Kies data

Dingen om te doen Dalvík

Dalvík: De beste dingen die je niet wil missen

Dalvík: Whale Watching Speedboot Tour

1. Dalvík: Whale Watching Speedboot Tour

Ervaar de adrenaline-pompende sensatie van racen door het water terwijl je op zoek gaat naar walvissen en dolfijnen langs de kust van Noord-IJsland. Ontmoet bultruggen, spot witsnuitdolfijnen, dwergvinvissen, bruinvissen en soms zelfs een prachtige blauwe vinvis, gewone vinvis of orka. Vaar mee en geniet van het pittoreske landschap van Eyjafjordur. Maak kans om papegaaiduikers te zien die in de zomer tussen april en augustus in de baai broeden. Ontspan in geveerde stoelen, die de tocht veiliger maken en meer comfort bieden als u snel door het water reist. Ga naar huis nadat je de rijke overvloed aan IJslandse dieren in het wild hebt gezien.

Van Dalvik: Arctische walvissen spotten in Noord-IJsland

2. Van Dalvik: Arctische walvissen spotten in Noord-IJsland

Bekijk walvissen in het schilderachtige landschap van Eyjafjordur en in de majestueuze bergen van Tröllaskagi, een gebied net voor de poolcirkel. Doe mee aan een leuk en spannend avontuur op zee en ervaar de prachtige natuur en het landschap van Dalvík. Verken de wateren van Dalvík, waar een uitzonderlijk goede kans is om de grote bultrug, witsnuitdolfijnen, dwergvinvissen, kleine bruinvissen en soms zelfs de majestueuze blauwe vinvis, gewone vinvissen of orka's tegen te komen. Raak enthousiast over een tour waarbij gasten in 98% van de walvistochten walvissen of dolfijnen hebben gezien!

Van Reykjavík: 4, 5, 6 of 7-daagse rondleiding met kleine groepen

3. Van Reykjavík: 4, 5, 6 of 7-daagse rondleiding met kleine groepen

Breng 4, 5, 6 of 7 dagen door op een roadtrip door het land van IJs en Vuur. Verken en bekijk de beste attracties van IJsland en beleef een avontuur zonder je zorgen te hoeven maken over het verplaatsen. Het maximale aantal passagiers op deze tour is 19, wat zorgt voor een persoonlijkere en plezierigere ervaring. Dag 1 – Zuidkust van IJsland Vertrek vanuit Reykjavík, bekijk de watervallen Skogafoss, Seljalandsfoss en Glubrabui en bewonder de zwarte zandstranden van het strand van Reynisfjara. Hoogtepunt van de dag is een gletsjerwandeling. Dag 2 – Avontuur in het Oosten Begin de dag in stijl met een bezoek aan Jokulsarlon Glacier Lagoon (boottocht tussen ijsbergen is inbegrepen) en het nabijgelegen Diamond Beach. De volgende op de route zijn Vestrahorn, Studlagil Canyon en rijden langs de dramatische oostkust met lange, smalle fjorden met steile wanden en grillige toppen. Aan het eind van de dag dompel je onder in de geothermische drijvende zwembaden van Vök Dag 3 – Mývatnmeer en watervallen Ontdek vandaag de unieke natuurlijke vulkanische omgeving van het meer van Mývatn. Ontmoet geothermische warmwaterbronnen, grotten met stomend blauw water, imposante rotsformaties, unieke vogels en fauna. Verken hoogtepunten zoals de magnifieke Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa en Góðafoss - de waterval van Goden. Ontspan aan het eind van de dag met een bezoek aan Mývatn Natural Geothermal Spa en duik in zijdeachtig, blauw water dat rijk is aan huidherstellende mineralen. Dag 4 – Noord-IJsland Begin uw dag in Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Hier kunt u genieten van de sfeer van dit charmante stadje en deelnemen aan een boottocht om walvissen te spotten. Terwijl u door de noordkust richting Reykjavik rijdt, heeft u even de tijd om te genieten van de Hvítserkur en Kolugjufur Canyon. Dag 5 (optioneel) – Borgarfjörður en Lava Caving Bewonder de grote Hraunfossar, een reeks watervallen gevormd door beekjes die over een afstand van bijna 100 meter stromen. Bekijk daarna de majestueuze Barnafoss-waterval en de historische plek van Reykholt. Ga later naar de grootste lavagrot van IJsland, Viðgelmir, voordat je de dag afsluit bij Deildartunguhver, de hoogst stromende warmwaterbron van Europa. Dag 6 (optioneel) – Nationaal Park Snæfellsnes Breng de dag door met het verkennen van het nationale park Snæfellsnes. Dit park wordt vaak "IJsland in het klein" genoemd vanwege de vele soorten geologie. Mis een bezoek hier niet als u de ware geest en schoonheid van het eiland wilt vastleggen. Dag 7 (optioneel) – Golden Circle Sluit uw tijd in IJsland af met een reis langs de populairste route van IJsland. Spot Geysers, The Golden Waterfall, Thingvellir National Park en Kerið Volcano, allemaal must-sees voor bezoekers. Je kunt er ook voor kiezen om vandaag een bezoek aan de Blue Lagoon aan je tour toe te voegen.

Akureyri: Siglufjörður privédagtour met vier tunnels

4. Akureyri: Siglufjörður privédagtour met vier tunnels

Deze tour neemt ons mee door adembenemende landschappen en prachtige landschappen. Om in Siglufjörður aan te komen, moeten we door 3 tunnels, maar onze tour brengt ons een stukje verder en door de 4e tunnel naar een leuk uitkijkpunt. We zullen korte stops maken in het dorp Hjalteyri, een unieke stad uit het haringtijdperk. Evenals een kijkje nemen in Hauganes en Árskógssandur. We komen door Dalvík en Ólafsfjörður, twee leuke vissersplaatsjes. Er zal tijd zijn om Siglufjörður en het Herring Era Musem te verkennen (mits ze open zijn).

Overzicht activiteiten in Dalvík

Wil je alle activiteiten in Dalvík ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.