten en meer. Niets brengt je dichter bij het authentieke San Jose dan door de straten te slenteren met een local die je de ins en outs van het dagelijks leven laat zien. Je ervaring begint met een kopje koffie om 's ochtends op te halen in een café op de Centrale Markt, waar je je gids leert kennen en kunt ontspannen in je omgeving. Vanaf hier maken we een wandeling door de levendige markt, proeven we lokaal vers fruit, empanada en gaan we verder langs lokale wegen naar de Borbon-markt. Door diverse bezienswaardigheden te zien, zoals de kathedraal, het Nationaal Theater en de prachtige parken, leer je het land en zijn rijke geschiedenis kennen en door deze ervaring zul je een ander zintuig – smaak – krijgen om meer op San Jose af te stemmen. Bezoek voor het einde een speciale koffiewinkel waar je koffie en chocolaatjes vindt die door vrouwen zijn geproduceerd, leer op deze speciale plek koffie bereiden, geniet van een tamal en maak empanadas van weegbree...

San Jose: Irazú-vulkaan, Cartago City & Orosi Valley Tour

6. San Jose: Irazú-vulkaan, Cartago City & Orosi Valley Tour

Begin met het ophalen van je hotel en reis per minibus over de Panamerican Highway tot je de basis van de Irazú-vulkaan bereikt. Reis over de bochtige weg door vruchtbare landbouwgronden waar veel soorten groenten en fruit worden verbouwd. Geniet van een spectaculair panoramisch uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Bewonder op een heldere dag op de top van de vulkaan het spectaculaire uitzicht op zowel de Atlantische als de Stille Oceaan. Daal vervolgens af naar de stad Cartago en stop bij de Basiliek van de Maagd der Engelen. Ontdek deze lokale bedevaartplaats met grote gewelfde plafonds en prachtige voorbeelden van glas-in-loodramen. Vervolg de tour door de Orosi-vallei, een gebied van prachtige natuurlijke schoonheid. Bezoek een van de weinige overgebleven koloniale kerken in de regio en stop voor een smakelijke typische lunch in een van de lokale restaurants. Eindelijk terug naar uw hotel om de rondleiding te voltooien.

La Fortuna: Evening Frog Safari

7. La Fortuna: Evening Frog Safari

Na je tour om 17.45 uur te hebben begonnen, kun je 's nachts de ervaring beleven van het enige natuurlijke kikkerlandje in La Fortuna. Dit is jouw kans om kleurrijke kikkers en andere wilde dieren van het regenwoud te bekijken wanneer ze actiever zijn en gemakkelijker te observeren. Ten minste 28 soorten kikkers hebben besloten om de Arenal Oasis-vijvers hun thuis te maken. De inheemse planten van Arenal worden zorgvuldig onderhouden, om de perfecte habitat voor deze amfibische wezens te creëren. Dit unieke particuliere natuurreservaat bevindt zich in een toevluchtsoord in het regenwoud dat de tropische gebieden van de Arenal-vulkaan en de rivier de Burio met elkaar verbindt. Je lokale gids bereidt je voor met een zaklantaarn om je te helpen bij het vinden van deze unieke wezens en aan het eind van je reis wordt je teruggebracht naar je La Fortuna-accommodatie.

San Jose: natuurwandeling met luiaards, vogels en bomen

8. San Jose: natuurwandeling met luiaards, vogels en bomen

Vertrek vanaf het nabijgelegen ontmoetingspunt en bezoek de campus van de Universiteit van Costa Rica, de thuisbasis van enkele van de grootste stukken bos in San Jose. Ontdek onder begeleiding van jonge biologen de natuur die zich midden in de grootste stad van Costa Rica verbergt. Ervaar dieren in het wild waarvan je niet had gedacht dat ze op enkele minuten van het centrum bestonden. Bij de eerste stop ga je op zoek naar ingezeten en trekvogels, veel ongelooflijke insecten en verbazingwekkende bloemen. Bekijk vervolgens de grootste inheemse stenen bol in San Jose, waarvan wordt gedacht dat deze afkomstig is van de uitgestorven Diquis-cultuur. Bezoek ten slotte de hoofdcampus om de vriendelijke luiaards te zien die vrij klimmen. Het doel van deze tour is om de manier waarop toerisme wordt gedaan in Costa Rica te veranderen, terwijl jonge wetenschappers, onderzoekers en lokale ondernemers worden ondersteund.

San José: Tortuga Island Tour met lunch en hoteltransfer

9. San José: Tortuga Island Tour met lunch en hoteltransfer

Verken Tortuga Island tijdens een rondleiding met ophalen en inleveren van hotel inbegrepen. Maak een snelle rondvaart over de andere eilanden in een boot en kom dan aan op Tortuga Island. Ga snorkelen of zwemmen en ontbijt op het strand. Kies ervoor om andere activiteiten te doen, zoals het huren van een jetski. Ga lunchen. Begin je tour door opgehaald te worden in een voertuig met airconditioning, rechtstreeks vanuit je hotel in Heredia, San José of Alajuela. Zodra je in de haven bent aangekomen, stap je in je speedboot en vaar je op avontuur. Luister naar je gids die je over de omgeving vertelt en geniet van het uitzicht. Ga op een tour naar de Golf van Nicoya en zie eilanden zoals San Lucas, Isla Cedros en Jesusita. Maak van de gelegenheid gebruik om foto's te maken. Houd onderweg de tuimelaars in de gaten die inwoners van Puntarenas zijn. Kijk of je walvissen of schildpadden kunt spotten en stop om ze te observeren. Bij aankomst op het eiland krijgt u uitrusting om te gaan snorkelen, evenals instructies over het gebruik ervan. Ga op zoek naar exotische en kleurrijke vissen onder water. Breng tijd door met ontspannen op het witte zand in de schaduw van palmbomen. Geniet van wat vers fruit voor het ontbijt. Kies ervoor om tegen een meerprijs deel te nemen aan andere activiteiten. Huur een jetski en ga de turquoise wateren op, maak een wandeling en geniet van het adembenemende uitzicht, ga paddleboarden of huur een kajak. Kies ervoor om tegen een meerprijs deel te nemen aan andere activiteiten. Huur een jetski of kajak, of ga paddleboarden. Nadat je het eiland hebt verkend, ga je terug voor de lunch op het strand. Geniet daarbij van koude dranken en een kopje koffie. Spring terug in de boot om aan het eind van de dag teruggebracht te worden naar je hotel.

Puerto Limon: hoogtepunten van de stad en Cahuita National Park Tour

10. Puerto Limon: hoogtepunten van de stad en Cahuita National Park Tour

Begin uw tour comfortabel in een voertuig met airconditioning. Luister naar je lokale gids en deel interessante feiten over de Caribische provincie van Costa Rica. Neem de schilderachtige weg en bekijk de stad Puerto Limon vanuit een uitkijkpunt. Maak wat foto's van de hoofdstad en het schip dat aanmeert. Verken de Tortuguero-kanalen tijdens een boottocht van 1,5 uur. In de schaduw van het plafond van de boot wijst uw gids u naar de verschillende planten en dieren in het gebied en leert u meer over de biodiversiteit. Leer meer over tropische planten en hun vruchten. Je zult de echte planten en bomen kunnen zien en ook enkele van deze heerlijke vruchten kunnen proeven bij een rustieke fruitkraam op weg naar Cahuita. Stop buiten een bananenplantage en leer het proces van het telen, oogsten en verzenden van het fruit kennen. Begrijp hoe bananen een groot deel uitmaken van de Costa Ricaanse economie, waarbij Limon centraal staat in deze activiteit. Geniet van een 1,5 uur durende wandeling door het prachtige Cahuita National Park, waar je nog meer dieren en exotische planten te zien krijgt. Bij mooi weer kunt u ook een duik nemen in de zee. Ook maak je een stop om lokale producten te bekijken in de supermarkt. Kies ervoor om wat Costa Ricaanse koffie of andere lokale goederen mee naar huis te nemen als herinnering aan je reis.

Sitemap Costa Rica

Wil je alle activiteiten in Costa Rica ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Costa Rica

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 2.396 beoordelingen

BOEK DIT! Ik wist niet zeker of het de moeite waard was om een gids te hebben om het Nationaal Park te verkennen, vooral omdat ik dingen liever alleen doe. Ik ben zo blij dat ik heb besloten om dit te boeken. Er is GEEN MANIER dat we onderweg zoveel dieren hadden kunnen spotten. Onze gids, Jorge, deed zijn uiterste best om de tijd te nemen en overal dieren te vinden met de professionele verrekijker die hij bij zich had, en hij was in staat om ons te helpen foto's te maken van alle dieren. Je kunt doelloos rondlopen om erachter te komen waar dieren in de wildernis zijn, of je kunt een gids boeken die je niet alleen alles kan uitleggen, maar zelfs gecamoufleerde dieren kan spotten die geen onervaren oog zou kunnen vinden.

De tour was goed georganiseerd en flitsend. Onze gids, Ericka, was deskundig, vriendelijk en attent. De drie behandelde activiteiten waren allemaal erg interessant, waardoor we Mt Arenal en La Fortuna op een actievolle en waarderende manier konden ervaren. Het was de moeite waard om iemand als Ericka te laten begeleiden bij deze activiteiten. Zonder haar deskundige kennis en passie zouden we veel van de dieren in het regenwoud hebben gemist en het ecosysteem erachter hebben gemist. En het was een bonus om een gids te hebben die precies wist waar en hoe hij geweldige foto's en video's moest maken!

Onze gids Edgar kon dieren spotten die ik anders nooit zou hebben opgemerkt. Ze gebruiken een richtkijker op een statief, zodat je er doorheen kunt kijken en het dier van dichtbij kunt zien, zelfs als ze hoog in de bomen staan. Hij was in staat om video's en foto's te maken met onze telefoons door de scope, dus we hebben close-upfoto's van de dieren. We zagen luiaards, apen (zagen van dichtbij), hagedissen, slangen en een toekan.

Een geweldige ervaring. Vriendelijk personeel dat ons ophaalde en ons naar de parkeerplaats begeleidde. De wandeling over de hangende bruggen was echt geweldig, de gids liet ons allerlei dieren in het wild zien. Het weer verslechterde maar de gidsen bleven positief en hielden de geest hoog. Ik zou deze tour en deze organisatie ten zeerste aanbevelen.

Fantastische ervaring! De mooiste dagtrip die ik heb gemaakt. Heerlijk genieten van de omgeving en haar bewoners, met een gids die, met humor, een hoop kennis weet over te brengen! Kan het iedereen aanraden.