Dingen om te doen Dar es Salaam

Dar es Salaam: De beste dingen die je niet wil missen

Dar Es Salaam: safari met overnachting in Mikumi National Park

1. Dar Es Salaam: safari met overnachting in Mikumi National Park

Dag 1: Dar es Salaam – Mikumi National Park Geniet van het ontbijt dat wordt geserveerd in het hotel van uw keuze en ontmoet uw chauffeur-gids voor een introductie en een korte briefing. Haal je lunchpakket op en rijd naar Mikumi National Park voor een gamedrive in de middag. Mikumi National Park zelf ligt tussen de Uluguru-berg in het noordoosten, de Udzungwa-bergen en de Rift Valley-helling in het zuidwesten als onderdeel van het Selous-ecosysteem. Dit gebied biedt de hoogste wilddichtheid van het hele beschermde gebied dat ten westen van Dar es Salaam City ligt en 107 km van de dichtstbijzijnde stad genaamd Morogoro, gelegen aan de snelweg van Dar es Salaam naar Zambia, met een oppervlakte van 3230 km². Bewonder de grote diversiteit aan dieren en observeer leeuwen, olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer met verschillende vogelsoorten. Lunch onderweg naar het park en geniet in de namiddag van gamedrives in het park tot zonsondergang. Geniet van het diner en slaap in Camp Bastian. Dag 2: Mikumi National Park – Dar es Salaam Word wakker en ontbijt in het kamp, gevolgd door een gamedrive in de vroege ochtend in het park. Ontdek dieren op hun ochtendmomenten tijdens het zoeken naar hun ontbijt Na een warme lunch die in het kamp wordt geserveerd, rijdt u terug naar Dar es Salaam en wordt u afgezet bij het hotel van uw keuze of de luchthaven voor uw verdere vlucht.

Dar es Salaam: stadstour

2. Dar es Salaam: stadstour

Deze rondleiding door Dar es Salaam neemt je mee naar het Nationaal Museum, het Dorpsmuseum, de Mwenge Carvings-markt, de Tingatinga-kunstgalerie, het Slipway-winkelcentrum, de vismarkt, het stadscentrum, het historische gebouw en vele andere bezienswaardigheden. De naam Dar es Salaam betekent "het huis van de vrede" en is een opwindende mix van bezienswaardigheden, winkelen en amusement. De grootste stad van Tanzania weerspiegelt een fascinerende mix van haar rijke historische verleden en haar verfijnde hedendaagse heden. Leer meer over interessante feiten over de stad en over enkele ongelooflijke historische bezienswaardigheden die allemaal deel uitmaken van het avontuur van de dagtour.

Van Dar Es Salaam: Mikumi National Park 2 nachten en 3 dagen

3. Van Dar Es Salaam: Mikumi National Park 2 nachten en 3 dagen

Dag 1: Dar es Salaam – Mikumi National Park Ontmoet je chauffeur-gids voor een introductie en ontvang een korte briefing. Haal je lunchpakket op en rijd naar het Mikumi National Park voor een gamedrive in de middag. Mikumi National Park zelf ligt tussen de Uluguru-berg in het noordoosten, de Udzungwa-bergen en de Rift Valley-helling in het zuidwesten als onderdeel van het Selous-ecosysteem. Dit gebied biedt de hoogste wilddichtheid van het hele beschermde gebied dat ten westen van Dar es Salaam City ligt en 107 km van de dichtstbijzijnde stad genaamd Morogoro, gelegen aan de snelweg van Dar es Salaam naar Zambia, met een oppervlakte van 3230 km². Geniet van een lunch die wordt geserveerd op weg naar het park. Van de middag tot zonsondergang gamedrives in Mikumi National Park. Diner en overnachting zijn in Camp Bastian. Dag 2: Hele dag – Mikumi National Park Word wakker en geniet van het ontbijt dat wordt geserveerd in het kamp. Ga op een gamedrive van een hele dag in Mikumi National Park. Mikumi herbergt een enorme concentratie aan dieren, waaronder leeuwen, olifanten, buffels, nijlpaarden, krokodillen en nog veel meer. Het park bevat een ondersoort van de giraf die volgens biologen de schakel is tussen de Masai-giraf en de netvormige of Somalische giraf. Geniet van het landschap van Mikumi dat vaak wordt vergeleken met dat van de Serengeti. Geniet van het uitzicht op het park en de wilde dieren. Malundwe Mountain bestaat uit drie toppen langs een bergkam die naar het noorden en het zuiden loopt, en de zuidelijke piek is het hoogste punt in het park en reikt tot 1290 meter boven de zeespiegel. Bewonder de vegetatie van dit gebied dat bestaat uit savanne bezaaid met acacia, baobab, tamarindes en enkele zeldzame palmbomen. Geniet van uw lunch die wordt geserveerd op de picknickplaats die is geselecteerd door uw chauffeur-gids in het midden van nergens in het park. Diner en overnachting vinden plaats in Camp Bastian. Dag 3: Mikumi – Dar es Salaam Na het ontbijt dat in het kamp wordt geserveerd, kunt u uitchecken en terugrijden naar Dar es Salaam met gamedrives onderweg. Bij aankomst in Dar es Salaam wordt u afgezet bij het hotel van uw keuze of op de luchthaven voor uw verdere vlucht.

Historische rondleiding door Bagamoyo - elke dag

4. Historische rondleiding door Bagamoyo - elke dag

Bezoek Bagamoyo, een historisch handelscentrum 65 kilometer ten noorden van Dar es Salaam aan de kust tegenover Zanzibar. Reis naar fascinerende archeologische vindplaatsen tijdens een rondleiding en ontdek de ongelooflijke geschiedenis die deze oude stad heeft gevormd. Stap de Kaole-ruïnes binnen, 5 kilometer ten zuiden van Bagamoyo. Leer het verhaal van de oude Arabische stad Kaole die in verval raakte door de komst van de Portugezen in de 15e eeuw. Verken de ruïnes die uit 30 graven bestaan en de oudste moskee in Oost-Afrika. Wees getuige van de herinneringen aan het verleden van Bagamoyo. Bezoek de gevangenis waar slaven gevangen werden gehouden tijdens de slaven- en ivoorhandel. Het woord Bwagamoyo betekent "Hier gooi ik mijn hart neer", een weerspiegeling van de wanhoop van degenen die nooit naar Afrika zouden terugkeren. Bekijk de overblijfselen van het koloniale tijdperk in de Old Boma, een staatshuis gebouwd door de Duitsers in 1897 en later overgenomen door de Britten na de Eerste Wereldoorlog. Loop later tussen de graven van Duitse leiders die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen. Traceer de wortels van het christendom in Bagamoyo met het Katholieke Museum, de voormalige rustplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Dr. Livingstone. Bekijk dan het Eerste Kruis dat in 1867 door Franse missionarissen werd opgericht. Geniet ten slotte van de warme gastvrijheid van Bagamoyo. Prachtige stranden en hotels maken het de ideale bestemming voor ontspanning tijdens een bezoek aan Dar es Salaam.

Tanzania: toegangsticket voor Nyerere National Park-reis en safari

5. Tanzania: toegangsticket voor Nyerere National Park-reis en safari

Vertrek vanuit de unieke stad Dar es salaam - en breng een hele dag door met jezelf onder te dompelen in de pracht van Nyerere National Park. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van de savanne terwijl je een dag vrijmaakt om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur. Verken een savannelandschap van met krokodillen gevulde Rufiji-rivier, grasvlaktes en palmbomen tijdens een dagexcursie naar het door UNESCO beschermde Nyerere National Park vanuit Dar. Kijk uit voor dieren in het wild tijdens gamedrives in de ochtend en middag en ga picknicken in het park, tijdens een begeleide reis met hoteltransfer, ontbijt, lunch en entreegelden.

Sitemap Dar es Salaam

Wil je alle activiteiten in Dar es Salaam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.