Datums kiezen

Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Lanzarote: Dagtrip naar Cueva Verdes & Timanfaya

1. Lanzarote: Dagtrip naar Cueva Verdes & Timanfaya

Neem deel aan een tour met een spannende mix van natuur en avontuur op het idyllische Canarische eiland. Geniet van 3 verschillende attracties terwijl je Lanzarote beter leert kennen. Montañas del Fuego/Timanfaya Nationaal Park Bezoek de Vuurbergen in het Nationaal Park Timanfaya, onderdeel van een uitgestrekt gebied dat is getroffen door de vulkaanuitbarstingen tussen 1730 en 1736. Ervaar experimenten met de bestaande geothermische energie en geniet van een rondleiding door het Nationaal Park. Leer meer over de geschiedenis van dit natuurwonder. Luister naar de authentieke verslagen van een priester uit Yaiza, die de vulkaanuitbarstingen in de 18e eeuw heeft gedocumenteerd en een indruk geeft van hoe het leven van de mensen werd bepaald door deze natuurkracht. Cueva de los Verdes Bezoek de grot "Cueva de los Verdes". Bekijk de lavabuis, gevormd door de vulkaan La Corona, en een van de langste ter wereld. Leer meer over de golvende tunnels en holtes op verschillende niveaus, die samen een hoogte van 40 meter bereiken en ver de zee in gaan. Jameos del Agua Bekijk de twee grotten die deel uitmaken van een van de langste lavabuizen op aarde. Zie hoe de kunstenaar Cesar Manrique dit deel van de tunnel creatief en smaakvol ontwierp om een harmonie tussen kunst en natuur te creëren. Pauzeer om wat tijd door te brengen in het restaurant, bekijk de concertzaal en bekijk een klein meer met een directe verbinding met de zee. In het meer leven ook kleine witte blinde krabben, die je met het blote oog kunt zien en die gewoonlijk alleen voorkomen in wateren meer dan 2000 meter onder de zee.

Lanzarote: Vulkanen & Grotten begeleide dagtrip met transfers

2. Lanzarote: Vulkanen & Grotten begeleide dagtrip met transfers

Geniet van een fantastisch dagje uit tijdens deze tour op Lanzarote. Bekijk het pittoreske dorpje Yaiza aan de rand van de vulkaan, waar je de vulkaankrater van het Timanfaya gebergte kunt bewonderen (Nationaal Park Timanfaya). Bekijk Lago Verde, een groen meer midden op het zwarte zandstrand van El Golfo. Bewonder de baai gemaakt van tufsteen en lava, met ongewone kleuren en bizarre vormen. Vervolgens reis je met de bus naar het Timanfaya Nationaal Park. Hier krijg je de kans om een korte rit op een dromedaris te maken en de wereld bovenop deze fascinerende dieren te ervaren. Bewonder de Montañas del Fuego (Vuurbergen), probeer verbazingwekkende experimenten uit met de geothermische energie in Islet of Hilario en geniet van de adembenemende tocht door het nationale park. Leer meer over de ontwikkelingsgeschiedenis van dit natuurwonder. Maak tijdens een pauze in Mancha Blanca van de gelegenheid gebruik om de beroemde kerk van Nuestra Senora de los Dolores te bezoeken. Bewonder de prachtige Canarische architectuur en bekijk het Madonnabeeld dat volgens de legende de lavastroom van een vulkaanuitbarsting tegenhield. Langs het Monumento al Campesino gaat de tocht naar de groene noordkant van het eiland met de Vallei van de 1000 Palmen. Ervaar een landschap dat totaal anders is dan wat je tot nu toe op het eiland hebt gezien. Geniet van de betoverende sfeer onderweg naar een van de hoogste uitkijkpunten van het eiland. Bewonder het fantastische uitzicht op de Valley of 1000 Palms, Monte Corona en de noordoostelijke kustlijn met zijn pittoreske dorpjes. Bezoek Jameos del Agua, een van de mooiste plekken op Lanzarote. Bezoek een cafetaria versierd met prachtige hangende manden, een concertzaal, een zwembad en een meertje dat in verbinding staat met de zee.

Lanzarote: Hoogtepunten van het eiland in een dag

3. Lanzarote: Hoogtepunten van het eiland in een dag

We verkennen de twee ongelooflijke grotten in het noorden van het eiland: Cueva de los Verdes en Jameos de del Agua. Geniet van het spectaculaire uitzicht op het eiland La Graciosa vanaf de kliffen. Bezoek de Vallei van de 1000 Palmbomen in Haría waar we over het algemeen tijd vrijmaken voor een lunch op eigen gelegenheid. Proef La Geria wijn van een lokale producent voor een lunchpauze. We bezoeken het Vuurgebergte in het Nationaal Park Timanfaya. We klimmen naar het Islote de Hilario en bekijken de geisers voordat we verder gaan langs de Ruta de los Volcanes. Stop bij de Echadero de Camellos in het Timanfaya Nationaal Park. Ontdek ten slotte het beste dat de lavakust te bieden heeft. De lava stroomde in de 18e en 19e eeuw uit Timanfaya en heeft een uniek landschap gecreëerd.

Lanzarote: Cueva de los Verdes & Jameos del Agua Tour

4. Lanzarote: Cueva de los Verdes & Jameos del Agua Tour

Als je eenmaal bent opgehaald bij je hotel, kun je genieten van het uitzicht in Las Nieves Viewpoint naar de Chinijo-archipel: ken je het eiland La Graciosa? Je ziet het vanaf hier. Daarna krijg je indruk van La Corona Volcano: de krater waaruit de twee belangrijkste plekken in het noorden van Lanzarote zijn ontstaan. Jameos del Agua en Cueva de los Verdes delen dezelfde vulkanische buis die is ontstaan door de explosie van de vulkaan La Corona! Laat je ten slotte verwonderen door de geheimen van Cueva de los Verdes en met het verbazingwekkende kunstwerk van Manrique in Jameos del Agua: kunst, cultuur en natuur op dezelfde plek!

Noord-Lanzarote: grot, Jameos del Agua en uitkijkpunt

5. Noord-Lanzarote: grot, Jameos del Agua en uitkijkpunt

Ontdek de geheimen van een vulkanische buis, maak een wandeling door een ondergrondse tuin en voel je alsof je op de vleugels van een adelaar meevliegt bij de beroemde Mirador del Rio, allemaal tijdens deze dagtocht met gids op Lanzarote. Inclusief vervoer heen en terug. Nadat je bent opgehaald ga je eerst naar de vulkanische grot Cueva de los Verdes (entreekosten inbegrepen). Daarna bezoek je de lavagrotten Jameos del Agua (entreekosten inbegrepen). Bewonder de vulkanische tunnel die door Cesar Manrique is omgetoverd tot een geheime tuin. Zie de kristalheldere lagunes en albinokrabben die eruitzien als parels. Kom meer te weten over de bezienswaardigheden die je bezoekt dankzij de informatie van een lokale gids. Geniet vanaf de kliffen van een spectaculair uitzicht op het eiland La Graciosa. Vervolgens bezoek je het dorp Haría, ook wel bekend als de Vallei van de Duizend Palmen. Breng de rest van de tocht door in deze oase van palmbomen en neem hier eventueel een pauze om te lunchen. Er is een buffet beschikbaar voor € 10, of je kunt een café bezoeken. 

Lanzarote: César Manrique dagvullende tour

6. Lanzarote: César Manrique dagvullende tour

Bijna niemand heeft Lanzarote zo beïnvloed als de kunstenaar César Manrique. Hij was schilder, architect, beeldhouwer, ontwerper en milieuactivist. Zijn visie was een symbiose van architectuur en natuur. Begin de rondreis in zijn voetsporen met een bezoek aan Monumento al Campesino, een monument gewijd aan de hardwerkende plattelandsbevolking. Bekijk het traditionele vakmanschap van de Canarische Eilanden in het kleine museum en bewonder het indrukwekkende restaurant in de uitlopers van een lavaveld. Ga verder naar de Vallei van de Duizend Palmen naar de Mirador del Rio. Geniet van een van de meest spectaculaire panoramische uitzichten van Lanzarote en een van de meest representatieve architectonische creaties van César Manrique die kunst en natuur verenigt. Bezoek de nabijgelegen grot Jameos del Agua, die deel uitmaakt van een 7 kilometer lange lavatunnel die ongeveer 8000 jaar geleden is ontstaan door de uitbarsting van Monte Corona. Ontdek Jameos del Agua, waarvan een deel artistiek is ontworpen door César Manrique. Hier vind je een restaurant, een concertzaal en een klein meer met directe toegang tot de zee waar kleine, witblinde krabben leven. Aan het einde van de tour rijd je naar de cactustuin "Jardin de Cactus". Hier vind je meer dan 1100 verschillende plantensoorten van over de hele wereld, verspreid over 5000 vierkante meter. Op de terugweg bezoek je de Fundación César Manrique in het voormalige woonhuis van de kunstenaar. Bekijk enkele van zijn kunstwerken en ontdek hoe de kunstenaar werkte. Een groot deel van het complex is genesteld in de uitlopers van de langste lavastroom van de Canarische Eilanden, met ongewone structuren die door het hele huis lopen.

In de voetsporen van César Manrique: Vier kunstcentra

7. In de voetsporen van César Manrique: Vier kunstcentra

César, een multidisciplinair kunstenaar, schilder, beeldhouwer, conservator van monumenten en toeristenresorts, ontwerper van landschappen en tuinen, en erkende ecoloog, gebruikte vulkanische incidenten om de wereld te veranderen. Hij slaagde erin om kunst, stedenbouw en toerisme in één concept te verenigen. Aan zijn filosofie, die stedelijke interventies verweeft met duurzaamheid en respect voor de natuurlijke waarden van het gebied, wordt wereldwijd gerefereerd. Hoe anders zou het eiland zijn zonder het Monument voor de Boer, Los Jameos del Agua, Mirador del Río, de Cactustuin of de Grot van de Groenen! Het zou een groot stuk schoonheid en persoonlijkheid inleveren. Lanzarote kun je eigenlijk niet bezoeken zonder deze kunstwerken en -centra te zien en ze leren te interpreteren. Met deze tour ontdek je het noorden van Lanzarote en heb je een panoramisch uitzicht over Haría, Riscos de Famara en Volcán de la Corona.Vervolgens bezoek je de kunstcentra van César Manrique, zoals het Monument voor de Boer, de Cactustuin, Mirador del Río en Fundación César Manrique. Kies of je Jameos del Agua of Cueva de los Verdes wilt bezoeken, twee prachtige kunstcentra.

Noord-Lanzarote: het werk van César Manrique

8. Noord-Lanzarote: het werk van César Manrique

Waan je in een andere tijd door de geplaveide straten en historische pleinen van Teguise, de hoofdstad van Teguise. Geniet van een geweldig uitzicht op El Valle de las Mil Palmeras (de vallei van de duizend palmbomen) op weg naar Los Valles richting Haría. Bezoek dan de Cueva de los Verdes, een uniek mooie grot met een onbeschrijflijk interieur gevormd door vulkaanuitbarstingen. Nadat je Arrieta en Mala bent gepasseerd, stop je bij het aloëmuseum waar je meer te weten komt over de voordelen van aloë. Ga verder naar Guatiza om een kijkje te nemen bij de stekelige perenplantages waar de natuurlijke kleurstof, cochenille, wordt geproduceerd. Verken de oude steengroeve waar de beroemde kunstenaar César Manrique natuur en kunst perfect samenvoegde. Volg de weg naar de César Manrique Foundation, gevestigd in het oude huis van de magnifieke kunstenaar uit Lanzarote. Hier hebben we de gelegenheid om het werk van Manrique te aanschouwen, evenals verschillende schilderijen en sculpturen van verschillende avant-gardekunstenaars.

Lanzarote: Timanfaya en Cueva de los Verdes

9. Lanzarote: Timanfaya en Cueva de los Verdes

Ontdek de charmes van het zuiden en noorden van Lanzarote tijdens een excursie die je meeneemt naar de Cueva de los Verdes, je hebt de optie om Jameos del Agua te bezoeken, de excursie brengt je naar de klif naast de Mirador del Rio waar je het fantastische uitzicht richting La Graciosa kunt zien, we passeren Haria, ook wel bekend als de Vallei van de 10.000 palmbomen. In het midden van het eiland zien we vanuit de bus het Monumento al Campesino (Monument voor de Boer). Daarna gaan we verder naar het wijnbouwgebied "La Geria" waar we stoppen bij een wijnkelder om een klein glaasje wijn te drinken en een fles wijn te kopen. Voordat we het Timanfaya Nationaal Park binnenrijden maken we een optionele stop voor een kameelrit. Als je de rit niet wilt maken kun je een gratis museum over kamelen bezoeken. Eenmaal in Timanfaya zien we de geothermische demonstraties in Islote de Hilario en doen we de route van de vulkanen, die het dichtst in de buurt komt van een bezoek aan de maan. Tot slot zien we de Laguna Verde aan de beroemde lavakust.

9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Andere activiteiten in Cueva de los Verdes

Wil je alle activiteiten in Cueva de los Verdes bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cueva de los Verdes

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 2.874 beoordelingen

We waren een vrolijke groep mensen, Vanessa de gids was perfect, we hebben veel geleerd en gezien, Engels werd goed begrepen en de chauffeur was bewonderenswaardig.

de reis was geweldig, de uitzichten waren uitstekend, over het algemeen was er niets om over te klagen, ik raad het iedereen aan.

Absoluut fantastische dag, zou het ten zeerste aanbevelen en de gids was ook deskundig en grappig?

Geweldig, ik raad het ten zeerste aan! Zeer complete excursie!

Het moet minstens één keer in je leven gedaan worden