Datums kiezen

Ontdek het beste van
Cotswolds

Onze aanbevelingen voor Cotswolds

Vanuit Londen: Hele dag Cotswolds Tour in kleine groep

1. Vanuit Londen: Hele dag Cotswolds Tour in kleine groep

Breng een dag door met het verkennen van het typisch Britse platteland van de Cotswolds, een gebied dat bekend staat om zijn groene landschappen, charmante dorpjes en honingkleurige stenen huisjes. Geniet van de hoogtepunten van de Cotswolds, maar ook van enkele van de rustigere, minder geziene delen van het platteland. Stop eerst in het kleine stadje Burford, een van de meest onveranderde middeleeuwse steden van Engeland met veel gebouwen van meer dan 500 jaar oud. Bezoek de historische kerk, slenter door de aantrekkelijke hoofdstraat en verken de stad. Ga vervolgens naar Bibury, bekend als het mooiste dorp van heel Engeland. Dwaal langs de rivier en zie Arlington Row, een reeks wevershuisjes die nu een van de symbolen van de Cotswolds zijn. Geniet van vrije tijd om het betoverende dorp te verkennen. Ga verder naar het pittoreske stadje Bourton-on-the-water. Neem ruim de tijd om langs de rivier en de kleine bruggen te wandelen, de stenen huisjes te bewonderen en te lunchen. Sluit uw tour af met een bezoek aan Stow-on-the-Wold, een wirwar van herbergen en antiekwinkels rond het oude marktplein. Stow is al eeuwenlang een handelscentrum in de Cotswolds en was de locatie van de laatste slag van de Engelse Burgeroorlog in 1646. Het is ook de locatie van 'England's oudste pub'. Daarna keert de tour terug naar het ontmoetingspunt.

Vanuit Londen: dagtocht met gids naar de Cotswolds en Oxford

2. Vanuit Londen: dagtocht met gids naar de Cotswolds en Oxford

Vertrek vanuit Londen voor een dagvullende tour over het Engelse platteland. Bewonder de sprookjesachtige huizen van de Cotswolds, de historische universiteit van Oxford en de schoonheid van het Engelse platteland. Vertrek uit Londen voor een dagvullende tour die je meeneemt naar het westen om de schoonheid van het platteland van de Cotswolds en de universiteitsstad Oxford te ervaren. Rijd door de Cotswolds en geniet van het prachtige landschap en de stenen dorpjes. Dit is een aangewezen gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, het Engelse platteland op zijn mooist. We stoppen bij Bibury en Burford, de twee meest geliefde dorpen van de Cotswolds. Ga verder naar Oxford om de beroemdste universiteitsstad ter wereld te verkennen. Vrije tijd voor de lunch in het hart van de stad. Maak een wandeling tussen de universiteitsgebouwen en bewonder hun dromerige torenspitsen. Je gids zal je een wandelroute aanraden langs de beroemdste bezienswaardigheden, zoals de Brug der Zuchten en Christchurch Cathedral. Leer meer over de connectie van Oxford met Alice in Wonderland en Harry Potter. Zoek een geweldige plek om te eten (je gids geeft je aanbevelingen), of drink samen met lokale geleerden en academici een pint in de meest spookachtige pub van de stad. Tegen 6 uur 's avonds ben je terug in Londen en je kunt de Londense metro gebruiken om snel naar alle delen van Londen te reizen.

Vanuit Londen: Hele dag Cotswolds Tour met lunch

3. Vanuit Londen: Hele dag Cotswolds Tour met lunch

Geniet van de glooiende heuvels van de Cotswolds en bezoek 3 van de mooiste dorpjes - Burford, Bibury en Stow-on-the-Wold. Reis door de Cotswolds, een gebied dat in de loop van de tijd nauwelijks is veranderd. Bekijk glooiende landschappen, droge stenen muren, schilderachtige kerkjes en beekjes die langs kleine dorpjes en charmante gehuchten kabbelen. Tijdens deze dagvullende tour vanuit Londen begin je je tour in Burford, waar de prachtige High Street afloopt naar de rivier de Windrush. Bekijk de kleine theehuizen van het stadje voordat je zuidwaarts gaat naar het pittoreske Bibury voor de lunch. Dineer in een van de mooiste dorpjes van Engeland. In het hart van de Cotswolds wacht je een 2-gangenmenu in het Swan Hotel. Het restaurant, dat uitkijkt over de rivier de Coln, is gevestigd in een 17e-eeuwse voormalige koetsherberg en serveert een populaire reeks traditionele gerechten, samen met ales en heerlijke wijnen. Daarna reis je naar Stow-on-the-Wold, een klein marktstadje dat bekend staat om zijn jaarlijkse markten. Geniet van een wandeling met gids door het centrum voordat je terugkeert naar Londen.

Vanuit Londen: Dagtrip Oxford en Cotswolds-dorpen

4. Vanuit Londen: Dagtrip Oxford en Cotswolds-dorpen

Ga op dagtrip vanuit Londen en neem even afstand van de drukke stad. Verken de universiteitsstad Oxford en 2 charmante stadjes in de Cotswolds, Burford en Bibury. Ontmoet elkaar in het centrum van Londen en reis in noordwestelijke richting de stad uit, door het Chiltern Hills Area of Outstanding Natural Beauty. Geniet van het uitzicht op het schilderachtige platteland dat de inspiratie vormde voor televisieprogramma's als Midsomer Murders en Vicar of Dibley. Maak je eerste stop in de universiteitsstad Oxford, waar je de tijd hebt om het terrein van de vele colleges te verkennen. Klim naar de uitkijkpunten om de skyline van de stad te bewonderen, of kies ervoor om de kunst- en antiekcollecties in het Ashmolean Museum te bekijken. Rijd verder naar Burford, bekend als de 'Poort naar de Cotswolds'. Neem de tijd om dit kleine marktstadje met zijn typische rijtjeshuizen in de charmante High Street te verkennen. Reis een klein stukje verder naar Bibury, vaak beschouwd als een van de mooiste dorpen van Engeland. Wandel langs de sprookjesachtige Arlington Row, met een rij vervallen huisjes uit de jaren 1300. Na een hele dag Oxford en de dorpen van de Cotswolds te hebben verkend, kun je ontspannen op de terugreis naar Londen. *De route kan soms worden omgedraaid.

Vanuit Londen: Tour in kleine groep door Cotswolds-dorpen

5. Vanuit Londen: Tour in kleine groep door Cotswolds-dorpen

Vertrek vanuit Londen en laat de drukke straten van de stad achter u op weg naar de Cotswolds, de grootste Designated Area of Outstanding Natural Beauty in het Verenigd Koninkrijk. Met zijn rustieke, landelijke charme, glooiende heuvels, levendige marktsteden en beeldschone dorpjes, beslaan de Cotswolds bijna 800 vierkante mijl aan ongerepte natuur. Maak een tocht door de glooiende heuvels, de thuisbasis van enkele van de beroemdste en meest historische steden en dorpen van Engeland. Een Area of Outstanding Natural Beauty, deze heuvelrug in het westen van centraal Engeland staat vol met pittoreske dorpjes gebouwd van Cotswold-steen, prachtige kerken en enorme landhuizen. Terwijl je je een weg baant door kleine dorpjes en historische marktsteden, krijg je de kans om de honingkleurige huisjes van Bourton-on-the-Water, Bibury en Burford te verkennen. Hoogtepunten zijn onder meer een prachtige rij 17e-eeuwse wevershuisjes en een rustige rivier die door het 'Venetië van de Cotswolds' stroomt.

Vanuit Londen: Cotswolds, Blenheim Paleis & Downtown Abbey

6. Vanuit Londen: Cotswolds, Blenheim Paleis & Downtown Abbey

Bekijk een aantal van de topattracties van Zuid-Engeland tijdens een dagtocht met gids per bus vanuit Londen naar Blenheim Palace en de Cotswolds-dorpen, waaronder de opnamelocatie Bampton van het tv-programma Downton Abbey. Als je liever historische steden verkent dan attracties, geniet dan van de flexibele touroptie. Stap aan boord van de bus in Londen en rijd de stad uit richting de eerste stop bij Blenheim Palace. Wees getuige van dit meesterwerk van Engelse barokke architectuur, tevens de geboorteplaats van Sir Winston Churchill. Bezoek de prachtige Staatskamers, boordevol kunstwerken van onschatbare waarde en prachtige wandtapijten (indien optie geselecteerd), en bewonder de tuinen met een oppervlakte van 754 hectare, waaronder een prachtige watertuin. Ga vervolgens naar de charmante regio Cotswolds voor een stop bij het authentieke dorp Bourton-on-the-Water. Verken deze pittoreske locatie, compleet met vele mooie bruggen die de zacht stromende rivier in het midden oversteken. Maak je ervaring compleet met een reis naar Bampton, de filmsetting voor veel van de beroemde bezienswaardigheden uit de populaire tv-serie Downton Abbey. Bekijk de gebouwen die dienst deden als het huis van Isobel Crawley, het Downton Cottage Hospital, de kerk, en ook de locatie voor twee fictieve plaatselijke pubs, The Grantham Arms en The Dog & Duck.

Londen: dagtrip naar Oxford, Stratford, Cotswolds en Warwick

7. Londen: dagtrip naar Oxford, Stratford, Cotswolds en Warwick

Haal het meeste uit uw tijd in Engeland met een dagtocht naar het Engelse platteland. Geniet van een wandeltocht door de stad en de universiteit van Oxford, inclusief toegang tot de University Church of St. Mary the Virgin, bekijk het landschap van de Cotswolds, betreed Warwick Castle en bezoek de geboorteplaats van Shakespeare. Wandeltocht door Oxford Treed in de voetsporen van de beroemde studenten van Oxford, van C.S. Lewis tot Bill Clinton, terwijl je door de betoverende binnenplaatsen en geplaveide straatjes van deze historische universiteitsstad wandelt tijdens deze begeleide dagtrip per bus vanuit Londen. Bewonder de beroemde 'dromende torenspitsen' en bekijk de Bodleian Library, een van de oudste bibliotheken van Europa. Laat u betoveren door de ongerepte smalle steegjes en oude pleinen van deze natuurlijk mooie stad. Oxford staat bekend als de thuisbasis van de oudste universiteit in de Engelssprekende wereld - talloze slimme jonge dingen hebben door de jaren heen door de geplaveide straten van de stad gezworven! Tijdens deze begeleide wandeling ziet u de prachtige universiteitskerk van St. Mary the Virgin en ontdekt u heimelijk ongerepte smalle steegjes, oude pleinen en torenhoge torenspitsen. Toegang tot de 13e-eeuwse universiteitskerk van St. Mary the Virgin. Geniet van de spectaculaire bezienswaardigheden van het unieke barokke ontwerp en de architectuur terwijl je het centrum van de Universiteit van Oxford verkent. Dit absolute juweeltje is een must om te bezoeken tijdens je reis naar Oxford. De Cotswolds Geniet van het uitzicht op het adembenemende landschap, slaperige dorpjes en bruisende marktsteden terwijl je door het charmante landschap van een van de mooiste regio's van Engeland rijdt. Stratford-upon-Avon Een unieke marktstad, beroemd als de thuisbasis van William Shakespeare, misschien wel de grootste schrijver ter wereld. Bezoek het pittoreske vakwerkhuis waar de legendarische bard werd geboren en krijg fascinerende inzichten in zijn jeugd. De geboorteplaats van Shakespeare: Zie waar de beroemde toneelschrijver opgroeide en zijn jaren als getrouwde man doorbracht. Warwick Castle  Maak deel uit van Groot-Brittannië's grootste middeleeuwse ervaring diep in het hart van Warwick Castle. Dompel jezelf onder in gevechtsvoorbereidingen en voel het gewicht van een middeleeuws zwaard. Word een soldaat - pas een gevechtshelm op maat. Bezoek de spectaculaire State Rooms en geniet van de Victoriaanse feestvoorbereidingen. Geniet van een meet & greet met een middeleeuwse gastheer en maak kennis met het spectaculaire kasteel.

Vanuit Bristol: dagtour Stonehenge en Cotswold Villages

8. Vanuit Bristol: dagtour Stonehenge en Cotswold Villages

Vandaag wacht ons een dag vol verwondering. Als u Bristol verlaat, is uw eerste stop voor vandaag het prehistorische monument Stonehenge. Veel legendes omringen deze ongelooflijke staande stenen die elk ongeveer 25 ton wegen en al jaren mensen van over de hele wereld aantrekken. Misschien denk je dat ze zijn gemaakt door Merlijn, die ze op magische wijze vanuit Ierland heeft vervoerd. Misschien geloof je dat Stonehenge een landingsplaats is voor buitenaardse ruimtevaartuigen. Ze doen je misschien denken aan de ruïnes van een Romeinse tempel. Je kunt hun grootsheid niet ontkennen, wat je ook gelooft. Avebury is uw volgende halte. Geniet hier van je vrije tijd: ga lunchen, dwaal door het gebied en bekijk natuurlijk de drie steencirkels. Avebury henge heeft de grootste stenen cirkel in Groot-Brittannië, zo groot dat het hele schilderachtige Engelse dorp erin past. Je kunt dus een pint pakken en een hapje eten terwijl je omringd bent door een stenen cirkel. Vrij magisch, toch? Je reis gaat verder naar het schilderachtige dorpje Lacock. Je hebt hier vrije tijd, misschien ben je geïnteresseerd in een bezoek aan de abdij. Harry Potter-fans zullen geobsedeerd zijn door het zien van de Lacock Abbey Cloisters, gebruikt als Hogwarts-gangen in de films. Bezoekers kunnen ook de middeleeuwse kamers en de kloosterhof verkennen, alvorens een kijkje te nemen in het Fox Talbot Museum, dat de geschiedenis van de fotografie onderzoekt. Castle Combe is onze laatste stop, vaak een van de mooiste dorpen van Engeland genoemd. Fans van films als War Horse en Neil Gaiman's Stardust herkennen deze plek misschien wel, dus houd je camera bij de hand. Vanaf hier is het slechts een korte rit terug naar Bristol.

Vanuit Londen: Dagtrip naar Downton Abbey, Oxford en Bampton

9. Vanuit Londen: Dagtrip naar Downton Abbey, Oxford en Bampton

Bezoek Oxford en de beste filmlocaties van 'Downton Abbey' tijdens deze begeleide dagtrip vanuit Londen. Begin de dag met een wandeltocht door Oxford en zijn beroemde universiteitsgebouwen. Ga verder naar het dorp Bampton in de Cotswolds. Bezoek het magnifieke Highclere Castle met toegangskaarten inbegrepen. Stap in Londen op uw bus en begin aan uw rondreis. Reis in een comfortabele bus terwijl je op weg bent naar je eerste stop voor vandaag, de stad Oxford. Begin hier aan een begeleide wandeling door de stad, de thuisbasis van een van 's werelds oudste universiteiten en boordevol architectonische hoogtepunten. De volgende stap is een bezoek aan Bampton, de filmlocatie en setting voor de dorpsscènes buiten in Downton Abbey. Bekijk de kerk, het huis van de moeder van Matthew Crawley en huizen die zijn omgevormd tot het postkantoor en verschillende pubs. Ga naar Highclere Castle, de buitenplaats van de graven van Carnarvon. De rondleiding door de openbare ruimtes van het kasteel omvat de prachtige grote zaal, de bibliotheek, zitkamers en andere kamers in Downton Abbey. Neem een exemplaar van het boek van Lady Carnarvon mee naar huis als aandenken aan uw bezoek.

Vanuit Oxford: Cotswolds Steden en Dorpen Tour in kleine groep

10. Vanuit Oxford: Cotswolds Steden en Dorpen Tour in kleine groep

Ontdek schilderachtige dorpen, kleine theehuisjes en 15e-eeuwse ruïnes tijdens een dagtocht vanuit Oxford naar de Cotswolds. Verken Stow-on-the-Wold, Burford, Bourton-on-the-Water en meer plaatsen met ongebruikelijke namen. Bewonder het landschap terwijl je door het mooie platteland naar pittoreske dorpen rijdt. Vertrek 's ochtends om 10:00 uur vanaf (buiten het) Oxford Railway Station naar het dorp Great Tew. Ga verder naar Stow-on-the-Wold, het hoogste stadje van de regio, en kijk rond tussen de honingkleurige gebouwen en piepkleine theekamers. Bezoek het mooie dorp Lower Slaughter voordat je verdergaat naar Bourton-on-the-Water, ook wel bekend als het 'Venetië van de Cotswolds', waar je tijd hebt om te lunchen. Ontdek na de lunch de toegangspoort tot de Cotswolds in het dorp Burford. Reis door de vallei van de rivier de Windrush en ontdek geweldige dorpen zoals Swinbrook en Asthall en de ruïnes van de 15e-eeuwse Minster Lovell Hall. Je vertrekt laat in de middag en je bent rond 17:00 uur weer terug bij het treinstation van Oxford

Alle activiteiten

95 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Cotswolds

Andere activiteiten in Cotswolds

Wil je alle activiteiten in Cotswolds bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cotswolds

Gemiddelde beoordeling

4.6
(4.514 beoordelingen)

Ik heb echt genoten van Oxford en de Cotswolds! De tour was meer gericht op Oxford, en dat was toch vooral waar ik voor ging. Maar we verkenden een mooi klein dorpje in de Cotswolds en zagen veel van het prachtige landschap. Onze gids wees onderweg op veel bezienswaardigheden en begeleidde ons voor een korte wandeltocht zodra we in Oxford aankwamen. We waren toen vrij om op eigen gelegenheid te gaan verkennen, wat perfect was voor mij, aangezien er nogal wat specifieke, minder populaire plaatsen waren die ik wilde bezoeken. Ik was erg blij met de tour en zou het zeker aanbevelen! Speciaal voor degenen die Oxford willen verkennen en aan het eind van de dag vervoer vanuit Londen en weer terug willen hebben.

Lam was een geweldige gids. Hij toonde grote kennis van de regio en vertelde ons tijdens de tour veel interessante feiten. Het busje zou iets comfortabeler kunnen zijn, en we hadden graag wat meer tijd gehad om te stoppen in de dorpen. Maar toch raad ik de tour aan.

Jo was een uitstekende gids. Ze zat vol met informatie, goede verhalen en vrolijke humor. We genoten enorm van onze dag en genoten van de mogelijkheid om plaatsen buiten de gebaande paden te zien.

De reis was geweldig. James en Jose waren behoorlijk vermakelijk. James was zeer deskundig, dus ik heb veel geleerd.

Allemaal heel leuk! De kleine stadjes, de een nog mooier dan de ander. Proficiat aan gids Len! Zeer aan te bevelen