Kies data

Crumlin Road Gaol

Crumlin Road Gaol: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

1. Belfast: bezoek aan Crumlin Road Gaol

Bezoek de enig overgebleven Victoriaanse gevangenis van Noord-Ierland. Luister naar verhalen over de moordenaars, suffragettes, loyalisten en republikeinse gevangenen die hier gevangen zaten. Je komt meer te weten over de geboortes, executies, hongerstakingen en rellen die binnen de gevangenismuren plaatsvonden. Je begint je bezoek in de kelder van de gevangenis, waar je voorwerpen kunt bekijken die herinneren aan het leven in de gevangenis. Loop door de gang die bekend staat als 'de tunnel', die de gevangenis met de rechtbank aan de andere kant van de straat verbindt. Tussen 1968 en de sluiting van de gevangenis liepen 25.000 gevangenen door deze tunnel. Je bekijkt ook 'de cirkel' in het hart van de vier gevangenisvleugels. Bewonder de 19e-eeuwse, Victoriaanse architectuur van de gevangenis. Vervolgens loop je naar de C-vleugel. Ervaar wat de leefomstandigheden in de gevangenis gedurende verschillende tijdsperiodes waren. Bekijk de cel van de veroordeelden. In totaal werden zeventien mannen in de gevangenis geëxecuteerd. Je ziet waar de meeste van hen hun laatste dagen doorbrachten. Betreed de executiekamer, waar het leven van twaalf mannen beëindigd werd. Je sluit je bezoek af op de begraafplaats. Hier liggen de geëxecuteerde mannen begraven. Als onderdeel van hun straf moesten de veroordeelde mannen worden begraven 'in een naamloos graf, in ongewijde grond'.

Belfast: Black Taxi Tour & Crumlin Road Jail Tour

2. Belfast: Black Taxi Tour & Crumlin Road Jail Tour

Leun achterover en ontspan in het comfort van een zwarte taxi en leer meer over de geschiedenis en het hedendaagse karakter van de stad Belfast. Sluit je aan bij een deskundige gids die je meeneemt door West-Belfast, waar je de verhalen achter de beroemde muurschilderingen van Belfast leert kennen. Krijg een volledig beeld van de tumultueuze geschiedenis van de stad en ontdek het verhaal achter de beroemde Vredesmuur die verschillende gemeenschappen en tradities van elkaar scheidt. Na de rondleiding wordt u begeleid naar de Crumlin Road Prison. Ontdek de geschiedenis van deze beroemde gevangenis tijdens een zelfgeleide tour.

Giant's Causeway Tour en 2-dag Open Top City Tour Pass

3. Giant's Causeway Tour en 2-dag Open Top City Tour Pass

Giant's Causeway-tour: Verken de wereldberoemde kust van Antrim en de door UNESCO beschermde Giant's Causeway, vrij van de drukte en wachtrijen. We zijn ook de enige touroperator die vanuit Belfast vertrekt met toegang tot het bezoekerscentrum met een begeleide of audiotour op de Giants Causeway, toegang tot de cadeauwinkel en nog veel meer! De tour vertrekt 's ochtends om 9.00 uur vanuit de centraal gelegen winkel van het tourkantoor. De tour omvat The Dark Hedges, Carrickfergus Castle, Dunluce Castle, Carnlough Harbour, Antrim Coast Road Scenic Drive, Rope Bridge Viewing Point en The Giants Causeway + toegang tot het bezoekerscentrum! Belfast City Tour-pas voor 2 dagen: Deze hop on, hop off-bustour door Belfast geeft je een uitgebreide kijk op deze bijzondere stad en stelt je in staat om elk gebied te verkennen met 23 haltes in de stad. De tour gaat zeven dagen per week door en tickets zijn 2 dagen geldig. Als u besluit om niet op de route uit te stappen, duurt de tour ongeveer 1 uur en 30 minuten. Enkele van de attracties waar er stops zijn, zijn Titanic Belfast (kortingen beschikbaar), Crumlin Road Jail, HMS Caroline, Queens University, Botanic Gardens en de politieke muurschilderingen.

Belfast: dagtour met Titanic Experience

4. Belfast: dagtour met Titanic Experience

Neem de grensoverschrijdende Enterprise-trein van Dublin naar Belfast voor een dagvullende sightseeingtour door de hoofdstad van Noord-Ierland, en koop een kaartje voor de scheepswerven van de Titanic Quarter en de hop on, hop off-sightseeingbus. Vertrek vanaf Connolly Station in Dublin met de Enterprise Express van 07:35 uur en reis comfortabel over de grens. Snacks zijn aan boord te koop. Steek Noord-Ierland binnen bij Milepost 59 voor een aankomst in Belfast Central en stap vervolgens per lokale trein over naar Belfast Great Victoria Street Station in het hart van de stad. Hier neemt u deel aan de hop on, hop off-sightseeingtour, waarbij u een rondje door de stad maakt, inclusief de Titanic Quarter, waar u gratis toegang heeft tot het Titanic Visitors Centre. Verken de geboorteplaats van de oceaanstomer Titanic en bekijk het nieuwe ultramoderne gebouw dat is gebouwd op de 100ste verjaardag van de fatale reis van het schip. Een optioneel bezoek aan de onlangs gerenoveerde Crumlin Road Gaol geeft je toegang tot de griezelige cellen en galgen van de historische gevangenis. Crumlin Road Gaol, gebouwd in 1845, sloot zijn deuren in 1996 en is nu heropend als een meeslepende bezoekersattractie Rijd over de beroemde Falls en Shankill Roads om de politieke muurschilderingen van The Troubles te zien. Geniet vervolgens van wat vrije tijd om te winkelen in het stadscentrum van Belfast. Retourtreinen naar Dublin vertrekken om 16:05, 18:05 of 20:05, afhankelijk van uw voorkeur.

Belfast: Game of Thrones-tour met 3-daagse hop-on, hop-off-tour

5. Belfast: Game of Thrones-tour met 3-daagse hop-on, hop-off-tour

Stap in je luxe touringcar met airconditioning in Belfast voor een dagtour langs alle belangrijke filmlocaties in het gebied dat wordt gebruikt in de populaire HBO-serie Game of Thrones. Bezoek de iconische Dark Hedges, gebruikt als The Kingsroad in het eerste seizoen en Carnlough Harbour, waar Arya Stark in Braavos in seizoen zes uit het water kwam. Maak een stop bij Dunluce Castle, bezoek de beroemde Giant's Causeway. Dit is een exclusief aanbod via GetYourGuide, inclusief een 3-daagse hop-on hop-off stadstourpas waarmee je de stad Belfast kunt verkennen met je 2-daagse hop-on hop-off stadstourpas. Ontdek de schoonheid van de stad met de mogelijkheid om uit te stappen bij meer dan 20 haltes tijdens de stadstour en ontdek bezienswaardigheden met korting op toegang, zoals Titanic Belfast, HMS Caroline en Crumlin Road Gaol. Je krijgt ook het beste uitzicht op de politieke muurschilderingen op de Falls Road en Shankill Road.

Belfast: Game of Thrones Tour met een 2-daagse stadstourpas

6. Belfast: Game of Thrones Tour met een 2-daagse stadstourpas

Game of Thrones-tour: U reist per luxe touringcar die om 09:00 uur uit Belfast vertrekt vanuit het centrum van Belfast. Overdag word je ondergedompeld in de verhalen van de succesvolle HBO-serie Game of Thrones. Je wordt meegenomen naar enkele van de bekendste filmlocaties die in de show worden gebruikt, zoals Larrybane, Carnlough Harbour en natuurlijk de iconische Dark Hedges. Bij aankomst in de Dark Hedges krijg je een reeks rekwisieten (mantels en zwaarden) die je kunt gebruiken. Stel je voor dat je jezelf vermomt om te voorkomen dat je gevangen wordt genomen door de Broederschap of wees avontuurlijk en verzin je eigen verhaal. Zodra je de Dark Hedges bereikt, kun je je fantasie de vrije loop laten. De tour bevat een aparte Game of Thrones-expertgids in plaats van een chauffeur / gids zoals gebruikt door andere operators. Deze tour is geschikt voor zowel de enthousiaste fan als de nieuwsgierigen. Een reis naar de beroemde kust van Antrim zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan Giant's Causeway, dus hoewel er niet wordt gefilmd, maakt u wel een stop bij deze wereldberoemde UNESCO-site. Belfast Open-Top 2-daagse stadspas: Met de Belfast Open-Top 2-daagse stadspas krijg je een uitgebreide rondleiding door deze bijzondere stad en kun je elk gebied verkennen met 23 tussenstops om uit te kiezen. De tour gaat zeven dagen per week door en tickets zijn 2 dagen geldig. Als u niet van de tour afstapt, duurt deze ongeveer 1 uur en 45 minuten. Tours vertrekken vanaf High Street, maar je kunt aan de tour deelnemen bij elk van de haltes langs de route. Er zal ook een meertalige service beschikbaar zijn in zes talen, waaronder Engels, Duits, Spaans, Chinees, Italiaans en Frans. De stadstour gaat langs de volgende bezienswaardigheden: Titanic Belfast (kortingen beschikbaar), HMS Caroline, parlementsgebouwen, Crumlin Road Jail, Queens University en de politieke muurschilderingen.

Belfast: privérondleiding door de stad van 4 uur

7. Belfast: privérondleiding door de stad van 4 uur

Ontdek Belfast tijdens een privérondrit met een lokale gids en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Profiteer van de onverdeelde aandacht van je gids en zie hoe Belfast beroemd wordt als openluchtgalerie, met honderden muurschilderingen op straten en muren door de hele stad. Laat je gids je meenemen door deze eens door oorlog verscheurde straten waar nu de muurschilderingen de geschiedenis vertellen. Deze privétour bezoekt attracties zoals Belfast Peace Wall, Falls Road Murals, Titanic Belfast, Stormont Parliament Buildings, St George's Market, Belfast City Hall, Crumlin Road Gaol en nog veel meer. Je bezoekt ook de vredesmuur die nog steeds de arbeidersgemeenschappen van de katholieke Falls en de protestantse Shankill verdeelt.

Overzicht activiteiten in Crumlin Road Gaol

Wil je alle activiteiten in Crumlin Road Gaol ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Crumlin Road Gaol

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 757 beoordelingen

Hield van de hele ervaring, 2 uur om rond te gaan en het restaurant erin was ook prachtig, deze plek ten zeerste aanbevelen voor alle leeftijden! Mijn enige teleurstelling was echter het feit dat het in online en in hun brochure de wandeling door de ondergrondse tunnel adverteert, dit was afgesloten op 1 heel klein gedeelte aan het begin van de tunnel. . Ook vond ik dat er niet genoeg was getoond van binnen in de gevangenis, boven was gesloten, de toren van de matrone. Maar over het algemeen heb ik genoten.

Ik ben opgegroeid met het horen over de Crumlin-gevangenis, maar ik heb me nooit kunnen voorstellen hoe het echt was. Ik moet zeggen dat ik geschokt was door wat ik zag, daarom vond ik het hele bezoek een nuchtere ervaring, maar een die ik anderen zou aanbevelen. Het informeert wratten en al en doet nadenken over de wreedheid van de pas en hoe gelukkig en bevoorrecht we vandaag zijn. Een enorme eye-opener, maar eentje die ik nooit zal vergeten.

Ze hebben de rondleiding heel mooi georganiseerd! Overal kun je via schermen verhalen beluisteren.

Good the get a more inside picture of a difficult period in time.

Super geregeld en super verteld. Heel duidelijk allemaal.