Kies data

Cuzco Paardrijden

Cuzco Paardrijden: Onze meest aanbevolen

Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

1. Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je accommodatie in Cuzco. Na 2 uur rijden kom je aan in Cusipata waar we pauzeren om te ontbijten en water en snacks voor de wandeltocht te kopen. Na het ontbijt is het nog een uur naar het beginpunt van de wandeltocht op 4850 meter. Vanaf daar begin je aan je 3,5 kilometer lange wandeling naar de Regenboogberg over zowel vlak als omhoog lopend terrein. Tijdens de wandeling kun je genieten van het fantastische uitzicht en kom je wilde alpaca's, lama's en vicuña's tegen. Wanneer je de top hebt bereikt, op 5010 meter, heb je vrije tijd om een pauze te houden en, als het weer goed is, kun je van het uitzicht genieten over de Regenboogberg. Vervolgens krijg je de optie om het uitzichtpunt van de Rode Vallei te verkennen. Daarna begint het makkelijke deel van je wandeltocht. Vervolgens wandel je een uur naar beneden naar het beginpunt. Vanaf daar word je naar Cusipata vervoerd waar een lokale lunch op je wacht. Als je klaar bent met lunchen, reis je terug naar Cuzco, waar je tussen 16:00 en 17:00 uur aankomt op Plaza de Armas.

Cusco: paardrijden van een halve dag op Devil's Balcony

2. Cusco: paardrijden van een halve dag op Devil's Balcony

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, zal je gids een briefing maken over de activiteit. Ga dan naar de ranch bij Sacsayhuaman waar je je paarden en muleteers zult ontmoeten. Bij aankomst op de ranch zal de gids een korte introductie geven om te weten hoe de paarden te besturen en ze veilig te kunnen leiden. Paarden worden geselecteerd op basis van uw ervaring en stemming. Begin met het bezoeken van de archeologische plaats van de Tempel van de Maan, een grote heuvel met twee grotten erin, waarschijnlijk gebruikt om vruchtbaarheid op te roepen tijdens Pre Inca en Inca tijden. De grotten bevatten altaren en scheuren in de muren die zonlicht binnenlaten of beter maanlicht dat op bepaalde nachten op de altaren valt. Ga dan naar de "Inca Face" en tot slot het fantastische Devil's Balcony of ook wel "Chacan" genoemd. Gelegen aan de achterkant van de Saqsayhuaman, is deze archeologische attractie en natuurlijk architectonisch erfgoed een grote rots met een spectaculair uitzicht op een kloof in het midden. Er is een raam, een balkon met uitzicht op de rivier die onder de rots loopt. Onder het balkon gaat de rivier door een enorme grot naar het andere uiteinde van de rots. Hier, in deze natuurlijke grot die duizenden jaren geleden is gevormd en die werd gebruikt als Inca-schrijn, stop je en proef je een snack. Op elk van de genoemde plaatsen stopt uw gids om u er een gedetailleerde uitleg over te geven. Ga dan terug naar de ranch en keer terug naar de stad.

Cusco: 3 uur durende paardrijtocht naar de Tempel van de Maan

3. Cusco: 3 uur durende paardrijtocht naar de Tempel van de Maan

Reis te paard naar de prachtige Tempel van de Maan in de buurt van de bergen van de stad Cusco. Begin je avontuur op de ranch en ontmoet je deskundige gids. Leer de basis van het besturen van de paarden en pak je helm. Geniet van een onvergetelijke rit langs de Andes naar de Tempel van de Maan en geniet van het ongelooflijke uitzicht op de stad Cusco. Zodra je bent aangekomen, spring je van je paard en volg je je gids naar de Tempel van de Maan. Verken de oude tempel terwijl je gids de Inca- en Pre-Inca-geschiedenis van de site uitlegt.

Cusco: Sacsayhuaman Rondleiding en 1 uur paardrijden

4. Cusco: Sacsayhuaman Rondleiding en 1 uur paardrijden

Ga naar de oude hoofdstad van het Inca-rijk, Sacsayhuaman, voor een archeologische traktatie voordat je naar Qenqo reist voor een les in mummificatie. Rond de ervaring af met een reis naar een Peruaanse ranch om kans te maken op paardrijden met onvergetelijke landschappen. Nadat je hotel is opgehaald bij je hotel, ga je naar de archeologische vindplaats Sacsayhuaman aan de rand van Cusco. Bekijk het hart van het beroemde Inca-rijk. Ontdek alles over de architectuur, functie en het belang van de stad en waarom Sacsayhuaman een van de beste voorbeelden van Inca-engineering is. Rijd vervolgens naar Qenqo, een huaca of een aangewezen Inca-heilige plaats. Leer meer over de mummificatie van oude koninklijke mensen die plaatsvond in een grot op deze archeologische vindplaats. Ga daarna naar een ranch in de buurt van Sacsayhuaman, waar je je paarden en muleteers zult ontmoeten. Bij aankomst op de ranch zal een gids een korte introductie geven tot paardrijden en hoe ze veilig kunnen worden geleid. Paarden worden geselecteerd op basis van uw ervaring en stemming. Begin uw rit van 1 uur naar het Nationaal Park Sacsayhuaman, dat 6000 hectare grond omvat. Tijdens de rit ziet u een fantastisch uitzicht, passeert u enkele aardappelboerderijen, enkele nieuwe opgravingen en met een beetje geluk enkele lokale dieren zoals lama's en alpaca's. Na je rit kun je een bezoek brengen aan Tambomachay, een oude tempel gewijd aan water, en Pucapukara, een oud Inca-fort. Sluit de dag af met een transfer terug naar de stad Cusco.

Cusco: Hidden Incan Temples Full-Day Paardrijden Tour

5. Cusco: Hidden Incan Temples Full-Day Paardrijden Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar de ranch waar je je paarden en muleteers zult ontmoeten. Bij aankomst op de ranch geeft de gids een korte introductie om u te leren hoe u de paarden kunt besturen. De paarden worden geselecteerd op basis van uw ervaring en stemming. Begin de tour langs het Andes-dorp Yuncaypata. Ga vervolgens naar Inkilltambo, een oude controlepostcontrole voor reizigers en zakenmensen uit de Inca-tijd, slechts 3 jaar geleden gerestaureerd. Ga verder en bezoek Rumiwasi of het "Stone House", een oud huis van een lokale leider tijdens de Inca-tijden. Bewonder de kwaliteit van de architectuur voordat je stopt en geniet van je lunchpakket. Verken ten slotte Kallachaka, een oude Inca-tempel. Ga dan terug naar de ranch en keer terug naar de stad.

Cusco: privétour van een halve dag paardrijden rond Cusco

6. Cusco: privétour van een halve dag paardrijden rond Cusco

Je wordt opgehaald bij je hotel in Cusco, gevolgd door een autorit van twintig minuten naar het startpunt. De reis duurt twee en een half uur en voert je door velden, dorpen in Andes-stijl en uitzicht op locaties en Inca-ruïnes. U zult genieten van een prachtig uitzicht over de stad Cusco op weg naar de Tempel van de Maan, waar de paarden worden achtergelaten en met de auto terug naar Cusco vertrekken. Keer terug naar het hotel in Cusco. U mag de archeologische vindplaatsen niet bezoeken terwijl u te paard rijdt.

Cusco: Temple of the Moon & Devil's Balcony Horseback Ride

7. Cusco: Temple of the Moon & Devil's Balcony Horseback Ride

Begin met ophalen bij uw hotel of het centrale ontmoetingspunt in Cusco. Ontmoet je gids en ontvang een korte briefing voordat je privévervoer neemt naar Saqsayhuaman Ranch. Hier leert u uw paard kennen voordat u aan de reis begint. Rijd door de prachtige weilanden waar je de lokale bevolking ziet zorgen voor kuddes schapen en alpaca's. Geniet van een fantastisch panoramisch uitzicht over de velden en de omliggende bergen. Bij het bereiken van de Tempel van de Maan, leer je over zijn fascinerende geschiedenis van je gids. Vervolgens, bij het lokaal genoemde Devil's Balcony, passeer je een natuurlijke grot die duizenden jaren geleden is gevormd. Deze grotten werden door de Inca's als heilig beschouwd. Hierna kunt u genieten van wat hapjes voordat u terugkeert naar de ranch om aan boord te gaan van het privévervoer terug naar Cusco.

Cusco: paardrijtocht van een hele dag naar Maras en Moray

8. Cusco: paardrijtocht van een hele dag naar Maras en Moray

Geniet van een dagtour te paard door de adembenemende landschappen van de beroemde Heilige Vallei. Rijd tussen met sneeuw bedekte bergen en historische landerijen terwijl je stopt met je gids om de archeologische vindplaats Moray, de stad Maras en de spectaculaire Maras-zoutpannen te bezoeken. Laat u 's ochtends ophalen bij uw hotel en onderweg naar de ranch ontvangt u een activiteitenbriefing van uw gids. Ontvang op de ranch een korte introductie over hoe u uw paard kunt besturen en sturen. Je krijgt een paard op basis van je ervaring en activiteitenniveau. Rijd naar de archeologische vindplaats Moray met een fantastisch uitzicht op het adembenemende landschap dat bestaat uit besneeuwde bergen en serene landbouwgrond. Bij Moray zal je gids het belang van deze archeologische vindplaats uitleggen, waar de Inca's de landbouw van planten en voedsel aanpasten aan verschillende hoogteniveaus. Spring terug op je paard en ga verder naar de stad Maras. Maak een kleine rondleiding door dit pittoreske dorp waar je een kerk ziet die meer dan 400 jaar oud is. Stop voor uw inbegrepen lunchbuffet, inclusief vegetarische opties, in Tunupas Restaurant. Laat de paarden achter en reis in een voertuig om de beroemde zoutmijnen van Maras te bezoeken. De zoutmijnen zijn door de lokale bevolking bewerkt, zelfs vanaf de pre-Inca-tijd, waarbij kleine putten worden gemaakt om water vast te houden dat zoutdeeltjes bevat die zich op de basis nestelen om te worden geëxtraheerd. Kom rond 16.30 uur terug in Cusco.

  • Avonturen
  • Privétours
  • Dagtochten

Veelgestelde vragen over Cuzco

Welke topattracties zijn een must-see in Cuzco?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cuzco?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Machu Picchu

Overzicht activiteiten in Cuzco

Wil je alle activiteiten in Cuzco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cuzco

Dit is voor niemand een tocht, je bevindt je op 4.600 meter boven de zeespiegel, het is super moeilijk, ik werd heel snel moe, mijn hoofd deed pijn, ik raad je aan te betalen voor de paarden die je naar de top van de berg brengen. Onze gids Amilcar was de beste zonder hem had ik de berg niet kunnen beklimmen, hij moedigde me aan om door te gaan en er te komen.

Our guide, Amilcar, was really nice and helpful during the hike! Because of the height, it is quite a challenge to reach the top, but it is not impossible! Check the weather conditions before you go so you can take warm clothes (scarve, gloves …) with you. I would recommend this trip!

Allemaal geweldig, maar zoals de gewoonte is bij de verschillende tours die we in Peru hebben gedaan, is het eten niet echt de moeite waard.

Zware inspanning om het doel te bereiken. Maar zeker de moeite!!!!!

Het is moeilijk om aan de top te ademen, maar het is het waard