Kies data

Cuzco Geschikt voor groepen

Cuzco Geschikt voor groepen: Onze meest aanbevolen

Machu Picchu: officieel ticket voor de ruïnestad

1. Machu Picchu: officieel ticket voor de ruïnestad

Verken de Inca-ruïnes van Machu Picchu zelfstandig met een standaard toegangskaartje voor deze schitterende UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Je ontdekt de bezienswaardigheden in je eigen tempo, zoals de Tempel van de Zon, de terrasakkers en de Intihuatana-steen. Maak meteen een foto van het beroemde observatorium, met op de achtergrond de Verloren Stad. Ga voor deze optie als je graag je eigen vervoer en gids regelt.  Let op, je kunt uitsluitend onder begeleiding van een erkende gids de Verloren Stad Machu Picchu bezoeken. Je kunt bij de ingang tot de ruïnes een gids huren. Zorg ervoor dat je alle door de lokale partner verstrekte informatie en de details in de sectie "Weet voordat je gaat" zorgvuldig leest

Toegangsticket Machu Picchu en Huayna Picchu

2. Toegangsticket Machu Picchu en Huayna Picchu

Ontdek de bezienswaardigheden van Machu Picchu, de Verloren Stad, en wees één van de 400 mensen per dag die de Huayna Picchu mogen beklimmen. Je ontdekt de bezienswaardigheden in je eigen tempo, zoals de Tempel van de Zon, de terrasakkers en de Intihuatana-steen. Maak meteen een foto van het beroemde observatorium, met op de achtergrond de Verloren Stad. De beklimming van Huayna Picchu is beschikbaar in 2 groepen: om 07:00 of 10:00 uur. Zorg dat je op tijd bent voor het jou toegewezen tijdslot voor de wandeling op de berg. Je bewondert het adembenemende uitzicht op Huayna Picchu en staat versteld hoe je deze beruchte, historische stad in het echt ziet.

Van Cuzco: quadtour door Moray en zoutmijnen

3. Van Cuzco: quadtour door Moray en zoutmijnen

Voel de adrenaline door je lichaam stromen terwijl je op een quad door de Heilige Vallei van de Inca's rijdt. Bezoek de archeologische vindplaats van de Inca's Moray en verken de Maras-zoutmijnen tijdens een excursie vanuit Cuzco. Vertrek uit Cuzco in de richting van Maras, waar je instructies krijgt over hoe je de quad veilig kunt besturen. Begin je avontuur in de Heilige Vallei en geniet van het prachtige uitzicht op de besneeuwde bergen. Bereik de archeologische vindplaats Moray en geniet van een kort bezoek met je gids. Rijd met je quad verder naar de zoutmijnen van Maras. Parkeer de quad en stap in het busje om de mijnen te bezoeken. Spring weer op de quad om je avontuur voort te zetten en rijd weer terug naar de basis.

Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

4. Ruïnes van Machu Picchu Officiële tickets voor de berg Machu Picchu

Ontdek de magische verloren stad van de Inca's hoog in de Andes. Met dit officiële ticket wandel je tussen de ruïnes van Machu Picchu en door de Machu Picchu-berg in je eigen tempo.  Wees één van 800 mensen die de berg Machu Picchu dagelijks beklimmen, verdeeld over twee groepen. De eerste groep krijgt toegang van 07:00 tot 08:00 uur en de tweede groep van 09:00 tot 10:00 uur.  De klim is afhankelijk van de conditie van de wandelaar en duurt ongeveer tussen de 2 en 3 uur. Vanaf de top van de berg heb je een indrukwekkend uitzicht over de omliggende bergtoppen, de valleien en de slingerende rivier Urubamba.

Peru: Rainbow Mountain en Red Valley Full Day Tour

5. Peru: Rainbow Mountain en Red Valley Full Day Tour

Sta versteld van alle kleuren van de regenboog terwijl je de bezienswaardigheden van enkele van de belangrijkste onroerend goed van de Andes, de veel gevierde Rainbow Mountain en zijn tegenhanger, de Rode Vallei, in je opneemt. Na een zeer vroege pick-up en ontbijt in Cusipata, gaat u verder naar Phullawasipata (4.626 m./15.177 ft.) Het pad waar de wandeling begint. Samen met waarnemingen van de lokale bevolking, zie je groepen Alpaca's, Lama's en soms wilde Vicuña's, en kleine lagunes gecreëerd door de ontdooiende gletsjers. Kom aan op de top van Vinicunca (5.020 m./16.469 ft.) en maak een foto van adembenemende landschappen. Neem dan de Red Valley-route, zo genoemd naar de rode kleur van de bergbodem. Geniet van de rust die je hier vindt. Wandel bergafwaarts door het rode landschap naar Phulawasipata voor een welverdiende lunch. Daarna wordt u in de late namiddag weer teruggebracht naar het centrale plein van Cusco voor het einde van de kleurrijke reis.

Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

6. Cuzco: kleine groepstour naar Machu Picchu met tickets

Tijdens deze 1-daagse excursie bezoek je de belangrijkste archeologische en culturele schat van Peru. De dag begint met ophaalservice bij je hotel en transfer naar het treinstation in Ollantaytambo. Een vroeg vertrek om 05:05 uur betekent dat je ruim de tijd hebt om Machu Picchu te verkennen. Je bewondert de schoonheid van de valleien tijdens de treinreis naar Aguas Calientes. Vanaf dit punt is het slechts 30 minuten met de bus naar het heiligdom van Machu Picchu. Verken het Inca-complex met een deskundige gids. Je ziet de Tempel van de Zon, de Intihuatana, de Tempel van de 3 Vensters, het mausoleum en meer. Je hebt vrije tijd om foto's te maken en zelf rond te lopen. Bezoek Plaza de Armas in de stad en zie wat voor handwerk er wordt aangeboden. Keer terug naar Ollantaytambo met de trein waarna je wordt teruggebracht naar Cuzco.

Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

7. Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

Uw tour begint met het ophalen van uw groep. Vanaf daar rijd je ongeveer een uur naar Chinchero en maak je een korte stop in deze stad om een van de laatste traditionele families te bezoeken. Je leert ook over oude stoffen en het weefproces. Na nog 30 minuten rijden, komt u aan bij Moray, het oude landbouwlaboratorium van Inka, gelegen in een zeldzame topografische depressie waarin de Inka's zich ontwikkelden tot unieke ronde terrassen. Je zult leren hoe dit hele gebied ook werd bewaterd door een goed ontwikkeld irrigatiesysteem. Na het genieten van Moray ga je nog een uur verder naar de Salineras-zoutmijnen van Maray, je laatste bestemming op je tour. De zoutmijn is eigenlijk een enorme verzameling terrassen geboren uit een waterstroom hoog op een berg. Gedurende vele eeuwen is deze zoutbron gekanaliseerd naar 1.000 kleine poelen. Mensen wachten op de zonnige dagen om het water te verdampen waardoor het pure zout achterblijft, een techniek die al sinds de pre-Inka-tijd wordt gebruikt. Je rijdt uiteindelijk ongeveer 1,5 uur terug naar Cusco, waar je groep wordt afgezet bij de Main Plaza de Armas.

One-Way Cusco Airport Arrival Transfer

8. One-Way Cusco Airport Arrival Transfer

Vermijd te wachten in lange taxilijnen of deel een shuttle met anderen wanneer je aankomt in Cusco. Een chauffeur wacht op u bij uw aankomst op Velasco Astete International Airport. Let op het aangepaste bord met uw naam erop en u wordt onmiddellijk naar uw geselecteerde hotel in Cusco gebracht. Je rijdt in een comfortabel voertuig uitgerust met airconditioning. Wanneer u boekt, moet u de details opgeven voor zowel uw hotelnaam als uw vertrekkende vlucht. Je wordt bestuurd door een professionele vertegenwoordiger die ervoor zorgt dat je overdracht veilig en comfortabel verloopt. Deze overdracht werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Cuzco: 4-daagse Inca-trail naar Machu Picchu in kleine groep

9. Cuzco: 4-daagse Inca-trail naar Machu Picchu in kleine groep

Dag 1: Cuzco naar Wayllabamba Na ophaalservice in Cuzco, rij je 1,5 uur met de bus naar de Heilige Vallei van de Inca's, waar de wandeltocht begint. Het lopen op de eerste dag is relatief eenvoudig. Onderweg bezoek je de verwoeste stad Patallacta en Willkarakay, een militaire post boven Patallacta. Ga vervolgens de weelderige vallei van Wayllabamba binnen en loop langs de oevers van de rivier de Cusichaca. Het pad gaat geleidelijk omhoog door het dichte Andesbos, naar de eerste camping in Wayllabamba. Dag 2:  Wayllabamba naar  Pacaymayu Je begint vroeg, omdat het wandelen fysiek intens is voor diegenen die niet gewend zijn aan grote hoogten. Trek door het dichtbegroeide Andesbos tot je aankomt op een camping, waar je een korte pauze neemt. Als je 's middags hoger komt, zal het leefgebied beginnen te veranderen. Na nog een pauze met snacks en warme dranken, begin je de laatste klim naar een pas van 4215 meter, het hoogste punt van de trek. Krijg een panoramisch uitzicht op de omliggende valleien eronder en daal vervolgens af naar de camping in Pacaymayu voor de nacht. Dag 3: Pacaymayu naar  Wiñay Wayna   Bezoek de archeologische site van Runkurakay, een voormalige rustplaats voor oude pelgrims. Na 45 minuten klimmen bereik je de op een na hoogste pas van de Inca-trail. Daal af naar de archeologische vindplaats Sayacmarca. Nadat je de site hebt bezocht, ga je verder op de prachtig verharde weg naar de lunchhalte. Vanaf hier kom je  in het hoge Andeswoudbos. Het route gaat verder langs een smalle heuvelrug en komt uit op een natuurlijk uitkijkgebied, waar je de Heilige Vallei en talrijke bergtoppen ziet, evenals Machu Picchu. Daal vanaf hier af naar de camping bij Wiñay Wayna, langs een belangrijke archeologische vindplaats en een tempel waar offers worden gebracht aan de heilige geesten van de bergen. Dag 4:  Wiñay Wayna  naar  Machu Picchu Sta vroeg op om het laatste stuk van de Inca-trail te voltooien. Na ongeveer een uur bereik je de zonnepoort en zie je de zonsopgang boven de Andes (als het weer het toelaat). Een wandeling van 45 minuten brengt je naar het hogere gedeelte van Machu Picchu. Volg een 2-uur durende rondleiding om meer te weten te komen over deze magische plek, waarna je tijd hebt om de citadel zelf te verkennen. De klim naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu is optioneel (tegen extra kosten en moet van tevoren worden geboekt). In de middag daal je met de bus af naar de stad Aguas Calientes, waar je je treinkaartjes voor de terugreis naar Cuzco ontvangt. De trein komt aan in Ollantaytambo, waar je wordt opgehaald en met de bus teruggebracht naar je hotel in Cuzco.

Cusco: tour van een halve dag door de stad en de nabijgelegen archeologische vindplaatsen

10. Cusco: tour van een halve dag door de stad en de nabijgelegen archeologische vindplaatsen

Je begint je tour door de Coricancha of de Tempel van de Zon te bezoeken, die werd gebouwd door de Inca Pachacutec. Bij de komst van de Spanjaarden werd dit de basis voor de bouw van het Santo Domingo-klooster. Bezoek dan de kathedraal van Cuzco, het meest imposante monument op de Grote Markt. Vervolg uw reis naar het fort van Sacsayhuaman, een van de meest emblematische gebouwen gebouwd door de Inca Pachacutec in de vijftiende eeuw. Dit is een enorm fort gebouwd met grote stenen waarvan het transport een mysterie blijft. Elk jaar op 24 juni wordt het feest van Inti Raymi hier opnieuw gemaakt, tijdens welke de zon wordt aanbeden. Doorgaan naar Quenqo, een archeologisch complex voor overwegend religieus gebruik. Maak tenslotte kennis met Puka Pucara, wat Rode Vesting betekent. Dit was een architectonisch complex van vermeend militair gebruik met meerdere ruimtes, pleinen, baden, aquaducten, muren en torens. Er wordt aangenomen dat de entourage van de Inca het gebruikte terwijl ze in Tambomachay rustten.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
  • Transfers
  • Workshops en cursussen
77 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 5

Veelgestelde vragen over Cuzco

Welke topattracties zijn een must-see in Cuzco?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cuzco?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Machu Picchu

Overzicht activiteiten in Cuzco

Wil je alle activiteiten in Cuzco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cuzco

Erg leuke gids. Ongeëvenaarde ervaring. Het besturen van de ATV is eenvoudig en je leert heel snel. Voor mij was het de beste manier om interessante plaatsen als Moray en Maras te zien. Belangrijk: ga vanwege de kou met handschoenen aan en houd er rekening mee dat je met stof op je kleding terugkomt. Mijn vriendin en ik gingen met gemakkelijk te wassen kleding en alles ging goed.

Geweldige activiteit! We waren in staat om door ongelooflijke hoeken van de natuur te gaan. Onze gids was absoluut briljant, zowel in zijn goede humeur als in zijn uitleg! We kunnen echter niet per quad naar de zoutmijnen gaan, alleen naar Moray, omdat de site beschermd is. We raden echter aan met je ogen dicht! Nogmaals bedankt.

Very good organized trip. Very friendly guide and porters. Everyday excellent food was made. Like we were having breakfast lunch and dinner in a real restaurant. We look back at a very interesting and nice hiking 4 days to Machu Pichu. Thank you Paul and the porters

Onvergetelijke ervaring. Schitterende landschappen. Nilton onze topgids. Mario de kok maakte uitstekende maaltijden voor ons. En het hele team van geweldige dragers. Te doen

Fijn dat er zo kort van tevoren nog kaartjes beschikbaar waren via getmyguide. Machu Picchu mountain was geweldig! Een pittige klim, maar dan heb je ook wat!