Kies data
Cuzco

Dagtrips

Cuzco Dagtrips: Onze meest aanbevolen

Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

1. Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je accommodatie in Cuzco. Na 2 uur rijden kom je aan in Cusipata waar we pauzeren om te ontbijten en water en snacks voor de wandeltocht te kopen. Na het ontbijt is het nog een uur naar het beginpunt van de wandeltocht op 4850 meter. Vanaf daar begin je aan je 3,5 kilometer lange wandeling naar de Regenboogberg over zowel vlak als omhoog lopend terrein. Tijdens de wandeling kun je genieten van het fantastische uitzicht en kom je wilde alpaca's, lama's en vicuña's tegen. Wanneer je de top hebt bereikt, op 5010 meter, heb je vrije tijd om een pauze te houden en, als het weer goed is, kun je van het uitzicht genieten over de Regenboogberg. Vervolgens krijg je de optie om het uitzichtpunt van de Rode Vallei te verkennen. Daarna begint het makkelijke deel van je wandeltocht. Vervolgens wandel je een uur naar beneden naar het beginpunt. Vanaf daar word je naar Cusipata vervoerd waar een lokale lunch op je wacht. Als je klaar bent met lunchen, reis je terug naar Cuzco, waar je tussen 16:00 en 17:00 uur aankomt op Plaza de Armas.

Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

2. Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zijn. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramische uitzichten. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Afhankelijk van de optie die je selecteert, kun je genieten van een rondleiding door Circuit 5. Bezoek Qolqas, de landbouwzone, de waterweg, droge put, Tempel van de Zon, Inka House, waterbronnen, set drie covers, Pisonay Square en het archeologische reservaat . Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap in de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy, waar vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

3. Vanuit Cuzco: quadtour Moray en zoutmijnen

Keer terug naar de natuur in het indrukwekkende landschap van het Andesgebergte en ervaar het prachtige landschap van de Heilige Vallei per quad. Maak gebruik van de ophaalservice bij je hotel in Cuzco en reis door typische dorpjes naar het koloniale dorp Maras. Bewonder de mooie kerk en de rustieke gebouwen in het prachtige centrum van het dorp en zie hoe de lokale bevolking zijn dagelijks werk doet op het omliggende platteland. Bezoek het archeologische terrein van Moray om de ongelooflijke terrasvormige gaten die een amfitheaterachtige afdruk in de aarde maken te zien. Kom meer te weten over hoe de gaten in de oudheid werden gebruikt door de Inca's om zaden uit het Andesgebergte te acclimatiseren. Bezoek daarna de zoutvijvers die de lokale bevolking tot op de dag van vandaag bewerken om zout uit de mijnen te winnen, net als hun voorouders dat deden tijdens het tijdperk van de Inca's.

Cusco: Full-Day Rainbow Mountain & Red Valley Trekking Tour

4. Cusco: Full-Day Rainbow Mountain & Red Valley Trekking Tour

Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Cusco, ga je in de richting van Quiquijana en geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet in een lokaal restaurant. Vervolg dan de reis totdat je het controlepunt in Llaqta bereikt en uiteindelijk aankomt in Phulawasipata, waar je trekkingavontuur wacht. Voordat je aan de trektocht begint, zal je gids aanbevelen om je avontuur richting Rainbow Mountain te beginnen. Loop ongeveer 1,5 uur totdat u Rainbow Mountain bereikt op 5.036 meter boven zeeniveau. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de top van de berg vanwaar je de Ausangate-berg kunt zien, de vijfde hoogste berg van Peru. Geniet van 20 minuten vrije tijd om foto's te maken van het fascinerende landschap. Ga dan verder voor een trektocht van 30 minuten naar de Rode Vallei. Bewonder opnieuw het uitzicht op de Rode Vallei, gelegen op 5.038 meter boven de zeespiegel. Na 15 minuten keert u terug naar de parkeerplaats waar uw chauffeur op u wacht. Op de terugweg stop je voor een pauze in Quiquijana, waar je een heerlijk lunchbuffet kunt proeven. Ga dan terug naar Cusco, waar je wordt afgezet bij Plaza Regocijo, 2 blokken van Plaza de Armas.

Cuzco: Humantay Lake met ontbijt en lunchbuffet

5. Cuzco: Humantay Lake met ontbijt en lunchbuffet

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je gastgezin, hostel of hotel in Cusco. Na een rit van 2 uur kom je aan in Mollepata waar we stoppen voor het ontbijt en water en snacks halen voor de trektocht. Na het ontbijt reis je nog een uur naar Soraypampa. Zodra je aankomt op dit hoge bergplateau, kun je de prachtige bergen Apu Salkantay 20400 voet (6230 meter) boven zeeniveau en Humantay 17225 voet (5250 meter) boven zeeniveau zien. Na een korte voorbereiding van je dagrugzak begin je aan de 2 uur durende trektocht naar Humantay Lake. De weg naar Humantay Lake is steil, maar je groep is klein en je gids laat je de tijd nemen om van de trektocht te genieten. Geniet van het uitzicht op het Humantay-meer en geniet van een optionele kleine klim boven het meer naar rechts of links, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Vervolgens heb je het gemakkelijke deel van je trektocht. Ga nog een uur bergafwaarts naar Soraypampa. Daarna neemt u uw privévervoer terug naar Mollepata waar een lokale lunch op u wacht. Zodra je je lunchbuffet hebt beëindigd, ga je terug naar Cusco en arriveer je tussen 17.00 uur en 18.00 uur bij de drop-off in de buurt van Plaza de Armas.

Cuzco: halve dag Moray, zoutpannen & weverijen

6. Cuzco: halve dag Moray, zoutpannen & weverijen

Reis door de historische Urubambavallei op een unieke halfdaagse excursie vanuit Cuzco en bewonder onderweg het indrukwekkende uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen van het Peruviaanse Andesgebergte. Reis naar Moray via meanderende wegen, weelderige korenvelden en ingeslapen dorpjes. Na aankomst kom je meer te weten over de vindingrijkheid van de Inca's en hun mysterieuze terrassen. Vervolg je weg naar het nabijgelegen dorpje Maras om daar meer te leren over de geschiedenis van de lokale zoutproductie. Je ziet adembenemende natuur en bewondert langs de wanden van de vallei een unieke lappendeken van meer dan 3000 zoutpannen. Je sluit de dag op tijd af in Cuzco zodat je de tijd hebt om deze prachtige stad verder te ontdekken.

Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

7. Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

Ontmoet uw groep op Plaza de Armas in het historische centrum van Cuzco. Reis eerst naar Chinchero, een klein, rustiek stadje met een lange traditie van textielweven. Bekijk verschillende stoffen geweven met traditionele Inca-technieken. Vervolgens bezoekt u Moray en ziet u de landbouwterrassen gebouwd langs de heuvels. Deze terrassen werden gebouwd door de Inca's om een overvloed aan gewassen te laten groeien op minder dan ideaal bergterrein. Direct naast dit gebied, bij Moras, zijn er meer dan 5000 zoutvijvers die door de Inca's werden gebruikt voor zoutwinning. Dit hielp hun voedsel langdurig te bewaren. Na het leren van de landbouwtechnieken van Incan, ga je naar Urubamba, de hoofdstad van de Heilige Vallei, voor een lunch. Na de lunch ga je naar twee historische steden, Ollantaytambo en Pisaq. Bij Ollantaytambo beklim je meer dan 200 treden om de top van het oude terrasvormige fort te bereiken dat uitkijkt over de stad. Dit was een belangrijke verdedigingslocatie tijdens de Inca-tijden. Op Pisaq kunt u de lokale markt ontdekken met allerlei souvenirs en lokale ambachten, voordat u terugkeert naar Cusco.

Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met alle tickets

8. Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met alle tickets

Haal het meeste uit je tijd in Cusco met een privétour van een hele dag door het beste van Machu Picchu. Geniet van het ophalen van je hotel in Cusco, reis met de trein door de Andes en leer over de oorsprong van Machu Picchu tijdens een begeleide wandeling. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, reis je naar Ollantaytambo voor je treinrit naar Aguas Calientes. Geniet vanuit het raam van uw trein van een panoramisch uitzicht op het Andesgebergte en de omliggende jungle. Stap vervolgens in de bus voor een snelle reis van 25 minuten naar Machu Picchu en vermijd de lange trektocht. Geniet van een begeleide wandeling door deze historische citadel en leer over de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het centrale plein, de tempel van de drie ramen, de heilige zonneklok en de begraafplaats. Geniet na je tour van wat vrije tijd in Aguas Calientes om de stad te verkennen of om te lunchen voordat je op de trein terug naar Ollantaytambo springt, vanwaar je aan het eind van de dag weer wordt afgezet bij je hotel in Cusco.

Open bus in Cuzco

9. Open bus in Cuzco

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en leer over de geschiedenis van de stad Cusco terwijl je acclimatiseert tijdens deze sightseeingtour. Geniet van een zorgvuldig samengestelde route die je de beste introductie geeft tot de stad en haar tradities. Deze tour neemt je mee naar de belangrijkste hoogtepunten van Cusco en omgeving. Voel je vrij om achterover te leunen en te ontspannen in de sightseeingbus met open dak en de hele route in 2,5 uur te rijden. Begin de tour door door het historische centrum van Cusco te rijden. Leun achterover en geniet van het uitzicht terwijl een tweetalige gids het belang van elk herkenningspunt in de stad uitlegt. Rijd later door enkele van de belangrijkste archeologische vindplaatsen, zoals Sacsayhuaman, Q'enqo en Puca Pucara. Krijg een panoramisch uitzicht vanaf het bovendek van de bus. Op de terugweg naar Cusco stop je bij een sjamanistisch centrum. Wees getuige van een traditionele Inca-ceremonie die een eerbetoon is aan de Pachamama (Inca-moeder aarde), de bergen en de natuurlijke wereld. Stop bij een weefcentrum voor alpacawol waar een van de werkers de verschillen tussen de verschillende soorten wol zal uitleggen. Leer authentieke alpacawol herkennen bij het kopen van cadeaus. Voordat je de tour beëindigt, bezoek je het grote witte Christusbeeld dat op de heuvel staat met uitzicht op de stad Cusco. Geniet vanaf hier van een fantastisch uitzicht over de hele stad. Ga dan terug naar het busstation in Cusco.

Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

10. Vanuit Cuzco: dagexcursie door de heilige vallei met lunch

De eerste halte van deze excursie van een dag vanuit Cuzco is de uitkijktoren van Taray, die een prachtig uitzicht biedt over de Andes en de heilige vallei. Ga dan naar het dorp Pisac met zijn populaire markt. Bezoek het archeologisch terrein en bekijk de agrarische terrassen, begraafplaatsen en koninklijke gebouwen van de Inca's. Vervolg je excursie naar Urubamba voor een heerlijke buffetlunch in een restaurant. Ga vervolgens naar Ollantaytambo, dat werd gebouwd om de ingang van Machu Picchu te bewaken en de Inca's tegen mogelijke invasies te beschermen. Bezoek op de weg terug naar Cuzco het pittoreske dorpje Chinchero en bekijk de ruïnes van het koninklijk domein van Tupac Inca Yupanqui. Zie ook hoe de lokale bevolking de wol van alpaca's blauw verft met natuurlijke planten uit de omgeving.

  • Dagtochten
  • Privétours
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
138 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 138

Sitemap Cuzco

Wil je alle activiteiten in Cuzco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cuzco

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 975 beoordelingen

Great experience. Great guide. Magnificent landscapes. We took the tour at 1pm and they picked us up perfectly in time. First you take the bus for like an hour, then you get a short but complete explanation of the ATV and then you will go for a test spin. Afterwards when everyone has got the hang of it, you start your ride through magnificent landscapes for like a 45min drive to Moray. You pay your entrance fee and get a good explanation of your tour guide, then you go back to the ATV base where you take the bus to the Maras sand mines. Afterwards it's back to Cusco, where we arrived at 18.30pm The roads are offroad but fairly easy. You do get somewhat dusty but we expected it to be way worse reading some reviews here! Definitely would recommend!

Our guide, Amilcar, was really nice and helpful during the hike! Because of the height, it is quite a challenge to reach the top, but it is not impossible! Check the weather conditions before you go so you can take warm clothes (scarve, gloves …) with you. I would recommend this trip!

Zware inspanning om het doel te bereiken. Maar zeker de moeite!!!!!

Het is moeilijk om aan de top te ademen, maar het is het waard

The tour was very well organised. The guide was very nice!!