Kies data
Dingen om te doen

Đà Nẵng (stad)

Đà Nẵng (stad): De beste dingen die je niet wil missen

Da Nang: Ba Na Hills Tour met kabelbaanrit

1. Da Nang: Ba Na Hills Tour met kabelbaanrit

Ontsnap op Ba Na Hills-tour 8.00 Ophalen bij het hotel in Da Nang en naar de heuvels van Ba Na gaan. Neem de kabelbaan die 5 wereldscores behaalt naar het station van Ba Na Hills. Stop bij het By Night-station om de heuvels van Vong Nguyet, de Linh Ung-pagode, The Old Villas of French te bezoeken. Ga verder met de kabelbaan naar de Nui Chua-berg - de top van het Ba Na-gebergte, bezoek de top van Nginh Phong, Le Nim Villas, Orchid Garden ... Ervaar de heuvelklimtrein (eerste en unieke kabelbaan in Vietnam) en bezoek een oude Franse kelder ( Debay Ancient Wine Cellar), bloementuin Le Jardin D'amour en Linh Ung Pagoda. U mag het wandelen op de Gouden Brug niet missen te midden van de mistige heuvels van de berg, genieten van het prachtige uitzicht op de stad Da Nang. Lunchen in restaurant. Middag: gratis om het Franse dorp te verkennen of om mee te doen aan games in Fantasy Park - de op twee na grootste indoor games-zone in Vietnam met een reeks interessante games: 4 - 5D-film, skiver, The death race, dinosauruspark ... (2 uur). 15:00 Terugkeer naar de stad Da Nang langs de Red Beach Bay. Stop bij Central Specialties Super Market om te winkelen. Beëindig de tour in uw hotel.

Van Da Nang: dagtocht naar Hue

2. Van Da Nang: dagtocht naar Hue

Geniet van een les in Vietnamese geschiedenis tijdens deze dagtrip vanuit Da Nang. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je naar Hue en stop je bij Hai Van Pass om een aantal verlaten oorlogsbunkers te verkennen. Ga bij aankomst naar de belangrijkste attractie van de stad, de Citadel. Wandel door dit enorme complex met de keizerlijke stad, de verboden paarse stad en de privéwoning van de keizer en leer meer over de laatste dynastie van Vietnam, de Nguyen-dynastie. Je zult ook andere architecturale meesterwerken ontdekken, zoals tempels, paviljoens, tuinen en de poorten naar de keizerlijke stad. In de middag stop je voor de lunch om weer op te laden voordat je geniet van een boottocht over de parfumrivier. Stop bij Thien Mu Pagoda, een actief boeddhistisch klooster, en bewonder de iconische 7 verdiepingen tellende pagode, het onofficiële symbool van de stad. Ga vanuit het klooster naar de serene Khai Dinh Royal Tomb, de laatste rustplaats van een Nguyen-keizer. Bewonder het unieke architectonische ontwerp van het graf en leer meer over de vele mythen en legendes rond deze controversiële keizer voordat je terugkeert naar Da Nang.

Da Nang: Lady Buddha, Monkey Mountain en Am Phu Cave Tour

3. Da Nang: Lady Buddha, Monkey Mountain en Am Phu Cave Tour

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Da Nang of Hoi An, bezoek je de Son Tra-berg, ook bekend als Monkey Mountain, om inzicht te krijgen in de rijke geschiedenis van Vietnam van boeddhisme en hindoeïsme. Bezoek dan het Lady Buddha-beeld, het hoogste boeddhistische standbeeld in Vietnam, met een hoogte van 220 voet (67 meter). Bezoek vervolgens lokale steenfabrieken en beeldhouwwinkels voordat je Marble Mountain bezoekt. Bezoek de Âm Phủ-grot om een wandeling te maken door een re-creatie van de boeddhistische hel. Geniet 's middags van een lunch in een lokaal restaurant met authentieke Vietnamese gerechten. Je wordt rond 13:00 uur teruggebracht naar je hotel.

Vanuit Da Nang: Marmeren Bergen & schiereiland Son Tra

4. Vanuit Da Nang: Marmeren Bergen & schiereiland Son Tra

Bezoek de Marmeren Bergen, een groep van 5 bergen van marmer en kalksteen, tijdens deze excursie van 4 uur vanuit da Nang. Beklim de stenen trap die is uitgehouwen uit de berg naar een boeddhistische pagode. Ontdek verborgen grotten en geniet van een spectaculair uitzicht vanaf de top van de berg. Neem een pauze in het dorp Non Nuoc, waar stenen worden bewerkt, gelegen aan de voet van de Marmeren Bergen. Ga vervolgens verder naar het schiereiland Son Tra. Bezoek de pagode van Linh Ung Bai But, die één van de grootste pagodes in Da Nang is en ook bekend staat als Lady Buddha. Geniet vanuit de pagode van uitzicht over de stad, de bergen en de zandstranden van het schiereiland Son Tra.

Vanuit Hoi An: dagtocht naar Ba Na Hills

5. Vanuit Hoi An: dagtocht naar Ba Na Hills

Begin je dagtour om 08:00 uur en word direct opgehaald bij je accommodatie in Hoi An. Rijd naar het prachtige Ba Na Hills, een kabelbaanstation en resort in het Truong Son-berggebied in centraal Vietnam. Bezoek de fascinerende Linh Ung-pagode en bewonder de prachtige architectuur. Bekijk het gigantische 30 meter hoge Boeddhabeeld. Breng daarna een bezoek aan een Franse kelder waar nog steeds alcohol wordt gedistilleerd. Rijd naar de mooie Tinh Tam-tuin en de landtong Mũi Nghinh Phong. Geniet van een spectaculair panoramisch uitzicht op de omgeving vanaf de Vong Nguyet-heuvel. Na een traditionele Vietnamese lunch wordt de  laatste bestemming bereikt. In het vissersdorp Man Thai kun je met vissers praten over  rotanboten en  traditionele vismethoden. Tenslotte keer je rond 16:00 uur terug naar je hotel in Hoi An.

Vanuit Da Nang: dagtour Ba Na-heuvels en Gouden Brug

6. Vanuit Da Nang: dagtour Ba Na-heuvels en Gouden Brug

Ontdek de schoonheid van de heuvels van Bà Nà tijdens dit dagvullende programma. Ervaar 4 verschillende seizoenen op één enkele dag: het voelt als lente in de ochtend, zomer rond het middaguur, herst in de namiddag en winter in de avond! Met de kabelbaan kunnen wandelaars die naar Bà Nà reizen op comfortabele wijze genieten van uitzicht over het prachtige natuurlijke landschap. Bezoek verschillende populaire bestemmingen, waaronder de pagode van Linh Ứng met haar wonderlijke architecturele ontwerp en haar Boeddhabeeld van 30 meter hoog. Ga door naar de tuin Tinh Tam, de top Nghinh Phong en de heuvel Vọng Nguyệt. Pauzeer om te lunchen en bezoek daarna het dorp Mân Thái om meer te weten te komen over traditionele visserijmethodes.

My Son Sanctuary Tour vanuit Da Nang

7. My Son Sanctuary Tour vanuit Da Nang

Bezoek My Son, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het oude Champa-koninkrijk, tijdens een 4-uur durende tour vanuit Da Nang. Gelegen in een vallei omringd door hoge bergen, is het Werelderfgoed een van de meest verbluffende bezienswaardigheden in centraal Vietnam. Kies uit een gedeelde of privétour. Tijdens de opgraving van de site werden brieven gevonden waaruit bleek dat het complex sinds de 4e eeuw een plaats van hindoeïstische aanbidding was. In de 7e eeuw werden de tempels die door brand waren verwoest, hersteld met lokaal gemaakte bakstenen. Hoor ongeveer 70 soortgelijke tempels gebouwd in de periode tot de 13e eeuw, waardoor My Son een heiligdom van het hindoeïsme werd. Geniet van een wandeltocht door het heiligdom om de vele tempels en torens te zien.

Snorkelen Cham Island: snorkeltocht per speedboot

8. Snorkelen Cham Island: snorkeltocht per speedboot

Na de pick-up reis je naar Cua Dai Wharf en stap je aan boord van een speedboot. Het duurt 20 minuten om bij de snorkelplek te komen. Na aankomst op Hon Nhon Beach, neem je de tijd om te zwemmen en snorkelen op je gemak. Cham Island is een door UNESCO erkend biosfeerreservaat. Ontdek het prachtige zeeleven van het gebied. Geniet daarna van een heerlijke lunch met zeevruchten in een Cham Jungle Restaurant. Reis naar Bai Chong Beach en maak van de gelegenheid gebruik om uit te rusten in de hangmatten, te zonnebaden of nog een duik te nemen. Keer terug naar de boot en de reis terug naar je hotel in Da Nang of Hoi An.

Da Nang luchthaven - Hoi An: privé- en shuttletransfers

9. Da Nang luchthaven - Hoi An: privé- en shuttletransfers

Je maakt je geen zorgen meer over je aankomst op de luchthaven Da Nang en reserveert de beste transferservice naar locaties in Hoi An. Een jetlag, een cultuurschok en de aankomst op een onbekende bestemming kan desoriënterend werken. Met de snelle expansie van Vietnam, zelfs als je er eerder bent geweest, kan het bijzonder veel zijn veranderd. Je reserveert een privétransfer met sedan, minibus, busje of bus met airconditioning en je krijgt een deur-tot-deur dienst die zowel ontspannen als efficiënt is. Een vertegenwoordiger van de luchthaven ontmoet je bij aankomst en heeft een bord met jouw naam erop voor gemakkelijke herkenning. Terwijl ze voor je spullen zorgen, fris je jezelf op met gratis natte doekjes en drinkwater in fles. Voor pendeltransfers duurt de reis 1 uur en 15 minuten. De transfers vertrekken elk uur op het uur tussen 05:00 en 23:00 uur vanaf de luchthaven Da Nang en tussen 04:00 en 22:00 uur vanaf Hoi An. Voor privépendeltransfers duurt de reis 40 en 50 minuten. Hiervoor zijn 3 opties: een standaard 4-persoonsauto voor maximaal 2 passagiers met bagage of 3 passagiers zonder bagage. Een 7-persoons minibus voor maximaal  3 passagiers met bagage of 5 passagiers zonder bagage.  Een 16-persoons minibus voor maximaal 6 passagiers met bagage of 10 passagiers zonder bagage. 

My Lai Massacre Memory van Da Nang

10. My Lai Massacre Memory van Da Nang

Begin je reis met een stop op de Varkensmarkt van My Lai. Hier kunt u getuige zijn van scènes uit het dagelijks leven, uitgevoerd door de lokale stedelingen. Bezoek op weg naar My Lai de Khuong My Towers - gebouwd door het Champa-koninkrijk en vermoedelijk dateren uit de eerste helft van de negende eeuw - en het Nui Thanh Victory Monument. Het dorp My Lai heeft historische betekenis gekregen om plechtige redenen, voornamelijk in verband met de massamoord op burgers die hier door de VS plaatsvonden tijdens de oorlog in Vietnam. Op 16 maart 1968 trokken soldaten van Charlie Company - 1st Battalion, het 20th Infantry Regiment en de 11th Brigade van de American Division My Lai Village binnen op zoek naar Vietcong-soldaten. Amerikaanse soldaten vermoedden dat er vijanden in het dorp verborgen waren en beschermd werden door dorpelingen. Dit leidde helaas tot de massamoord op meer dan 300 ongewapende burgers, waaronder vrouwen, kinderen en bejaarde ouders. Kies uit een privé- of gedeelde tour om de historische site van My Lai te bezoeken en een eerbiedig inzicht te krijgen in de tragedies van de oorlog in Vietnam. Tijdens de rondleiding heb je ook de mogelijkheid om het museum te bezoeken, de lokale dorpelingen te ontmoeten en door het dorp te wandelen voordat je wordt teruggebracht naar Da Nang.

Topbezienswaardigheden in Đà Nẵng (stad)

Veelgestelde vragen over Đà Nẵng (stad)

Welke topattracties zijn een must-see in Đà Nẵng (stad)?

De topattracties in Đà Nẵng (stad) zijn:

Sitemap Đà Nẵng (stad)

Wil je alle activiteiten in Đà Nẵng (stad) ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Đà Nẵng (stad)

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.028 beoordelingen

Het uitzicht is denk ik grandioos, wij hadden de pech dat het bewolkt was. de golden bridge is grandioos, maar the french village is een bijeengeraapt zooitje slechte kopieën van disneyland en de Efteling. zorg ervoor dat je goed eet van te voren want het aangeboden voedsel is slecht, extreem toeristisch en weinig keuze. omdat door het virus het park lekker rustig door het ontbreken van veel ( voornamelijk chinese) toeristen, is ook 50% van de restaurantjes dicht

Uitstekende tour - kan het zeker aanbevelen. Onze gids Joe was geweldig. Zeer goed geïnformeerd over Hoi An, Da Nang, Ba Na Hills en de Vietnamese cultuur. De reis was goed georganiseerd met goede tijd om te verkennen, maar niet te lang. Overtrof de verwachtingen en zorgde voor een leuke dag voor het gezin.

Perfecte organisatie !!! Bedankt Helen !!! De bestuurder TIM was uiterst vriendelijk, aardig en bekwaam - informeerde ons over de mogelijke routes en was een perfecte reisgenoot. Schema gehouden, op tijd - TOP

Chauffeur stond meteen aan de uitgang met naambordje, dus we waren super snel in de taxi!

Geweldige tour. Geweldige locatie, geweldige gids (Joe) en comfortabel vervoer.