Dingen om te doen Częstochowa

Częstochowa: De beste dingen die je niet wil missen

Krakau: dagtocht naar Częstochowa

1. Krakau: dagtocht naar Częstochowa

Bezoek de basiliek en het klooster in de stad Jasna Góra en ontdek het heilige overblijfsel van de Zwarte Madonna van Częstochowa. Częstochowa is een van de belangrijkste centra voor religieuze erediensten in Polen, het wordt door velen beschouwd als de spirituele hoofdstad van Polen en het is al honderden jaren een pelgrimsoord voor Polen. Hoog op de bergtop, het klooster heeft het meest beroemde heiligdom voor de Maagd Maria in Polen en het is de thuisbasis van de Zwarte Madonna-schilderij - het gerucht gaat dat hij is geschilderd door St. Luke op een tafelblad gebouwd door Jezus. De Zwarte Madonna, die de Moeder van God afschildert met het Christuskind, wordt verondersteld wonderbaarlijke krachten te hebben door degenen die haar bezoeken. Het is ook mogelijk om op verzoek een privérondleiding te reserveren.

Van Krakau: Wadowice + Częstochowa Zwarte Madonna

2. Van Krakau: Wadowice + Częstochowa Zwarte Madonna

Wadowice is een kleine stad op 50 km van Krakau. Hier Karol Wojtyła, de toekomstige paus Johannes Paulus II werd geboren. De tour omvat een bezoek aan het Family Home van John Paul II, nu een museum dat exposities van het toekomstige huiselijke leven van Pope biedt. De volgende plaats is de Basiliek van het Aanbod van de Heilige Maagd Maria - een sierlijke kerk waar Karol Wojtyła werd gedoopt en bevestigd. Kalwaria Zebrzydowska, deze bedevaartsstad gesticht in 1601, is het best bekend voor het Bernardine (Gray Friar) klooster en het complex van 42 kapellen en kerken. Ofwel het Cultureel & Landschapscomplex van het klooster en bedevaartspark van de Bernardine Fathers, deze geweldige plek werd in 1999 toegevoegd aan de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List. Breng zeker een bezoek aan de 17e-eeuwse barokke kerk die beroemd is om zijn wonderbaarlijke schilderij van de Heilige Maagd Maria van Kalwaria (Pools voor Golgotha). Bezoek de basiliek en het klooster in de stad Jasna Góra en ontdek het heilige overblijfsel van de Zwarte Madonna van Częstochowa. Częstochowa is een van de belangrijkste centra voor religieuze erediensten in Polen, het wordt door velen beschouwd als de spirituele hoofdstad van Polen en het is al honderden jaren een pelgrimsoord voor Polen. Hoog op de bergtop, het klooster heeft het meest beroemde heiligdom voor de Maagd Maria in Polen en het is de thuisbasis van de Zwarte Madonna-schilderij - het gerucht gaat dat hij is geschilderd door St. Luke op een tafelblad gebouwd door Jezus. De Zwarte Madonna, die de Moeder van God afschildert met het Christuskind, wordt verondersteld wonderbaarlijke krachten te hebben door degenen die haar bezoeken.

Van Krakau: Full-Day Wadowice & Czestochowa Tour

3. Van Krakau: Full-Day Wadowice & Czestochowa Tour

Deze 9-uur durende tour begint met een pick-up van je hotel, hostel of appartement. Na een rit van 40 minuten arriveert u op het belangrijkste plein van Wadowice. Voordat u het Museum van Johannes Paulus II bezoekt, ziet u de voorkant van de parochiekerk van Karol Wojtyla, waar de kleine Karol werd gedoopt en de middelbare school die hij bezocht. Een bezoek aan het museum duurt ongeveer 90 minuten, waarna u een koffiepauze zult houden en de beroemde pauselijke crèmekoekjes zult proeven die kremowka worden genoemd. Bij uw aankomst in Czestochowa begint u met het bezoeken van het Jasna Gora-complex samen met de kapel van de wonderlijke schilderkunst van de Zwarte Madonna. Tijdens je bezoek word je begeleid en bijgestaan door een van de Paulijnse monniken die in het Jasna Gora-klooster dienen. Voordat je terugkeert naar Krakau, lunch je in een van de lokale restaurants.

Van Krakau: Jasna Góra-klooster en huis van Johannes Paulus II

4. Van Krakau: Jasna Góra-klooster en huis van Johannes Paulus II

Begin je tour met ophalen bij je hotel in Krakau en reis vervolgens ongeveer 1 uur in een busje met airconditioning naar Wadowice, de geboorteplaats van paus Johannes Paulus II. Neem bij aankomst een korte pauze voordat u naar de parochiekerk op het Grote Marktplein gaat waar de toekomstige paus werd gedoopt. Bewonder talloze kapellen, heilige schilderijen en het beroemde doopvont terwijl je meer te weten komt over het bescheiden begin van een van de grootste Polen in de geschiedenis. Ga vervolgens naar het familiehuis van Johannes Paulus II en volg een rondleiding met een geaccrediteerde gids die beschikbaar is in verschillende talen. Breng minimaal 1 uur en 20 minuten door in het museum. Bezoek later de middelbare school waar Karol Wojtyła, zoals de paus toen heette, naar toe ging. Maak een mooie foto van het monument van de jonge paus. Ga in de tweede helft van de tour naar het Jasna Góra-klooster in de stad Częstochowa, ongeveer 130 kilometer (ongeveer 80 mijl) verwijderd van Krakau in het zuiden van Polen. Eenmaal daar, verken je een beroemd Pools heiligdom voor Onze-Lieve-Vrouw van Częstochowa, dat een van de meest bezochte pelgrimsoorden van Polen is. Volg een rondleiding door het klooster met een van de Pauline-monniken die je de schatkamer vol onschatbare geschenken zal laten zien en je zal begeleiden naar de kapel in het heiligdom. Bewonder ten slotte het wonderbaarlijke schilderij van de Zwarte Madonna en beleef een echt once-in-a-lifetime ervaring. De tour eindigt met drop-off in je hotel in Krakau.

Van Krakau: Ojców National Park Tour

5. Van Krakau: Ojców National Park Tour

Vertrek vanuit Kraków en reis met de bus naar het nationale park Ojców om de kalkstenen rotsformaties van het Jura-tijdperk te bewonderen, inclusief de opmerkelijke 25 meter hoge kalksteenkolom die bekend staat als Hercules 'Club. Ontdek enkele van de grotten bewoond door 17 soorten vleermuizen. Bekijk het renaissancekasteel op de kalkstenen kliffen van Pieskowa Skala als onderdeel van een verdedigingsketen gebouwd door koning Kazimierz Wielki in het midden van de 14e eeuw. Volg een deel van de beroemde gemarkeerde Trail of the Eagles 'Nests die 25 middeleeuwse kastelen verbindt tussen Częstochowa en Krakau. Profiteer 4 uur van de diensten van een geweldige gids om uw reis onvergetelijk te maken. Verlaat de gebaande paden en ontdek delen van het park die de meeste toeristen nooit zullen zien.

Czestochowa: dagtour Jasna Góra-klooster vanuit Krakau

6. Czestochowa: dagtour Jasna Góra-klooster vanuit Krakau

Begin vanuit het centrum van Krakau en ga op reis naar je eerste bestemming, bekend als de religieuze hoofdstad van Polen. Ontdek de thuisbasis van het beroemde Pauline-klooster en de gekoesterde, maar mysterieuze schildering van Onze-Lieve-Vrouw van Częstochowa, die beide toegewijde pelgrims van over de hele wereld trekken. Leer de ongelooflijke geschiedenis van het schilderij, van zijn mysterieuze en dubbelzinnige oorsprong tot de vele wonderen waaraan het door de eeuwen heen is verbonden, en die katholieken tot op de dag van vandaag blijven boeien. Zie waarom dit klooster zo dicht bij het hart van paus Johannes Paulus II lag en waarom het werd gekozen als de plek om zijn door kogels gescheurde sjerp permanent te tonen na zijn moordaanslag in 1981. Ontspan tijdens je dag terwijl vriendelijke en deskundige gidsen je helpen door de rijke geschiedenis en magnifieke cultuur van het gebied.

Vanuit Kraków: Częstochowa & Łagiewniki Pelgrimsplattour

7. Vanuit Kraków: Częstochowa & Łagiewniki Pelgrimsplattour

Bezoek de basiliek en het klooster in de stad Częstochowa, een van de belangrijkste centra voor religieuze erediensten in Polen. Door velen beschouwd als de spirituele hoofdstad van Polen, is Częstochowa al honderden jaren een pelgrimsoord voor Polen. Hoog op de bergtop, het klooster heeft de meest beroemde heiligdom van de Maagd Maria in Polen en is ook de thuisbasis van een zwarte Madonna-schilderij waarvan gezegd wordt dat hij is geschilderd door St. Luke. De Zwarte Madonna, die de Moeder van God afschildert met het Christuskind, wordt verondersteld wonderbaarlijke krachten te hebben door degenen die haar bezoeken. Bezoek dan de Shrine of the Divine Mercy, gelegen in het zuidelijke deel van Krakau. Het heiligdom is 's werelds grootste centrum van toewijding aan de goddelijke genade. Elk jaar zoeken miljoenen pelgrims van over de hele wereld naar genade. Bekijk het uitgestrekte heiligdom, de congregatie van de zusters van Gods moeder van barmhartigheid, de hoofdkerk en een reeks kapellen. Je ziet ook het standbeeld van Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid, beelden van St. Stanisław Kostka en St. Maria Magdalena, een foto van St. Jozef met het Kind, en een kist met relikwieën van St. Sister Faustina. U kunt vanaf de uitkijktoren genieten van een panoramisch uitzicht op de stad.

Van Krakau: Częstochowa "Black Madonna"-dagtour

8. Van Krakau: Częstochowa "Black Madonna"-dagtour

Ontdek de religieuze geschiedenis van Częstochowa en bewonder de beroemde "Zwarte Madonna" tijdens deze dagtour. Geniet van handig vervoer en een exclusieve gids voor het Częstochowa Pauline-klooster. Deze historische tour omvat de prachtige kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Jasna Góra, die het icoon van de Zwarte Madonna herbergt, en de majestueuze kerk van St. Cross. Staar naar deze sierlijke religieuze schatten en bewonder de verdedigingswerken rondom het klooster, zoals de imposante poorten en bastions. Na een bezoek aan het klooster kun je wat tijd nemen om door de stad te wandelen, de souvenirwinkel te bezoeken, te bidden of te eten.

Wroclaw: dagtocht naar Czestochowa om de Zwarte Madonna te bekijken

9. Wroclaw: dagtocht naar Czestochowa om de Zwarte Madonna te bekijken

Beginnend in de stad Wroclaw, reis naar Czestochowa en bewonder het Poolse platteland tijdens een rit van 3 uur. Bij aankomst in Czestochowa bezoekt u het beroemde klooster van de stad, een van de belangrijkste locaties in het leven van Poolse katholieken. Ga zelf op een rondleiding door het klooster of huur een lokale gids in om je alles te leren over de rijke geschiedenis van de site. Bewonder in het klooster de wereldberoemde Zwarte Madonna, die gehuld is in talloze legendes over haar oorsprong. Sommigen zeggen dat de ikoon door St. Luke op een cederhouten tafelblad uit het huis van de Heilige Familie is geschilderd, terwijl andere verhalen vertellen over de ontdekking ervan in Jeruzalem in het jaar 326 door St. Helena, die hem naar Constantinopel bracht en hem aanbood aan haar zoon, Constantijn de Grote. Dwaal rond in dit iconische monument en leer meer over het katholieke geloof en hoe dit de geschiedenis van Polen heeft beïnvloed. Bepaal zelf welke verhalen je moet geloven over de oorsprong van de Zwarte Madonna en ervaar de unieke religieuze sfeer op deze heilige plek.

Half-Day Czestochowa Zwarte Madonna Tour van Krakow

10. Half-Day Czestochowa Zwarte Madonna Tour van Krakow

Jasna Gora-klooster is een Mekka voor vrome katholieken uit Polen en uit het buitenland, die komen bidden voor het heilige beeld van de Zwarte Madonna van Czestochowa. In 2011 werd Jasna Gora bezocht door 3,2 miljoen pelgrims uit 80 landen. Tijdens een ongeveer 7,5 uur durende tour van Krakau naar Czestochowa, verken het Jasna Gora-klooster en heiligdom, bezoek het heiligdom van de Zwarte Madonna en de Schatkamer met museumtentoonstelling. Jasna Gora is sinds de 17e eeuw de belangrijkste schrijn voor de Maagd Maria en de populairste bedevaartplaats van het land. Afgezien van de plaatsen van aanbidding op Jasna Gora, is er ook een tentoonstelling gewijd aan de geschiedenis van de plaats, die u onder andere zal vertellen over de moedige verdediging van het klooster tijdens het beleg van Jasna Góra in 1655. Elk jaar komen pelgrims uit heel Polen naar Jasna Gora om de passie van Christus te overwegen door de kruisweg te volgen, vertegenwoordigd door grote bronzen beelden omgeven door prachtig groen. Sommige pelgrims besluiten zelfs om van het ene naar het andere station op hun knieën te gaan. Ook beginnen elke zomer veel pelgrims hun reis naar Jasna Gora te voet om daar halverwege augustus te ontmoeten.

Sitemap Częstochowa

Wil je alle activiteiten in Częstochowa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.