Belevingen in
County Meath

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in County Meath

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

County Meath: De beste dingen die je niet wil missen

Van Dublin: Celtic Boyne Valley Tour

1. Van Dublin: Celtic Boyne Valley Tour

Deze Keltische tour langs het eeuwenoude oosten van Ierland brengt je naar de historisch belangrijke Boyne-vallei in County Meath (de Royal County) van waaruit de oude Hoge Koningen van Ierland regeerden. Doe mee aan deze tour voor een dag reizen door de tijd, bezoek de neolithische graven van Loughcrew, de overwegend ijzertijdheuvel van Tara, het 7e-eeuwse christelijke klooster van Fore Abbey, de heuvel van Uishneach (het spirituele centrum van Ierland) en de Anglo- Normandisch Trim-kasteel. De 'heuvel van Uisneach' is misschien wel een van de belangrijkste oude vindplaatsen van Ierland. Het is het punt waarop de vijf provincies van Ierland elkaar ontmoetten en waar hun koningen het 'festival van de vuren' vierden. Bezoekers kunnen ook de site bekijken waar St. Fechin in de 7e eeuw een christelijk klooster stichtte. Er wordt aangenomen dat er voor zijn dood 300 monniken in de gemeenschap woonden. Later werd het klooster 12 keer in brand gestoken. Onder de overblijfselen op het terrein kunnen bezoekers de kerk van St. Fechin zien, gebouwd rond 900 na Christus. Ga vervolgens naar Loughcrew, de plaats van graven met meerdere passages uit het Neolithicum die 5000 jaar oud zijn. Bekijk de prehistorie van dichtbij en persoonlijk in deze cairns met zijn nog steeds intacte rotstekeningen, die de binnenmuren rijkelijk verfraaien (meer dan 500 jaar vóór de eerste piramides gebouwd). Vervolgens reis je naar Trim Castle, het best bewaarde en meest indrukwekkende voorbeeld van Anglo-Normandische kastelen in Ierland. Het biedt een spectaculair inzicht in het leven en de tradities van de mensen uit de middeleeuwen. Het bezoek aan de heuvel van Tara, die vooral bekend is als de koninklijke residentie van de oude hoge koningen die Ierland regeerden in de Keltische tijden en daarna. Er wordt gezegd dat een kwart van het Ierse landschap vanaf deze heuvel te zien is. Geniet van dit spectaculaire uitzicht voordat je terugkeert naar de hoofdstad.

...
Boyne Valley: begeleide dagtocht Kelten en Kastelen

2. Boyne Valley: begeleide dagtocht Kelten en Kastelen

De Boyne Valley en Boyne rivier strekken zich door de graafschappen Meath en Louth in het oosten van Ierland uit naar de zee bij Drogheda. Verken dit historisch belangrijke en schilderachtige gebied op een begeleide dagtocht vanuit Dublin. Sites en monumenten in dit gebied dateren van meer dan 5000 jaar geleden. Het verhaal van Ierland en de Ierse bevolking vindt zijn oorsprong in deze vallei van de eerste neolithische kolonisten en hun hunebedden en de Kelten, met hun mythologie en heidense geloof. Bezoek de Heuvel van Tara, de eeuwenoude zetel van de hoge koningen van Ierland. Luister naar verhalen over de invallen van de Vikingen en de Normandische verovering van Hugh De Lacy. Bekijk de strijdtonelen van de slag aan de Boyne uit 1690 en de grote Ierse opstanden van 1641 en 1798. In onderstaande lijst kun je zien welke locaties je allemaal bezoekt. • De Heuvel van Tara, de oude zetel van de hoge koningen van Ierland, met een aantal oude monumenten • Trim Castle, het grootste kasteel van de Normandiërs in Europa en de locatie voor het filmen van Braveheart • Slane Castle, de thuisbasis van de Markies Conyngham, en de plaats waar U2 hun album Unforgettable Fire opnamen • Newgrange, een plaats van astrologisch, spiritueel, religieus en ceremoniëel belang die ouder is dan de piramides

...
Slane Castle: toegang en rondleiding

3. Slane Castle: toegang en rondleiding

Ontdek Slane Castle, gelegen in de prachtige Boyne-vallei, op een steenworp afstand van de plaats van de beroemde Slag om de Boyne van 1690. Het kasteel is doordrenkt van geschiedenis en met de rivier de Boyne die onder het kasteel stroomt, heeft het een mystieke kwaliteit. Geniet van een historische rondleiding door het kasteel, waar je meer te weten komt over de eigenaren, de Conynghams, en hoe de familie aan beide kanten van de Slag om de Boyne vocht. Zie de collectieve talenten van vooraanstaande architecten. Zo zijn de parken aangelegd door de beroemde landschapsarchitect Capability Brown. Kom meer te weten over het moderne gebruik van het kasteelterrein als internationaal erkende concertlocatie in de openlucht. In de afgelopen decennia hebben artiesten als Queen, David Bowie, Bruce Springsteen, U2, The Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers, Guns n Roses en Metallica opgetreden in Slane Castle. Het kasteel is ook de thuisbasis van het Gandon Room Restaurant dat een moderne Ierse eetervaring biedt. Vernoemd naar een van de belangrijkste architecten van het kasteel, James Gandon, heb je de mogelijkheid om hier te ontspannen na je rondleiding.

...

Sitemap County Meath

Wil je alle activiteiten in County Meath ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over County Meath

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 815 beoordelingen

Mooie tour. Geweldig om te denken dat we plaatsen hebben bezocht die zo oud zijn. Het was leuk om de stad te verlaten en het land te zien. De enige opmerking die ik zou willen maken is dat de heuvel van Tara erg gehaast was. Wou dat dat wat meer tijd vertraagde.