Kies data

Dingen om te doen Darwin

Deze stad, die op een steenworp afstand ligt van de mooiste landschappen van het land, is een tropische oase.

Darwin: De beste dingen die je niet wil missen

Van Darwin: Kakadu Wilderness Escape Day Tour

1. Van Darwin: Kakadu Wilderness Escape Day Tour

Ontdek het spectaculaire Kakadu National Park vanwege zijn uitzonderlijke natuurlijke en culturele waarden. Bezoek de beruchte Cahills Crossing om veilig zoutwaterkrokodillen te spotten, verken de uiterwaarden van Ubirr, ga naar Fogg Dam Conservation Centre en het Bowali Visitor Centre. Verlaat het tropische Darwin en reis door de rijke uiterwaarden naar Kakadu National Park, een gebied van 20.000 vierkante kilometer vol met dieren in het wild, belangrijke Aboriginal rotskunst-sites en diverse landschappen. Maak een optionele stop bij de Jumping Croc Cruise op de Adelaide River, of bezoek het Fogg Dam Conservation Centre. Bekijk de traditionele landen van de Limilngan-Wulna-bevolking (die actief zijn in het beheer van het reservaat) om de gevarieerde flora en fauna van de Top End te verkennen, de thuisbasis van talloze soorten vogels, schildpadden, waterpythons en natuurlijk de iconische zoutwaterkrokodil. Ga naar het Bowali Visitor Centre en leer meer over de rijke inheemse cultuur en geschiedenis van deze bijzondere plek. Bezoek de beroemde Cahills Crossing op zoek naar krokodillen op dit oogverblindende stuk water, het enige toegangspunt tussen Arnhem Land en Kakadu National Park. Bezoek de heilige Ubirr-rotskunst die op de Werelderfgoedlijst staat, de thuisbasis van enkele van de oudste en best bewaarde rotskunstgalerijen ter wereld die zo'n 20.000 jaar oud zijn, en ontdek de verborgen geheimen met een begeleide wandeling.

Litchfield National Park: hele dag en lunch vanuit Darwin

2. Litchfield National Park: hele dag en lunch vanuit Darwin

Geniet van een dagexcursie naar Litchfield National Park vanuit Darwin. Bekijk weelderige moessonbossen, termietenheuvels, ongewone rotsformaties, watervallen en watervallen. Ervaar een park met de spectaculaire Tabletop Range, een zandstenen plateau omgeven door kliffen. Tijdens het groene seizoen donderen 4 grote watervallen naar beneden naar tropische rotspoelen beneden. Ze stromen zachter in het droge seizoen, waardoor ze perfecte plekken zijn voor een verfrissende duik. Volg de Stuart Highway om Litchfield National Park te bereiken. Bezoek parkwatervallen zoals Florence Falls, waar je kunt genieten van een schilderachtige en interpretatieve bush- en moessonwijngaardwandeling. Ga zwemmen door de trap af te lopen naar het dompelbad beneden. Ga verder naar de Tolmer-watervallen en zie het water naar beneden stromen in een diepe waterpoel aan de voet van de watervallen. Bezoek Wangi Falls, met een groot, kristalhelder zwembad dat een perfecte plek is voor een koele duik. Geniet ten slotte van een picknicklunch omringd door de natuurlijke wonderen van het park.

Katherine Gorge & Edith Falls dagtour vanuit Darwin

3. Katherine Gorge & Edith Falls dagtour vanuit Darwin

Ontdek een netwerk van 13 kloven uitgehouwen in miljard jaar oude zandsteenrots door de Katherine River van Nitmiluk National Park tijdens deze schilderachtige sightseeingtour van een hele dag vanuit Darwin. Tijdens de tour leer je over de Aboriginal-cultuur die overvloedig aanwezig is in het gebied en zie je rotstekeningen verspreid over het park. Met zijn ruige landschappen, dramatische watervallen en weelderige kloven is het Nitmiluk National Park een paradijs voor natuurliefhebbers, met een overvloed aan flora en fauna. Reis zuidwaarts door tropisch land en passeer voormalige landingsbanen uit de Tweede Wereldoorlog op weg naar de Adelaide River. Maak een korte stop bij de Adelaide River War Cemetery om uw respect te betuigen aan degenen die zijn omgekomen bij de luchtaanvallen op Darwin in de jaren veertig. Ga verder naar Edith Falls voor een verfrissende duik in de met paperbark en pandana omzoomde waterpoel (als de omstandigheden het toelaten). Geniet na een lunch inclusief lunch van een 2 uur durende rondvaart door de Katherine Gorge, op zoek naar zoetwaterkrokodillen die zonnen aan de oevers van de rivier. Houd je ogen open voor de vele interessante vogelsoorten. Geniet van een korte rondleiding door Katherine, het centrum van de vee- en landbouwindustrieën in de regio. Reis vervolgens via het historische mijnstadje Pine Creek naar een avondstop langs de Adelaide River. Van mei tot en met september kan de lunch aan boord van uw cruise worden meegenomen, terwijl het diner op eigen kosten beschikbaar is tijdens de avondstop, voordat u terugkeert naar Darwin.

Van Darwin: dagtrip naar Litchfield National Park

4. Van Darwin: dagtrip naar Litchfield National Park

Krijg panoramische uitzichten over de uiterwaarden, zie zandstenen pilaren, pittoreske watervallen en ontdek het bloeiende planten- en dierenleven in het Litchfield National Park. Verlaat Darwin en ga op weg naar het Litchfield National Park van wereldklasse, op iets meer dan een uur rijden van de stad. Wees omringd door dikke stukken tropisch regenwoud, een koele onderbreking van de hitte van het hoogste niveau. Spring op de beroemde Jumping Crocodile Cruise (optioneel extra) op de Adelaide River, of bezoek het Fogg Dam Conservation Centre. Verken het traditionele land van de Limilngan-Wulna-bevolking en ontdek de gevarieerde flora en fauna, de thuisbasis van talloze soorten vogels, schildpadden, waterpythons en de iconische zoutwaterkrokodil. Bezoek enkele ongelooflijke monolithische Magnetic Termite Mounds en krijg daarna de gelegenheid om af te koelen in een van de prachtige natuurlijke dompelbaden van Litchfield, zoals Buley Rockholes of Wangi Falls. Ga naar een donderende waterval-achtige Florence Falls of Tolmer Falls en verwonder je over de pure schoonheid uitgehouwen tussen de rotsachtige helling. Na een dag in het prachtige tropische nationale park, reis je terug naar Darwin.

Van Darwin: 4-daagse Kakadu Outback-groepsreis met maaltijden

5. Van Darwin: 4-daagse Kakadu Outback-groepsreis met maaltijden

Verken Kakadu National Park met deze kleine groepsreis vanuit Darwin. Bekijk de oudste Aboriginal rotskunst ter wereld, bezoek watervallen en cruise door wetlands tijdens deze unieke ervaring. Dag 1: Vertrek vanuit Darwin en ga naar de uiterwaarden van de Mary River om aan boord te gaan van een Corroboree Billabong Wetland Cruise. Geniet van het uitzicht terwijl je naar Kakadu vaart. Krijg een inleiding tot het landschap van het park in het Bowali Visitor Center. Ga naar je accommodatie om even te ontspannen voordat je naar Cahills Crossing gaat op de grens van Kakadu en Arnhem, waar je krokodillen kunt spotten in de East Alligator River. Bekijk de Ubirr-rotstekeningen terwijl de zon ondergaat boven de Nadab-uiterwaarden. Dag 2: Neem deel aan een exclusieve inheemse culturele ervaring. Wandel naar Jim Jim of Twin Falls en geniet van het schaduwrijke moessonbos. Stop voor een stevige picknicklunch. Bezoek het Warradjan Aboriginal Cultureel Centrum en leer over de cultuur en het management van Kakadu. Dag 3: Begin helder en vroeg om de zonsopgang te vangen op een van de beste zonsopgangplekken in het park, de Nawurlandja Lookout. Geniet van een heerlijk ontbijt bij Anabangbang Billabong. Ontdek de Burrungkuy-rots, die enkele van de Aboriginal-rotskunst van Bininj herbergt. Rijd naar Kunwarddewardde Lookout voor een fantastisch uitzicht op Kakadu's Escarpment. Reis naar het zuiden en geniet van een picknicklunch bij het dompelbad van de ongerepte waterval Maguk. Reis terug naar je accommodatie in Pine Creek om te ontspannen. Dag 4: Verken en zwem bij Edith Falls of Butterfly Gorge, waar je kunt afkoelen in het heldere water. Begin de terugreis naar Darwin met een stop bij Adelaide River, een stad met een rijke geschiedenis. Kom meer te weten over de impact van de Tweede Wereldoorlog op de Adelaide River War Cemetery.

Vanuit Darwin: Culturele dagtour Tiwi-eilanden per veerboot

6. Vanuit Darwin: Culturele dagtour Tiwi-eilanden per veerboot

Tour door de gemeenschap van de Tiwi-eilanden en ervaar een traditionele Tiwi-welkomstceremonie. Bezoek het kunstcentrum Tiwi Design en het katholieke missiedistrict in het gezelschap van een lokale gids. De Tiwi Islands ferry vertrekt vanaf de Cullen Bay Ferry Terminal, gelegen op 5 minuten van het centrum van Darwin. Het instappen begint om 7.30 uur voor een stipt vertrek om 8.00 uur. Neem een boek mee, leun achterover en ontspan tijdens de 2,5 uur durende reis naar de Tiwi-eilanden, 80 km ten noorden van Darwin. Sandwiches, taarten, koffie, drankjes en snacks zijn te koop bij de veerbootkiosk. Bij aankomst zal uw lokale Tiwi-gids u begroeten op het strand en u meenemen op een wandeltocht door de gemeenschap. Voor mensen met mobiliteitsproblemen: wees niet ontmoedigd, want het is maar een paar minuten lopen tussen de locaties. Wandel vanaf de aanlegsteiger van de veerboot naar Tiwi Design voor een traditionele welkomstceremonie en ochtendthee (damper en een kopje thee). Je gids laat je dan lokale schilderijen zien en leert je over de cultuur en geschiedenis van het Tiwi-volk. Op naar het historische katholieke missiegebied voordat we terugkeren naar Tiwi Design voor de lunch en een 'achter de schermen' zeefdruksessie met een lokale Tiwi-kunstenaar. Maak je eigen gezeefdrukte kunstwerk in Tiwi-stijl om mee naar huis te nemen - een aandenken aan je dag op de Tiwi-eilanden. Je hebt ook de mogelijkheid om unieke en traditionele Tiwi-kunstwerken te kopen, waaronder schilderijen, stoffen, houtsnijwerk, aardewerk en kleding tegen eilandprijzen. Keer om 15:00 uur terug naar de veerboot voor de terugreis naar Darwin en arriveer om 17:45 uur in Cullen Bay.

Van Darwin: Litchfield Park Tour & Jumping Crocodile Cruise

7. Van Darwin: Litchfield Park Tour & Jumping Crocodile Cruise

Breng een dag door in de natuurlijke habitat van fascinerende dieren in het wild in Litchfield National Park. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie, rijd je naar de beroemde Adelaide River. Daar stap je aan boord van je privéboot en vaar je de rivier op. Voer de krokodillen vanaf de boot die in het water krioelen en zie een overvloed aan dieren in het wild om je heen. Je kunt zelfs een krokodil zien die zichzelf uit het water lanceert met de kracht van zijn staart. In het beroemde Litchfield National Park bezoek je drie watervallen - de Wangi, Florence en Buley rotsgaten - en krijg je de kans om in alle drie te zwemmen. De lunch wordt door je gids in het park bereid - een grote bushpicknick met een scala aan wraps, vleeswaren, brood, salade en fruit. Snacks zijn onderweg ook inbegrepen als je ooit trek hebt. Lokale en deskundige gidsen geven je de hele dag door uitgebreid commentaar en stoppen voor veel fotomomenten. Bewonder de magnetische en kathedraaltermietenheuvels en neem de tijd om de vlinderboerderij te bezoeken. Keer terug naar je accommodatie in Darwin, of op zondag en donderdag, op de beroemde Mindil Beach Markets.

Darwin: Jumping Crocs-cruise van een halve dag op Adelaide River

8. Darwin: Jumping Crocs-cruise van een halve dag op Adelaide River

Ervaar springende zoutwaterkrokodillen van dichtbij tijdens een cruise van een halve dag langs de Adelaide River, vertrekkend vanuit Darwin. Eenmaal op de rivier zal uw lokale gids de prehistorische wezens verleiden om uit het water te springen voor een alarmerende maar opwindende weergave van hun machtige kaken. Ga verder naar het Window on the Wetlands Visitor Centre, het hoogste punt op de uiterwaarden van de Adelaide River. Geniet vanaf de top van het centrum van een prachtig panoramisch uitzicht over de schilderachtige Marrakai-vlaktes. Bezoek vervolgens het Fogg Dam Conservation Reserve om de diverse leefgebieden en dieren in het wild te ontdekken, waaronder eucalyptusbos, open kreupelhout en melaleuca-bos. De uiterwaarden en het open water trekken een aanzienlijk aantal vogels aan, evenals reptielen, zoogdieren en buideldieren die bijdragen aan uw natuuravontuur. Wandel over de promenades om je voeten droog te houden terwijl je door moesson- en paperbackbossen dwaalt.

Darwin: Jumping Crocodile Cruise

9. Darwin: Jumping Crocodile Cruise

Hoe dicht ben je bereid om bij enkele van de meest agressieve en gevaarlijke reptielen van de natuur te komen als ze uit de waterwegen van het Australische Northern Territory springen om een kleine snack te pakken? Voel je hart kloppen als je het grootste reptiel ter wereld en het oudste wezen ter wereld ziet lopen sinds de tijd van de dinosauriërs vanuit de veiligheid van een boottocht op de Adelaide River. Sta versteld van deze prehistorische beesten, die tot 6 meter lang kunnen worden - de grootte van een kleine bus - en tot 1.000 kilogram kunnen wegen. Maak je geen zorgen, je bent in veilige handen van goed opgeleide gidsen die te allen tijde de veiligheid van zowel de krokodillen als de passagiers zullen garanderen terwijl ze de krokodillen buffelvlees voeren. Bekijk uit de eerste hand de krachtige en spectaculaire jachttechnieken van zoutwaterkrokodillen.

Darwin City: begeleide moerasbootavontuur en ontmoeting met dieren in het wild

10. Darwin City: begeleide moerasbootavontuur en ontmoeting met dieren in het wild

Breng plezier en avontuur naar een hoger niveau met onze op maat gemaakte V8 Airboat tijdens deze adrenalinevolle ervaring van 1 uur. Je reis begint bij Dock 1 en verlaat Stokes Hill Wharf om over de haven van Darwin te varen en te genieten van de ongerepte kustlijn van de stad. Na enkele supercharged spins en een cruise langs de mangroves ga je richting Blessers Creek. Geniet van de lokale vogels en kijk in de wateren beneden naar haaien, krokodillen, dolfijnen en zelfs pijlstaartroggen terwijl de V8-motor je door de modder drijft voor enkele zijwaartse glijbanen en wervelingen van 360º. Er is zoveel te zien in de haven van Darwin, van scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog tot krokodillenvallen en meer. Onze deskundige gidsen delen graag een deel van de rijke geschiedenis en spinnen een goed oud Territory-garen. Deze tour is de perfecte mix van avontuur, natuur en geschiedenis en heeft iets voor alle leeftijden.

Beschikbare activiteiten

  • Krokodillen & rivierleven
  • Havenrondvaarten & meer
  • Tropische natuur & wildlife
  • WO II-geschiedenis van Darwin
  • Aboriginalcultuur
44 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Veelgestelde vragen over Darwin

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Darwin?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Nationaal park Kakadu

Overzicht activiteiten in Darwin

Wil je alle activiteiten in Darwin ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.