Belevingen in
Curepipe

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Curepipe: De beste dingen die je niet wil missen

Mauritius: privérondleiding door het zuidwesten met lunch

1. Mauritius: privérondleiding door het zuidwesten met lunch

Na ophaalservice bij het hotel breng je een bezoek aan de stad Curepipe en Floreal. Je bezoekt de krater van Trou aux Cerfs en de hindoeïstische tempel van Grand Bassin. Hier krijg je de mogelijkheid om meer te weten te komen over de hindoeïstische cultuur en tradities en hoe zij blijven bestaan in de moderne samenleving van Mauritius. Vanaf hier rijd je naar Black River, waar je het fantastische landschap en een geweldig uitzicht op de bergen kunt bewonderen. Ten slotte reis je naar Chamarel, waar je de watervallen, het park van de zevenkleurige heuvels en de reuzenschildpadden in het park bezoekt. Vanaf hier wordt je teruggereden naar je hotel, waar je wordt afgezet.

...
Zuidwest-Mauritius: wildе, schilderachtige publieke dagtocht

2. Zuidwest-Mauritius: wildе, schilderachtige publieke dagtocht

Geniet van een schilderachtige tour van 8 uur door het wilde landschap van Zuidwest-Mauritius en stop bij prachtige bezienswaardigheden, zoals de7-Colored Earth op Chamarel en de nieuwe brug van Macondé. Rijd kronkelend naar de zuidwestelijke hoek van Mauritius en stop bij de Macondé-brug voor een panoramisch uitzicht over de Baie Du Cap rivier. Ga verder naar het dorp Chamarel om de 90-meter hoge Chamarel waterval en de 7-gekleurde aarde nieuwsgierig te bewonderen, een natuurlijk verschijnsel dat veroorzaakt wordt wanneer basaltische lava het mineraal klei in levendige tinten zoals rood, bruin, violet, groen, blauw, paars en geel omzet. Bezoek La Rhumerie de Chamarel om over de verschillende fasen van het maken van lokale rum te leren, voordat je het eindproduct proeft! Er wordt daarna een heerlijke lunch in een lokaal restaurant geserveerd. Rij vervolgens een klein eindje naar de zwarte rivier Gorges, waar veel flora en fauna te zien is. Daarna ga je naar het heilige meer van Grand Bassin, de belangrijkste plaats van verering voor de hindoes. Stop bij de vulkanische krater Trou Aux Cerfs, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over bijna het gehele eiland. Aan het eind van de tour bij de schipmodel fabriek in Curepipe waar de ambachtsmannen aan hun werk van miniaturisatie en de technieke van replicawerk gewijd zijn.

...
Mauritius: Bois Cheri, Saint Aubin & La Vanille Nature Park

3. Mauritius: Bois Cheri, Saint Aubin & La Vanille Nature Park

Zie de reuzenschildpadden van Mauritius en kom dichtbij Nijlkrokodillen tijdens een schilderachtige dagtocht naar Mauritius' ruige zuidkust. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, bezoek je de Bois Cheri-theefabriek. De theeroute begint in Curepipe op het koloniale Domaine des Aubineaux, gebouwd in 1872. Ga verder naar de theeplantages van Bois Cheri. Bezoek de fabriek en het museum en geniet van een theeproeverij. Bezoek in het zuiden het natuurreservaat La Vanille, ook bekend als het Krokodillenpark , en het koloniale landgoed van Saint Aubin, met vanille- en anthuriumplantages, een oude suikerfabriek en de rumdistilleerderij, inclusief een proeverij gevolgd door een lunch. In La Vanille vind je een grote variëteit aan regionale flora en fauna en het broedcentrum voor reuzenschildpadden en Nijlkrokodillen, die je hier in grote getallen ziet. Kom meer te weten over de verschillende levenscycli van deze reptielen en kijk toe hoe de krokodillen worden gevoerd.  Vervolgens bezoek je een voormalige suikerplantage bij Saunt Aubin en verneem je meer over de traditionele landbouw op dit eiland bij de Suikerfabriek. Ook al produceert de plantage tegenwoordig geen suiker, omvat het landgoed een grote tropische tuin, een rumdistilleerderij, een kleine boerderij en een prachtig koloniaal herenhuis uit de 19e eeuw. Proef de rum die in de distilleerderij wordt geproduceerd en probeer het fruit van de boerderij tijdens een traditionele, Mauritiaanse lunch. Ga verder naar Gris Gris voor een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan en de ruige basaltkliffen van de zuidkust.

...

Sitemap Curepipe

Wil je alle activiteiten in Curepipe ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Curepipe

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 684 beoordelingen

Geweldige dag gehad met onze chauffeur Babu. Heeft veel kennis en wil dit ook graag delen, veel te weten gekomen over de geschiedenis van Mauritius, de verschillende godsdiensten en gemengde culturen. De natuur is fantastisch op Mauritius, de vele watervallen, bergen en de geweldige zee. Als je van natuur, geschiedenis en cultuur houd moet je deze trip zeker doen! Vraag naar Babu!

Iris en Ajad kwamen op tijd aan in ons hotel. Ze is een mooie smiley, gelukkige dame die beleefd en behulpzaam is. Ze is zeer informatief over haar land en je kunt zien dat ze een passie en energie heeft wat ze doet. . We hebben echt genoten van ons bezoek in het zuidwesten en zouden iedereen van tevoren aanbevelen.

Minta was top !!! We hebben deze vakantie 3 uitstappen geboekt en zij was degene die er met kop en schouders bovenuit stak. Blijkbaar hebben ze ook goede gidsen Ze was van alles op de hoogte.

Super mooie tocht. Veel gezien. Onze chauffeur/gids heeft ons heel veel verteld. Hij is een goede chauffeur. Gaf ons genoeg tijd om rond te kijken.

Heerlijke dag

Prachtige rondrit in een fantastische omgeving. Watervallen , de gekleurde aarde , bergen en heel veel natuurschoon.