Datums kiezen

Ontdek het beste van
Cratere Centrale dell'Etna

Cratere Centrale dell'Etna: tours en activiteiten die je niet wilt missen

De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

1. De Etna: Wandeltocht met gids over vulkaantop met kabelbaan

Stijg op naar de top van de kraters van de Etna, een van de meest begeerde excursies die een wandelaar kan maken. Wandel met een gids en bewonder de schoonheid en het wonder van de hoogste actieve vulkaan van Europa, tot 3.000 meter. Vertrek vanuit Sapienza Refuge in Nicolosi en stijg 2.504 meter met de kabelbaan en begin aan je wandeling. Je wandelt 1,5 uur bergopwaarts en passeert vele kraters, vooral richting de krater van de uitbarsting van 2001 en het maanachtige landschap dat het gebied afbakent. Tijdens de wandeling neem je lange pauzes om foto's te maken en uit te rusten. Je gaat dan verder met verkennen tijdens je wandeling richting de Cisternazza en het Belvedere in de Valle del Bove, beschouwd als de beste panoramische plek op de Etna op een oogverblindende vulkanische depressie die teruggaat tot 64.000 jaar geleden! Hier neem je een pauze om de omgeving te koesteren, een paar foto's te maken en gewoon het landschap te bewonderen, terwijl je vanaf daar de kust van Taormina tot Syracuse kunt zien. Vanaf hier bereikt u de Barbagallo-kraters, tot 3.000 meter, het hoogste toegestane punt, en geniet u van een bevoorrecht uitzicht op de topkraters en hun constante uitstoot van gassen en waterdampen. Daarna marcheer je terug naar 2500 meter en neem je de kabelbaan terug naar de Rifugio Sapienza. Ervaar het ongelooflijke gevoel dat je op de top van de wereld bent in dit rotsachtige, prachtige landschap met de gigantische lucht boven je.

Nicolosi: Etna kabelbaan, 4x4 excursie en trektocht

2. Nicolosi: Etna kabelbaan, 4x4 excursie en trektocht

Een geldig alternatief voor de topkraters is de Etna-excursie van 3.000 meter. Je gaat met de kabelbaan omhoog tot 2.500 meter, daarna met een 4x4 tot 2.750 meter. Vanaf hier begint het pad te voet tot 3000 meter. Het is mogelijk om de topkraters te observeren, daarna stoppen we bij een laterale krater (barbagallo op ongeveer 3000 meter). Je bewondert de recente lavastromen (2023) tot je de binnenkant van een lavakanaal bereikt. We zullen een uitstroomopening bezoeken (uitbarsting van 2002) en vanaf hier zullen we afdalen langs de zandbanken naar de heuvel vanwaar we de Bove-vallei zullen observeren, terwijl we op mooie dagen een uitzicht bewonderen dat zich uitstrekt van de Ionische Rivièra tot het binnenland van Sicilië . Duur: 4 uur wandelen / 5 uur totale rondleiding. Vertrek om 9.30 en 10.30 uur, verzameltijd 30 minuten voor vertrek (het vertrek om 10.30 uur is compatibel voor degenen die met bus AST aankomen vanuit Catania, http://www.astsicilia.it/bus-catania-etna/). Meeting Point Shelter Alpine Guides Etna Sud, naast de Refuge Sapienza

Etna Zuid: Trektocht met gids naar topkraters

3. Etna Zuid: Trektocht met gids naar topkraters

Geniet van een fysieke uitdaging met lonende uitzichten tijdens deze begeleide klim naar de hoogste toegestane hoogte van de Etna. Neem onderweg pauzes en maak unieke foto's van de kraters op de top terwijl je de prachtige natuur om je heen bewondert. Na de ontmoeting en het vertrek vanuit Rifugio Sapienza (Etna Zuid), bereik je met de kabelbaan een hoogte van 2.500 meter en hier begin je aan een trektocht te voet van ongeveer 2 uur bergopwaarts en 2 uur bergafwaarts door een lavastroomkanaal te bezoeken, met zowel oude als recente lavastromen totdat je de basis van de meest actieve krater op dit moment bereikt, de Zuidoostelijke Krater en de Centrale Krater. Dan neemt je gids je ook mee om de grote kraters van 2002 te zien, de Crateri Bargaballo. Geniet van een leuke afdaling over het zand, met uitzicht op Valle del Bove. Eindig met een kabelbaan om terug te keren naar het beginpunt. Voel je veilig en word de hele weg begeleid door vulkanologische of alpiene gidsen, die regelmatig bevoegd zijn om gids te zijn op actieve vulkanen, in overeenstemming met de plaatselijke verordeningen en vulkanische risiconiveaus. Zij voeren deze excursie uit tot het maximaal toegestane veiligheidsniveau, momenteel gepland op 3000 mt zeer dicht bij de topkraters van de vulkaan. De wandeling, van groot vulkanologisch en geologisch belang, is een geldig alternatief voor de Summit Craters (340 meter) en is een van de meest complete en fascinerende tochten die je op de Etna kunt maken tussen kraters, breuken en lavastromen.

De Etna: Trekking met gids over 3000 meter top

4. De Etna: Trekking met gids over 3000 meter top

- Bijeenkomst om 8:30 bij Bar/Restaurant "Terrazza dell'Etna" (direct op 2000 m) - De vulkanologische/alpiene gids leidt je na een briefing naar de kabelbaan (ticket €50 heen en terug niet inbegrepen) om de klim naar 2500 m boven zeeniveau te beginnen. - We beginnen de trektocht tot 3000 m boven zeeniveau (maximaal haalbare hoogte op last van de gemeente) door vulkanische zandvlakten, oude en recente lavastromen. - Aan de voet van de Summit Craters zie je een suggestief landschap dat uniek is in de wereld; vanaf hier voel je de grootsheid van deze verbazingwekkende vulkaan. - We beginnen de afdaling naar 2500 m boven zeeniveau met een lunchpauze (niet inbegrepen) en bezoeken de nog steeds dampende krater van 2001 op 2700 m boven zeeniveau. - Dan gaan we terug naar het beginpunt om de excursie te beëindigen.

Catania: Etna ochtend jeep tour

5. Catania: Etna ochtend jeep tour

Nadat je bent opgehaald bij het aangewezen ontmoetingspunt, rijd je naar de Etna om je tour te beginnen. Terwijl je naar een hoogte van 2000 meter stijgt, zal je professionele gids je vertellen over de geschiedenis van de vulkaan en zijn unieke aard aan je uitleggen. Loop over paden weg van de toeristische gebieden om de flora en fauna in je op te nemen, weg van de drukte. Verschillende aspecten van de vulkaan zullen worden belicht, zoals de aard en hulpbronnen, de verbazingwekkende landschappen en de enorme lavastromen die gebouwen en wegen hebben verwoest. Je wordt naar een uitkijkpunt gebracht om het panoramische uitzicht op de Valle del Bove te zien, de belangrijkste vallei op de oostelijke helling van de vulkaan. Bezoek een gebied van oude explosieve activiteiten, Hornitos, een semi-grot en een toevluchtsoord van de staat. Leer meer over de oorsprong en de functies in uw gids. Je krijgt ook de kans om de wijnen, likeuren en honing uit dit gebied te proeven. Aan het einde van je tour word je teruggebracht naar je accommodatie in Catania.

Vanuit Taormina: dagtocht naar bovenste kraters van de Etna

6. Vanuit Taormina: dagtocht naar bovenste kraters van de Etna

Verken de hoogste, actieve vulkaan van Europa tijdens deze dagtour vanuit Taormina. Reis per kabelbaan en jeep naar de top van de Etna met een lokale gids. Nadat je bent opgehaald, ontspan je terwijl je wordt gereden om de hoogste vulkaan van Europa te bezoeken met zijn rokende top die je overal op Sicilië ziet. Rijd naar de Etna Refuge met de mogelijkheid voor verfrissingen terwijl je jezelf klaarmaakt voor verdere beklimming. Klim hoger met de kabelbaan tot 2.500 meter. Ga verder met jeeps naar de geautoriseerde bovenste kraterzones met de hulp van gediplomeerde gidsen van de Italian Alpine Club (Italiaanse en Engelse uitleg). Bekijk de 4 verschillende kraters op de top en meer dan 300 openingen op de flanken, variërend in grootte van kleine gaten tot grote kraters. Stop om de uiteindelijke activiteit van de kraters op de top te bewonderen in een veiligheidszone afhankelijk van de weersomstandigheden. Laarzen en jas ter plaatse te huur.

Catania/Etna: Etna trektocht met gids

7. Catania/Etna: Etna trektocht met gids

Geniet van een wandeling op de hoogste, actiefste vulkaan van Europa. Verken een fascinerend landschap en geniet van adembenemende uitzichten tijdens dit klimavontuur. De tour begint met een vroege ochtend ophaalservice vanaf het gekozen ontmoetingspunt. Onderweg zal er een pauze zijn voor een kopje koffie en om iets te eten te kopen. Bereik het startpunt van je wandeling buiten de gebaande paden. Hier krijg je een helm en alle uitrusting die je nodig hebt voor je wandeling. Bewonder aan het begin van je trektocht het betoverende landschap van de Valle del Bove, de grootste depressie van de Etna, en zijn maanachtige woestijnen.Vanaf daar heb je een adembenemend uitzicht op de rokende topkraters en het omringende landschap met uitzicht op de Ionische Zee. Tot slot word je in de middag teruggebracht naar Catania, waar je tocht eindigt.

Etna: Vulkaan Kraters Wandeltocht

8. Etna: Vulkaan Kraters Wandeltocht

Klim naar een hoogte van 3.000 meter en geniet van ongelooflijke panoramische uitzichten in de buurt van de topkraters van de Etna. Ga mee met een gecertificeerde gids op een uniek avontuur van Rifugio Sapienza en verken een actieve vulkaan op een veilige manier door weg te blijven van de gevarenzone. Begin bij de Bar Esagonal op een hoogte van 1.900 meter. Maak een schilderachtige rit met de kabelbaan naar een hoogte van 2.500 meter, voordat je aan je trektocht op de Etna begint. Met speciale toestemming voor wetenschappelijke doeleinden passeer je de huidige hoogtelimiet van 2750 meter en ga je met jouw gids naar een hoogte van 3000 meter (alleen zonder grote hoogteziekte in de groep). Raak fumarolen met hete gasemissies aan en passeer de oevers van de nog steeds stomende lavastroom van de meest recente uitbarstingen. Je bezoekt een kleine basaltkloof (indien niet bedolven onder sneeuw) en komt dan aan de voet van de meest actieve krater van dit moment, de Zuidoost-krater. Ga vervolgens naar de grote kraters van 2002 en daal vervolgens een pad af (vol met sneeuw in de winter) naar het kabelbaanstation om terug te keren naar het beginpunt.

Vanuit Palermo: excursie van een hele dag naar de Etna en Taormina

9. Vanuit Palermo: excursie van een hele dag naar de Etna en Taormina

De hoogste actieve vulkaan van Europa wordt uitgebreid bestudeerd door wetenschappers en is ook populair bij trekkers en natuurliefhebbers. Bezoek de Etna en het klifdorp Taormina tijdens deze 11-uur durende excursie vanuit Palermo. Vanuit Crateri Silvestri neem je de kabelbaan (ticket niet inbegrepen) met een lokale berggids helemaal tot 2.500 meter boven zeeniveau. Vanaf dit punt ervaart u onvergetelijke panoramische uitzichten. Net ten zuiden van Taormina ligt het natuurreservaat Isola Bella, en verder naar het zuiden ligt de populaire badplaats Giardini Naxos. Bezoek het dorp Taormina, op 45 minuten rijden van de Etna. Het dorp ligt op een klif met uitzicht op de Ionische Zee en beschikt over een oud Grieks theater, vele oude kerken, antiekwinkels, levendige bars en goede restaurants.

Vanuit Taormina: Zonsondergangtour op de Etna

10. Vanuit Taormina: Zonsondergangtour op de Etna

Ga tijdens deze dagexcursie met een gids vanuit Taormina naar de top van de Etna. Bekijk een lavagrot, wandel over bergpaden, geniet van lokale producten en bewonder de adembenemende zonsondergang vanaf de bergtop. Vervoer van en naar je accommodatie in Taormina. Proef de producten van een biologische boerderij en geniet van de heerlijke lokale honing en wijn. Vervolg je tocht naar een lavagrot die tijdens de vulkaanuitbarsting van 1792 is ontstaan. Bezoek deze prachtige plek en kom meer te weten over de lavastroom en de krachten daarachter.Wandel vervolgens over de bergpaden naar het reservaat Sapienza, dat op de hellingen van de berg Etna ligt. Wandel langs de verschillende lavastromen die zijn ontstaan door de laatste uitbarstingen en bekijk de oude Silvestri-kraters van de uitbarstingen in 1892. Bekijk de zonsondergang vanaf de top van de berg voordat je in het donker weer terugkeert naar je hotel.

Alle activiteiten

47 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Cratere Centrale dell'Etna

Wil je alle activiteiten in Cratere Centrale dell'Etna bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cratere Centrale dell'Etna

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 4.659 beoordelingen

De organisatie was perfect, de pick-up was op tijd op het afgesproken ontmoetingspunt en alle deelnemers waren optimaal uitgerust met schoenen, jassen, stokken, handschoenen en helmen. We hadden de mogelijkheid om vóór de wandeling een broodje te pakken (en ik zou iedereen aanraden om het broodje parmigiana te nemen). De wandeling was een beetje uitdagend vanwege de sneeuw, maar ongelooflijk mooi en de gids kon je zoveel interessante dingen over de vulkaan vertellen. Ik zou op elk moment opnieuw boeken!

De activiteit was geweldig, de gids was supervriendelijk en leuk, hij beantwoordde elke vraag die je stelde en herhaalde dingen in 3 talen. Hij nam pauzes om interessante details uit te leggen en gaf ons daarbij de tijd om op adem te komen... De wind blies ZEER sterk tijdens de klim en het gevoel van kou was behoorlijk intens, maar het was het waard.

Ik wist niet zeker of ik naar deze reis zou gaan, maar ik ben blij dat ik gegaan ben. Het was echt iets bijzonders. Gids was vriendelijk, energiek en beantwoordde elke vraag. Ook als we geen goede schoenen of jas hadden, lieten ze je die van hen gebruiken. 100% werk het geld

Een fantastische reis langs de prachtige Etna. De gidsen waren vriendelijk, aardig en professioneel. Ik heb veel geleerd over de Etna en vulkanen

Uitstekende docent op de Etna!!! Echt leuk! Uitstekende gids (Luca)!!! Het bezoek aan de krater en de lavastromen was uitstekend! Geadviseerd!!