Damrak

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Damrak: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Amsterdam: stadswandeling

1. Amsterdam: stadswandeling

Ontdek Amsterdam samen met een lokale gids die alle geheimen van de stad kent. Tijdens deze wandeltour kom je alles te weten over het erfgoed van de stad terwijl je populaire locaties bezoekt, evenals een aantal lokale bijzondere bezienswaardigheden. Kom meer te weten over de geschiedenis van de stad, van het begin als modderig dorp aan de rivier de Amstel tot aan hoe het de belangrijkste handelsstad van Europa werd. Onderwerpen die worden aangesneden variëren van de geschiedenis van sekswerk en de decriminalisering van softdrugs in Nederland, tot aan de tragische verhalen van Anne Frank en de nazibezetting. Deze unieke rondleiding wil jou de perfecte introductie tot de stad geven. Of je nu van plan bent om een van de beroemde musea te bezoeken of liever een kijkje neemt in de cafés en bars van de Jordaan, deze tour helpt je op weg in de vaak chaotische stad. Zo kun jij je tijd optimaal besteden.

...
Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

2. Amsterdam: geleide wandeling met kaasproeverij

Voor kaasliefhebbers is deze 2,5-uur durende rondleiding de perfecte manier om van Amsterdam te genieten. Luister naar verhalen die je normaliter niet tegenkomt in reisgidsen; duik onder het oppervlak van de stad met behulp van een Engels- of Spaanssprekende gids.  Enkele hoogtepunten van de rondleiding: de eerste effectenbeurs ter wereld, een wandeling over de Dam, met het Nationaal Monument en Koninklijk Paleis, de Rosse Buurt, de Chinese wijk en joodse wijk, de Bloemenmarkt, de Jordaan, en een wandeling langs het Anne Frank Huis.   Na de rondleiding bezoek je Reypenaer, een van de meest prestigieuze kaaswinkels van de stad, waar je 6 verschillende soorten Gouda-kaas proeft, met een glas wijn. Kom meer te weten over het verschil tussen deze soorten kazen, en hun geschiedenis.  Het doel van deze rondleiding is om je een perfectie introductie tot de stad te bieden, van de wilde geschiedenis van prostitutie en het gedoogbeleid tot het verhaal van Anne Frank en de nazibezetting. Of je nu een van de beroemde musea van Amsterdam bezoekt of een kijkje neemt bij de cafés en bars van de Jordaan, deze rondleiding helpt je op weg in deze unieke stad. Zo haal je het meest uit je verblijf.

...
Amsterdam: culinaire stadwandeling

3. Amsterdam: culinaire stadwandeling

Leer Amsterdam kennen op de best mogelijke manier: vanuit een culinair perspectief. Laat je tijdens de rondleiding verleiden door verschillende smaken en maak kennis met de diverse lekkernijen die onze hoofdstad te bieden heeft. Tijdens de tour probeer je verschillende lokale lekkernijen van verschillende eetgelegenheden, die je smaakpapillen zeker zullen bevallen. Amsterdam is een van de mooiste steden van Europa met zijn scheve grachtenpanden. Duik tussen de eethaltes door het Amsterdamse leven in en maak kennis met de straten, bruggen en grachten waar de stad zo bekend om staat. Laat je betoveren door de charme van de kleine straatjes en de vele cafés.

...
Amsterdam: culinaire privéstadswandeling

4. Amsterdam: culinaire privéstadswandeling

Geniet van een aantal van de beste gerechten die ons land te bieden heeft tijdens een privéfoodtour door Amsterdam, en kom onderweg meer te weten over de eettradities en cultuur van de stad. Herontdek de Nederlandse keuken met een keur aan heerlijke snacks tijdens een privétour. Kom meer te weten over de invloed van de verschillende culturen en cuisines en geniet van heerlijke hapjes in lokale eethuisjes. Traditionele Nederlandse lekkernijen zijn niet de enige dingen die geserveerd worden; Amsterdam is immers een multiculturele stad.

...
Amsterdam: Cultural Food Tour in het Duits

5. Amsterdam: Cultural Food Tour in het Duits

Maak kennis met Amsterdam op de mooiste manier: vanuit een culinair perspectief. Laat u verleiden door verschillende smaken en maak kennis met de verscheidenheid van het eten van de Nederlandse hoofdstad. Tijdens de tour probeer je minstens 7 heerlijke delicatessen, die samen een volledige maaltijd vormen. Er worden niet alleen typisch Hollandse delicatessen geserveerd, maar ook heerlijke hapjes die Amsterdam maken waar het om bekend staat: een prachtige multiculturele stad. Maar het is niet alleen gegeten. Duik in het leven van Amsterdam tussen de eetstalletjes en maak kennis met de stedelijke ontwikkeling van de afgelopen eeuwen. Amsterdam is een van de mooiste steden in Europa met zijn kromme grachtenpanden. Laat de charme van de kleine straatjes en de vele cafés je de adem benemen, terwijl je stadsgids je meeneemt op een ontspannen reis door haar verhalen en uitleg in alle tijdperken van de geschiedenis van de stad. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Amsterdam en krijg een uitgebreid overzicht van de stad tijdens deze culturele rondleiding van 3 uur.

...
Amsterdam: Ganzenspel op WhatsApp met gids op afstand

6. Amsterdam: Ganzenspel op WhatsApp met gids op afstand

Ga met je vrienden of familie de stad in en bezoek verschillende locaties tijdens het spelen van dit spel. Tijdens het spel word je via WhatsApp begeleid door een instructeur die je opdrachten beoordeelt. Als je de opdrachten goed beantwoordt, krijg je instructies om verder te spelen. Loop door de leukste plekjes in het centrum van de stad, terwijl je in dit avontuurlijke spel steeds meer aanwijzingen gaat verzamelen. Voordat je begint ontvang je per e-mail een toelichting samen met een fotolijst en een antwoordformulier. U ontvangt ook een plattegrond van de stad. Soms moet je een denkopdracht doen, soms doe je mee aan een activiteit. Door de denktaken uit te voeren, verzamel je letters om de definitieve code te kraken. De activiteiten vertellen je waar de letters zijn. Kun jij de code binnen 3 uur kraken? Maak in de opdrachten gebruik van alle mogelijkheden van WhatsApp, door video's te maken, geluiden en teksten op te nemen en foto's te maken. Omdat dit spel te voet wordt gespeeld, is er voldoende tijd om een café te bezoeken of een winkel binnen te gaan.

...
Amsterdam: 2 uur durende financiële geschiedenistour

7. Amsterdam: 2 uur durende financiële geschiedenistour

Ontmoet uw deskundige gids op de iconische Beurs van Berlage, het belangrijkste financiële adres van Amsterdam. In een kleine groep of privétour wandelt u door vijf eeuwen van de financiële geschiedenis van Amsterdam; letterlijk het geld volgen door de straten van Amsterdam. Geniet van een historische invalshoek van de financiële sector op de hubspot terwijl je deskundige gids je meeneemt langs alle financiële hotspots in het oude centrum, waar de rijke erfenis van economische uitvindingen nog steeds zichtbaar is. Ga de middeleeuwse steegjes in om de Vlaamse link naar het plotselinge succes van Amsterdam in de vroege jaren 1600 te ontdekken. Luister naar het hoogtepunt van je gids over de oprichting van 's werelds eerste naamloze vennootschap, eerste centrale wisselbank en eerste effectenbeurs. Lees meer over deze drie innovaties die de gouden eeuw inluiden voor zowel Amsterdam als de jonge Nederlandse Republiek. Ga daarna naar de straat waar de eerste voorraad ter wereld werd uitgegeven, die nog steeds de locatie is van de gemeentelijke wisselbank. Bewonder de meest prestigieuze koopmanshuizen aan de grachtengordel, die dateren uit de 17e eeuw. Verken de Golden Bend, ooit het financiële centrum van Europa, waar je zult ontdekken hoe handelsbedrijven evolueerden naar bankhuizen en verzekeringsmaatschappijen in de 18e eeuw. Verken de straten van Amsterdam om de eerste Nationale Centrale Bank en de Dutch Trade Company te vinden, voordat je het monumentale Dutch Trade Company-gebouw bezoekt, dat is uitgegroeid tot een bank. Verken de archieven van de stad en duik in de spectaculaire kluis in de kelder om te zien hoe de elite van Amsterdam haar fortuin jarenlang bewaarde. U kunt ook meer te weten komen over de betrokkenheid van de bankiers bij de Nederlandse slavenhandel. Je zult uiteindelijk je gids terug volgen naar de Dam en verschillende herinneringen aan recentere financiële evenementen passeren, zoals de financiering van het verzet in de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust. Je zult eindelijk de tour eindigen dicht bij de locatie waar je begon, met uitzicht op de huidige positie van Amsterdam op de financiële markt.

...

Sitemap Damrak

Wil je alle activiteiten in Damrak ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.