Kies data

Cuzco Privétours

Cuzco Privétours: Onze meest aanbevolen

Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

1. Cuzco: Regenboogberg met maaltijden en toegangsprijzen

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je accommodatie in Cuzco. Na 2 uur rijden kom je aan in Cusipata waar we pauzeren om te ontbijten en water en snacks voor de wandeltocht te kopen. Na het ontbijt is het nog een uur naar het beginpunt van de wandeltocht op 4850 meter. Vanaf daar begin je aan je 3,5 kilometer lange wandeling naar de Regenboogberg over zowel vlak als omhoog lopend terrein. Tijdens de wandeling kun je genieten van het fantastische uitzicht en kom je wilde alpaca's, lama's en vicuña's tegen. Wanneer je de top hebt bereikt, op 5010 meter, heb je vrije tijd om een pauze te houden en, als het weer goed is, kun je van het uitzicht genieten over de Regenboogberg. Vervolgens krijg je de optie om het uitzichtpunt van de Rode Vallei te verkennen. Daarna begint het makkelijke deel van je wandeltocht. Vervolgens wandel je een uur naar beneden naar het beginpunt. Vanaf daar word je naar Cusipata vervoerd waar een lokale lunch op je wacht. Als je klaar bent met lunchen, reis je terug naar Cuzco, waar je tussen 16:00 en 17:00 uur aankomt op Plaza de Armas.

Cuzco: Humantay Lake met ontbijt en lunchbuffet

2. Cuzco: Humantay Lake met ontbijt en lunchbuffet

Je professionele gids haalt je tussen 04:00 en 04:30 uur op bij je gastgezin, hostel of hotel in Cusco. Na een rit van 2 uur kom je aan in Mollepata waar we stoppen voor het ontbijt en water en snacks halen voor de trektocht. Na het ontbijt reis je nog een uur naar Soraypampa. Zodra je aankomt op dit hoge bergplateau, kun je de prachtige bergen Apu Salkantay 20400 voet (6230 meter) boven zeeniveau en Humantay 17225 voet (5250 meter) boven zeeniveau zien. Na een korte voorbereiding van je dagrugzak begin je aan de 2 uur durende trektocht naar Humantay Lake. De weg naar Humantay Lake is steil, maar je groep is klein en je gids laat je de tijd nemen om van de trektocht te genieten. Geniet van het uitzicht op het Humantay-meer en geniet van een optionele kleine klim boven het meer naar rechts of links, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht. Vervolgens heb je het gemakkelijke deel van je trektocht. Ga nog een uur bergafwaarts naar Soraypampa. Daarna neemt u uw privévervoer terug naar Mollepata waar een lokale lunch op u wacht. Zodra je je lunchbuffet hebt beëindigd, ga je terug naar Cusco en arriveer je tussen 17.00 uur en 18.00 uur bij de drop-off in de buurt van Plaza de Armas.

Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

3. Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

Ontdek de oude wonderen van Peru met een tweedaagse excursie vanuit Cusco. Verken Ollantaytambo in de Heilige Vallei, volg een rondleiding van 2 uur door de oude ruïnes van Machu Picchu en upgrade je tour met een wandeling naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu. Dag 1 De reis begint met het ophalen van je hotel in Cusco. Als je de starttijd van 06:30 uur kiest, bezoek dan Chinchero, Maras-Moray en Ollantaytambo. Kies de start van 07:50 uur om Pisaq en Ollantaytambo in de Heilige Vallei te bezoeken. Stop om te lunchen in de stad Urubamba (inbegrepen) voordat je de trein naar Aguas Calientes neemt. Bij aankomst in Aguas Calientes gaat u naar uw accommodatie. Kies de accommodatie-add-on bij het boeken om te genieten van een inbegrepen comfortabele hotelkamer. Geniet van een vrije middag in Aguas Calientes. 'S Nachts neemt de gids contact met je op in je hotel om alle instructies te geven voor de tour naar Machu Picchu de volgende dag. Dag 2 Sta vroeg op voor een vertrek van 07:00 uur vanuit Aguas Calientes naar de Inca-citadel van Machu Picchu met de bus. Geniet bij aankomst van een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu. Loop met je gids en leer meer over deze oude Inca-stad. Bezoek tuinen, heiligdommen, waterkanalen en gevangenissen. Geniet na de rondleiding van wat vrije tijd om de Inca-citadel op eigen gelegenheid te verkennen. Vergroot je avontuur door een optionele Huayna Picchu- of Machu Picchu-klim aan je reis toe te voegen. Volg de aanwijzingen van je gids en klim naar de top om te genieten van een panoramisch uitzicht over de omgeving. Ga terug naar de stad Aguas Calientes en geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Keer ten slotte met de bus terug naar de stad Cusco.

Machu Picchu: dagtocht vanuit Cuzco met optionele lunch

4. Machu Picchu: dagtocht vanuit Cuzco met optionele lunch

Ontdek de magie van de Andes en Machu Picchu tijdens een dagtocht vanuit Cusco. Bewonder het uitzicht op de bergen in de trein naar Aguas Calientes. Stap in een comfortabele bus naar Machu Picchu en begin aan een rondleiding. Geef je ervaring een upgrade en voeg er een authentieke Peruaanse lunch aan toe. Je begint met de ophaalservice vanaf je hotel in Cuzco en reist naar het station van Ollantaytambo om op de trein naar Aguas Calientes te stappen. Dit is de dichtstbijzijnde stad bij Machu Picchu. Geniet van een mooie treinreis door het spectaculaire Andeslandschap. De trein beschikt over voldoende zitplaatsen met grote ramen, waardoor je een weids uitzicht hebt op de omliggende jungle en de bergen.  Vervolgens maak je een busreis van 25 minuten naar Machu Picchu. Aangenomen wordt dat de stad Machu Picchu in de jaren 1450 werd gebouwd als een vakantieoord voor de Inca-keizer Pachacuti. Binnen een eeuw werd de stad verlaten na de Spaanse verovering. De Spanjaarden hebben haar nooit gevonden, dus ze werd niet verwoest zoals andere Inca-steden. In plaats daarvan werd het langzaam opgeslokt door de jungle en verborgen. Maak een rondleiding met gids over deze plek, waarbij je uitleg krijgt over de oorsprong van deze adembenemende citadel en de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de Tempel van de Drie Ramen, de Ronde Torens, de Heilige Zonnewijzer en de begraafplaatsen. Na deze tour keer je terug naar Aguas Calientes, waar je vrije tijd hebt om de stad te verkennen en van een optionele lunch te genieten.  Na enige tijd in de stad keer je terug naar het station van Aguas Calientes, waar je de trein terug naar Ollantaytambo neemt, vanwaar je weer terug wordt gebracht naar je hotel.

Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

5. Cusco: Chinchero, Moray en zoutmijnen Tour

Uw tour begint met het ophalen van uw groep. Vanaf daar rijd je ongeveer een uur naar Chinchero en maak je een korte stop in deze stad om een van de laatste traditionele families te bezoeken. Je leert ook over oude stoffen en het weefproces. Na nog 30 minuten rijden, komt u aan bij Moray, het oude landbouwlaboratorium van Inka, gelegen in een zeldzame topografische depressie waarin de Inka's zich ontwikkelden tot unieke ronde terrassen. Je zult leren hoe dit hele gebied ook werd bewaterd door een goed ontwikkeld irrigatiesysteem. Na het genieten van Moray ga je nog een uur verder naar de Salineras-zoutmijnen van Maray, je laatste bestemming op je tour. De zoutmijn is eigenlijk een enorme verzameling terrassen geboren uit een waterstroom hoog op een berg. Gedurende vele eeuwen is deze zoutbron gekanaliseerd naar 1.000 kleine poelen. Mensen wachten op de zonnige dagen om het water te verdampen waardoor het pure zout achterblijft, een techniek die al sinds de pre-Inka-tijd wordt gebruikt. Je rijdt uiteindelijk ongeveer 1,5 uur terug naar Cusco, waar je groep wordt afgezet bij de Main Plaza de Armas.

Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met panoramische trein

6. Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met panoramische trein

Ontmoet onze chauffeur in uw Cusco Hotel voor een mooie transfer over de weg naar het treinstation. Stap aan boord van de trein, leun achterover en ontspan terwijl je geniet van de 2 uur durende reis door de Heilige Vallei. Tijdens de reis bewonder je het spectaculaire uitzicht over het berglandschap en passeer je enkele belangrijke steden zoals Ollantaytambo. De uitzichten worden nog beter als je kiest voor de panoramische Vistadome-trein, die bredere ramen aan het plafond en comfortabelere stoelen heeft. Het bevat ook een snack en drankje op basis van Andes-ingrediënten, evenals souvenirs die u aan boord kunt kopen. Aankomst in de stad Aguas Calientes en vertrek met je gids voor een busrit van 30 minuten bergopwaarts naar de hoofdingang van Machu Picchu. Kort na het inchecken begint u aan uw privétour en ontdekt u de prachtige architectuur van de Citadel door een bezoek te brengen aan de meest opmerkelijke bezienswaardigheden, zoals de Tempel van de Zon, de Tempel van de Maan. Bekijk de indrukwekkende terrasvormige velden van de landbouwsector en maak de beroemde foto vanaf het observatorium met de verloren citadel en de Huayna Picchu-berg achter je. Na het afronden van het begeleide deel, geniet je van vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Neem vervolgens de bus terug naar Aguas Calientes. Als de tijd het toelaat, kunt u de stad verkennen en lunchen met uitstekende aanbevelingen van uw gids, voordat u terugkeert naar het station. In de late namiddag ga je terug naar het treinstation voor je terugreis naar Cusco. Beëindig uw ervaring het beste aan boord, met een blik op de Andes-cultuur door middel van muziek en entertainment die u veel plezier zullen bezorgen. Bij uw aankomst op het treinstation zal een privéchauffeur u terugbrengen naar uw accommodatie in Cusco.

Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

7. Van Cusco: Sacred Valley en Moray Salt Mines

Ontmoet uw groep op Plaza de Armas in het historische centrum van Cuzco. Reis eerst naar Chinchero, een klein, rustiek stadje met een lange traditie van textielweven. Bekijk verschillende stoffen geweven met traditionele Inca-technieken. Vervolgens bezoekt u Moray en ziet u de landbouwterrassen gebouwd langs de heuvels. Deze terrassen werden gebouwd door de Inca's om een overvloed aan gewassen te laten groeien op minder dan ideaal bergterrein. Direct naast dit gebied, bij Moras, zijn er meer dan 5000 zoutvijvers die door de Inca's werden gebruikt voor zoutwinning. Dit hielp hun voedsel langdurig te bewaren. Na het leren van de landbouwtechnieken van Incan, ga je naar Urubamba, de hoofdstad van de Heilige Vallei, voor een lunch. Na de lunch ga je naar twee historische steden, Ollantaytambo en Pisaq. Bij Ollantaytambo beklim je meer dan 200 treden om de top van het oude terrasvormige fort te bereiken dat uitkijkt over de stad. Dit was een belangrijke verdedigingslocatie tijdens de Inca-tijden. Op Pisaq kunt u de lokale markt ontdekken met allerlei souvenirs en lokale ambachten, voordat u terugkeert naar Cusco.

Van Cusco: Machu Picchu 2-daagse Budget Tour met de auto

8. Van Cusco: Machu Picchu 2-daagse Budget Tour met de auto

Reis naar de iconische Machu Picchu tijdens een tweedaagse tour die speciaal is ontworpen als een betaalbaar alternatief dat je meeneemt door schilderachtige bergen, langs inheemse dorpen en door weelderige junglewandelingen. Maak uw reis comfortabeler door te upgraden naar opties zoals hotels in Aguas Calientes en extra bus- en treinuitbreidingen. DAG 1: Cusco - Santa Teresa - Hydro-elektrisch - Aguas Calientes Ophalen om 7:00 uur bij hotels en hostels in het centrum van Cusco. Ga door de Heilige Vallei en waardeer verschillende dorpen en klimatologische veranderingen in de Andes. Aankomst rond 13.30 uur in Santa Teresa, waar een typische lunch wordt geserveerd. Vervolg vervolgens de tour totdat je rond 15:00 uur aankomt bij Hydroelectric. Start vanaf hier een wandeling over de treinsporen door een inheemse jungle naar Aguas Calientes, ongeveer een tocht van 3 uur. U kunt bij de kassa een extra trein naar Aguas Calientes kiezen als u de wandeling niet wilt doen. Bij Aguas Calientes zal uw gids u naar uw accommodatie leiden (als de optie is geselecteerd). Je hebt ook de mogelijkheid om optioneel te ontspannen bij de warmwaterbronnen (deze activiteit kan alleen ter plaatse worden betaald) of een wandeling te maken door de stad voor het diner. DAG 2: Aguas Calientes - Machu Picchu - Hydro-elektrisch - Cusco Sta 's morgens vroeg op en om 04.30 uur om de wandeling naar Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's, te beginnen. De steile wandeling naar boven duurt ongeveer 1:30 uur en het doel is om de zonsopgang vanaf de Inca-citadel te waarderen en als eerste aan te komen. De wandeling naar Machu Picchu vereist een redelijke fysieke conditie - je kunt ook een extra bus naar Machu Picchu kiezen bij de kassa, als je de wandeling niet wilt doen. Ontvang een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu en de omliggende sites. Geniet van vrije tijd om foto's te maken en rond te kijken in de citadel. Als u een van de extra wandelingen naar een van de bergen kiest, splitst u met de groep om alleen naar de Huayna Picchu of Machu Picchu-berg te gaan - u kunt deze wandelingen bij de kassa toevoegen. Verlaat Machu Picchu en keer rond 11.30 uur terug naar Aguas Calientes (lopend of met de bus, afhankelijk van of je een add-on kiest bij het afrekenen). Eenmaal in Aguas Calientes, begin je de wandeling terug naar Hydroelectric, waar je gids wacht om de groep te verzamelen om terug te keren naar de stad Cusco - nogmaals, je kunt een add-on kiezen voor een trein naar Hydroelectric bij de kassa, als je dat niet doet wil de wandeling doen. Je bent rond 21.30 - 22.00 uur terug in Cusco. De drop-off vindt plaats op het San Francisco-plein in het historische centrum, vlakbij Plaza de Armas. Afstanden voor de hele route: • Afstand afgelegd per auto / busje van Cusco tot waterkrachtcentrale: ongeveer 4 tot 5 uur • Trekkingafstand van waterkrachtcentrale tot Aguas Calientes: ongeveer 2:30 uur (enkele reis) • Trekkingafstand van Aguas Calientes tot Machu Picchu: 1:30 uur (enkele reis) • Bus van Aguas Calientes naar Machu Picchu: 25 minuten (enkele reis) • Afstand afgelegd met auto / busje van waterkrachtcentrale naar Cusco: ongeveer 5 tot 6 uur

Van Cusco: 7 meren van Ausangate-dagtour

9. Van Cusco: 7 meren van Ausangate-dagtour

Bekijk de meren van de berg Ausangate tijdens deze dagwandeling, waar je de 7 turkooisgroene meren kunt bezoeken. Loop door een deel van het Vilcanota-gebergte. Geniet van een lekker ontbijt en lunch in de Andes. Ervaar majestueuze landschappen. besneeuwde bergtoppen en ga naar de warmwaterbronnen van Pacchanta. Ontmoet lokale bewoners uit inheemse gemeenschappen en bekijk hun ornamenten en kleurrijke textiel. Reis door de natuurlijke habitat van lama's en alpaca's. Ga weg van drukke wegen en ervaar een authentieke plek zonder drukte terwijl je de lokale bevolking ontmoet en geniet van de natuurlijke schoonheid van de bergen.

Van Cusco: privé Machu Picchu-tour & panoramische treinrit

10. Van Cusco: privé Machu Picchu-tour & panoramische treinrit

Haal het meeste uit je tijd in Cusco met een privétour van een hele dag door het beste van Machu Picchu. Geniet van het ophalen van je hotel in Cusco, reis door de Andes met de trein met panoramisch uitzicht en geniet van de schilderachtige schoonheden van de reis naar Machu Picchu, leer over de oorsprong van Machu Picchu tijdens een begeleide wandeling. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, reis je naar Ollantaytambo voor je treinrit naar Aguas Calientes. Geniet van een panoramisch uitzicht op het Andesgebergte en de omliggende jungle vanuit de treinwagons met uitzicht op de koepel, met panoramische ramen. Stap dan in de bus voor een snelle rit van 25 minuten naar Machu Picchu en vermijd de lange wandeling. Geniet van een begeleide wandeling door deze historische citadel en leer over de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het hoofdplein, de tempel van de drie ramen, de heilige zonnewijzer en de begraafplaats. Na het bezoek kun je genieten van vrije tijd in Aguas Calientes om de stad te verkennen of te lunchen voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt, vanwaar je aan het eind van de dag wordt afgezet bij je hotel in Cusco.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Transfers
88 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 6

Veelgestelde vragen over Cuzco

Welke topattracties zijn een must-see in Cuzco?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Cuzco?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Machu Picchu

Overzicht activiteiten in Cuzco

Wil je alle activiteiten in Cuzco ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Cuzco

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 176 beoordelingen

Dit is voor niemand een tocht, je bevindt je op 4.600 meter boven de zeespiegel, het is super moeilijk, ik werd heel snel moe, mijn hoofd deed pijn, ik raad je aan te betalen voor de paarden die je naar de top van de berg brengen. Onze gids Amilcar was de beste zonder hem had ik de berg niet kunnen beklimmen, hij moedigde me aan om door te gaan en er te komen.

Our guide, Amilcar, was really nice and helpful during the hike! Because of the height, it is quite a challenge to reach the top, but it is not impossible! Check the weather conditions before you go so you can take warm clothes (scarve, gloves …) with you. I would recommend this trip!

Allemaal geweldig, maar zoals de gewoonte is bij de verschillende tours die we in Peru hebben gedaan, is het eten niet echt de moeite waard.

Zware inspanning om het doel te bereiken. Maar zeker de moeite!!!!!

Het is moeilijk om aan de top te ademen, maar het is het waard