Datums kiezen

Cu Chi tunnels

Cu Chi tunnels: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Ho Chi Minh-stad: dagtour Cu Chi-tunnels & Mekongdelta

1. Ho Chi Minh-stad: dagtour Cu Chi-tunnels & Mekongdelta

Deze dagvullende viptour neemt je vanaf Ho Chi Minh-stad mee naar twee populaire attracties; het Tunnelcomplex van Củ Chi en de Mekongdelta.  Je wordt 's ochtends opgehaald bij je hotel in Ho Chi Minh-stad en stapt aan boord van een comfortabele en ruime auto. Ga naar de Cu Chi-tunnels, waar je de weerstand van de Amerikaanse strijdkrachten in de Vietnamoorlog zult verkennen en leren kennen. Dan reis je verder naar de Mekongdelta. Onderweg pauzeer je bij een lokaal restaurant voor een lekkere Vietnamese lunch. Ga na de lunch op weg naar de Mekongdelta. Stap aan boord van een roeiboot en vaar door kleine kanalen onder de bladeren van kokospalmen. Stap over op een motorboot om naar Coconut-eiland te varen. Stap uit bij de woning van een lokale familie om te genieten van tropisch fruit, honingthee en lokale wijn. Zie hoe de lokale producten worden gemaakt en luister naar een liveoptreden van lokale muziek, uitgevoerd door de inwoners van het dorp. Wandel in de middag over de plattelandswegen en krijg de kans om de lokale bevolking te leren kennen door met hen in contact te komen terwijl ze hun dagelijks leven leiden. Geniet van de vredige sfeer en ontspan, neem daarna afscheid en ga weer op weg naar Ho Chi Minh-stad. In de avond kom je weer aan in Ho Chi Minh-stad en word je teruggebracht naar je hotel. De tour begint om 07:30 uur en eindigt om 18:40 uur.

Ho Chi Minh: dagtour Cu Chi-tunnels en Mekongdelta

2. Ho Chi Minh: dagtour Cu Chi-tunnels en Mekongdelta

Je wordt 's ochtends opgehaald bij je accommodatie in Ho Chi Minh en gaat aan boord van een comfortabel minibusje. Ga naar de Cu Chi-tunnels en kom meer te weten over het Vietnamese verzet tegen de Amerikaanse strijdkrachten. Dan reis je verder naar de Mekongdelta. Onderweg pauzeer je in een lokaal restaurant voor een lekkere Vietnamese lunch. Na de lunch kom je aan in de Mekongdelta, en ga je aan boord van een roeiboot om door de kleine kanalen onder de bladeren van de kokospalmen door te varen.  Stap aan boord van een motorboot en vaar naar Coconut Island. Ga van boord bij de woning van een lokale familie om te genieten van tropisch fruit, en honingthee en wijn te proeven. Zie hoe de lokale producten worden gemaakt, en luister naar een live lokaal muziekoptreden uitgevoerd door de dorpelingen. Wandel 's middags over de landwegen om te zien hoe het plaatselijke leven eruitziet. Ontspan in de vredige sfeer, voordat je afscheid neemt en weer terugkeert naar Ho Chi Minh-stad. In de avond kom je weer aan in Ho Chi Minh-stad en word je teruggebracht naar je accommodatie.

Van Ho Chi Minh: Cu Chi-tunnels en Mekong Delta VIP-tour

3. Van Ho Chi Minh: Cu Chi-tunnels en Mekong Delta VIP-tour

Deze speciale dagtour neemt je mee van Ho Chi Minh-stad naar twee grote bezienswaardigheden: Cu Chi-tunnels en de Mekongdelta om 07:45 uur. We halen je op bij je hotel in Ho Chi Minh-stad met een VIP-auto (met luxueus ontworpen stoelen in de passagierscabine) en gaan naar Cu Chi-tunnels waar je het verzet in de Vietnamoorlog tegen de Amerikaanse strijdkrachten zult verkennen en leren kennen. Je kunt korte afstanden door de tunnels kruipen. Lees meer over hoe verschillende soorten boobytraps - het symbool van guerrillaoorlogvoering - zijn gemaakt en opgezet. 11:30. We vertrekken naar de Mekongdelta. Onderweg stoppen we bij een lokaal restaurant om te genieten van een lunch met Vietnamese keuken (veganistisch eten beschikbaar) 13:30 uur. Aankomst Mekong Delta, neem een kleine roeiboot om langs de kleine kanalen te peddelen onder de bladeren van kokospalmen langs beide kanten. Stap op de motorboot om naar het kokosnooteiland te varen. We stappen uit bij een lokale familie om te genieten van tropisch fruit, honingthee en honingwijn te proeven, te zien hoe de lokale producten worden gemaakt en te genieten van een live lokaal muziekoptreden uitgevoerd door de dorpelingen. Slenteren over de landelijke wegen om de lokale bevolking te leren kennen tijdens hun dag. Ontspan met de vredige sfeer, neem dan afscheid en vertrek naar Ho Chi Minh-stad. Rond 18.50 uur. Aankomst Ho Chi Minh-stad. We brengen je terug naar je hotel.

Ho Chi Minh: rondleiding door Cu Chi-tunnels met een oorlogsveteraan

4. Ho Chi Minh: rondleiding door Cu Chi-tunnels met een oorlogsveteraan

Verken de Cu Chi-tunnels tijdens een rondleiding. Leer meer over de geschiedenis van de ondergrondse gangen van een veteraan uit de Vietnamoorlog en probeer, als je daar zin in hebt, een M16- of AK-47-geweer af te vuren op een schietbaan. Kies of u de tour in een kleine groep wilt maken of een privétour wilt boeken. Laat je ophalen bij je accommodatie en reis comfortabel met je tour naar de ingang van de Ben Dinh-tunnel gids. Hier vind je replica's van boobytraps, slaapvertrekken en kazernes om je een idee te geven van de realiteit van het leven tijdens de oorlog. Luister naar een gedetailleerde geschiedenis van de Cu Chi-tunnels van een lokale veteraan uit de Vietnamoorlog en wandel rond het labyrint van gangen terwijl je leert over de geschiedenis en het belang van deze site. Geniet op dagen dat de veteraan van de Vietnamoorlog niet in staat is de tour te leiden, in het gezelschap van een gids van de familie van Phan Thi Kim Phuc, bekend als Napalm Girl. Luister naar fascinerende verhalen over hoe Phuc een napalmbomaanval overleefde waarbij ze op de beroemde foto werd gefotografeerd toen ze op negenjarige leeftijd naakt haar dorp ontvluchtte. Nadat je door de tunnels hebt rondgekeken, kom je op een schietbaan waar je de optie om een M16 of AK-47 af te vuren. Daarna ga je terug naar Ho Chi Minh en wordt je afgezet bij je accommodatie om de dagtocht te beëindigen.

Cu Chi tunnels en vip-speedboottocht

5. Cu Chi tunnels en vip-speedboottocht

Maak een boottocht met de Saigon River Express, die een luxe tour naar de Cu Chi tunnels biedt. Profiteer van vijfsterrenservice aan boord van één van de moderne en luxe speedboten. Vergeet tourbussen; deze vertrekt vanuit Ho Chi Minhstad voor een schilderachtige tocht naar Cu Chi van 1,5 uur. Bij aankomst krijg je een privévertoning van een officiële video over de Cu Chi tunnels met commentaar en extra informatie van je Engelssprekende gids. Kom meer te weten over het enorme ondergrondse tunnelcomplex dat gebruikt werd door Vietcong-soldaten tijdens de Vietnamoorlog. Na je bezoek aan de tunnels geniet je van een traditionele Vietnamese maaltijd met lokale specialiteiten, zoals kip met citroengras en gekarameliseerd varkensvlees uit een römertopf. Vegetarische maaltijden en halal-maaltijden zijn op aanvraag ook beschikbaar.

Ho Chi Minh-stad: vip-tour naar Củ Chi-tunnels per limousine

6. Ho Chi Minh-stad: vip-tour naar Củ Chi-tunnels per limousine

Vertrek 's ochtends om 08:00 uur vanuit Ho Chi Minh-stad voor een rit van 60 kilometer naar de tunnels van Củ Chi. Je reist in luxe en comfort in een Ford-limousine. Het district Củ Chi wordt gezien als een heldenlocatie vanwege de rol die het heeft gespeeld in de Amerikaanse Oorlog. Het is legendarisch vanwege het tunnelcomplex dat zich over 220 kilometer uitstrekt en is een populaire attractie voor zowel Vietnamese als buitenlandse bezoekers. Tijdens deze dagvullende tour rijd je langs landelijke landschappen vol rijstvelden, waar eenden en waterbuffels langs de weg in het water baden. Met dit landschap in beeld is het moeilijk om je de verwoesting en ontbossing van het gebied voor te stellen, die veroorzaakt werd door bombardementen en mijnen toen Củ Chi een 'free target zone' was. Je ziet ook bewijs dat laat zien dat het district ooit een slagveld was. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het voelt om met een AK-47 te schieten, kun je daar nu achter komen in de tunnels van Củ Chi. Geniet van een lunch bij een lokaal restaurant.

War Remnants Museum & Cu Chi-tunnels: dagtour in groep

7. War Remnants Museum & Cu Chi-tunnels: dagtour in groep

Volg een rondleiding door het historische centrum van Ho Chi Minh-stad en bezoek het Herenigingspaleis, de Notre Dame-kathedraal, het centrale postkantoor en het War Remnants Museum, waar je historische artefacten uit de oorlog in Vietnam en de eerste Indochina-oorlog met de koloniale Fransen kunt zien. Geniet daarna van een lunch in een lokaal restaurant. **De Notre Dame-kathedraal wordt momenteel gerestaureerd, dus je bezoekt alleen de buitenkant van de kathedraal. Reis vervolgens naar de Cu Chi-tunnels en bekijk een inleidende video over de geschiedenis van de tunnels en het leven tijdens de oorlog in Vietnam. Kruip door de tunnels en ervaar het ondergrondse dorp van de Vietcong zelf. Proef wat van de thee en cassave die de guerrillastrijders gebruikten om te overleven, en krijg de kans om wat geweren af te vuren op de schietbaan. Neem vervolgens de bus terug naar Ho Chi Minh-stad, waar de tour rond 19:00 - 19:30 uur zal eindigen (de eindtijd is afhankelijk van het verkeer).

Private Cu Chi-tunnels en Mekong Delta Tour

8. Private Cu Chi-tunnels en Mekong Delta Tour

Cu Chi Tunnels is het unieke ondergrondse dorp met een complex netwerk van meer dan 250 km lang, een must-see bestemming voor elke eerste bezoeker van Vietnam! Dit tunnelsysteem is gemaakt als verdediging tegen de vijand. Het bood een veilige en verborgen stad voor langdurig leven met rookvrije keukens, opslag, handwerk- en kleermakerswinkels, wapenfabrieken, gezondheidszorg, vergaderruimten en commandocentra, die meer dan duizend kleine verwarmende huisjes met elkaar verbonden waar lokale mensen woonden. Bezoek Mekong Delta, een groen en vredig landschap met uitgestrekte rijstvelden, om het typische landbouwleven te zien en jezelf onder te dompelen in lokale activiteiten zoals: lokaal gemaakte snoep proeven, genieten van traditionele volksmuziek (door UNESCO erkend als immaterieel cultureel erfgoed of Humanity), sampan roeien door de groene grachten en het typische reuzengoerami visgerecht eten. • Tijdens deze tour worden geen extra of verborgen kosten gemaakt • Aangezien dit een privétour is, is de ophaaltijd flexibel volgens uw verzoek • De privétour door de Cu Chi-tunnels en de Mekongdelta vindt over het algemeen plaats tussen 08:00 en 18:00 uur Wat ga je doen: Cu Chi-tunnels • Bekijk een korte documentaire over Cu Chi tijdens de oorlog (verschillende taalopties beschikbaar op uw verzoek) • Ontdek het ongelooflijke netwerk van Cu Chi-tunnels, volledig met de hand gemaakt • Proef het hoofdgerecht dat tijdens de oorlog door de lokale bevolking werd gegeten: gekookte tapioca met hete pandanthee Mekong-delta • Vaar over de Tien-rivier om de 4 eilandjes te bezoeken die, voorgesteld als vier mythische dieren in Zuidoost-Azië: Dragon, Kirin, Tortoise en Phoenix • Loop door boomgaardtuinen om vers en seizoensgebonden tropisch fruit te proeven • Geniet van de kunst van "Don ca tai tu" zuidelijke volksmuziek, een onmisbare culturele activiteit voor het lokale leven • Maak een korte wandeling door een rustig dorp om de echte landelijke sfeer te voelen en bereik het prachtige restaurant aan de rivier voor de lunch • Geniet van een privélunch met diverse Mekong-specialiteiten, zoals: gefrituurde reuzengourami, loempia's, reuzengefrituurde kleefrijstbal

Tour Black Virgin Mountain, Cao Đài-tempels en Củ Chi-tunnels

9. Tour Black Virgin Mountain, Cao Đài-tempels en Củ Chi-tunnels

Verlaat Ho Chi Minh-stad en reis per privévoertuig naar de provincie Tây Ninh. Bezoek de Cao Đài-tempels in de buurt van de Black Virgin Mountain (Núi Bà Đen) en ontdek waarom de berg wordt vereerd door de bevolking van Vietnam. Berijd de kabelbaan naar de pagodetempel gewijd aan de lokale Khmer-godheid, Bà Đen. Krijg een adembenemend uitzicht op de omliggende fruitboomgaarden, mangobomen en bosbloemen en leer de oude legendes van de berg kennen, die 3000 voet boven rijstvelden en jungle uittorent. Maak een optionele wandeling verder de berg op om nog twee tempels te ontdekken, als je dat wilt. Bezoek vervolgens de verbazingwekkende Củ Chi-tunnels, met een lunchpauze op weg naar de ondergrondse stad die diende als de uitvalsbasis van de Vietcong voor het Tết-offensief tijdens de oorlog in Vietnam. Keer terug naar Ho Chi Minh-stad na het verkennen van het labyrint van tunnels en word afgezet bij je hotel.

Ho Chi Minh: oorlogsgeschiedenistour met tunnel- en museumbezoek

10. Ho Chi Minh: oorlogsgeschiedenistour met tunnel- en museumbezoek

Reis met een lokale gids mee naar de tijd van de vele historische gebeurtenissen in Ho Chi Minh op een oogverblindende reis. Reis naar verschillende grote oorlogssites en bezoek een oorlogsgeschiedenismuseum, evenals een aantal culturele bezienswaardigheden, zoals de Notre Dame en het centrale postkantoor. Geniet van het ophalen van je accommodatie en ga dan naar de Cu Chi-tunnels, een beroemd netwerk van ondergrondse gangen die werden gebruikt tijdens de oorlog in Vietnam en het Tet-offensief. Leer wat de lokale bevolking vroeger guerrilla-oorlogsvoering voerde en ontmoet een oorlogsveteraan, met de mogelijkheid om tegen een meerprijs een geweer af te vuren. Ga terug naar de stad en stop voor een heerlijke lokale lunch voordat je het War Remnants Museum bezoekt. Loop door de exposities met parafernalia met betrekking tot de Eerste Indochina-oorlog en de oorlog in Vietnam, en neem de rijke geschiedenis van de natie in je op. Het volgende is het opvallende Onafhankelijkheidspaleis. Ontdek dit iconische monument, ooit het huis en kantoor van de presidenten van Vietnam, verken de grote hal en bewonder de prachtige architectuur. Bewonder daarna het prachtige ontwerp van de 19e-eeuwse kathedraal Notre Dame, gebouwd door Franse kolonisten. Je laatste stop van de dag is aan de overkant van de kathedraal bij het centrale postkantoor. Wandel door een ander gebouw met een zware Franse invloed en geniet van de opvallende structuur en de weidse plafonds. Neem de tijd om door de kraampjes van de lokale verkopers te bladeren voordat u terugkeert naar uw hotel.

Beschikbare activiteiten

65 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 5

Andere activiteiten in Cu Chi tunnels

Wil je alle activiteiten in Cu Chi tunnels bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cu Chi tunnels

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 5.968 beoordelingen

Vandaag de Cu Chi tunnels bezocht. Een hele bijzonder ervaring die ik iedereen die naar Vietnam reist kan aanraden. Het bijzondere aan onze tour was de Tourguide Tuan. Inmiddels is hij bijna 75 jaar en vanaf eind jaren 60 is hij zelf 8 jaar lang betrokken geweest bij de Vietnam War! Hij vertelde over zijn ervaringen in de oorlog alsof het gisteren was, erg gedetailleerd en vol passie en emotie. Mede dankzij hem hebben wij een onvergetelijke ervaring gehad!

De tour zit bomvol maar zeer tevreden over de tour, vooral met onze gids genaamd Toan. Deed het echt geweldig in het geven van goede weetjes over de plaatsen en ook over de geschiedenis van Vietnam. Zelfs voorzien van muggenspray en als poncho's gegeven omdat onze reis een beetje regenachtig was. Goed bezig en goede rondleiding!

The tour was amazing, we did the cu chi tunnels tour together with the Mekong delta tour. The guide Kang was very energetic, spoke good English and was very enthusiastic. One of the best guides I have ever had. Tour itself was very good as well with a nice lunch

Today we had a Cu Chi tunnels your with Our guide Vinh. The tour was amazing. Vinh knows so much about Vietnamese history. He told us every detail about the Vietnam war. He is a happy and funny tour guide. We are very happy. Thanks for everything!

Nice and informative trip. Everything was well arranged. Very satisfied!