Belevingen in
Patio's van Córdoba

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Patio's van Córdoba: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Córdoba: rondleiding door de patio's

1. Córdoba: rondleiding door de patio's

Bewonder de prachtige patio's van Córdoba en ontdek waarom UNESCO ze heeft opgenomen op hun lijst met immaterieel erfgoed van de mensheid voor de mei-vieringen met uitbundige bloemen in de stad. Zie een selectie van 7 of 8 binnenplaatsen en krijg inzicht in hoe ze zich hebben ontwikkeld. Reis terug naar hun oorsprong toen Córdoba deel uitmaakte van het Romeinse rijk als de hoofdstad van de provincie Hispania Baetica. Bewonder de verschillende soorten patio's en vang de geur van zoet geurende bloemen op. Luister naar verhalen over hoe de patio's een plek van vriendschap werden, waar mensen planten en bomen voorstelden om de huizen koel en beschut te houden tegen het warme klimaat van Andalusië.

...
Cordoba: wandeltocht door bloementuinen

2. Cordoba: wandeltocht door bloementuinen

Dit bezoek biedt een overzicht van de cultuur van de patio's, de bloemenhofjes van de stad. De reisroute neemt je mee door een selectie van patiohuizen die prijzen hebben gewonnen in de lokale competitie en die zich in de wijk San Basilio bevinden. Deze prachtige binnenplaatsen, die het hele jaar door worden onderhouden, zijn meestal alleen open voor het publiek tijdens de populaire wedstrijd die in mei plaatsvindt. Tijdens deze tour kun je echter genieten van deze privéhuizen en zijn beroemde patio's buiten competitie, zonder drukte en met exclusieve en persoonlijke begeleiding door hun verzorgers. Ontdek intieme en besloten ruimtes waar u de kans krijgt om de schoonheid van bloemen en planten te bewonderen en tradities tot leven te brengen die door de huidige manier van leven uit gewoonten en gebruiken verdwijnen. Bewonder de unieke binnenplaatsen van het Cordoba Patios Festival, in 2012 uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid door UNESCO.

...
Córdoba: de patio's van Córdoba in geur en kleur

3. Córdoba: de patio's van Córdoba in geur en kleur

Wandelen door de patio's van Córdoba bij het vallen van de avond, genieten van de geur van jasmijn en ontspannen gesprekken met vrienden en de lokale bevolking, is een geweldige ervaring die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Andalusië. Córdoba's patio's zijn onderdeel van een unieke traditie, met vele verschillende soorten patio's, ingedeeld naar hun gebruik en geschiedenis. De Patios Populares (openbare patio's) van de stad worden meestal gedeeld door meerdere gezinnen, die de patio het hele jaar door verzorgen. Geen twee patio's zijn hetzelfde, met elk andere klimplanten, jasmijn, geraniums, rozen, en nog veel meer prachtige soorten bloemen. De maand mei is de perfecte tijd van het jaar om Córdoba's patio's bekijken, omdat dan ongeveer 50 van hen verspreid over de stad deelnemen aan de jaarlijkse wedstrijd om de mooiste patio. Wandel mee met deze rondleiding en ontdek de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van Córdoba's charmante wijken Santa Maria, San Lorenzo en San Agustín, wijken die onbekend zijn bij de meeste bezoekers van Córdoba, en loop door 10 tot 15 van de meest pittoreske patio's van de stad. Velen onder hen hebben de eerste prijs gewonnen in de jaarlijkse wedstrijd, die sinds 1933 elk jaar in mei gehouden wordt. Tijdens de rondleiding is er een halte voorzien in een typische taverne en proef je een Fino-wijn D.O. Montilla-Moriles met een smakelijke tapa.

...
Mezquita van Cordoba & Joodse Wijk: rondleiding

4. Mezquita van Cordoba & Joodse Wijk: rondleiding

Reis terug in de tijd en verken de Mezquita van Cordoba, een geweldige UNESCO-Werelderfgoedlocatie, met een Spaans- of Engelssprekende gids. Kom meer te weten over de geschiedenis van het monument, dat in opdracht van kalief Abd al-Rahman gebouwd werd om te concurreren met de grote moskeeën van het Oosten. Bewonder de opvallende bouwkundige eigenschappen, waaronder de dubbele bogen van rood-wit steen die het gebouw hoog en visueel interessant maken.   Wandel daarna door de smalle straatjes van de historische Joodse Wijk om de synagoge en de gemeentelijke soek te zien, waar lokale ambachtslieden hun oude vaardigheden demonstreren aan voorbijgangers. Ontdek het beeld van de rabbijn en filosoof Maimonides op Plaza de Tiberiades.

...
Córdoba: rondleiding van 2 uur authentieke hofjes & tickets

5. Córdoba: rondleiding van 2 uur authentieke hofjes & tickets

Ontdek de Hofjes van Córdoba, in het Spaans bekend als patio's, een belangrijke bezienswaardigheid van Córdoba. Kom meer te weten over de oorsprong van de patio's tijdens deze 2-uur durende rondleiding langs de buurt Alcazar Viejo, en bezoek het binnenste van in originele staat gehouden huizen. Leer meer over het Hofjes-festival dat elk jaar in me wordt gehouden. Ervaar de lokale manier van leven in dit deel van de oude stad. Betreed 5 privé-hofjes waar de eigenaren je meer vertellen over de decoratieve details, en hoe ze voor de bloemen zorgen. De patio's werden in 2012 uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed-traditie. Hoewel ze het hele jaar door mooi zijn, is de beste tijd om ze te bezoeken in maart, april, of mei.

...
Cordoba binnenplaatsen per fiets, elektrische fiets of Segway

6. Cordoba binnenplaatsen per fiets, elektrische fiets of Segway

Verken de patio's van Cordoba op basis van je keuze voor een fiets, elektrische fiets of Segway en geniet van de geur van de verschillende binnenplaatsen die bloeien. Selecteer uw gewenste vervoerswijze bij het boeken en bezoek vervolgens 5 van de mooiste binnenplaatsen van de historische huizen om de verschillende stijlen te contrasteren. Glij of fiets door de straten van de oude Joodse wijk om in de prachtige wijk San Basilio te komen. Bezoek meer van de patio's in het historische stadscentrum en proef de smaken van de gastronomie van Andalusië in een typische taverne. Leer meer over de cultuur en geschiedenis van de stad, en bezoek de Koninklijke stallen van Cordoba, waar koning Felipe ll paarden fokte om de prachtige Pura Raza Espanola paarden van Andalusië aan de wereld te introduceren.

...
Córdoba: Patios Special Christmas Walking Tour in het Spaans

7. Córdoba: Patios Special Christmas Walking Tour in het Spaans

Bekijk tijdens deze wandeling een van de meest karakteristieke en mooiste wijken van Cordoba, de Barrio de San Basilio. Ontdek hier de prachtige privébinnenplaatsen die deel uitmaken van het Festival van Patios de Córdoba. Bezoek de patio's in een rustig tempo onder begeleiding van een gids in het Spaans. Betreed 3 verschillende privéhuizen om bij de eigenaren op hun patio te zitten. Leer meer over de bloemen en over de historische evolutie van de mediterrane patio's en het dagelijkse leven in de omgeving. Terwijl je ronddwaalt, kun je de magische sfeer opsnuiven die wordt gecreëerd door de kerstversieringen langs de straten.

...

Sitemap Patio's van Córdoba

Wil je alle activiteiten in Patio's van Córdoba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Patio's van Córdoba

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 637 beoordelingen

Dit is een unieke tour en onze gids Anna was goed geïnformeerd en gepassioneerd over de patio's. We waren echt in staat onszelf onder te dompelen in de cultuur en de passie voor patio's (ik ben niet super in tuinieren, dus dit was een echte prestatie!). We hadden zoveel kathedralen, forten, enz. Tours door heel Spanje gedaan. Dit was echt iets unieks. Bedankt Anna voor een geweldige ervaring!

Zeer vriendelijke gids vertelde interresant over de verschillende patio's en maakte verbinding met de bewoners. Uiteraard zijn de patio's in het bloeiseizoen mooier. Jammer dat het maar 5 patio's zijn want het een erg leuke tour

Het was erg goed, we vonden het een aanrader, moedig degenen die Córdoba willen leren kennen aan om zich aan te melden voor een excursie door de patio's en wat beter met dit bedrijf,

De gids had veel kennis. Voor deze bezienswaardigheid is een gids echt aan te bevelen gezien het uitgebreide verhaal erachter.

De gids Ana gaf een zeer duidelijke rondleiding

Ze sprak met een Amerikaans accent en gaf een originele en humorvolle rondleiding. We hebben er heel veel aan gehad.