Costa Rica
Tours

Onze aanbevelingen voor Costa Rica

La Fortuna: Waterval, Arenal-vulkaan en Warmwaterbronnen Tour

La Fortuna: Waterval, Arenal-vulkaan en Warmwaterbronnen Tour

Ontsnap in de natuur van La Fortuna tijdens een begeleide wandeling. Loop langs de rivier en volg een pad naar een panoramisch uitkijkpunt. Geniet van een heerlijke lunch in een Indiaas dorp op de Molukken en trek door bossen, lavavelden en landerijen voordat je met een drankje ontspant in een natuurlijk warmwaterbronresort. Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het begin van de boswandeling gereden. Trek op het gemakkelijke pad langs de kristalheldere rivier La Fortuna. Onderweg spring je op een tractorkar bergopwaarts naar een panoramisch uitkijkpunt. Zoek de volgende locatie vanaf een afstand en begin dan aan de terugwandeling langs een jungletrap. Halverwege is een hoge hangbrug die je moet oversteken. Het pad leidt verder de enorme kloof in, die werd gevormd door een vulkaanuitbarsting. Ontmoet de spectaculaire La Fortuna-waterval. Sta versteld van de weelderige vegetatie op de 70 meter hoge muren, de enorme vulkanische rotsen aan de voet en het water dat in het enorme zwembad naar beneden spettert. Geniet van de schoonheid of neem zelfs een verfrissende duik. Keer terug naar het uitkijkpunt en loop vervolgens naar het kleine dorpje van de Molukken-indianen. Geniet van uw rust in hun Palenke (hoofdgebouw) terwijl u luistert naar een interessant verhaal over hun cultuur, kunst en geschiedenis. Na een paar uur actief te zijn geweest, is het tijd om te ontspannen en te genieten van een typische warme lunch. Naast het restaurant is een vlindertuin en kikkervijver die u kunt verkennen totdat uw eten wordt geserveerd. Als u nieuwe energie opdoet, maakt u een rit van 15 minuten naar het park aan de voet van de Arenal-vulkaan. Dit is de tocht door het oerbos waar je enorme bomen met gigantische wortels kunt zien. Naast een verscheidenheid aan vogels herbergt het bos apen, luiaards en neusbeertjes. Verlaat het bos en bereik het hoogste uitkijkpunt dat rond de vulkaan bestaat en geniet van de meest spectaculaire panoramische uitzichten op het Arenal-meer, de jungle, de vallei, de lavavelden en vooral de Arenal die boven je uittorent. Sluit uw tour af in het natuurlijke warmwaterbronresort. Ontspan ongeveer een uur in het rustgevende warme water en geniet van een gratis cocktail. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

San José: Wandeltour over de centrale markt en bezienswaardigheden

San José: Wandeltour over de centrale markt en bezienswaardigheden

Maak kennis met het Costa Ricaanse leven van dichtbij, door middel van lokaal eten, geschiedenis en zelfs de kruidenremedies van de volksgeneeskunde. Geniet van een praktische les over exotische planten, fruit en groenten en geniet van verschillende lokale voedselmonsters tijdens deze rondleiding. Struin door de straten met een local die je de ins en outs van het dagelijkse leven laat zien. Begin met een ophaalkoffie in de ochtend in een café op de Centrale Markt. Maak vervolgens een wandeling door de levendige markt en proef lokaal vers fruit. Proef vervolgens empanadas en vervolg over lokale wegen naar de Borbon-markt. Het zien van diverse locaties, de kathedraal, het nationale theater en de prachtige parken, zal u helpen het land en zijn rijke geschiedenis te leren kennen. Bezoek ten slotte een speciale coffeeshop waar je koffie en chocolaatjes vindt die door vrouwen zijn geproduceerd. Leer koffie zetten, geniet van een tamal en maak weegbree-empanadas voordat je je tour beëindigt.

San José: Tortuga eilandtour met snorkelen en lunch

San José: Tortuga eilandtour met snorkelen en lunch

Verken Tortuga Island tijdens een rondleiding. Maak een snelle rondleiding langs de andere eilanden in een boot en kom dan aan op Tortuga Island. Ga snorkelen of zwemmen en ontbijt op het strand. Kies voor andere activiteiten, zoals het huren van een kajak. En kom terug voor een heerlijke lunch. Begin je tour door opgehaald te worden in een voertuig met airconditioning. Zodra je aankomt in de haven, stap je in je speedboot en vertrek je op avontuur. Luister naar je gids die je over de omgeving vertelt en geniet van het uitzicht. Maak een tocht door de Golf van Nicoya en bekijk eilanden zoals San Lucas, Isla Cedros en Jesusita. Maak van de gelegenheid gebruik om foto's te maken. Kijk onderweg uit naar tuimelaars die in Puntarenas wonen. Kijk of je walvissen of schildpadden kunt zien en stop om ze te observeren. Bij aankomst op het eiland krijg je snorkeluitrusting en instructies over het gebruik ervan. Ga onder water op zoek naar exotische en kleurrijke vissen. Breng tijd door met ontspannen op het witte zand in de schaduw van palmbomen. Kies ervoor om tegen betaling deel te nemen aan andere activiteiten. Huur een kajak of ga paddleboarden. Nadat je het eiland hebt verkend, ga je terug voor de lunch op het strand. Geniet van koude drankjes en een kopje koffie erbij. Spring weer in de boot om aan het eind van de dag teruggebracht te worden naar je hotel.

Manuel Antonio: Manuel Antonio Nationaal Park Tour

Manuel Antonio: Manuel Antonio Nationaal Park Tour

Verken Nationaal park Manuel Antonio, een klein biologisch eiland dat in 1972 is opgericht door de regering van Costa Rica, ter behoud van de kostbare natuur. Hoewel Nationaal park Manuel Antonio het kleinste park van het land is, is het ook het meest bezochte park, door de combinatie van regenwouden, stranden, koraalriffen en wilde dieren. Nadat je bent opgehaald bij je hotel door de chauffeur-gids, ga je op weg om een divers scala aan fauna met 109 soorten zoogdieren en 184 vogels te ontdekken. Kijk tijdens de rondleiding uit naar wasberen, coatis, agoutis, luiaards, witgezicht-apen, brulapen en de beroemde Titi-aap, een bedreigde ondersoort die uniek is voor het park. De gids neemt je mee op een adembenemende wandeltocht door de jungle, waarin je de geheimen en wonderen van dit verbazingwekkende ecosysteem ervaart. Zie ijsvogels, de geelgekroonde nachtreiger en nog veel meer vogelsoorten. Profiteer van hulp bij het maken van natuurfoto's van hoge kwaliteit met je eigen digitale camera in combinatie met de professionele telescopen die tijdens de tour worden verstrekt.

Monteverde: Kinkajou Bos Nacht Wandeltour

Monteverde: Kinkajou Bos Nacht Wandeltour

Verken de magie van het Kinkajou bos met een lokale gids tijdens een avondtour met gids door het privéreservaat in Monteverde. Zie hoe het bos 's nachts tot leven komt en actief is, met meer dan 75% van de wilde dieren die pas in de avonduren actief worden. Zie een combinatie van een bos met inheemse bomen en een ander bos met fruitbomen, die onderdak en voedsel bieden aan lokale wilde dieren. Ga met je gids en zaklamp op zoek naar dieren als luiaards, gordeldieren en stekelvarkens, maar ook naar slapende vogels en een grote verscheidenheid aan insecten. Verlaat de avondtour met een nieuwe verwondering over het nachtleven van het Kinkajou-woud en verwonder je over de spannende ontdekkingen die je doet.

San Jose: Walking Nature Tour met luiaards, vogels en bomen

San Jose: Walking Nature Tour met luiaards, vogels en bomen

Vertrek vanaf het nabijgelegen ontmoetingspunt en bezoek de campus van de Universiteit van Costa Rica, de thuisbasis van enkele van de grootste stukken bos in San Jose. Ontdek onder leiding van jonge biologen de natuur die zich midden in de grootste stad van Costa Rica verbergt. Ervaar wilde dieren waarvan je niet had gedacht dat ze op enkele minuten afstand van het centrum bestonden. Bij de eerste stop ga je op zoek naar verblijfs- en trekvogels, veel ongelooflijke insecten en verbazingwekkende bloemen. We zullen het hebben over kunst, geschiedenis, inheemse cultuur en vooral de natuur. Bezoek ten slotte de hoofdcampus om de vriendelijke luiaards te zien die vrij klimmen. Het doel van deze tour is om de manier waarop toerisme in Costa Rica wordt gedaan te veranderen en tegelijkertijd jonge wetenschappers, onderzoekers en lokale ondernemers te ondersteunen.

La Fortuna: Arenal-vulkaan, lunch en ochtendtour naar warmwaterbronnen

La Fortuna: Arenal-vulkaan, lunch en ochtendtour naar warmwaterbronnen

Verken het Arenal National Park tijdens een begeleide ochtendtour, bekijk de Arenal-vulkaan, een smaragdgroen meer, en geniet van een lokale lunch voordat je ontspant in natuurlijke warmwaterbronnen. Bekijk alle verbluffende schoonheid van het Arenal-gebied tijdens deze dagtour. Verken smalle junglepaden en overwin enorme lavarotsen terwijl je de natuurlijke schoonheid en het landschap van het gebied verkent. Bewonder de indrukwekkende Arenal-vulkaan die opdoemt terwijl je het gebied aan de voet van de vulkaan verkent, en neem de onmetelijkheid van deze nu stille reus in je op. Baan je een weg naar beneden terwijl een tweetalige gids de groep leert over het ecosysteem en de dieren in het wild die je kunt tegenkomen. Bereik het onderste deel van de tocht en maak van de gelegenheid gebruik om een smaragdgroen meer te zien. Geniet van een typisch lokale lunch en eindig de ervaring met een bezoek aan een klein resort en ontspan ongeveer een uur in natuurlijke warmwaterbaden.

Monteverde: Avondtour in het tropische woud

Monteverde: Avondtour in het tropische woud

Volg je gids langs pittoreske paden terwijl ze je laten zien hoe je 's nachts de lokale fauna het beste kunt spotten. Ontdek de biodiversiteit van Costa Rica door deze leuke en vermakelijke ervaring in het tropische bos van Monteverde te ontdekken. Toon uw digitale voucher bij de ingang van de opvang en begin uw avontuur door naar binnen te gaan. Geniet van een korte meet & greet met je gids voordat je langs geselecteerde routes vertrekt. Je gids helpt je het toevluchtsoord en de bossen te verkennen en plaatst je in de beste positie om inheemse dieren in het wild te spotten. Ontdek dieren zoals vogelspinnen en glazen kikkers. Rode-ogenkikkers, luiaards, uilen, toekans, een grote verscheidenheid aan insecten, nachtelijke zoogdieren zoals de Kinkajou, Olingo, gordeldieren, stekelvarkens, en ook reptielen zoals hagedissen en slangen.

San José: Poas Vulkaan en Koffieboerderij Combo Tour

San José: Poas Vulkaan en Koffieboerderij Combo Tour

Deze excursie biedt je een halve dag avontuur en leren over ons mooie Costa Rica. We beginnen de dag met een heerlijk ontbijtbuffet en daarna maken we een koffietour door een authentieke plantage met koffie- en chocoladeproeverij. Daarna bezoeken we de Poás vulkaan waar je een korte wandeling naar de krater kunt maken om de prachtige lagune te zien, waarbij je er natuurlijk rekening mee moet houden dat je waarneming afhangt van de natuurlijke klimatologische omstandigheden van het gebied. Onderweg zal onze gids je belangrijke informatie geven over het bos en de vulkaan. Het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de Poas Vulkaan een bezoekschema heeft van 30-45 minuten, als de parkwachters het toestaan kunnen we het verlengen tot 1 uur of meer.

La Fortuna: Chocolade tour door het regenwoud

La Fortuna: Chocolade tour door het regenwoud

Bezoek een cacaoboerderij in het regenwoud met een majestueus uitzicht op de Arenal-vulkaan. Zie waar cacao wordt verbouwd, verwerkt en geproduceerd en ontdek de verborgen geheimen van de lokale chocoladeproductie. Met deze interactieve ervaring kunnen reizigers zoveel chocolade eten als ze willen terwijl ze meer te weten komen over de geschiedenis, cultuur en tradities van dit populaire Costa Ricaanse snoepje. In dit praktische programma van 2 uur krijgt u de kans om interessante feiten te leren over cacao en chocolade, de oorsprong en geschiedenis ervan. Neem deel aan alle aspecten van het productieproces, van het oogsten van het fruit, het drogen en het malen van de zaden. Ontdek waarom de cacaoboom erg belangrijk was voor oude culturen. Ontdek hoe cacao niet alleen werd gebruikt als een ceremoniële drank, maar de zaden ervan ook als betaalmiddel werden gebruikt vanwege de economische waarde, in veel regio's van Meso-Amerika, waaronder Costa Rica.

Alle activiteiten

806 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Plaatsen in Costa Rica

De topbezienswaardigheden in Costa Rica

Rondleidingen in Costa Rica

Wat te doen in Costa Rica

Regio's in Costa Rica

Andere activiteiten in Costa Rica

Wil je alle activiteiten in Costa Rica bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.