Kies data

Cuzco Nationale parken

Cuzco Nationale parken: Onze meest aanbevolen

Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

1. Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

Treed in de voetsporen van de oude Inca's en bewandel dezelfde bergpaden die zij ook eeuwen geleden bewandelden. Ga terug naar de natuur en geniet van het geweldige uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte. Dag 1: Cusco - Mollepata – Markhuq’asa - Soraypampa - Humantay-meer (L, D) Je laat Cusco achter je en reist naar Markhuq’asa voor het begin van je trek naar Soraypampa, dat 3.850 meter boven zeeniveau ligt. Je pauzeert bij het basiskamp om te lunchen en loopt dan rond het meer van Humantay. Dan ga je terug naar het basiskamp voor de nacht. Dag 2: Soraypampa - Salkantay-pas - Collpapampa (B, L, D) Je loopt naar het hoogste punt van de trek bij de Salkantay-pas en geniet van het adembenemende uitzicht op de bergtoppen. Vervolgens loop je 2 uur omlaag naar het kamp om te lunchen. Je betreedt vervolgens het hoogste deel van het Amazoneregenwoud tijdens een wandeltocht door het nevelwoud. Spot lokale wilde dieren onderweg naar het dorpje Collpapampa, waar je de nacht zult doorbrengen. Dag 3: Collpapampa - La Playa - Santa Teresa (B, L, D) Na het ontbijt maak je een lichte wandeling naar La Playa door de vallei van Santa Teresa en bewonder je de watervallen en wilde orchideeën. Je komt langs koffie-, bananen- en avocadoplantages en krijgt de mogelijkheid om lokale koffie te proeven op een biologische koffieplantage. Na een lokale lunch in La Playa ga je met de auto 40 minuten omlaag naar Santa Teresa waar je kunt genieten van thermale bronnen en wilde vogels kunt spotten. Hier breng je de nacht door.  Dag 4: Santa Teresa - Hidroelectrica - Aguas Calientes (B, L, D) Op deze dag in Santa Teresa kun je kiezen of je wilt ziplinen of de hangbrug of de thermale baden wilt bezoeken. Vervolgens ga je door naar Hidroelectrica. Onderweg kom je door watervallen die uit de gletsjers komen en door cacao- en koffievelden. Na een voedzame lunch wandel je in 2 uur naar Machi Picchu Pueblo, bekend als Aguas Calientes. Eenmaal in Aguas Calientes ga naar je hotel om je op te frissen en te ontspannen voor het avondeten. Na het avondeten kun je uitrusten en je voorbereiden voor de klimtocht naar Machu Picchu de volgende ochtend. Dag 5: Machu Picchu (B) Verken Machu Picchu vroeg in de ochtend vóór de grote menigten arriveren. Je kunt ervoor kiezen om zelf omhoog te wandelen naar de ruïnes of voor een toeslag de bus te nemen. Ga bij aankomst op een 2 uur durende rondleiding en leer meer over de tempels, paleizen, huizen van de priesters en nog veel meer. Je krijgt wat vrije tijd om de plek op eigen houtje te verkennen. Loop bijvoorbeeld omhoog naar Huayna Picchu of de berg van Machu Picchu (wanneer je dit van tevoren geboekt hebt). Je kunt ook wandelen naar Inti Punku (de zonnepoort), die bij het begin van het Inkapad ligt. Je neemt om ongeveer 18:30 uur de trein naar Ollantaytambo en neemt dan de bus terug naar Cusco om bij aankomst naar je hotel of hostel vervoerd te worden.

Van Cusco: Humantay Lake Trek met maaltijden en vervoer

2. Van Cusco: Humantay Lake Trek met maaltijden en vervoer

onze professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je gastgezin, hostel of hotel in Cusco. Na een rit van 2 uur kom je aan in Mollepata waar we stoppen voor het ontbijt en water en snacks halen voor de trektocht. In Soraypampa zullen we een heerlijk ontbijt hebben om onze dag goed te beginnen voordat we aan onze trektocht beginnen. In Soraypampa beginnen we onze trektocht naar het Humantay-meer (4200 meter boven zeeniveau) met prachtige uitzichten en als de lucht helder genoeg is, kunnen we de indrukwekkende met sneeuw bedekte Salkantay en Humantay zien. vanaf daar zie je Apu Salkantay 20400 voet (6230 meter) boven zeeniveau en Humantay 17225 voet (5250 meter) boven zeeniveau. we beginnen onze tocht naar het Humantay-meer op 4200mt 13779 voet, na een klim van ongeveer 2 uur kunt u genieten van het uitzicht op het Humantay-meer en genieten van een optionele kleine klim boven het meer naar rechts of links waar u kunt genieten van een panoramisch visie. Na wat vrije tijd beginnen we aan onze afdaling naar Soraypampa van ongeveer 1,5 uur, wat een stuk makkelijker is dan de weg omhoog. In Soraypampa wacht de lunch op ons en na wat rust, Zodra je klaar bent met je lunch, ga je terug naar Cusco en arriveer je tussen 18:00 uur bij de drop-off in de buurt van Plaza de Armas of je accommodatie.

Van Cusco: dagtour naar de lagune van Humantay

3. Van Cusco: dagtour naar de lagune van Humantay

Maak een van de meest spectaculaire wandeltochten door het Andesgebergte, richting de lagune van Humantay (4180 meter boven zeeniveau). Betreed het indrukwekkende landschap, de rijke cultuur en de enorme geschiedenis van dit deel van de wereld. Begin de tour en verlaat Cusco om 05:00 uur in een voertuig naar Soraypampa (3900 meter boven zeeniveau) voor ongeveer 3 uur. Geniet in dit gedeelte van de gevarieerde fauna, zoals de Andescondor of zwaluwen en observeer de imposante Salkantay en Humantay sneeuwtoppen. Vanaf Soraypampa begint de klim van ongeveer twee uur naar de lagune van Humantay. Nadat je de plaats ongeveer een uur hebt verkend en gefotografeerd, begin je aan de afdalingswandeling naar Soraypampa (1 uur en 15 minuten). Geniet bij aankomst in Soraypampa van een picknicklunch. Begin ten slotte aan de terugkeer naar Cusco.

  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Cuzco

Welke topattracties zijn een must-see in Cuzco?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cuzco?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Machu Picchu

Overzicht activiteiten in Cuzco

Wil je alle activiteiten in Cuzco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cuzco

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 182 beoordelingen

De trek op zich was goed georganiseerd, helaas was de briefing vooraf slecht.

De trek zelf was een ongelooflijke ervaring. Alles heel goed georganiseerd, eten uitstekend, ook voor vegetariërs. Raul, onze gids, is een super knap persoon die heel voorzichtig was dat we het allemaal goed deden. Hij vergezelde ons gedurende de dagen heel goed en gaf ons altijd zeer interessante informatie over het land en zijn mensen. De kampen waren comfortabeler dan ik van tevoren had verwacht. Helaas verliep de briefing vooraf niet goed. De gids die me de informatie over de trektocht ter plaatse moest geven, was 2 uur te laat en hij vertelde me niets dat niet in de online beschrijving stond. Optioneel kun je warmwaterbronnen bezoeken op de route en zipline, deze informatie had ik niet van tevoren. Verder kreeg ik geen tas/rugzak voor het tweede stuk bagage.

We zijn begonnen met de trek in oktober. Het weer was erg goed! De eerste 2 dagen zijn de meest inspannende en tegelijkertijd de mooiste! De accommodaties zijn prima, de laatste accommodatie kan tegen een toeslag worden bijgewerkt. De toiletten en douches verschillen van de uitrusting en kunnen niet altijd worden afgesloten. Warm water voor de douche is af en toe beschikbaar tegen een toeslag! Het eten was altijd super goed! De tour zelf is erg leuk, je kunt je vrij bewegen en wandelen op je eigen snelheid! Een absolute aanrader als je naar Peru komt !!!

De 5-daagse wandeling op de Salcantay, die stopt bij Lake Huamantay en eindigt bij Machu Picchu, is een must voor elke Peru-bezoeker. Het beste van alles is echter de gids (en de kok), die je rechtstreeks naar hun hart neemt en je meeneemt in de familie. Als je geluk hebt, zal Big Willy je gids zijn en Manzanita (Sergio) je kok en zul je de beste 5 dagen van het jaar doorbrengen.

De trekking was zeer goed georganiseerd. Zowel Jhonatan de gidsen als Braulio de chef hebben fantastisch werk geleverd. Alleen de reis van Aguas Calientes terug naar Cusco is niet begeleid en je moet zelf je weg vinden. Niet gemakkelijk met zoveel mensen en een slechte kennis van het Spaans.

De tour was vermoeiend maar elke stap waard. De natuur is fantastisch!