Cusco
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Cusco

Bekijk alle tours en activiteiten in Cusco

De beste 10 activiteiten en attracties in Cuzco

Cuzco is klein en makkelijk te navigeren. De avonturier zal hier aan zijn trekken komen, daar de stad bomvol Inca- en Spaanse geschiedenis en bezienswaardigheden is en nog bijzonder goed bewaard ook.

Foto: t_y_l@flickr (CC BY-SA 2.0)

Museo de Arte Precolombino

Ooit was dit gebouw een Inca-rechtbank, nu is het museum gewijd aan artefacten en kunst uit alle regio's van precolumbiaans Peru.

San Pedro Cusco

Het hart van Peru klopt op de kleurrijke Mercado Central de San Pedro. Verken eindeloze gangen eten, koffie, sieraden, textiel en handgemaakte snuisterijen.

Sacsayhuamán

Aan de noordkant van Cuzco ligt Saksaywaman, de historische hoofdstad van het Incarijk. Geniet van een betoverend uitzicht op de stad vanaf de eeuwenoude bouwsels.

Santo Domingokerk

In deze 17de-eeuwse kathedraal komen Inca- en Spaanse architectuur samen. De kerk is gebouwd op de locatie van de Tempel van de Zon, waarvan de muren ooit met goud waren bedekt.

Huchuy Qosqo

Om Huchuy Qosqo te bereiken, zul je een lange wandeling of een ritje te paard moeten maken. Het is een ultiem voorbeeld van de innovatieve manier waarop de Inca's met irrigatie en koeling omgingen.

Tambomachay

Toegankelijker en dichter bij de stad is een andere verzameling Incaruïnes, bestaand uit aquaducten, kanalen en watervallen.

Heilige Vallei

De Heilige Vallei, die haar naam kreeg wegens de vruchtbare grond, is perfect voor een dagtrip. Bezoek op weg terug naar Cuzco ook het Incadorp Ollantaytambo!

Het Incapad

Het Incapad leidt naar Machu Picchu, maar is zelf al bijna even wonderlijk. De beginnende wandelaar, wees gewaarschuwd: de reis is niet niks!

Moray

Moray is de fascinerendste van de Incaruïnes. De gigantische cirkelvormige terrassen zijn een onvergetelijk beeld.

Machu Picchu

Het icoon van de Incabeschaving is één van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen, en terecht.

Cusco: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Cuzco?

Neem minstens vijf dagen de tijd - de eerste paar dagen kun je wennen aan de hoogte en de stad verkennen, de laatste kun je op pad gaan naar de Incaruïnes buiten de stad.

Wanneer gaan?

De zomer is de beste tijd qua weer en is dan ook hoogseizoen. Om de drukte te ontlopen is de herfst ook nog aangenaam. We raden de periode tussen november en april niet aan - de regen zou een domper kunnen zijn op je activiteiten.

Hoe kom je er?

Vlieg naar Cuzco’s Alejandro Velasco Astete International Airport, aan de rand van de stad.

Moet ik me zorgen maken om de hoogte?

We raden je aan om minstens 3 dagen aan de hoogte te wennen in Cuzco, zodat je er bij een eventuele lange trek naar Machu Picchu minder last van hebt.

Tips & informatie

 • Taal
  Spaans, Quechua en Aymara
 • Valuta
  PEN (S/.)
 • Tijdzone
  UTC (-05:00)
 • Landnummer
  +51
 • De beste periode voor een bezoek
  Ga begin herfst om de regenwinter en de drukke zomer te ontlopen.

Activiteiten in Cusco

De must-see bezienswaardigheden in Cusco

Sitemap Cusco

Wil je alle activiteiten in Cusco ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Cusco
4.5
Gebaseerd op 29 beoordelingen van GetYourGuide-klanten