Kies data
Belevingen in

Cuzco

Cuzco: De beste dingen die je niet wil missen

Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

1. Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

Ontdek de magische verloren stad van de Inca's hoog in de Andes. Met dit officiële ticket wandel je tussen de ruïnes van Machu Picchu en door de Machu Picchu-berg in je eigen tempo.  Wees één van 800 mensen die de berg Machu Picchu dagelijks beklimmen, verdeeld over twee groepen. De eerste groep krijgt toegang van 07:00 tot 08:00 uur en de tweede groep van 09:00 tot 10:00 uur.  De klim is afhankelijk van de conditie van de wandelaar en duurt ongeveer tussen de 2 en 3 uur. Vanaf de top van de berg heb je een indrukwekkend uitzicht over de omliggende bergtoppen, de valleien en de slingerende rivier Urubamba.

Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

2. Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je accommodatie in Cuzco. Na 2 uur rijden kom je aan in Cusipata waar we pauzeren om te ontbijten en water en snacks voor de wandeltocht te kopen. Na het ontbijt is het nog een uur naar het beginpunt van de wandeltocht op 4850 meter. Vanaf daar begin je aan je 3,5 kilometer lange wandeling naar de Regenboogberg over zowel vlak als omhoog lopend terrein. Tijdens de wandeling kun je genieten van het fantastische uitzicht en kom je wilde alpaca's, lama's en vicuña's tegen. Wanneer je de top hebt bereikt, op 5010 meter, heb je vrije tijd om een pauze te houden en, als het weer goed is, kun je van het uitzicht genieten over de Regenboogberg. Vervolgens krijg je de optie om het uitzichtpunt van de Rode Vallei te verkennen. Daarna begint het makkelijke deel van je wandeltocht. Vervolgens wandel je een uur naar beneden naar het beginpunt. Vanaf daar word je naar Cusipata vervoerd waar een lokale lunch op je wacht. Als je klaar bent met lunchen, reis je terug naar Cuzco, waar je tussen 16:00 en 17:00 uur aankomt op Plaza de Armas.

Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

3. Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zijn. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramische uitzichten. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap in de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy, waar vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Cuzco: dagtour naar de Regenboogberg

4. Cuzco: dagtour naar de Regenboogberg

Aanschouw de Regenboogberg in al zijn glorie, neem wat foto's en verken het gebied tijdens een dagtocht vanuit Cuzco met een gids. Ga op avontuur in de vroege ochtend met een ophaalservice bij het hotel. Klim de berg op, doorkruis kleine dorpjes, dompel jezelf onder in de lokale cultuur en lunch na je wandeling. Begin je volledige dag tour in de stad Cuzco, waar je wordt opgehaald tussen 04:15 en 04:45 uur. Vervolgens rijd je 3 uur in een comfortabel busje naar de stad Cusipata, waar je thuis bij een lokale familie ontbijt. Ga na het ontbijt naar het startpunt van je wandeling. Er is ongeveer 3 kilometer aan vlakte die bergopwaarts leidt naar de majestueuze 'Berg van Kleuren'. De wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag, afhankelijk van je conditie. Geniet onderweg van een panoramisch uitzicht op de valleien, wilde lama's, alpaca's en vicuña's, evenals op de Andes en de nabijgelegen gletsjers.  Eenmaal hier, als het weer goed is, krijg je de eerste uitzichten op de Regenboogberg. Op de top kunt u een welverdiende pauze inlassen, even op adem komen en genieten van het prachtige uitzicht. Na het nemen van een paar prachtfoto's begint je afdaling, waar je bij aankomst kunt genieten van een heerlijke lunch. Vervolgens neem je privévervoer terug naar Cuzco, waar je om ongeveer 17:00 uur aankomt.

Cusco: dagtrip naar de Palccoyo-berg met ontbijt en lunch

5. Cusco: dagtrip naar de Palccoyo-berg met ontbijt en lunch

Deze toeristische bestemming is uniek in zijn soort aangezien u niet alleen 1 maar verschillende BERGEN VAN KLEUREN kunt waarderen, daarnaast kunt u het BOS VAN STENEN bezoeken en onder de indruk zijn. Begin de activiteit met het ophalen bij je hotel (tussen 04.30 - 5.30 uur.) We reizen ongeveer anderhalf uur naar Cusipata waar je zult ontbijten, en gaan dan verder naar Combapata, we zullen doorgaan bijna 2 uur bergopwaarts Op de linkeroever van de rivier de Salka, door de gemeente Palccoyo, komen we uiteindelijk aan bij het startpunt van de wandeling naar Wallata Q'asa op 4790 meter boven zeeniveau. Je begint de wandeling die ongeveer een half uur duurt en maakt de eerste stop bij het eerste uitkijkpunt waar je de eerste berg van kleuren zult waarderen, een eerdere pauze om door te gaan naar het tweede uitkijkpunt waar je de tweede berg van kleuren en de indrukwekkend Stenen Woud gelegen op 4960 meter boven zeeniveau. hoogte. Hierna heeft u de mogelijkheid om terug te keren door het stenen bos of direct naar het transport te gaan, al deze reis tussen heen en terug is iets meer dan 2 kilometer. Je keert terug naar Cusipata waar je zult lunchen en keert dan terug naar Cusco, waar je ongeveer tussen 17.00 en 17.30 uur aankomt.

Inca Trail naar Machu Picchu: klassieke 4-daagse trektocht

6. Inca Trail naar Machu Picchu: klassieke 4-daagse trektocht

Wandel over de onvergetelijke Inca Trail en geniet van een once-in-a-lifetime ervaring. Neem deel aan een van 's werelds oudste bedevaarten op dit 4-daagse programma dat consequent wordt gerangschikt onder de 10 beste wandelingen ter wereld. Ga door een aantal verschillende ecologische zones met een grote diversiteit aan flora en fauna. Ontdek een verscheidenheid aan orchideeën en bromelia's, maar ook kolibries, vossen en herten. Als je geluk hebt, kun je zelfs een glimp opvangen van de prachtige Zuid-Amerikaanse beer. Verken archeologische vindplaatsen en landbouwterrassen die door de Inca's zijn achtergelaten en meer dan 400 jaar onontdekt zijn gebleven. Eindig de wandeling in Machu Picchu, een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest spectaculaire historische locaties op aarde. Dag 1: Trainingsdag! Cusco - Km 82 - LLactapata - Ayapata (14 km, 6 uur).- Vertrek rond 04.30 uur vanuit uw hotel en rijd naar Km 82 om de 6 uur durende wandeling te beginnen op de eerste dag van de Inca Trail-wandeling naar Machu Picchu. De eerste camping ligt op 3300m (10826ft); we overnachten in comfortabele tenten. Dag 2: De uitdaging! Ayapata – Warmiwañuska – Chaquicocha (16 km, 10 uur).- De meest uitdagende en langste dag van de 4-daagse Machu Picchu Trek, waarbij je twee bergen passeert in 10 uur wandelen: de eerste berg is Dead Woman's Pass, het hoogste punt van de Inca Trail met 4215m (13829ft). De tweede berg is Runqurakay Pass, met 4000m (13123ft). Dag 3: De gemakkelijke dag! Chaquiccocha – Phuyupatamarca – Wiñaywayna (10 km, 6 uur). De mooiste en meest ontspannende dag, wandelen is slechts 6 uur door verschillende ecologische zones. Vandaag bezoekt u ook verschillende prachtige archeologische vindplaatsen, waaronder Wiñaywayna, gelegen op 2600m (8530ft); we kamperen slechts 2 uur van Machu Picchu. Dag 4: Ontdek Machu Picchu! Wiñaywayna – Machu Picchu – Cusco (6 km, 2 uur), Vroeg opstaan en 2 uur wandelen naar Machu Picchu via de Sungate vanwaar we een uniek uitzicht op Machu Picchu hebben. Nadat je Machu Picchu hebt verkend, stap je aan boord van de panoramische treinen om terug te keren. Je wordt rond 19.30 uur teruggebracht naar je hotel.

Machu Picchu: officieel ticket voor de ruïnestad

7. Machu Picchu: officieel ticket voor de ruïnestad

Verken de Inca-ruïnes van Machu Picchu zelfstandig met een standaard toegangskaartje voor deze schitterende UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je ontdekt de bezienswaardigheden in je eigen tempo, zoals de Tempel van de Zon, de terrasakkers en de Intihuatana-steen. Maak meteen een foto van het beroemde observatorium, met op de achtergrond de Verloren Stad. Ga voor deze optie als je graag je eigen vervoer en gids regelt.  Let op, je kunt uitsluitend onder begeleiding van een erkende gids de Verloren Stad Machu Picchu bezoeken. Je kunt bij de ingang tot de ruïnes een gids huren. Zorg ervoor dat je alle door de lokale partner verstrekte informatie en de details in de sectie "Weet voordat je gaat" zorgvuldig leest

Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

8. Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

Keer terug naar de natuur in het indrukwekkende landschap van het Andesgebergte en ervaar het prachtige landschap van de Heilige Vallei per quad. Maak gebruik van de ophaalservice bij je hotel in Cuzco en reis door typische dorpjes naar het koloniale dorp Maras. Bewonder de mooie kerk en de rustieke gebouwen in het prachtige centrum van het dorp en zie hoe de lokale bevolking zijn dagelijks werk doet op het omliggende platteland. Bezoek het archeologische terrein van Moray om de ongelooflijke terrasvormige gaten die een amfitheaterachtige afdruk in de aarde maken te zien. Kom meer te weten over hoe de gaten in de oudheid werden gebruikt door de Inca's om zaden uit het Andesgebergte te acclimatiseren. Bezoek daarna de zoutvijvers die de lokale bevolking tot op de dag van vandaag bewerken om zout uit de mijnen te winnen, net als hun voorouders dat deden tijdens het tijdperk van de Inca's.

Cuzco: Humantay Lake met ontbijt en lunchbuffet

9. Cuzco: Humantay Lake met ontbijt en lunchbuffet

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je gastgezin, hostel of hotel in Cusco. Na een rit van 2 uur kom je aan in Mollepata waar we stoppen voor het ontbijt en water en snacks halen voor de trektocht. Na het ontbijt reis je nog een uur naar Soraypampa. Zodra je aankomt op dit hoge bergplateau, kun je de prachtige bergen Apu Salkantay 20400 voet (6230 meter) boven zeeniveau en Humantay 17225 voet (5250 meter) boven zeeniveau zien. Na een korte voorbereiding van je dagrugzak begin je aan de 2 uur durende trektocht naar Humantay Lake. De weg naar Humantay Lake is steil, maar je groep is klein en je gids laat je de tijd nemen om van de trektocht te genieten. Geniet van het uitzicht op het Humantay-meer en geniet van een optionele kleine klim boven het meer naar rechts of links, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Vervolgens heb je het gemakkelijke deel van je trektocht. Ga nog een uur bergafwaarts naar Soraypampa. Daarna neemt u uw privévervoer terug naar Mollepata waar een lokale lunch op u wacht. Zodra je je lunchbuffet hebt beëindigd, ga je terug naar Cusco en arriveer je tussen 17.00 uur en 18.00 uur bij de drop-off in de buurt van Plaza de Armas.

Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

10. Van Cusco: rondleiding Heilige Vallei, Pisac, Moray en zoutmijnen

Tijdens deze Sacred Valley-dagtour ga je naar de must-visit-locaties van Cusco en maak je kans op traditioneel Incan-bier. Je wordt opgehaald bij je hotel in het centrum van Cuzco en gaat naar je eerste stop, Mirador Taray. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Andes en de heilige vallei om je voor te bereiden op je ontdekkingsdag. Ga door naar de stad Pisac, de locatie van een populaire markt. Zie hoe de lokale bevolking alpaca wol verft met natuurlijke planten uit de regio. Bezoek de archeologische vindplaats en bekijk de terrassen, Inca-begraafplaatsen en koninklijke gebouwen. Ga daarna verder naar Moray om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Inca's en verwonder je over hun mysterieuze ronde terrassen. Ga naar het nabijgelegen dorp Maras en leer over de geschiedenis als centrum voor zoutproductie in de Maras-zoutmijnen. Bewonder het unieke quiltwerk van meer dan 3000 zoutvijvers die in de Heilige Vallei terechtkomen. Ga vanaf hier naar Urubamba en geniet van een lunchbuffet in een lokaal restaurant. Je avontuur in de vallei gaat verder met een rit langs de Urubamba-rivier naar de stad Ollantaytambo om de ruïnes te bezoeken. Bewonder de opmerkelijke Inca-architectuur gebouwd tijdens de bloeitijd van het Inca-rijk. Zie naast de ruïnes een verbazingwekkende rotsformatie die de Inca-god van Wiracocha vertegenwoordigt. Na je tijd bij de ruïnes, kies je ervoor om terug te keren naar Cusco met je gids of om in Ollantaytambo te blijven, zodat je je persoonlijke reizen naar Machu Picchu kunt voortzetten.

Sitemap Cuzco

Wil je alle activiteiten in Cuzco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cuzco

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.534 beoordelingen

La guida è stata molto attenta e nessuno è rimasto indietro. stata premurosa en piena di consigli utili. La salita è davvero difficile: attent di farla a cavallo. Se optate per il cavallo, vi servirà avere dietro denaro contante in valuta locale. Quando in quota, cercate il banco per far meter il timbro sul passaporto. I colori della montagna che ho visto durante la mia escursione sono sul marrone, come quelli della della foto di questo tour. Ricordate la crema solare poiché al sole si rischia la scottatura. Se , invece è coperto e ventoso, fa molto freddo.

Een geweldige activiteit om de Salines van Maras en Moray te ontdekken. Edgar is niet alleen een zeer goede gids, maar ook een geweldige fotograaf! Ik raad ++ aan!

De bezoeken zijn zeer de moeite waard en onze gids Julio was geweldig. Alles werkte heel goed en zeer stipt. alle tien

De gids Julio was geweldig, de hele dag was erg goed georganiseerd. Ideaal als je niet veel tijd hebt in Cuzco

Een geweldige ervaring en met plezier, cultuur en natuur tot het uiterste