Kies data
Dingen om te doen

Curaçao

Curaçao: De beste dingen die je niet wil missen

Willemstad: Klein Curaçao Beach Boat Cruise met een open bar

1. Willemstad: Klein Curaçao Beach Boat Cruise met een open bar

Voordat u naar Klein Curaçao vertrekt, kunt u genieten van een licht ontbijt dat u de energie geeft die u nodig heeft voor een spannende dag op zee. Klein Island is het ultieme Caribische eiland. Er is geen betere plek om er even helemaal tussenuit te zijn en jezelf onder te dompelen in de sfeer van het eiland. Wanneer je aankomt, kun je de historische vuurtoren van Klein Curaçao zien, het oude scheepswrak bezoeken en zwemmen met zeeschildpadden. U kunt de dag doorbrengen met verkennen, ontspannen op het prachtige strand in een tent, of gewoon uw zorgen zien wegdrijven op het azuurblauwe water. Geniet rond 12.30 uur van een heerlijke BBQ-lunch, samen met een verscheidenheid aan bijgerechten en salades. Alcoholische dranken zijn ook verkrijgbaar bij de lunch, wat u zal helpen om in de luchtige Caribische sfeer te komen.

Willemstad: cruise bij zonsondergang met eten en drinken

2. Willemstad: cruise bij zonsondergang met eten en drinken

Als je de meest adembenemende zonsondergang in het Caribisch gebied wilt zien, dan is deze catamarantocht bij zonsondergang perfect voor jou. Stap aan boord van de boot in de jachthaven, ontmoet uw bootbemanning en ga aan boord voor een geweldige cruise. De bar is open met gekoelde alcoholische en niet-alcoholische dranken zodra u aan boord gaat van de catamaran. U krijgt tijdens de reis ook heerlijke snacks aangeboden om op het bovendek te eten. Na het verlaten van de jachthaven vaart u langs de kust van Curaçao naar Fuik Bay. Geniet onderweg van het geweldige uitzicht op het eiland en de oceaan. Bekijk in Fuik Bay de prachtige zonsondergang in goed gezelschap.

Curacao: speedboot, strand, Blue Room en snorkelavontuur

3. Curacao: speedboot, strand, Blue Room en snorkelavontuur

Geniet tijdens deze dag van geweldig strandhoppen, ontspanning en veel prachtige zon. Je krijgt ook een onvergetelijke snorkelervaring in de beroemde grot van het eiland, de Blue Room. Deze excursie omvat alle bezienswaardigheden die je moet zien als je naar dit prachtige eiland reist. Vergeet je camera niet! Zoek een plekje en ga lekker zitten voor de schilderachtige boottocht. Je eerste halte is de Blue Room, een buitengewone, meestal onderwatergrot in de buurt van Santu Pretu. Het is gemakkelijk te zien waaraan de grot zijn naam dankt. Alles in de grot weerspiegelt het perfecte turquoise, Caribisch-blauwe water. Je ziet scholen vis in en rond het rotsachtige onderwaterterrein zwemmen met kristalhelder zicht. Merk op hoe zelfs de weerspiegelingen van bespat water zo levendig blauw blijven! Deze grot is gewoon prachtig.  Vervolgens neem je de tijd op een strand. Of snorkel weer of gewoon rustig  in het kalme water. Neem wat contant geld mee als je van een snack of een cocktail wilt genieten in één van de restaurants aan het strand Houd er rekening mee dat het programma en de grootte van de boot kunnen variëren, afhankelijk van het aantal gasten en de vertreklocatie.

Curacao: jetski- en snorkelavontuur van 1,5 uur

4. Curacao: jetski- en snorkelavontuur van 1,5 uur

Je profiteert van een dagje snorkelen en jetskiën in het ongerepte blauwe water voor de zuidelijke kust van Curaçao. Je stuurt je eigen jetski terwijl je profiteert van een prachtig uitzicht op de mangroven van Curaçao en de kleine eilandjes, baaien, baaien en stranden. Na een rit van 2 uur met je jetski bereik je de lagune en de beroemde Tafelberg. Je neemt hier een strandpauze en geniet van een verfrissende duik. Je snorkelt op één van de beste snorkelplekken van Curaçao, een sleepboot scheepswrak, thuis voor een breed scala aan zeeleven. Het is gebruikelijk om kleurrijke koraal, murenen, schorpioenvissen, kreeften en scholen tropische vissen te zien tijdens je 40 minuten snorkelen. Op de terugweg profiteer je van het schilderachtige uitzicht op een oud landgoed, evenals Fort Beekenburg, een goed bewaard gebleven fort dat oorspronkelijk werd gebouwd in 1703 om de binnenbaai te beschermen. Zorg ervoor dat je deze unieke rondleiding van dit prachtige eiland niet mist!

Willemstad: Punda-winkels en Kokomo Beach City Tour

5. Willemstad: Punda-winkels en Kokomo Beach City Tour

We beginnen de tour met een rit door het Otrabanda-gebied en steken vervolgens de Koningin Julianabrug over, we rijden door de prachtige wijk Scharloo vol barokke herenhuizen en Street Art. Vervolgens stoppen we bij Punda waar u met onze eigen aangepaste kaart uw weg kunt vinden in de wijk waar u meerdere winkels zult vinden voor uw souvenirs of misschien wat cocktails of lokale sterke drankproeverijen, sommige winkels met speciale korting alleen voor deelnemers aan de reis. Na het winkelen rijden we naar Kokomo, het ideale strand om te genieten van een rustige dag, een geweldige lunch, een van hun heerlijke cocktails te proberen of gewoon verliefd te worden op het kristalheldere water! Er zijn lounges om te ontspannen, een boek te lezen of gewoon rond te hangen met een ijskoud biertje!

Vanuit Willemstad: boottocht naar Klein Curaçao

6. Vanuit Willemstad: boottocht naar Klein Curaçao

Geniet van een boottocht van een halve of hele dag vanuit Willemstad naar het kleine, onbewoonde eilandje Klein Curaçao. Na de ophaalservice vanaf de pier word je overgebracht naar de botenwinkel, die ongeveer 30 minuten verderop ligt. Stap aan boord van een comfortabele en toch razendsnelle dubbeldeks Hatteras of Bertram van 13 of 15 meter lang. Je kapitein en bemanning doen al het werk voor je, zodat je zelf ontspannen van je reis kunt genieten. Tijdens de tocht vaar je aan de kust langs de Spaanse waterlagune, de Fuiklagune en de Duivelsklip, die ontoegankelijke gebieden van Curaçao zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden kom je in ongeveer 1 uur en 15 minuten op Klein Curaçao aan. Eenmaal op het eiland krijg je tijd om over het strand te wandelen, de vuurtoren te bezoeken of bij het rif te snorkelen. Tijdens je tocht zijn er versnaperingen, zoals chips, kaas/ananas/vlees, vers fruit, frisdrank, water, sap, bier en fruitpunch verkrijgbaar. Behalve de versnaperingen en drankjes krijg je ook lunch aangeboden.

Curaçao: boottocht naar Spaanse Lagune en snorkelen

7. Curaçao: boottocht naar Spaanse Lagune en snorkelen

Vaar over de oceaan met een deskundige kapitein en bezoek 2 van de mooiste lagunes van Curaçao tijdens een boottocht van 3 uur. Stap aan boord van een 15 meter lange, 2-deks jacht en ontspan in de Caribische zon terwijl je kapitein en zijn bemanning al het werk verrichten. Je kunt zonnebaden of genieten van een drankje te midden van de prachtige omgeving van de Spaanse lagune. Tijdens de tocht stop je bij een van de mooiste stranden op het eiland, waar je een snelle duik kunt maken in het warme, Caribische water. Je stopt ook bij een van Curaçaos beste snorkellocaties, aan de beschermde zuidoostelijke kant van de Caracas Baai, waar het wrak van een sleepboot ligt. De sleepboot zonk 25 jaar geleden en wordt nu bewoond door een grote verscheidenheid aan zeedieren. Snorkel langs het kleurrijke koraal, morenen, schorpioenvissen, kreeften en scholen tropische vissen.

Curaçao: 3 uur durende excursie Joods erfgoed

8. Curaçao: 3 uur durende excursie Joods erfgoed

Je pauzeert eerst bij de Joodse begraafplaats Beth Haim. De begraafplaats werd in 1659 ingewijd en is de oudste blanke begraafplaats van het eiland en van het westelijk halfrond. Het is ook een nationaal monument van Curaçao. Daarna bezoek je een andere historische locatie die ook gecreëerd werd als vreedzaam toevluchtsoord, Landhuis Rooi Catootje. Dit landhuis dateert uit 1820 en stond oorspronkelijk bekend als 'Rust en Vrede'. Het huis was eigendom van de Maduro-familie sinds 1852, toen S.E.L. Maduro het als een geschenk voor zijn vrouw Rebecca Curiel van haar ouders kocht. Het huis is nu een museum. Je gaat vervolgens naar het 17e-eeuwse landhuis Chobolobo, eigendom van een Joodse familie, waar Curaçaose likeur wordt gemaakt. Je krijgt het huis te zien en leert meer over de naam en geschiedenis van de familie. Je kunt voordat je weer weggaat ook dit beroemde lokale product nog even proeven. Vervolgens maak je een ritje door de oude Joodse wijk Scharloo. Je pauzeert bij de synagoge Mikveh Israel Emanuel, die lokaal ook wel bekend staat als Snoa en die op exceptioneel heilige grond staat. Het Joodse geloof wordt hier zonder onderbreking beoefend sinds 1732. De Joodse gemeente is nog ouder en werd opgericht in 1651. De angst voor vervolging dreef veel van de vroegste Joodse bewoners van Curaçao naar dit eiland. Ze waren met recht enigszins terughoudend over het uiten van hun geloof, zelfs na het stichten van hun gemeente en het bouwen van hun synagoge ongeveer een eeuw later. Dat is een van de belangrijkste redenen dat er in de Snoa tegenwoordig een vloer van zand ligt. De vloer is een eerbetoon aan de vroege Joodse bewoners van Curaçao die zo zacht mogelijk moesten lopen en bidden toen ze elkaar tijdens de Spaanse Inquisitie in het geheim ontmoetten.

Willemstad: Curaçao North West Coast Jeep Safari Tour

9. Willemstad: Curaçao North West Coast Jeep Safari Tour

Ga op jeepsafari om de noordwestkust van Curaçao te bezoeken. Wees getuige van prachtige watershows veroorzaakt door de zee die door de wind tegen de kust wordt geduwd. Neem een duik in een natuurlijke jacuzzi, bezoek het natuurpark Shete Boka en bekijk de Boka Tabla-grot. Je reis begint in de brede woestijnvlaktes, waar je gids je zal informeren over de vulkanische en koraaloorsprong van het eiland en de 3 unieke terrassen die zich kilometers ver uitstrekken langs de noordkust. Bekijk de natuurlijke jacuzzi, waar u een duik kunt nemen in een klein, natuurlijk bad terwijl een fontein u overspoelt. Bezoek het natuurpark Shete Boka om watershows te zien, zoals het Boka-pistool, gecreëerd door het sterke breken van de golven. Boka Tabla, een grot die je niet mag missen als je Curaçao bezoekt, en de typische donder die de lokale bevolking de adem van Curaçao noemt, is ook te vinden in Shete Boka. Keer terug naar uw accommodatie vol nieuwe indrukken.

Willemstad: schildpaddenexcursie en snorkelsafari

10. Willemstad: schildpaddenexcursie en snorkelsafari

Zwem en snorkel in het prachtige heldere water van de kust van Curaçao, bewonder de prachtige vissen en schildpadden en ga op zoek naar andere waterdieren. Bezoek de woestijn van Curaçao en geniet van een safari-excursie door de woestijn. Grijp de kans om te zwemmen met kleurrijke vissen en schildpadden terwijl je geniet van de schoonheid van de saffierblauwe zee van Curaçao aan de noordkant van het eiland. Kijk hoe de wind de zee tegen de kust duwt en verbluffende voetafdrukken creëert. Geniet van het uitzicht op de adembenemende landschappen van de kust voordat je verder gaat met de woestijnsafari. Reis op een safari-excursie door wijd open woestijnvlaktes, verrassend genoeg waar Curaçao's meest natuurlijk zoete water zich bevindt. Laat je verfrissen door het water van verschillende afgelegen baaien terwijl je de krachtige golven tegen de koraalkliffen ziet slaan en kijk uit voor exotische soorten zoals reigers, fregatvogels en caracaras. Steek over naar de zuidwestkust van Curaçao en kijk hoe het landschap dramatisch verandert van een droog, droog klimaat in een groene, heuvelachtige kustlijn en bewonder de ongerepte witte stranden en de turquoise wateren die hier te vinden zijn. Ga verder naar Playa Piskado, waar je een grote verscheidenheid aan vissen kunt zien en natuurlijk naast schildpadden kunt zwemmen, en geniet van de tijd om te snorkelen totdat het tijd is om terug te keren naar je accommodatie.

Steden in Curaçao

Sitemap Curaçao

Wil je alle activiteiten in Curaçao ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Curaçao

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 70 beoordelingen

Geweldig avontuur! Er waren 4 van ons op deze privétour. Ze hebben veel zorg besteed om ervoor te zorgen dat we de beste ervaring hadden. Ik raad deze activiteit ten zeerste aan aan iedereen die naar Curaçao reist. Zelfs als je nog nooit op een jetski hebt gezeten, zul je de tijd van je leven hebben. Ik zal weer boeken bij mijn volgende bezoek aan het eiland. Mis deze ervaring niet!!!

We eindigden als de enige twee op de excursie dus het was een privétour zonder de privéprijs! Julius was geweldig, deskundig, zeer veilig en behulpzaam en zo veel plezier !! Voelde alsof we een nieuwe vriend hadden gemaakt !!!

Superenthousiaste gids die veel kon vertellen over de kust, de huizen die er staan en de onderwaterwereld. Blauwe grot is unieke ervaring en een must als je het eiland bezoekt. Heerlijk fruit en broodjes op de boot.

Zeker aan te raden! Was een zeer unieke ervaring en de gids was top! Voor herhaling vatbaar

Great tour and fun with Gino. Beautiful environment and nice snorkeling place