Belevingen in
Dahab

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Dahab

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Dahab: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Sharm: Mozesberg, zonsopgang en kloosterbezoek

1. Vanuit Sharm: Mozesberg, zonsopgang en kloosterbezoek

Je wordt tussen 20:00 en 21:00 uur opgehaald bij je hotel in Sharm-el-Sheikh Vervolgens reis je in een voertuig met airconditioning gedurende 4 uur naar de berg van Mozes. Na aankomst bij de Sinaïberg begin je aan je wandeltocht naar de heilige plek waar de profeet Mozes de Tien Gebonden ontving. Je bereikt een hoogte van 2285 meter door 750 treden te beklimmen. Je wandelt de hele nacht (ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van de deelnemer). Afhankelijk van de prestaties van de groep, kun je de top eerder bereiken dan verwacht. Tegen zonsopgang bereik je de top en kun je genieten van de opkomende zon en van het licht dat op de omliggende bergen schijnt. Terwijl je naar de zonsopgang kijkt, kun je fantastische foto's maken en bidden als je dat wilt, voordat je weer afdaalt naar beneden. Houd er rekening mee dat het ongeveer 2 uur duurt om weer naar beneden te lopen. Vervolgens heb je wat tijd om te rusten en van het ontbijt te genieten.  Hierna bezoek je het Katharinaklooster, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Blader door de oude manuscripten die in de bibliotheek tentoongesteld zijn en bekijk eeuwenoude iconen. Samen met het Anthoniusklooster, gelegen aan de overkant van de Rode Zee ten zuiden van Caïro, is het het oudste nog actieve christelijke klooster ter wereld. Nadat je het klooster hebt verkend kun je ontspannen tijdens de terugreis naar je hotel in Sharm El Sheikh.

...
Sharm El-Sheikh: dagtrip naar gekleurde canyon en Blue Hole

2. Sharm El-Sheikh: dagtrip naar gekleurde canyon en Blue Hole

Beleef een werkelijk spectaculaire ervaring met een dagtocht naar de Colored Canyon bij Dahab en naar de wereldberoemde Blue Hole in het protectoraatgebied Abu Galum. Op deze dagtocht dwaal je door een labyrint van zandsteenrotsen, maak je een kameelrit langs de zee en snorkel je tussen het kleurrijke onderwaterleven. Je dagtocht begint met een pick-up van je hotel. Ga naar je eerste stop, de Coloured Canyon. Sta versteld van zandsteenrotsen en hun tinten geel, paars, rood, magenta en goud. De indrukwekkende rotsachtige kloof reikt tot 40 meter en is het resultaat van terugtrekkende getijden van de Rode Zee. Zie hoe de rotsen van het gebied miljoenen jaren geleden werden gevormd als gevolg van watererosie van zandsteen en kalksteen. Geniet van een kameelrit langs de lange oevers van de Rode Zee en pauzeer voor de lunch met een uniek uitzicht op de zee. Na de lunch ga je naar de Blue Hole. Daar krijg je de kans om te snorkelen en het betoverende kleurrijke onderwaterleven van de Rode Zee te zien. Vervolgens wordt u naar het grootste winkelgebied in Zuid-Sinaï gebracht. Maak van de gelegenheid gebruik om wat lokaal Egyptisch handwerk, parfums, papyrus en souvenirs te kopen. Na je avontuurlijke dag wordt je teruggebracht naar je hotel.

...
Vanuit Sharm-El-Sheikh: Katharinaklooster en Dahab

3. Vanuit Sharm-El-Sheikh: Katharinaklooster en Dahab

Nadat je vroeg in de ochtend bent opgehaald bij je hotel in de omgeving van Sharm-El-Sheikh, brengt je gids je naar het Katharinaklooster. Bewonder het orthodoxe, christelijke klooster en sta versteld van de goed bewaarde kapellen en de indrukwekkende kunst en architectuur. Aangezien dit het oudste klooster ter wereld is , bevinden zich in het Katharinaklooster vele oude manuscripten en iconen, waarvan je enkele kunt bekijken. Na het bezoek aan het klooster wordt je naar Dahab gebracht, dat  aan de oevers van de Rode Zee ligt. Het staat ook wel bekend als de "Flower Power City". Geniet van de vrije tijd daar om te winkelen, te sightseeën en later van een heerlijke lunch. Vervolgens wordt je weer teruggebracht naar je hotel in Sharm-El-Sheikh.

...
Sharm-el-Sheikh: snorkelen en kamelensafari bij Blue Hole

4. Sharm-el-Sheikh: snorkelen en kamelensafari bij Blue Hole

Je wordt opgehaald bij je hotel in Sharm-el-Sheikh en bewonder onderweg alvast het indrukwekkende landschap om je heen. Bij een kleine oase stap je uit om beter te kijken naar de natuurlijke kleuren en rotsformaties die dit gebied kenmerken. Rij vervolgens langs de kust op de rug van een kameel naar de Blue Hole, een bekende plek om te duiken en snorkelen op 10 kilometer ten noorden van Dahab aan de oostkust van het Sinaï-schiereiland aan de Golf van Aqaba. Laat de stress van het dagelijkse leven achter je terwijl je je onderdompelt in deze ontspannen omgeving. Je krijgt een fantastisch uitzicht vanaf de top van een kameel en onder water. Dompel jezelf onder in deze unieke wereld en bekijk de talloze kleurrijke vissen en levendige koraalriffen van dichtbij of ontspan in het zand in de zon. Voordat je aan de terugrit begint, geniet je nog van een heerlijke lunch. Op de weg terug kun je in Dahab nog even rondlopen en winkelen voordat je naar je hotel terugkeert.

...
Sharm-El-Sheikh: kloosterbezoek, wandeling & optioneel Dahab

5. Sharm-El-Sheikh: kloosterbezoek, wandeling & optioneel Dahab

Je wordt opgehaald bij je hotel in Sharm-El-Sheikh en reist in een comfortabele bus met airconditioning naar de Sinaïberg. Bij aankomst maak je een wandeling naar de top van de Sinaïberg, de heilige plaats waar God de 10 geboden aan Mozes gaf. Vergaap je aan de schoonheid van de opkomende zon die de hemel de kleur van saffraan schildert.  Klim naar beneden en geniet van een ontbijtje voordat de reis verdergaat. Verken het Katharinaklooster, UNESCO Werelderfgoed, waar je oude manuscripten en pictogrammen opgegraven uit het Vaticaan ziet in de bibliotheek.  Dan ga je verder naar Dahab, meestal aangeduid als de 'flower power stad' van de Rood Zee. Winkel naar hartelust terwijl je geniet van de schoonheid van de stad. Maak een stadstour om de beste plekjes van de stad te zien. Kom tot rust en ontspan met lunch in de stad. Sluit de dag van verkenning af bij je hotel in Sharm El Sheikh, waar je weer wordt afgezet.

...
Dahab: quadrijden, snorkelen, duiken en kameelrijden

6. Dahab: quadrijden, snorkelen, duiken en kameelrijden

Begin je tour met ophalen bij je hotel in Sharm el-Sheikh. Terwijl je naar Dahab City rijdt, bewonder je het ongelooflijke landschap en de verbazingwekkende woestijn en bergen. Bij aankomst in de kloof en Blue Hole, geniet je van een Beduin-thee en heb je een moment om te ontspannen en je nieuwe omgeving in je op te nemen. Maak kennis met je duikinstructeur die zal uitleggen hoe je je introductieduik veilig kunt nemen voordat je aan je onderwateravontuur begint. Bekijk de verbazingwekkende onderwaterplanten en het leven tijdens deze begeleide duik. Krijg een diepere uitstraling en snorkel nog een uur met een andere snorkelgids. Ga terug naar het bedoeïnenkamp zodat je kunt douchen en je kunt omkleden voor je woestijnervaring. Rijd 30 minuten met een quad naar het midden van de woestijn en rijd vervolgens 15 minuten op een kameel. Tank weer bij het kamp met lunch en tijd voor wat rust. Je chauffeur brengt je vervolgens naar de Coloured Canyon, waar je 30 minuten vrije tijd hebt om te genieten van het geweldige uitzicht op de bergen en de kloof in het midden van de woestijn. Daarna word je afgezet bij je hotel in Sharm El-Sheikh.

...
Sharm el-Sheikh: 1-weg of retourvlucht naar Dahab

7. Sharm el-Sheikh: 1-weg of retourvlucht naar Dahab

Of uw reis nu net begint of eindigt, zorg voor een probleemloze vakantie van begin tot einde wanneer u uw luchthaventransferservice van tevoren boekt. Vermijd lange taxilijnen, druk openbaar vervoer en taalbarrières, leun dan achterover en ontspan. Kies tussen • Enkele reis van Sharm el-Sheikh naar Dahab • Enkele reis van Dahab naar Sharm el-Sheikh • Retourvervoer tussen Sharm el-Sheikh en Dahab Bij aankomst op de luchthaven, verzamel je bagage en ga je naar de aankomsthal waar je vriendelijke en professionele chauffeur op je wacht. Ontspan terwijl uw chauffeur voor de bagage zorgt en bewonder het uitzicht terwijl u naar uw hotel reist in een voertuig met airconditioning. Geniet bij vertrek rechtstreeks van uw accommodatie en geniet van dezelfde geweldige service op weg naar de luchthaven.

...
Van Sharm El Sheikh: volledige dag in Dahab met snorkelen

8. Van Sharm El Sheikh: volledige dag in Dahab met snorkelen

Bezoek Dahab en rijd langs de kustlijn op de rug van een kameel. Ga naar de Blue Hole, een bekende plek om te duiken en snorkelen. Drijf in het kristalheldere water en zwem met je vrienden en familie. Geniet op de terugweg van het uitzicht op de natuurlijke kleuren en rotsformaties en stop om de frisse zeelucht op te snuiven. Heb de mogelijkheid om door Dahab te wandelen en wat te winkelen voordat u terugkeert naar uw hotel.

...
Van Sharm of Dahab: Blue Hole & Canyon Sea Dive Experience

9. Van Sharm of Dahab: Blue Hole & Canyon Sea Dive Experience

Duik en ontdek de adembenemende onderwaterwereld van de duiklocaties Blue Hole en Canyon voor de kust van Dahab onder begeleiding van hooggekwalificeerde duikinstructeurs. Kies uit een hotelovername in Sharm El-Sheikh of Dahab. Na het ophalen van uw hotel, arriveert u en wordt u begroet door uw duikinstructeurs en gidsen in het duikcentrum, die u een grondige briefing zullen geven over het reisschema van de dag. Eenmaal op het water, maak twee duiken van 30-45 minuten op locaties in de Blue Hole en Canyon die speciaal zijn geselecteerd voor de maximale kans om het uitgestrekte tropische zeeleven tussen de kleurrijke koraalriffen tegen te komen. Met de hele tijd een gids aan je zijde, beweeg je door het kristalheldere water en ervaar je het levendige mariene ecosysteem van de Rode Zee van Egypte. Geniet tussen de duiken van een lunchbuffet in een bedoeïenenkamp, inclusief frisdrank, koffie en / of thee. Na je dag op zee ga je terug naar het dok om teruggebracht te worden naar je hotel.

...
Van Sharm: dagtrip Dahab met woestijnsafari en kameelrit

10. Van Sharm: dagtrip Dahab met woestijnsafari en kameelrit

Geniet van een volledige dag om Dahab te ontdekken als onderdeel van een probleemloze privétour, compleet met lunch en een snack. Maak een ritje op een quad en een kameel. Snorkelen om prachtige vissen te spotten. Tour door de stad met een gids. Ontmoet je chauffeur in je hotel in Sharm el-Sheikh. S ettle in hun auto met airconditioning voor de ongeveer 100 km rijden naar Dahab in Zuid-Sinaï. Ga naar Three Pools, prachtige natuurlijke zwembaden met zandbodems omringd door koraal. Eenmaal daar zet je een masker op en snorkel je om de kleurrijke vissen en ongelooflijke koralen te bewonderen. Maak vervolgens een kameelrit langs het strand en bewonder het landschap van bovenaf. Laat je adrenaline pompen door met een quad door het zand te rijden. Maak vervolgens een rondleiding door de stad Dahab met een lokale gids voordat je wordt teruggebracht naar je hotel in Sharm.

...

Sitemap Dahab

Wil je alle activiteiten in Dahab ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dahab

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 212 beoordelingen

Ik raad dit iedereen aan! We werden om 10.00 uur opgehaald in het hotel (aangezien de zonsopgang om 6.30 uur was, was het niet nodig om ons om 8 uur op te halen). Daarna reden we ongeveer 3 uur naar het St. Catherine's klooster. Daar wachtte en Khalid - onze gids. Je rent 's nachts heel comfortabel naar boven (neem een goede zaklamp mee!). Er was elke 20 minuten een station met toilet (je betaalt 5 Egyptische pond), water, thee, eten ... na een wandeling van 2 uur daarna (de gids vraagt altijd of we een pauze willen nemen, dat is geen probleem), we kwamen bij de 750 trappen. Omdat we 1 uur te vroeg waren, konden we ongeveer 2/3 van de weg naar beneden gaan zitten en wachten. U kunt een deken huren voor 50 Egyptische pond. Daarna gingen we naar boven en hadden een onbetaalbare zonsopgang - het zou geweldig zijn! Toen we weer beneden kwamen, kocht Amru (ritten van Sharm naar Catherine Monastery) water, broodjes en sap. Het was een geweldige ervaring!

De boeking was snel en gemakkelijk, en ik kreeg zelfs korting op de site. Ik kreeg onmiddellijk een bevestiging van de website en de lokale touroperator en informeerde naar het ophaalschema. De lokale touroperator, OceanAir, was erg meegaand en was bereid me op te halen op de luchthaven (toen ik aankwam vanuit Caïro en aankwam om 20:45 uur) in plaats van een lokaal hotel, tegen een nominaal bedrag aan vergoedingen. Ik had het geluk dat ik de enige persoon in de tour was, en de 6 (7) -zits sedan was gloednieuw (slechts duizend km). De rest van de tour was gewoon top. Mahmoud was zeer informatief, attent, educatief en deskundig. Gewoon een heel erg professionele en ervaren gids. Mijn lokale gids om de berg te wandelen was ook geweldig. Onderweg parttime handelen als mijn persoonlijke fotograaf. :-)

1. Breng echt warme kleding mee. Het is erg koud daarboven. 2. Je hebt veel extra geld nodig. Toiletten zijn trouwens voldoende beschikbaar, maar in de staat die typisch is voor het land, kosten dekens en eventueel matrassen. Eén wordt ook lastiggevallen door kameelherders en andere strandventers. 3. De beklimming moet niet lichtvaardig worden opgevat, vooral de 750 treden zijn zwaar. 4. Voldoende eten en drinken mag niet worden vergeten, evenals de zaklamp. Je kunt alles ter plaatse kopen, maar goedkoop is het niet. Anders moet u genieten van de zonsopgang en het uitzicht. Fantastisch. Ook het klooster is een bezoek waard.

Het was de mooiste dingen op het Sinaï-schiereiland. De gids is zo aardig en hij probeert elke vraag te beantwoorden die we hebben gesteld. Het enige dat we klagen is de begintijd. Het is te vroeg. We moeten ongeveer 3 uur rusten in de bergen. Het is niet gemakkelijk, omdat het deze keer zo koud is om in de bergen te blijven. Ik stel voor om 12.00 uur. Is goed genoeg om de zonsopgang te zien.

Zeer professioneel personeel. . . de gids Ahmed was geweldig. . . zelfs de chauffeur was erg aardig, behulpzaam en attent. Ik voel me veilig van het begin tot het einde van het programma... de moeite waard! Earl Individuele reiziger