Dam

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Dam: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Amsterdam: Culturele rondleiding in het Duits

1. Amsterdam: Culturele rondleiding in het Duits

Bezoek de beroemde bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam en krijg een overzicht van de stad tijdens deze 2,5 uur durende wandeling gewijd aan cultuur en geschiedenis. Profiteer van tips die elke avontuurlijke reiziger moet kennen en het beste uit je reis halen. Ontdek welk eten je moet proeven en welke wijken je op de fiets kunt ontdekken. Luister naar je gids en vertel welke architectonische ontwerpen in het verleden populair waren en krijg een idee van de inwoners van Amsterdam. Luister naar verhalen over hoe handelaars, verkopers en armen leefden in de Middeleeuwen, waarom de kunstwereld bloeide in de Gouden Eeuw, hoe de Tweede Wereldoorlog de mensen in de stad heeft veranderd en hoe het voelt om in het tolerante te leven , multiculturele stad vandaag. Begin je tour in het hart van de stad op de Dam, waar Amsterdam werd opgericht. De tour voert langs het Koninklijk Paleis van Amsterdam, de Nieuwe Kerk Nieuwe Kerk en langs het voormalige hoofdpostkantoor naar de Torensluisbrug. Bekijk een van de kleinste huizen van de stad en leer meer over de koloniale tijd bij het standbeeld van Multatuli op de Torensluis-brug. Wandel langs romantische grachtenpanden en steek het Spui-plein over om bij de parel van Amsterdam - Begijnhof te komen. Met zijn ingang verscholen in een smalle zijstraat staat dit heel bijzondere hofje op je te wachten om ontdekt te worden. Op de terugweg naar de Dam ziet u de rivier waar de stad zijn naam aan dankt: de Amstel. De rondleiding door de stad eindigt bij het nationale monument dat oorspronkelijk werd gebouwd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, maar is nu een gedenkteken voor alle slachtoffers die in een oorlog over de hele wereld het leven lieten.

...
Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken: Spaanstalige tour

2. Zaanse Schans, Edam, Volendam en Marken: Spaanstalige tour

Vertrek vanuit Amsterdam in een luxe bus tijdens deze Spaanstalige tour van 8 uur in een kleine groep en verlaat de stad in noordelijke richting om de historische molens van de Zaanse Schans te zien aan de oevers van rivier de Zaan. Verken de traditionele huizen uit de 17e eeuw en zie prachtig bewaard gebleven molens die onderdeel zijn van het industriële erfgoed van Nederland. Breng daarna een bezoek aan Edam, een mooi plaatsje dat wereldwijd bekend is vanwege de kaas die er gemaakt wordt. Ga voor het einde van de dag ook nog naar Volendam en Marken en kom onderweg langs allerlei polders, die ooit onder de zee lagen. Wandel door de smalle straatjes langs kleurrijke huizen en bezoek de havens vol vissersboten. Je krijgt wat vrije tijd om souvenirs op de kop te tikken en de lokale visspecialiteiten te proeven. Terug in Amsterdam word je afgezet bij het trefpunt.

...
Amsterdamse Wallen: wandeltour langs de ramen

3. Amsterdamse Wallen: wandeltour langs de ramen

Ontdek alle geheimen van de Wallen van Amsterdam met een lokale gids tijdens deze wandeltour met maximaal 4 deelnemers. Kom meer te weten over onze coffeeshops, de geschiedenis van de oudste buurt van Amsterdam en de vrouwen die achter de beroemde rode ramen werken. Dwaal over de mooie grachten en door de smalle steegjes van het gebied. Wandel langs de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam, en kom meer te weten over onze befaamde traditie van tolerantie. Verdiep je kennis over de Wallen, van condoomwinkel De Condomerie tot het Prostitutie Informatie Centrum. Laat je gids je vertellen over de vele sekswinkels, peepshows, bars en coffeeshops waar je langs loopt.

...
Amsterdamse Wallen: wandeltour met snacks

4. Amsterdamse Wallen: wandeltour met snacks

Ga mee met een wandeltour over de Amsterdamse Wallen. Kom via je lokale gids alles te weten over het begin van deze beruchte buurt en hoe die door de jaren heen is veranderd. Stel de geruchten op de proef terwijl je langs de erotische raamsalons loopt en de geur van marihuana ruikt die langs de grachten drijft. Laat je ondanks de reputatie charmeren door de levendige geschiedenis van de wijk en de geplaveide straten. Dwaal door het netwerk van steegjes van de Wallen met meer dan 300 eenkamerwoningen die door sekswerkers worden verhuurd. Kom meer te weten over de interessante geschiedenis van sekswerk in Amsterdam en de relatie van de wijk met de Nederlandse cultuur. Dwaal door nauwe steegjes en volg je gids naar geheime ingangen. Word in een mum van tijd een expert in het gebied, de mensen en de geschiedenis. Pauzeer onderweg bij een plaatselijk eethuisje om de lokale Nederlandse lekkernijen te proeven.

...
Amsterdam: fietstocht langs highlights van de stad

5. Amsterdam: fietstocht langs highlights van de stad

Begin je tour door Amsterdam door net als de locals op een fiets te springen. Op deze eigenzinnige fietstour verken je de meest geliefde vorm van vervoer van de stad en luister je onderweg naar sprookjes en verhalen uit het verleden en heden. Je voelt je in een mum van tijd een echte Amsterdammer. Ontdek de geschiedenis van Amsterdam door te beginnen in het centrum. Bekijk alle bezienswaardigheden en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Fiets over bruggen, de idyllische grachten en verborgen binnenhofjes in. Je krijgt tal van mogelijkheden om even te stoppen en de pittoreske stad te fotograferen. Bij elke locaties vertelt je gids je meer over de geschiedenis van de plek en de Amsterdamse cultuur.

...
Amsterdamse Wallen: wandeltocht

6. Amsterdamse Wallen: wandeltocht

Ontdek de geheimen van de Amsterdamse Wallen tijdens deze wandeltocht met gids. Leer meer over de vrouwen die in de wijk werken, de Nederlandse coffeeshops en de geschiedenis van de oudste buurt van Amsterdam. Bekijk de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam, en ontmoet de ruimdenkende en tolerante inwoners van de stad. Laat je verrassen door de openheid van de rosse buurt en wandel door de smalle steegjes van de buurt. Verken alles wat de Wallen te bieden hebben, van de beroemde Condomerie tot het Prostitutie Informatie Centrum. Onderweg loop je langs seks- en coffeeshops terwijl je gids er alles over uitlegt.

...
Amsterdam: stadswandeling

7. Amsterdam: stadswandeling

Ontdek Amsterdam samen met een lokale gids die alle geheimen van de stad kent. Tijdens deze wandeltour kom je alles te weten over het erfgoed van de stad terwijl je populaire locaties bezoekt, evenals een aantal lokale bijzondere bezienswaardigheden. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad, van het begin als modderig dorp aan de rivier de Amstel tot aan hoe het de belangrijkste handelsstad van Europa werd. Onderwerpen die worden aangesneden variëren van de geschiedenis van sekswerk en de decriminalisering van softdrugs in Nederland, tot aan de tragische verhalen van Anne Frank en de nazibezetting. Deze unieke rondleiding wil jou de perfecte introductie tot de stad geven. Of je nu van plan bent om een van de beroemde musea te bezoeken of liever een kijkje neemt in de cafés en bars van de Jordaan, deze tour helpt je op weg in de vaak chaotische stad. Zo kun jij je tijd optimaal besteden.

...
Amsterdam: culinaire stadswandeling

8. Amsterdam: culinaire stadswandeling

Eet je een weg door Amsterdam tijdens deze rondleiding terwijl je door de mooiste straten van de stad slentert. Proef lokale lekkernijen en ontdek plekken als het Koninklijk Paleis en het Begijnhof. Passeer de Amsterdamse Bloemenmarkt, de enige drijvende markt ter wereld. Ga verder met snacken en slenteren door de hippe Pijp en dwaal door de beroemdste vlooienmarkt. Sluit de tocht ten slotte af met een lokaal biertje op een prachtig terras.

...
Vanuit Brussel: dagtocht naar Amsterdam

9. Vanuit Brussel: dagtocht naar Amsterdam

Verken Amsterdam tijdens een dagexcursie vanuit Brussel en leer de geschiedenis van de stad kennen van een Engelssprekende gids. Ontdek waar de stad in de 13e eeuw werd gesticht op de Dam en bewonder de Nieuwe Kerk en het Koninklijk Paleis. Trek naar het oudste deel van Amsterdam om de Oude Kerk (Oude Kerk) te zien en dwaal door de beruchte straten van de Wallen. Ga verder naar De Waag om de overblijfselen van de middeleeuwse muur te bekijken en ga vervolgens naar de Joodse wijk waar Rembrandt ooit heeft gewoond. Eindig op de bloemenmarkt en krijg 3 uur vrije tijd om zelf te verkennen. Ontdek de beroemde coffeeshops of probeer wat lokale kaas.

...
Paleis op de Dam: entreeticket en audiogids

10. Paleis op de Dam: entreeticket en audiogids

Betreed het Paleis op de Dam in Amsterdam en verken het vorstelijke gebouw met een audiogids in een taal naar keuze. Kom meer te weten over de geschiedenis van het monument uit de 17e eeuw dat tot op de dag van vandaag nog steeds voor staatsbezoeken, prijsuitreikingen en andere koninklijke recepties wordt gebruikt. Bewonder de kunstelijke meesterwerken uit de Gouden Eeuw en bekijk beeldhouwwerken van kunstenaars als Ferdinand Bol en Govert Flinck. Loop door de enorme marmeren Burgerzaal en bekijk opvallende kenmerken, zoals het standbeeld van Atlas met de hemel op zijn schouders.

...

Sitemap Dam

Wil je alle activiteiten in Dam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Dam

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 11.065 beoordelingen

We hebben de rondleiding als zeer prettig en heel informatief ervaren. de gids wist heel veel over het gebied en zijn "bewoners" te vertellen. Hij heeft ieder kenmerkend onderdeel laten zien en beschreven. Hij heeft de geschiedenis door de jaren heen aan ons verteld. Maar wat ons vooral op is gevallen is dat hij dit met heel veel respect beschreef. Kortom, wij hebben deze excursie als zeer waardevol ervaren. Wij hadden hem tijdens ons bezoek aan Amsterdam niet willen missen.

Zeer informatieve rondleiding! Tijdens de korte wandeling door de rosse buurt vertelde onze gids ons niet alleen heel interessante dingen over geschiedenis en sekswerk in Amsterdam, maar ook een beetje over de coffeeshops en misdaad. We hadden een zeer vriendelijke gids die de tour zeer informatief voor ons maakte. Ik kan het alleen maar aanraden!

Echt een goede gids, ik herinner me de naam van hem niet, lang blondharige lange man hij heel weinig en begrijpt en had echt een goed humeur en gaf ons een zeer leerzame, gezellige en veilige reis door de Wallen zou hem zeker aanbevelen als een gids sorry ik weet zijn naam niet meer, we hadden de lichttour op dinsdag 3/8-21 om. 20

Onze gids Sebastian wist zeer enthousiast te vertellen over alles wat we tegen kwamen. Zelfs de geschiedenis van een gebouw was hem niet onbekend. Had ook nog leuke suggesties voor ons verdere verblijf in Amsterdam.

Erg leuke rondleiding met interessante en leuke details over de buurt! Fijne locale gids en klein groepje. Zeker een aanrader!