Cu Chi tunnels

Cu Chi tunnels: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels & Mekong Delta VIP

1. Vanuit Ho Chi Minh: Cu Chi tunnels & Mekong Delta VIP

Deze VIP-dagexcursie brengt je van Ho Chi Minh-stad naar twee populaire attracties, de Cu Chi-tunnels en de Mekong-delta.   7:30 uur - Je wordt met een VIP-auto in je hotel in Ho Chi Minh-stad opgehaald (met stoelen die luxueus zijn ontworpen in een passagierscabine) en ga je naar Cu Chi tunnels, waar je de Vietnam-oorlogsstrijd de VS-strijdkrachten zult leren kennen. 11:30 uur - Je vertrekt naar Mekong Delta en stopt bij een lokaal restaurant op de manier om te genieten van een lunch van de Vietnamese keuken. 13:30 uur - Je komt aan in de Mekong Delta, waar je een roeiboot neemt om langs de kleine grachten onder de bladeren van de kokospalmen langs beide zijden te peddelen. Daarna ga je aan boord van een motorboot en vaar je naar het kokoseiland. Je gaat aan land bij de woning van een lokale familie om daar te smullen van tropisch fruit, honingthee en wijn en om te zien hoe de lokale producten gemaakt worden. De inwoners van het dorp voeren ook een muzikale voorstelling op. 16:00 uur - Geniet van een tijdje wandelen over de landelijke wegen om de lokale bewoners te leren kennen over hun dagelijkse leven. Ontspan in een rustige sfeer, neem dan afscheid en vertrek naar Ho Chi Minh-stad. 06:30 uur tot 18:45 uur. Je komt aan in Ho Chi Minhstad en wordt naar je hotel gebracht.

Ho Chi Minhstad: dagtrip Củ Chi-tunnels en Mekongdelta

2. Ho Chi Minhstad: dagtrip Củ Chi-tunnels en Mekongdelta

Om 07:30 uur 's ochtends pikt een luxe minibus je op bij je accommodatie in Ho Chi Minhstad. Je gaat op weg naar het Củ Chi-tunnelnetwerk waar je meer te weten komt over het verzet tegen de Amerikaanse troepen tijdens de Vietnamoorlog. Om 11:30 uur reis je verder naar de Mekongdelta. Onderweg pauzeer je in een lokaal restaurant voor een lekkere Vietnamese lunch. Na de lunch kom je om 13:30 uur aan in de Mekongdelta. Stap in een roeiboot en vaar door het web van riviertjes, onder het bladerdak van de kokospalmen door die beide oevers omzomen. Daarna ga je aan boord van een motorboot en vaar je naar het kokoseiland. Je gaat aan land bij de woning van een lokale familie en wordt daar getrakteerd op tropisch fruit, honingthee en wijn. De dorpelingen laten je ook graag zien hoe ze hun lokale producten maken. En nu je er toch bent, kun je meteen een traditioneel muziekoptreden bijwonen. Om 16:00 uur is er wat tijd om over de landweggetjes te struinen. Zo krijg je een indruk van het dagelijkse leven van de locals. In de serene sfeer kun je goed tot rust komen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen en terug te keren naar Ho Chi Minhstad. Tussen ongeveer 17:45 en 18:15 uur arriveer je in Ho Chi Minhstad en word je naar je accommodatie of het trefpunt gebracht.

Cu Chi tunnels en vip-speedboottocht

3. Cu Chi tunnels en vip-speedboottocht

Maak een boottocht met de Saigon River Express, die een luxe tour naar de Cu Chi tunnels biedt. Profiteer van vijfsterrenservice aan boord van één van de moderne en luxe speedboten. Vergeet tourbussen; deze vertrekt vanuit Ho Chi Minhstad voor een schilderachtige tocht naar Cu Chi van 1,5 uur. Bij aankomst krijg je een privévertoning van een officiële video over de Cu Chi tunnels met commentaar en extra informatie van je Engelssprekende gids. Kom meer te weten over het enorme ondergrondse tunnelcomplex dat gebruikt werd door Vietcong-soldaten tijdens de Vietnamoorlog. Na je bezoek aan de tunnels geniet je van een traditionele Vietnamese maaltijd met lokale specialiteiten, zoals kip met citroengras en gekarameliseerd varkensvlees uit een römertopf. Vegetarische maaltijden en halal-maaltijden zijn op aanvraag ook beschikbaar.

Van Ho Chi Minh: Cu Chi Tunnels VIP-reis per limousine

4. Van Ho Chi Minh: Cu Chi Tunnels VIP-reis per limousine

Vertrek 's ochtends om 08:00 uur uit Ho Chi Minhstad voor de rit van 60 kilometer naar de tunnels van Củ Chi. Je reist in luxe en comfort in een Ford Transit limousine die ruimte heeft voor 7 passagiers. Het district Củ Chi wordt gezien als een heldenlocatie vanwege de rol die het gespeeld heeft in de Amerikaanse Oorlog. Het is legendarisch vanwege het tunnelcomplex dat zich over 220 kilometer uitstrekt en is een populaire attractie voor zowel Vietnamese als buitenlandse bezoekers. Op deze dagvullende uitstap rijd je langs landelijke landschappen vol rijstvelden, waar eenden en waterbuffels langs de weg in het water baden. Met dit landschap in beeld is het moeilijk om je de verwoesting en ontbossing van het gebied voor te stellen, die veroorzaakt werd door bombardementen en mijnen toen Củ Chi een 'free target zone' was. Je ziet ook bewijs dat aantoont dat het district ooit een slagveld was. Als je je ooit afgevraagd hebt hoe het voelt om met een AK-47 te schieten, kun je daar nu achter komen in de tunnels van Củ Chi! Geniet van een lunch bij een lokaal restaurant. Naderhand kun je of het War Remnants Museum bezoeken of de  Bitexco Tower, afhankelijk van de geboekte optie.

Ho Chi Minh-stad: privé Cu Chi-tunnels en Cao Dai-tempel

5. Ho Chi Minh-stad: privé Cu Chi-tunnels en Cao Dai-tempel

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Ho Chi Minh-stad, rijd je naar Tay Ninh om de Cao Dai-tempel te bezoeken. Deze religieuze sekte combineert boeddhisme, taoïsme, confucianisme en christendom in haar filosofie. Ervaar de gebedssessie 's middags en bewonder de kleurrijke, mysterieuze en prachtige architectuur.   Bezoek na de lunch de beroemde Cu Chi-tunnels, een geweldig ondergronds systeem dat door de Vietnamezen werd gebruikt om de Amerikanen te bevechten tijdens de oorlog in Amerika en Vietnam. Je kunt door de zeer smalle tunnels kruipen, volledig met de hand gemaakt tijdens de oorlog. Bekijk dan een korte documentaire over de Cu Chi Tunnels, beschikbaar in een aantal vreemde talen.   Krijg meer kennis van de Vietnamese geschiedenis, tradities en cultuur. Je kunt gekookte tapioca proeven met hete pandanusthee, het lokale voedsel dat tijdens de oorlog door Vietnamese soldaten werd gegeten. Aan het einde van de tour wordt je teruggebracht in Ho Chi Minh-stad.

Dagtour door Cu Chi-tunnels en Ho Chi Minh-stadstour

6. Dagtour door Cu Chi-tunnels en Ho Chi Minh-stadstour

Begin je unieke historische ervaring in Ho Chi Minh-stad met een bezoek aan de beruchte Cu Chi-tunnels. Met een formidabele 250 kilometer is Cu Chi een van de meest bekende historische locaties van de oorlog in Vietnam. Het tunnelsysteem werd in 1948 gecreëerd om de Viet Minh te helpen terwijl ze tegen de Fransen vochten voor onafhankelijkheid. Het werd legendarisch in de jaren zestig omdat het een cruciale rol speelde in de oorlog door de Vietcong de controle te geven over grote landelijke gebieden op slechts 65 kilometer afstand van Ho Chi Minh-stad. Het uitgebreide tunnelsysteem is gemaakt van klei vermengd met lateriet en bestaat uit ziekenhuizen, keukens, winkelruimtes en werkkamers, die je allemaal volledig ondergronds kunt verkennen. Bezoek later op de middag enkele andere belangrijke bezienswaardigheden in Ho Chi Minh-stad: het War Remnants Museum, het Herenigingspaleis, de Notre Dame-kathedraal en het oude postkantoor, fascinerende gebouwen die als emblematisch voor Ho Chi Minh-stad worden beschouwd vanwege hun architectuur en historisch belang. De tour zal ook een bezoek brengen aan de Thien Hau-pagode in Cho Lon, een tempel in Chinese stijl aan de Nguyen Trai-straat in Cho Lon (China Town). Deze tour kan geboekt worden als een gedeelde of privé-ervaring.

Cu Chi tunnels en Mekong Delta: dagtrip in kleine groep

7. Cu Chi tunnels en Mekong Delta: dagtrip in kleine groep

Eerst wordt je opgehaald bij je hotel en na ongeveer 1,5 uur bereik je de Cu Chi tunnels. Bij aankomst krijg je via een korte video een introductie  over hoe de Cu Chi tunnels zijn gemaakt en hoe het Vietnamese volk tijdens de oorlog de ontberingen heeft doorstaan. Word meegenomen om het resterende gebied en een deel van het tunnelnetwerk te ontdekken dat speciale woongebieden omvat - keukens en slaapkamers naast elkaar, en vechtruimtes - wapenfabrieken, opslag, commandocentra en veldziekenhuizen. Kom bovendien meer te weten over gevaarlijke vallen en verborgen valluiken in de doolhofachtige tunnels voor het beveiligingsdoel van de guerrilla's tijdens de oorlog. Interessant is dat je speciale thee en cassave proeft, die ooit het dagelijkse voedsel was van de voormalige Vietnamese guerrillastrijders. Lunch in een lokaal restaurant en bezoek vervolgens de stad My Tho. Neem een ontspannen boottocht langs de Tien-rivier. Breng daarna een bezoek aan een kokosnootsuikerfabriek, een familiebedrijf, en laat je vervolgens door kleine houten sampans (boten) naar de kleine grachten nemen om de aangename sfeer van de rivierregio op te snuiven. Geniet van seizoensfruit, neem een slokje honingthee en krijg een gevoel van Zuid-Vietnamese volksmuziek via muziek uitgevoerd door de lokale bewoners. Je keert terug naar Ho Chi Minhstad om ongeveer 19:00 uur.

Ho Chi Minh: rondleiding door Cu Chi-tunnels met een oorlogsveteraan

8. Ho Chi Minh: rondleiding door Cu Chi-tunnels met een oorlogsveteraan

Verken de Cu Chi-tunnels tijdens een rondleiding. Leer meer over de geschiedenis van de ondergrondse gangen van een veteraan uit de Vietnamoorlog en probeer, als je daar zin in hebt, een M16- of AK-47-geweer af te vuren op een schietbaan. Kies of je de tour in een kleine groep wilt doen of een privétour wilt boeken. Laat je ophalen bij je accommodatie en reis comfortabel met je gids naar de ingang van de Ben Dinh-tunnel. Hier vind je replica's van boobytraps, slaapvertrekken en kazernes om je een idee te geven van de realiteit van het leven tijdens de oorlog. Luister naar een gedetailleerde geschiedenis van de Cu Chi-tunnels van een lokale veteraan uit de Vietnam-oorlog en dwaal door het labyrint van gangen terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis en het belang van deze site. Na een rondleiding door de tunnels, kom je bij een schietbaan waar je de mogelijkheid hebt om een M16 of AK-47 af te vuren. Daarna ga je terug naar Ho Chi Minh en wordt je afgezet bij je accommodatie om de dagtrip te beëindigen.

Ho Chi Minh-stad: 2-daagse, 1-nacht My Tho en Mekong Delta

9. Ho Chi Minh-stad: 2-daagse, 1-nacht My Tho en Mekong Delta

DAG 1: Ho Chi Minhstad – My Tho – Ben Tre – Can Tho 7.30 uur: de auto en gids halen je op bij je hotel in Ho Chi Minh-stad. Onderweg kun je stoppen om een foto te maken en te genieten van het mooie landschap van groene rijstvelden, de vredige Vam Co Dong-rivier. 9.30 uur: Bezoek de Vinh Trang-pagode - de grootste pagode in de Mekong Delta. Het weerspiegelt het beste de ziel van de Mekong River Delta met een unieke structurele stijl. Daarna maken we een ontspannen boottocht langs de rivier om te genieten van frisse lucht en te ontsnappen aan de drukke stad. Bekijk de typische paalwoningen, fruitplantages en vissersdorpjes langs de oever van de rivier. Ga naar Tortoise islet voor een lunch in de boomgaardtuin met lokale verse specialiteiten. Vervolgens brengt de cruise door de schaduwen van de waterkokospalmen je naar Ben Tre. Bezoek het traditionele huis: geniet van seizoensfruit en honingthee met citroen terwijl je luistert naar de Zuid-Vietnamese volksmuziek (uitgevoerd door de lokale bevolking). Bezoek een familiebedrijf om te leren hoe je kokossnoepjes maakt. Maak een wandeling door de fruitplantages en dorpen om te genieten van de natuur, het landelijke leven te observeren en mooie foto's te maken. Aankomst in Can Tho. Overnachting in het hotel. Vrije tijd om Ninh Kieu Wharf, Can Tho Market te bezoeken of de heerlijke lokale gerechten te proeven. DAG 2: Can Tho – Cai Rang Drijvende Markt – Ho Chi Minh City 7.00 uur: na het ontbijt wordt u opgehaald in het hotel in Can Tho. Je maakt een boottocht naar de pittoreske zijrivieren van de Lower Mekong River en bezoekt de verbazingwekkende drijvende markt van Cai Rang. Je kunt de waterhandel ervaren, van de grote vrachtschepen tot de kleinere sampans. Probeer een aantal van de geweldige, unieke lokale gerechten en bekijk het leven op een boot van dichterbij. Na het verkennen van de drijvende markt, dwaal je door het dorp, zie je de boomgaardtuin en doe je je best om een apenbrug over te steken die is gebouwd door slechts één bamboeboom. Daarnaast heb je de kans om te ervaren hoe ze rijstvermicelli-noedels maken. Stop voor de lunch voor de terugreis naar Ho Chi Minh-stad. 17.00 uur: Aankomst in Ho Chi Minh-stad. Einde van de rondleiding. Zeg vaarwel en tot ziens.

Private Cu Chi Tunnels en shooting ranger Tour

10. Private Cu Chi Tunnels en shooting ranger Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in District 1, ga je naar de provincie Cu Chi. Je reist langs het Tan Binh-district voordat je aankomt in Cu Chi, met onderweg een stop bij een lakfabriek. De fabriek is een werkplaats van gehandicapten die het slachtoffer waren van Agent Orange Toxic dat tijdens de oorlog werd gebruikt. Terwijl je daar bent, kun je zien hoe ze werken en getuige zijn van de schoonheid van de eindproducten die door hen zijn gemaakt. U krijgt ook de mogelijkheid om hun producten te kopen om hen te helpen zichzelf te onderhouden. Na de fabriek bereikt u de Ben Duoc-tunnels. Het systeem van de tunnels is zo complex dat het vele militaire adviseurs van over de hele wereld verbaasde. Het is een verborgen juweeltje dat tegenwoordig voornamelijk wordt gebruikt voor educatieve doeleinden voor zowel Vietnamese studenten als buitenlanders. Het is door het Ministerie van Cultuur erkend als een Nationaal Cultureel en Historisch Relikwie met ingang van 29 april 1979. Naast de historische monumenten die dienen voor de propaganda en opvoeding van de traditionele revolutie, kunt u bij een bezoek aan de Cu Chi-tunnels een gesimuleerd gebied van Cu Chi bezoeken waar u de architectuur van de huizen kunt ontdekken. Dit geeft je inzicht in het leven van het leger en de mensen van Cu Chi tussen 1961-1972.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
43 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Sitemap Cu Chi tunnels

Wil je alle activiteiten in Cu Chi tunnels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cu Chi tunnels

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.210 beoordelingen

Koel. We waren met onze gids Niem, zeer attent voor ons. In de ochtend gingen we naar de Cu Chi tunnels, erg goed. In de middag wandel je langs de Mekong en leer je wat over de cultuur van het gebied; al vonden we dit tweede deel wat minder omdat het is voorbereid op "de toerist".

The tour was amazing, we did the cu chi tunnels tour together with the Mekong delta tour. The guide Kang was very energetic, spoke good English and was very enthusiastic. One of the best guides I have ever had. Tour itself was very good as well with a nice lunch

Interessante rondleiding door de tunnels en inzicht in de oorlog. Zeer leuke gids Lan! Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding voor de prijs en de lengte van de tour?

Geweldig. Onze gids Kevin legde alles heel goed uit en maakte het bezoek zeer dynamisch. Ik had er graag meer tijd doorgebracht en iets meer zien dan ik had ...

Nice and informative trip. Everything was well arranged. Very satisfied!