Ontdek het beste van
Dalwhinnie, Schotland

Dalwhinnie, Schotland

Onze aanbevelingen voor Dalwhinnie, Schotland

Vanuit Edinburgh: Isle of Skye 3-daagse tour met overnachting

Vanuit Edinburgh: Isle of Skye 3-daagse tour met overnachting

Dag 1: Je vertrekt uit Edinburgh en reist naar het westen. Dit deel van je reis is een droom voor geschiedenisliefhebbers. Je passeert Stirling Castle, het Wallace Monument en Doune Castle, voordat je in Callander stopt voor een verfrissing. Vervolgens trekken we noordwaarts door het prachtige landschap rond Loch Lubnaig en naar de woeste verlatenheid van Rannoch Moor. We rijden verder door de spectaculaire bergpas van Glencoe, waar in 1692 het grote bloedbad van de Clan MacDonald plaatsvond. En na de lunch passeren we de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, en rijden we de Great Glen in. Rijdend in westelijke richting komen we langs de Five Sisters of Kintail. Vervolgens stop je bij het beroemde Eilean Donan Castle*, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland. Als je de brug naar Skye oversteekt, volg je de dramatische kustlijn in de richting van de hoofdstad van het eiland, Portree. En na al dit adembenemende moois word je aan het begin van de avond afgezet bij je accommodatie, met genoeg tijd om de stad te verkennen. Dag 2: Vandaag is een flexibele dag op Skye; en je chauffeur-gids zorgt ervoor dat je een unieke route neemt die past bij het weer, de lokale gebeurtenissen en de interesses van je groep. Je kunt naar het noorden reizen naar de Trotternish Ridge en verder. Hier vind je de geologische wonderen zoals Old Man of Storr, Kilt Rock en de adembenemende bergpas van de Quiraing. Of je gids neemt je mee terug in de tijd en leert je over de legendes en clancultuur rond het 13e-eeuwse huis van de Clan MacLeod, Dunvegan Castle. s Avonds keer je terug naar Portree. Dag 3: Je reist zuidwaarts door de Cuillin Hills en terug naar het vasteland voor een prachtig uitzicht over Loch Duich en de Five Sisters of Kintail. Je bezoekt Loch Ness voor de lunch en de kans om "Nessie" te zien!* Verder zuidwaarts door de Grampian bergen langs Loch Laggan, nu beroemd als "Monarch of the Glen Country" voordat je Dalwhinnie passeert en verder gaat langs Blair Castle. We stoppen voor een verfrissing in een van de dorpen in Perthshire voordat we langs Perth rijden, over de Firth of Forth en terug naar Edinburgh.

Isle of Skye 3-daagse tour in kleine groep vanuit Glasgow

Isle of Skye 3-daagse tour in kleine groep vanuit Glasgow

Dag 1: Vanuit Glasgow reis je naar het noorden en steek je de oude natuurlijke breuklijn over die dwars door Schotland loopt. We reizen naar de majestueuze Highlands waar het landschap snel en dramatisch verandert - de vlakke vruchtbare vlaktes van de Lowlands maken plaats voor glinsterende lochs, ruige bergtoppen en bosrijke valleien. Vervolgens trekken we noordwaarts door het prachtige landschap van Loch Lomond & the Trossachs National Park tot aan de woeste verlatenheid van Rannoch Moor. We rijden verder door de spectaculaire bergpas van Glencoe, waar in 1692 het grote bloedbad van de Clan Macdonald plaatsvond. En na de lunch passeren we de hoogste berg van Groot-Brittannië, de Ben Nevis, en rijden we de Great Glen in. Rijdend in westelijke richting passeer je de Five Sisters of Kintail. Vervolgens stop je om het beroemde Eilean Donan Castle te bezoeken, een van de meest gefotografeerde kastelen van Schotland. Als je de brug naar Skye oversteekt, volg je de dramatische kustlijn richting Broadford. En na al dit adembenemende moois word je aan het begin van de avond bij je accommodatie afgezet, met genoeg tijd om het dorp te verkennen. Dag 2: Vandaag is een flexibele dag op Skye. Je chauffeur-gids zorgt ervoor dat je de beste dag hebt, ongeacht het weer. Ten noorden van Portree ligt de Trotternish bergrug met spectaculaire kliffen en rotsformaties, zoals de Old Man of Storr, Kilt Rock en de prachtige bergpas van de Quiraing. Of je gids neemt je mee terug in de tijd en leert je over de legendes en clancultuur rond het 13e-eeuwse huis van de Clan MacLeod, Dunvegan Castle. s Avonds keer je terug naar Broadford. Dag 3: Je reist zuidwaarts door de Cuillin Hills en terug naar het vasteland voor een prachtig uitzicht over Loch Duich en de Five Sisters of Kintail. Je bezoekt Loch Ness voor de lunch... maar zul je 'Nessie' zien? Rijd zuidwaarts door de Grampian bergen langs Loch Laggan, nu beroemd als "Monarch of the Glen Country" voordat je Dalwhinnie passeert en verder gaat langs Blair Castle, waar je stopt voor een verfrissing voordat je terugkeert naar Glasgow.

Vanuit Edinburgh: Speyside Whisky Trail 3-daagse groepstour

Vanuit Edinburgh: Speyside Whisky Trail 3-daagse groepstour

Dag 1 Je rijdt noordwaarts door het koninkrijk Fife, naar je eerste distilleerderij; Lindores Abbey. Dit is een moderne Schotse distilleerderij die is gebouwd op de plek waar in 1494 de eerste geregistreerde distilleerder van het land stond. Bezoek deze plek om de historische erfenis van het gebied te ontdekken, vermengd met innovatie en duurzame praktijken die allemaal zijn vastgelegd in hun heerlijke whisky. Rijd verder in noordelijke richting naar het grootste nationale park van het Verenigd Koninkrijk, Cairngorms National Park. Dit wordt een prachtige rit, dus houd je camera's gereed. Je stopt in Braemar en hebt wat tijd om te lunchen en wat rond te kijken. Een hapje eten is wel een goed idee, want je volgende stop is het Whisky Castle. Dit whisky-imperium verkoopt al meer dan 120 jaar de beste malt whisky's en heeft meer dan 600 malts op voorraad. Proef drie Speyside whisky's om vertrouwd te raken met een kenmerkende smaak van deze regio. Zodra je bent opgewarmd met deze dram van "the gentle spirit", rijd je verder door het Cairngorms National Park voordat je Grantown-on-Spey bereikt, je uitvalsbasis voor twee nachten. Dag 2 Vandaag besteed je de hele dag aan het verkennen van de beroemdste whiskyregio van Schotland. Je eerste stop is Cardhu Distillery*, de eerste distilleerderij die door een vrouw, Helen Cumming, werd opgezet. Vandaag de dag is Cardhu de belangrijkste whisky in Johnnie Walker Black Label. Na de lunch in het nabijgelegen Aberlour reis je langs de Spey rivier naar Craigellachie voor een bezoek aan de Speyside Cooperage**, waar je een ander aspect van het whiskymaakproces ziet. Na een schilderachtige rit naar de kust ga je naar Glen Moray, waar je whisky kunt proeven die gerijpt is in een brede selectie vaten. Als de tijd het toelaat, kan je chauffeur-gids even stoppen bij Sueno's Stone voor een snelle foto, waar je deze ongelooflijke Pictische staande steen kunt bewonderen. Van hieruit reis je terug naar Grantown-on-Spey. Dag 3 Bereid je 's ochtends voor op een whisky- en chocoladeproeverij in de Dalwhinnie Distillery, gelegen in een prachtig berglandschap in het hart van het Cairngorm National Park. Daarna verlaat je de Highlands en reis je zuidwaarts naar Perthshire. Pitlochry ligt in het hart van Schotland en is een prachtig stadje met veel winkels, restaurants en cafés. Je hebt alle tijd om het stadje te verkennen en te lunchen. Vervolgens stop je voor een wandeling tussen torenhoge douglassparren in de Hermitage, een prachtig bos met een bulderende waterval. Vanaf hier voert de route zuidwaarts naar het prachtige dorpje Dunkeld, waar je wat tijd hebt om het te verkennen voordat je op weg gaat naar je laatste whisky-ervaring van de tour. Vervolgens rijd je over de Firth of Forth, bekijk je de prachtige South Queensferry bruggen en rijd je terug naar Edinburgh. *Route en bezoeken aan distilleerderijen zijn onder voorbehoud.

Iona, Mull en Isle of Skye: 5-daagse rondreis vanuit Edinburgh

Iona, Mull en Isle of Skye: 5-daagse rondreis vanuit Edinburgh

Dag 1 Reis noordwaarts langs Stirling Castle naar de regio van Loch Lomond en het Trossachs National Park. Je doorkruist de indrukwekkende bergen van de West Highlands en het prachtige witgekalkte 18e-eeuwse stadje Inveraray, de thuisbasis van de Campbell Clan en de hertog van Argyll. De middag breng je door in het hart van Argyll voordat je aankomt in de bruisende stad Oban voor een verblijf van twee nachten. Dag 2 Vandaag begin je de dag vroeg met de overtocht per veerboot naar Mull, waar je de dramatische kustlijnen en wilde schoonheid kunt ontdekken. Je neemt de kleine veerboot naar Iona, de geboorteplaats van het Keltische christendom en de oude begraafplaats van Schotse koningen. Hier kun je een bezoek brengen aan de historische abdij met zijn ingewikkelde gebeeldhouwde kruisen op het kerkhof, of de rotsachtige landtongen en zanderige baaien verkennen. Er is een mogelijkheid om een kleine boot te nemen voor een optioneel uitstapje naar het eiland Staffa en de dramatische basaltzuilen te bekijken die Mendelssohn vereeuwigde in zijn Hebriden Ouverture "Fingal's Cave". Vervolgens keer je met de veerboot terug naar Oban voor je tweede overnachting. Dag 3 Je wandelt noordwaarts langs de westkust rond Appin en passeert het onneembare Castle Stalker. Vervolgens ga je naar het prachtige Glencoe, een van de beroemdste natuurmonumenten van heel Schotland. Dit prachtige gebied heeft steile hellingen en fotogenieke bergtoppen. Je chauffeur-gids kan je het tragische verhaal onthullen dat al meer dan 300 jaar door deze vallei spookt. Vervolgens rijd je door Fort William en onder de schaduw van Ben Nevis, die met 1.344 meter de hoogste berg van de Britse eilanden is. We rijden verder door de Great Glen, een natuurlijke breuk in de aardkorst die door Schotland loopt. Vanaf hier reis je noordwaarts naar het pittoreske vissersdorpje Plockton. Aan het begin van de avond word je afgezet bij je accommodatie. Dag 4 Vandaag is een zeer flexibele dag op Skye. Er zijn veel mogelijkheden, afhankelijk van het weer, en je chauffeur-gids zal zijn lokale kennis gebruiken om de beste dag voor de groep te bepalen. Je kunt de Quiraing langs de Trotternish Ridge beklimmen en beloond worden met spectaculaire uitzichten. Je kunt ook genieten van het landschap bij Loch Corruisk of door de dramatische Red Cuillin naar het kleine gehucht Elgol rijden. Aan het eind van de middag brengen we je terug naar je accommodatie in Plockton voor een vrije avond om het dorp te verkennen. Dag 5 Je wordt opgehaald bij je accommodatie voor de korte rit naar het beroemde kasteel Eilean Donan. Vervolgens reis je naar het oosten en geniet je van het prachtige uitzicht over Loch Duich en de Five Sisters of Kintail. Je rijdt verder naar Loch Ness voor de lunch en de mogelijkheid om 'Nessie' te zien. Je tocht gaat door de Grampian Mountains en langs Loch Laggan, voordat je Dalwhinnie passeert, waar de hoogste whiskystokerij van Schotland is gevestigd. In Perthshire stop je voor een verfrissing voordat je terugrijdt naar Edinburgh langs Perth en over de Firth of Forth.

Vanuit Edinburgh: 3-daagse tocht door de Highlands, het eiland Skye en kastelen

Vanuit Edinburgh: 3-daagse tocht door de Highlands, het eiland Skye en kastelen

Dag 1: Beginnend in Edinburgh gaat u naar de Kelpies. Geniet van de indrukwekkende gigantische paardensculpturen en maak wat foto's. Ga vanaf daar naar Stirling Castle. Ga daarna verder naar Doune Castle, bekend om zijn verschijning in films en tv-shows zoals Monty Python en Outlander. Baan je een weg door het prachtige Schotse platteland richting Glencoe. Vanaf hier ga je naar Fort William, een stad genesteld onder Ben Nevis, waar je de nacht zult doorbrengen. Dag 2: Begin met de rit naar Glenfinnan, waar u de Jacobitische trein over het viaduct kunt zien rijden. Neem de veerboot vanuit Mallaig om het betoverende Isle of Skye te bereiken. Je bezoekt Fairy Pools, een natuurlijk watervalverschijnsel in Glen Brittle. Overnachting op Skye in accommodatie naar keuze. Dag 3: Begin vroeg om het meeste uit uw dag te halen. Skye adembenemende landschappen, dus je zult de topattracties verkennen, zoals de Old Man of Storr, Lealt-watervallen. We laten Skye achter ons en gaan richting Inverness. U maakt een stop bij Eilean Donan Castle. Dit pittoreske kasteel ligt op een klein eiland en is een van de meest iconische kastelen in Schotland. Vervolg uw reis naar Loch Ness en vervolgens naar Urquhart Castle. In zuidelijke richting passeer je Cairngorms National Park met zijn adembenemende landschappen, bergen en wilde dieren voordat je Dalwhinnie en Blair Castle passeert. We gaan langs Perth over de Firth of Forth en terug naar Edinburgh *deze tour kan worden aangepast om Glasgow te verlaten in plaats van Edinburgh.

Veelgestelde vragen over Dalwhinnie, Schotland

Activiteiten in Dalwhinnie, Schotland

Rondleidingen in Schotland

Wat te doen in Schotland

Andere activiteiten in Dalwhinnie, Schotland

Wil je alle activiteiten in Dalwhinnie, Schotland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dalwhinnie, Schotland

Gemiddelde beoordeling

4.9
(57 beoordelingen)

We hebben een geweldige tijd gehad, zoveel gezien, ervaren en geleerd! Onze gids/chauffeur, Bruce, was uitstekend. Hij is een uiterst veilige chauffeur en hield ons tijdens onze reis bezig met historisch, geologisch en fantasierijk commentaar. Het tempo was perfect: veel stops en pauzes. We konden ons eigen ding doen voor de maaltijden en onze b&b was absoluut prachtig. Als u in Portree verblijft, maak dan nu een dinerreservering - het is erg moeilijk om op het laatste moment een reservering te maken 😉. Tijdens deze tour moet je wat klimmen en over voetpaden lopen - neem regenkleding mee en zeker goed schoeisel! En je camera: een prachtig landschap! Kijk nu naar andere Rabbies-tours ... zeer aan te bevelen.

Alles was perfect. We gingen op de driedaagse Isle of Skye-tour. De tour was zeer goed gepland, de gekozen accommodaties waren uitstekend en onze reisgids, Des, was erg vriendelijk, behulpzaam en uitleggend. Op de tweede dag werd de route enigszins gewijzigd op basis van onze verzoeken en werden een paar stops en een optionele wandeling toegevoegd. Ik raad ten zeerste aan om deze reis met Rabbies te maken.

Een zeer volledig overzicht van de verscheidenheid van berglandschappen, lochs en zee met een gepassioneerde gids Ashley die ook de legendes en geschiedenis vertelde tijdens de reis. Alles was prima geregeld met meer dan voldoende stops en pauzes… Een aanrader voor deze onvergetelijke reis!

The whole experience was awesome and amazing with lovely Whisky tastings and awesome traveling through the Speyside area and parts of the Highlands. Besides the Whisky distilleries the driver told so many things about the history of the distilleries and about Scotland.

Hoewel het weer wat beter had gekund, maakte onze gids Trevor de reis gedurende de hele reis zeer aangenaam. We hadden geen beter persoon kunnen aanwerven om ons de Hooglanden en het eiland Skye te laten zien.