Kies data

Dam

Dam: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Amsterdam: Culturele rondleiding in het Duits

1. Amsterdam: Culturele rondleiding in het Duits

Bezoek de beroemde bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam en krijg een overzicht van de stad tijdens deze 2,5 uur durende wandeling gewijd aan cultuur en geschiedenis. Profiteer van tips die elke avontuurlijke reiziger moet kennen en het beste uit je reis halen. Ontdek welk eten je moet proeven en welke wijken je op de fiets kunt ontdekken. Luister naar je gids en vertel welke architectonische ontwerpen in het verleden populair waren en krijg een idee van de inwoners van Amsterdam. Luister naar verhalen over hoe handelaars, verkopers en armen leefden in de Middeleeuwen, waarom de kunstwereld bloeide in de Gouden Eeuw, hoe de Tweede Wereldoorlog de mensen in de stad heeft veranderd en hoe het voelt om in het tolerante te leven , multiculturele stad vandaag. Begin je tour in het hart van de stad op de Dam, waar Amsterdam werd opgericht. De tour voert langs het Koninklijk Paleis van Amsterdam, de Nieuwe Kerk Nieuwe Kerk en langs het voormalige hoofdpostkantoor naar de Torensluisbrug. Bekijk een van de kleinste huizen van de stad en leer meer over de koloniale tijd bij het standbeeld van Multatuli op de Torensluis-brug. Wandel langs romantische grachtenpanden en steek het Spui-plein over om bij de parel van Amsterdam - Begijnhof te komen. Met zijn ingang verscholen in een smalle zijstraat staat dit heel bijzondere hofje op je te wachten om ontdekt te worden. Op de terugweg naar de Dam ziet u de rivier waar de stad zijn naam aan dankt: de Amstel. De rondleiding door de stad eindigt bij het nationale monument dat oorspronkelijk werd gebouwd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, maar is nu een gedenkteken voor alle slachtoffers die in een oorlog over de hele wereld het leven lieten.

Amsterdam: entreeticket en audiogids voor Paleis op de Dam

2. Amsterdam: entreeticket en audiogids voor Paleis op de Dam

Betreed het Paleis op de Dam in Amsterdam en verken het vorstelijke gebouw met een audiogids in een taal naar keuze. Kom meer te weten over de geschiedenis van het monument uit de 17e eeuw dat tot op de dag van vandaag nog steeds voor staatsbezoeken, prijsuitreikingen en andere koninklijke recepties wordt gebruikt. Bewonder de kunstelijke meesterwerken uit de Gouden Eeuw en bekijk beeldhouwwerken van kunstenaars als Ferdinand Bol en Govert Flinck. Loop door de enorme marmeren Burgerzaal en bekijk opvallende kenmerken, zoals het standbeeld van Atlas met de hemel op zijn schouders.

Vanuit Brussel: dagtocht naar Amsterdam

3. Vanuit Brussel: dagtocht naar Amsterdam

Verken Amsterdam tijdens een dagexcursie vanuit Brussel. Reis in een comfortabele en klimaatgestuurde bus vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt. Volg je gids terwijl je topbezienswaardigheden ontdekt, zoals het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk, en de Joodse wijk. Stap aan boord van een ruime bus en leun achterover en ontspan tijdens de rit van Brussel naar Amsterdam. Zodra je aankomt, begin je aan een rondleiding waarbij de geschiedenis van de stad wordt onthuld. Ontdek waar de stad in de 13e eeuw werd gesticht op de Dam. Bewonder de gotische architectuur van de Nieuwe Kerk en de Nederlandse barokarchitectuur van het Koninklijk Paleis. Trek naar het oudste deel van Amsterdam om de Oude Kerk (Oude Kerk) te zien en dwaal door de beruchte straten van de Wallen. Ga verder naar De Waag om de overblijfselen van de middeleeuwse muur te bekijken voordat je de Joodse wijk binnengaat waar Rembrandt ooit heeft gewoond. Beëindig je rondleiding op de bloemenmarkt en heb 3 uur vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Keer met de bus terug naar uw ontmoetingspunt in Brussel.

Amsterdam: rosse buurt en lokale kroegentour

4. Amsterdam: rosse buurt en lokale kroegentour

Ontdek de beruchte Wallen van Amsterdam met een deskundige gids. Verken de smalle straatjes van de wijk en leer over enkele van de oudste pubs van de stad. Rond de tour af met een rustpauze in een traditionele lokale pub. Ontmoet je gids in het centrum van Amsterdam. Krijg een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van de stad. Begin in de oude binnenstad en Chinatown in Amsterdam. Hier vertelt je gids je over de geschiedenis van de stad en over enkele van de oudste pubs van de stad. Luister naar verhalen en neem een kijkje in bekende kroegen als t' Aepjen en t' Mandje. Ga verder naar het centrum van de Wallen waar je gids je alles zal vertellen over de sekswerkindustrie, peepshows en de geschiedenis van de Amsterdamse Wallen. Vind veel curiosa, zoals de smalste straat van Amsterdam, beroemde coffeeshops, een overdekte prostitutiestraat en veel 'smartshops'. Hoor hoe het is om als prostituee op de Wallen te werken en kom meer te weten over liberale wetten. Loop naar de Dam waar de tour eindigt. Op weg naar dit gebied zie je enkele van de laatste bezienswaardigheden van de tour, zoals de Condomerie, het Koninklijk Paleis en de Dam. Rond de tour af met een rustpauze in een traditionele lokale pub.

Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

5. Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

Geniet van een schilderachtige dagvullende bustour door Noord-Holland en ontdek een charmant landschap vol windmolens, grachten, pittoreske dorpen en lokale inwoners in traditionele klederdracht. De dagvullende tour vertrekt vanuit Amsterdam en voert onder andere naar het kleine vissersdorp Marken, dat bekend is omdat de traditionele Nederlandse cultuur er goed bewaard gebleven is. Je gids neemt je mee op een wandeling door de straten vol kleurrijke huisjes. Je bezoekt ook een klompenmakerij, waar je bij een demonstratie te zien krijgt hoe klompen gemaakt worden. Ga daarna aan boord van de Marken Express en vaar naar Volendam. Geniet onderweg van gratis koffie met gebak en van uitzicht over het IJsselmeer. Bij aankomst in Volendam heb je wat vrije tijd waarin je de winkeltjes van het vissersdorp kunt verkennen, of misschien zelfs een traditioneel kostuum aan kunt trekken voor een souvenirfoto. Er is ook een proeverij bij een traditionele Hollandse kaasmakerij in Volendam. Verzamel daarna weer om samen te lunchen bij een restaurant op de dijk. Ga verder naar het hart van Noord-Holland en bezoek het kleine stadje Edam, waar je getrakteerd wordt op een proeverij zodat je kunt genieten van de smaken van de wereldberoemde Edammer kaas. Hoor het verhaal van het voormalige scheepswerf en zie de Grote Kerk, letterlijk de grootste kerk van Nederland, terwijl je door de met kasseien beslagen straatjes wandelt. De laatste bestemming van de tour is het openluchtmuseum Zaanse Schans, waar een geweldige verzameling historische windmolens sinds de 18e eeuw bewaard is gebleven. Betreed één van de windmolens om meer te weten te komen over dit symbool van Nederlandse industriële architectuur. Bewonder daarna de pittoreske huisjes, houten schuren en schilderachtige weides van Noord-Holland op de weg terug naar Amsterdam aan het einde van de tour.

Amsterdam: Private Red Light District en Food Tour

6. Amsterdam: Private Red Light District en Food Tour

Verken de beruchte rosse buurt van Amsterdam en leer meer over de Nederlandse eetcultuur tijdens deze privétour van 2 uur. Begin bij het Centraal Station van Amsterdam om je gids te ontmoeten. Loop naar de Wallen en bekijk verschillende bekende bezienswaardigheden zoals de Oude Kerk, China Town, de eerste coffeeshop van de stad en de smalste straat van Amsterdam. Luister naar je deskundige, lokale gids, die je een educatief inzicht geeft in het gebied en de coffeeshopcultuur. Lees ook over de Nederlandse wetgeving en de legalisatie van prostitutie en het tolereren van marihuana. Leer meer over de Nederlandse eetcultuur, wat de lokale bevolking eet en wat de traditionele Nederlandse snacks zijn. Proef 3 Hollandse gerechten, zoals een kroket, Hollandse kaas en de bekende stroopwafel. Sluit uw dag af op de Dam.

Vanuit Zaandam: molens, klompen & kaas per e-scooter

7. Vanuit Zaandam: molens, klompen & kaas per e-scooter

Met deze elektrische scooterhuur van 1 dag kun je beslissen hoe laat je begint, wanneer en waar je pauzeert en hoe veel tijd je doorbrengt bij een van de talrijke attracties. Voordat je met de activiteit begint, krijg je instructies van een instructeur en voer je een testrit uit. Daarna kun je alleen verder gaan (niet in een groep). Je activiteit begint in Landsmeer, een klein dorpje net boven Amsterdam. Het duurt ongeveer 20 minuten per taxi, auto of bus om vanuit Amsterdam naar het startpunt te komen. Na een kop koffie of thee en een uitleg van de routekaart en hoogtepunten van de route, ga je op weg om het prachtige landschap te ontdekken. Met de scooterhuur krijg je tevens een routekaart die je de weg wijst naar de Zaanse Schans met zijn traditionele Nederlandse huizen en windmolens.

Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

8. Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

Voor kaasliefhebbers is deze 2,5-uur durende rondleiding de perfecte manier om van Amsterdam te genieten. Luister naar verhalen die je normaliter niet tegenkomt in reisgidsen; duik onder het oppervlak van de stad met behulp van een Engels- of Spaanssprekende gids.  Enkele hoogtepunten van de rondleiding: de eerste effectenbeurs ter wereld, een wandeling over de Dam, met het Nationaal Monument en Koninklijk Paleis, de Rosse Buurt, de Chinese wijk en joodse wijk, de Bloemenmarkt, de Jordaan, en een wandeling langs het Anne Frank Huis.   Na de rondleiding bezoek je Reypenaer, een van de meest prestigieuze kaaswinkels van de stad, waar je 6 verschillende soorten Gouda-kaas proeft, met een glas wijn. Kom meer te weten over het verschil tussen deze soorten kazen, en hun geschiedenis.  Het doel van deze rondleiding is om je een perfectie introductie tot de stad te bieden, van de wilde geschiedenis van prostitutie en het gedoogbeleid tot het verhaal van Anne Frank en de nazibezetting. Of je nu een van de beroemde musea van Amsterdam bezoekt of een kijkje neemt bij de cafés en bars van de Jordaan, deze rondleiding helpt je op weg in deze unieke stad. Zo haal je het meest uit je verblijf.

Amsterdam: privérondleiding door de stad per fietstaxi

9. Amsterdam: privérondleiding door de stad per fietstaxi

Bezoek aan Amsterdam in Fietstaxi: Historisch centrum, Nieuwmarkt, Chinatown, IJ-baai, Damrak en Dam, Munttoren, Bloemenmarkt, Rembrandplein, Rembrandthuis, Oude Joodse wijk, Herengracht, Keizergracht, Prinsengracht, Museumkwartier, Jordaan.

Amsterdam: fietstocht "Amsterdam Light Festival"

10. Amsterdam: fietstocht "Amsterdam Light Festival"

Van 29 november 2018 tot 22 januari 2019 verandert Amsterdam in een prachtig kunstwerk. Voor de zevende keer op rij vindt het Amsterdam Light Festival plaats. Kunstenaars, architecten en ontwerpers van over de hele wereld creëren lichtinstallaties en kunstwerken die Amsterdams erfgoed op een speciale manier presenteren. A-Bike leidt je langs de adembenemende kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. De fietstocht duurt 90 minuten en vertrekt dagelijks om 17:00 en 19:00 uur. Dit jaar is er meer aandacht voor de route over land dan ooit. Voor het eerst is de expositie op het land gedurende het hele festival te zien. Tijdens de fietstocht, die bij de Dam begint, wordt je langs de hoogtepunten van beide exposities geleid. Het beste van beide werelden. De meertalige gidsen vertellen je alles over de verbazingwekkende kunstwerken en inspirerende kunstenaars. De lichtkunstwerken die tijdens het Amsterdam Light Festival tot leven worden gebracht zijn speciaal voor het festival ontworpen. De organisatie heeft uit meer dan 900 inzendingen van kunstenaars uit 45 landen 30 concepten gekozen. Op de route langs de 17e eeuwse grachten en langs de Amstel zie je ook de mooiste historische plekken van de Amsterdamse grachtengordel te zien. Tijdens de 7e editie van het Amsterdam Light Festival nemen Nederlandse en internationale kunstenaars je mee op een reis langs 30 lichtinstallaties die speciaal voor Amsterdam zijn gemaakt. De expositie van 53 dagen draait rond het thema "The Medium is the Message", een beroemde uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. Het idee achter de uitspraak van McLuhan was simpel: het medium waarmee we een bericht sturen is belangrijker dan de boodschap zelf. Welke rol speelt licht als medium of als boodschap? Meer dan 600 kunstenaars uit de hele wereld hebben naar deze vraag gekeken en hun concept ingediend. Uiteindelijk zijn 30 kunstwerken geselecteerd die tijdens het festival het historische centrum van Amsterdam oplichten.

Sitemap Dam

Wil je alle activiteiten in Dam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dam

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 8.477 beoordelingen

Online een ticket boeken is heel eenvoudig. En de tour zelf liet de mooiste indrukken achter! De audiogids is bij de ticketprijs inbegrepen. Er waren trouwens alleen audiogidsen in het Russisch in het Van Gogh Museum, Museum het Rembrandthuis en in de Onze-Lieve-Vrouwkerk op zolder. Dus ga ZEKER naar het Koninklijk Paleis in Amsterdam en geniet! En nog iets: ondanks het feit dat er een “foto is verboden” icoontje is, maakt iedereen foto’s!

O passeio as cidades do interior da Holanda foi muito bonito. Als cidades visitadas são incríveis. O guia Sr. Alfredo foi especialmente atencioso e muito gentil. Nos deu informações muito relevantes e interesses. Certamente lembraremos desse dia com muta alegria !

De gids was goed beschreven. De audiogids leidt iedereen probleemloos door het paleis. Sommige kamers lijken echter behoorlijk op mij. Succesvol en adembenemend doel.

De app werkt perfect. Zonder problemen werden mn toegangsbewijzen gescand en konden wij naar binnen.

Super mooi om te bezichtigen, goede audio gids. Een echte aanrader!