De populairste activiteiten van Craigellachie, Schotland

Vanaf Edinburgh: 3-daagse tour Speyside Whisky, kleine groep

1. Vanaf Edinburgh: 3-daagse tour Speyside Whisky, kleine groep

Dag 1 Je gaat noordwaarts door het Kingdom of Fife naar Lindores Abbey Distillery. Deze moderne Schotse distilleerderij is gebouwd op de plaats van de eerste ooit geregistreerde distilleerder in het land. Na de lunch in Braemar kunt u proeven van de geneugten van de Royal Lochnagar-distilleerderij. De voortreffelijke smaak van de whisky werd gewaardeerd door koningin Victoria en prins Albert tijdens een van de vele bezoeken aan hun zomerresidentie, Balmoral Castle. Als je eenmaal bent opgewarmd met deze dram van "de zachte geest", ga je verder door het Cairngorms National Park voordat je Grantown-on-Spey bereikt, je basis voor twee nachten. Dag 2 Tijd voor wat plezier. Vandaag breng je de hele dag door met het verkennen van de beroemdste whiskyregio van Schotland. Na een mooie rit richting de kust, is uw eerste stop van de dag bij Glen Moray, waar u whisky kunt proeven die is gerijpt in een brede selectie van vaten. Je reist terug de Spey River op naar Craigellachie voor een bezoek aan de Speyside Cooperage**, waar je een ander aspect van het whiskyproductieproces ziet. Na de lunch in het nabijgelegen Aberlour bezoekt u de Cardhu-distilleerderij, de eerste distilleerderij die is ontwikkeld door een vrouw, Helen Cumming. Tegenwoordig is Cardhu de belangrijkste whisky in Johnnie Walker Black Label. Vanaf hier reist u terug naar Grantown-on-Spey. **Speyside Cooperage blijft gesloten tot 22 mei 2023. Als je tour op 15 mei vertrekt, bezoek je in plaats daarvan de Strathisla-distilleerderij. En als je tour op 17 mei vertrekt, bezoek je in plaats daarvan de Glen Grant-distilleerderij. Na 22 mei 2023 wordt de Kuiperij op maandag en woensdag bezocht. Dag 3 's Ochtends bezoekt u de hoogste distilleerderij van Schotland in Dalwhinnie, gelegen in een prachtig berglandschap in het hart van het Cairngorm National Park. Vervolgens verlaat u de Hooglanden en reist u zuidwaarts naar Perthshire. Pitlochry is je lunchstop en later rijd je naar de Hermitage om dicht bij de natuur te komen. Hier kunt u een fantastische boswandeling maken tussen de hoogste bomen van Groot-Brittannië en de Black Linn Falls bewonderen. Vanaf hier brengt de route naar het zuiden je naar Dunkeld, waar je wat tijd hebt om te verkennen, en dan over de Firth of Forth en terug naar Edinburgh. **Reisroutes en distilleerderijbezoeken kunnen worden gewijzigd.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Craigellachie, Schotland

Craigellachie, Schotland
1 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Craigellachie, Schotland

Meer zien

Andere activiteiten in Craigellachie, Schotland

Wil je alle activiteiten in Craigellachie, Schotland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Craigellachie, Schotland

Gemiddelde beoordeling

4.9 / 5

gebaseerd op 57 beoordelingen

Dankzij de tour konden we in het weekend whisky's proeven van 6 distilleerderijen, onderbroken door een prachtig landschap en constante verhalen van onze gids. Wat kleine problemen met distilleerderijen die in het weekend na de brexit gesloten zijn, maar onze gids vond er een om naar toe te gaan. We verbleven in Granttown en zouden aanraden om naar Craig's bar te gaan voor een taart en een drankje.

The whole experience was awesome and amazing with lovely Whisky tastings and awesome traveling through the Speyside area and parts of the Highlands. Besides the Whisky distilleries the driver told so many things about the history of the distilleries and about Scotland.