Datums kiezen

Ontdek het beste van
Cuzco

Onze aanbevelingen voor Cuzco

Cusco: Dagtocht Regenboogberg en Rode Vallei (optioneel)

1. Cusco: Dagtocht Regenboogberg en Rode Vallei (optioneel)

Ervaar de ongelooflijke schoonheid van Rainbow Mountain tijdens een begeleide wandeltocht. Je krijgt de kans om alpaca's, lama's en vicuña's te zien terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de bergen tijdens de reis. Geniet van een lokale lunch voordat je terugkeert naar je accommodatie in Cusco. Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je accommodatie in Cusco. Na een rit van 2 uur kom je aan in Cusipata waar je stopt voor het ontbijt en water en snacks koopt voor de trektocht. Na het ontbijt reis je nog een uur naar het startpunt van de wandeling, op 4.850 meter. Vanaf daar begin je aan je 3,5 kilometer lange trektocht naar Rainbow Mountain over zowel vlak als bergopwaarts terrein. Tijdens je wandeling zul je genieten van geweldige uitzichten en ontmoetingen met wilde alpaca's, lama's en vicuña's. Als je eenmaal de top op 5.010 meter hebt bereikt, kun je wat vrije tijd gebruiken om te pauzeren, en als het weer goed is, kun je genieten van het uitzicht over Rainbow Mountain. Je gaat nog een uur bergafwaarts naar de startplek. Neem vervolgens het vervoer terug naar Cusipata, waar een lokale lunch op je wacht. Zodra u klaar bent met uw lunchbuffet, reist u terug naar Cusco, waar u tussen 16:00 en 17:00 uur aankomt op Plaza de Armas.

Cusco: Humantay Meer met Ontbijt en Lunchbuffet

2. Cusco: Humantay Meer met Ontbijt en Lunchbuffet

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je gastgezin, hostel of hotel in Cusco. Na een rit van 2 uur kom je aan in Mollepata, waar we stoppen voor het ontbijt en water en snacks voor de trekking ophaalservice. Na het ontbijt reis je nog 1 uur naar Soraypampa. Eenmaal aangekomen op dit hoge bergplateau kun je de prachtige bergen Apu Salkantay (6.230 meter boven zeeniveau) en Humantay (5.250 meter boven zeeniveau) boven zeeniveau bewonderen. De tocht zelf bereikt een hoogte van 4.200 meter. Na een korte voorbereiding van je dagrugzak begin je aan de 2 uur durende trektocht naar het Humantay meer. De weg omhoog naar het Humantay meer is steil, maar de groep is klein en je gids laat je de tijd nemen om van de tocht te genieten. Geniet van het uitzicht op het Humantay meer en geniet van een optionele kleine klim boven het meer naar rechts of links waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Hierna volgt het gemakkelijke deel van je trektocht. Ga nog een uur bergafwaarts naar Soraypampa. Daarna neem je privévervoer terug naar Mollepata waar een lokale lunch op je staat te wachten. Als je je lunchbuffet op hebt, ga je terug naar Cusco waar je tussen 17:00 en 18:00 uur aankomt bij de drop-off bij Plaza de Armas.

Vanuit Cusco: Dagvullende tour in Machu Picchu met een groep

3. Vanuit Cusco: Dagvullende tour in Machu Picchu met een groep

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zitten. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramisch uitzicht. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Afhankelijk van de optie die u selecteert, kunt u genieten van een geleid bezoek aan Circuit 5. Bezoek Qolqas, de landbouwzone, de waterweg, de droge kuil, de Tempel van de Zon, het Inka-huis, de waterbronnen, stel drie overkappingen, Pisonay Square en het archeologische reservaat. Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap aan boord van de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy waar het vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Vanuit Cusco: Moray en zoutmijnen Quad Bike Tour

4. Vanuit Cusco: Moray en zoutmijnen Quad Bike Tour

Laat je adrenaline pompen terwijl je quad rijdt door de Heilige Vallei van de Incas. Bezoek de archeologische site van Moray en ontdek de zoutmijnen van Maras tijdens een tocht vanuit Cusco. Vertrek uit Cusco en ga naar Cruzpata waar je instructies krijgt over hoe je je quad veilig kunt besturen. Begin je avontuur met rijden door de Heilige Vallei terwijl je geniet van prachtige uitzichten op besneeuwde bergen. Rijd met je quad naar de archeologische vindplaats Moray en geniet van een kort bezoek met je gids. Rijd daarna weer met je quad van Moray naar het basiskamp. Parkeer de quads en neem het busje om de zoutmijnen van Maras te bezoeken. Stap weer in onze minibus naar Cusco.

Cusco: Dagvullende tour naar de Regenboogberg

5. Cusco: Dagvullende tour naar de Regenboogberg

Aanschouw de Regenboogberg in al zijn glorie, neem wat foto's en verken het gebied tijdens een dagtocht vanuit Cuzco met een gids. Ga op avontuur in de vroege ochtend met een ophaalservice bij het hotel. Klim de berg op, doorkruis kleine dorpjes, dompel jezelf onder in de lokale cultuur en lunch na je wandeling. Begin je volledige dag tour in de stad Cuzco, waar je wordt opgehaald tussen 04:15 en 04:45 uur. Vervolgens rijd je 3 uur in een comfortabel busje naar de stad Cusipata, waar je thuis bij een lokale familie ontbijt. Ga na het ontbijt naar het startpunt van je wandeling. Er is ongeveer 3 kilometer aan vlakte die bergopwaarts leidt naar de majestueuze 'Berg van Kleuren'. De wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag, afhankelijk van je conditie. Geniet onderweg van een panoramisch uitzicht op de valleien, wilde lama's, alpaca's en vicuña's, evenals op de Andes en de nabijgelegen gletsjers.  Eenmaal hier, als het weer goed is, krijg je de eerste uitzichten op de Regenboogberg. Op de top kunt u een welverdiende pauze inlassen, even op adem komen en genieten van het prachtige uitzicht. Na het nemen van een paar prachtfoto's begint je afdaling, waar je bij aankomst kunt genieten van een heerlijke lunch. Vervolgens neem je privévervoer terug naar Cuzco, waar je om ongeveer 17:00 uur aankomt.

Vanuit Cusco: Heilige Vallei Tour met Pisac en Ollantaytambo

6. Vanuit Cusco: Heilige Vallei Tour met Pisac en Ollantaytambo

De eerste halte van deze excursie van een dag vanuit Cuzco is de uitkijktoren van Taray, die een prachtig uitzicht biedt over de Andes en de heilige vallei. Ga dan naar het dorp Pisac met zijn populaire markt. Bezoek het archeologisch terrein en bekijk de agrarische terrassen, begraafplaatsen en koninklijke gebouwen van de Inca's. Vervolg je excursie naar Urubamba voor een heerlijke buffetlunch in een restaurant. Ga vervolgens naar Ollantaytambo, dat werd gebouwd om de ingang van Machu Picchu te bewaken en de Inca's tegen mogelijke invasies te beschermen. Bezoek op de weg terug naar Cuzco het pittoreske dorpje Chinchero en bekijk de ruïnes van het koninklijk domein van Tupac Inca Yupanqui. Zie ook hoe de lokale bevolking de wol van alpaca's blauw verft met natuurlijke planten uit de omgeving.

Cusco: Dagtrip naar het Humantay-meer met ontbijt en lunch

7. Cusco: Dagtrip naar het Humantay-meer met ontbijt en lunch

Maak gebruik van de ophaalservice tussen 03:30 en 04:00 vanaf je hotel in Cuzco en reis naar het dorp Mollepata in de weelderige vallei van de rivier de Apurimac. Na het ontbijt in Mollepata rijd je verder naar Soraypampa dat op 3.900 meter boven zeeniveau ligt. Je maakt een wandeling van ongeveer 1,5 uur naar het meer van Humantay, op 4.200 meter boven zeeniveau en geniet van een prachtig uitzicht op de turquoise wateren aan de voet van de Humantay-gletsjer. Dompel jezelf onder in een landschap dat heilig was voor de Inca's, en krijg de kans om een paard te huren om naar het meer te rijden. Je verkent de turquoise gletsjermeren van het meer van Humantay, hebt tijd om foto's te maken en verkent de omgeving voordat je weer terugkeert naar Mollepata voor een lunchbuffet. Reis daarna om 18:00 uur weer terug naar Cuzco.

Vanuit Cusco: Vinicunca Regenboogberg ATV Tour met Maaltijden

8. Vanuit Cusco: Vinicunca Regenboogberg ATV Tour met Maaltijden

Route: De tocht naar de berg van 7 kleuren per atv begint met een ophaalservice vanaf je hotel in Cusco. Ophaalservice vanaf je hotel 4.00 uur start van de reis 4.30 uur Reisbestemming Cusco - Pitumarca duur 2 uur met de auto Ontbijt in een lokaal restaurant in Kusipata (na het ontbijt vervolgen we de tocht per auto) Pitumarca - Qosqotapa duur 1u.20m met de auto Qosqopata is het eindpunt van de auto (vanaf dit punt begint ons atv avontuur Qosqopata - Berg van de 7 kleuren (vinicunca) 30 minuten tocht op atv quad motoren De duur van de tocht op de atv quad is 30 minuten enkele reis tot de aankomst op de berg van de 7 kleuren. - Terugreis 25 minuten De wandeltijd vanaf het einde van de atv naar het baga-gedeelte van de kleurrijke berg is 5 minuten lopen om wat souvenirfoto's te maken. Voor de beste dekkingsfoto's en herinneringen is het nodig om 7 minuten te lopen naar de bergheuvel waar je de rode vallei kunt zien.

Machu Picchu: Hele dagtour vanuit Cusco met optionele lunch

9. Machu Picchu: Hele dagtour vanuit Cusco met optionele lunch

Ontdek de magie van de Andes en Machu Picchu tijdens een dagtocht vanuit Cusco. Bewonder het uitzicht op de bergen in de trein naar Aguas Calientes. Stap in een comfortabele bus naar Machu Picchu en begin aan een rondleiding. Geef je ervaring een upgrade en voeg er een authentieke Peruaanse lunch aan toe. Je begint met de ophaalservice vanaf je hotel in Cuzco en reist naar het station van Ollantaytambo om op de trein naar Aguas Calientes te stappen. Dit is de dichtstbijzijnde stad bij Machu Picchu. Geniet van een mooie treinreis door het spectaculaire Andeslandschap. De trein beschikt over voldoende zitplaatsen met grote ramen, waardoor je een weids uitzicht hebt op de omliggende jungle en de bergen.  Vervolgens maak je een busreis van 25 minuten naar Machu Picchu. Aangenomen wordt dat de stad Machu Picchu in de jaren 1450 werd gebouwd als een vakantieoord voor de Inca-keizer Pachacuti. Binnen een eeuw werd de stad verlaten na de Spaanse verovering. De Spanjaarden hebben haar nooit gevonden, dus ze werd niet verwoest zoals andere Inca-steden. In plaats daarvan werd het langzaam opgeslokt door de jungle en verborgen. Maak een rondleiding met gids over deze plek, waarbij je uitleg krijgt over de oorsprong van deze adembenemende citadel en de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de Tempel van de Drie Ramen, de Ronde Torens, de Heilige Zonnewijzer en de begraafplaatsen. Na deze tour keer je terug naar Aguas Calientes, waar je vrije tijd hebt om de stad te verkennen en van een optionele lunch te genieten.  Na enige tijd in de stad keer je terug naar het station van Aguas Calientes, waar je de trein terug naar Ollantaytambo neemt, vanwaar je weer terug wordt gebracht naar je hotel.

Vanuit Aguas Calientes: Bus ticket heen en terug naar Machu Picchu

10. Vanuit Aguas Calientes: Bus ticket heen en terug naar Machu Picchu

Profiteer van het gemak van vooraf geboekte retourtransfers van Aguas Calientes naar Machu Pichu. Geniet van de rust en stilte terwijl je in een bus met airconditioning rijdt en onderweg het landschap bewondert. Uw professionele chauffeur zorgt ervoor dat uw transfers veilig en ontspannen verlopen. Vermijd de drukte en geniet van een flexibel schema en redelijke prijzen.

Populaire activiteiten

De publiekstrekkers van Cuzco

Alle activiteiten

853 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Cuzco

Wat zijn de topattracties van Cuzco?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cuzco?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Machu Picchu

Andere activiteiten in Cuzco

Wil je alle activiteiten in Cuzco bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cuzco

Gemiddelde beoordeling

4.5
(5.682 beoordelingen)

Alleen de ervaring van het beklimmen van Vinicunca op 5.036 m is onovertroffen... Kies de eerdere tochten omdat deze meestal vol mensen zijn... het is ideaal voor degenen die in goede fysieke conditie zijn, men kan zeker een paard gebruiken dat wordt gehuurd door lokale bevolking (ze worden niet aanbevolen)... vergeet niet uw paspoort te laten afstempelen als u uitstapt!

De gids was erg aardig. Ik was erg moe bij het beklimmen van Rainbow Mountain, maar ik ben je erg dankbaar dat je zo vaak heen en weer bent gekomen om me aan te moedigen en dat je een paard voor me hebt geregeld. De volgende dag kwam ik haar toevallig op straat tegen en konden we praten. Bedankt! ️

De uitzichten zijn spectaculair van bovenaf, zowel op de berg als op de omgeving. Alles heel goed georganiseerd met een zeer heerlijk ontbijt en eten. De gids was geweldig en hielp ons zelfs hoogteziekte te voorkomen.

De reis was zeer goed georganiseerd door de aanbieder. Er is een groot buffet voor ontbijt en lunch. De gidsen zijn erg aardig en behulpzaam. Maar de berg is overvol met toeristen, dus je kunt er niet van genieten.

We hadden pech door een wegversperring, maar er werd super soepel mee omgegaan. Ontbijt en lunch echt heel lekker vooral voor die prijs. Je zit wel veel in de auto maar super mooi uitzicht.