Kies data

David van Michelangelo

Dit wereldberoemde meesterwerk van Michelangelo symboliseert kracht en schoonheid.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Citycards
59 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 59

David van Michelangelo: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Florence: tijdvensterticket voor de David van Michelangelo

1. Florence: tijdvensterticket voor de David van Michelangelo

De Galleria dell'Accademia dankt haar bekendheid aan de sculpturen van Michelangelo: de Gevangenen, de Sint Matteüs en natuurlijk het beeld van David.  Bewonder het marmeren standbeeld van 5,17 meter hoog van de bijbelse  held David, een geliefd werk onder de Florentijnse kunst. Het beeld werd een symbool van de verdediging van de burgerrechten van de Republiek van Florence; een onafhankelijke  stadstaat die aan alle kanten werd bedreigd door machtige rivaliserende staten en de hegemonie van de familie Medici.    In de aangrenzende zalen, die deel uitmaakten van 2 voormalige kloosters, zijn belangrijke kunstwerken ondergebracht, waaronder die uit de Accademia delle Arti del Disegno, Accademia di Belle Arti di Firenze en van onderdrukte kloosters.  De galerie is onlangs verder verrijkt met belangrijke collectie oude muziekinstrumenten van het departement der muziekinstrumenten van het Conservatorium van Cherubini.

Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

2. Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

Krijg een insider's view van een van de meest opmerkelijke musea van Florence tijdens een rondleiding door de Galleria dell'Accademia. Bekijk het iconische standbeeld van David van Michelangelo en sla de wachtrijen over met je gids. Betreed de Accademia via een aparte ingang met je gids en begin je rondleiding. Leer de rijke geschiedenis en cultuur van Florence kennen. Ga langs beroemde kunstwerken tot je de meest iconische schat van de Accademia bereikt, de David van Michelangelo. Terwijl je je vergaapt aan de legendarische werken, zal je gids je informeren over interessante en minder bekende feiten over de kunst. Ontdek waarom David het meest herkenbare symbool van Florence is en wat het betekende voor de Republiek Florence toen het werd gemaakt.

Accademia-galerij Skip-the-line ticket en audio-app

3. Accademia-galerij Skip-the-line ticket en audio-app

Mis de kans niet om een van de beroemdste musea ter wereld op een volledig onafhankelijke manier te verkennen, met audiocommentaar van een interactieve en gebruiksvriendelijke app! Je kunt Florence niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan de Galleria dell'Accademia en dankzij je skip-the-line ticket en je gebruiksvriendelijke app kun je genieten van de vele meesterwerken die er te vinden zijn. Dompel jezelf volledig onder in de kunst van Michelangelo, het genie van de Renaissance, en ontdek zijn meest beroemde kunstwerken zoals ''I Prigioni'' en ''San Matteo'' en de 'Palestrina Pietà'. Gebruik tijdens het verkennen uw app op uw smartphone om meer te weten te komen over de beroemde werken en om vertrouwd te raken met de meesters. Wil je ook de stad verkennen, kies dan voor de optie wandeltocht en volg je Engelssprekende gids. Bewonder geweldige plekken zoals de monumenten op het Duomo-plein, Piazza Signoria, Palazzo Vecchio en de verbazingwekkende wijk Oltrarno.

Florence: stadswandeling met gids met Accademia en Uffizi

4. Florence: stadswandeling met gids met Accademia en Uffizi

Stap binnen in Florence, 's werelds mooiste openluchtmuseum. Ontdek de geschiedenis van de Eeuwige Stad met een lokale gids en slenter door de zalen van de Uffizi- en Accademia-galerijen met skip-the-line tickets. Bewonder de werken van Michelangelo en Botticelli. Volg je lokale gids en hoor alle boeiende verhalen achter de belangrijkste monumenten van het historische centrum. Ontdek de rivaliteit en samenzweringen van de dominante families van Florence, zoals de Strozzi, Pazzi en Medici. Ga naar de Galleria dell'Accademia, de thuisbasis van de iconische David van Michelangelo. Sla de wachtrijen over met de uitdrukkelijke veiligheidscontrole en verken de galerij. Glip het verleden in terwijl je gids inzichtelijke details en feiten over elk werk geeft. Ga verder naar de Galleria degli Uffizi en profiteer opnieuw van de snelle toegang. Bewonder hier tijdloze kunst van meesters uit de Renaissance, zoals Primavera en de geboorte van Venus door Botticelli, de hertogen van Montefeltro door Piero della Francesca, Annunciatie door Leonardo da Vinci en Tondo Doni door Michelangelo.

Florence: toegang tot de Accademia, Uffizi en de koepel van Brunelleschi

5. Florence: toegang tot de Accademia, Uffizi en de koepel van Brunelleschi

Begeef je op een reis door de kunstgeschiedenis met een bezoek aan de Galleria dell'Accademia, de Galleria degli Uffizi en de koepel van Brunelleschi, drie bezienswaardigheden die je niet mag missen in Florence. Bekijk werken van Michelangelo, Leonardo en Botticelli en bezoek vervolgens het belangrijkste stuk Renaissance-architectuur in de stad. Beweeg door de drie attracties zoals je wilt en in je eigen tijd, zonder de stress van een reisgezelschap of een gids. Besteed er zoveel tijd aan als je wilt en krijg een diepere waardering voor het culturele en historische erfgoed van Florence. Begin je zelfgeleide tour door gidsen op te halen van de lokale vertegenwoordiger, zodat je alles te weten kunt komen over de indrukwekkende kunstwerken die worden tentoongesteld. Betreed de Galleria dell'Accademia en kom alles te weten over meesterwerken van Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli en meer. Bewonder de uitgebreide collectie renaissancekunstwerken in de Galleria degli Uffizi van onder meer Giotto, Botticelli, Leonardo en Michelangelo. Geniet van wereldberoemde meesterwerken zoals Fra Angelico's "Kroning van de Maagd", Caravaggio's "Medusa" en Botticelli's "Geboorte van Venus". Verken de wonderen van de koepel van Brunelleschi, een symbool van Florence en van de Renaissance zelf. Bewonder de fresco's van Zuccari en Giorgio Vasari en geniet vanaf de top van het uitzicht over Florence. Sluit af met een bezoek aan het Baptisterium, het Opera del Duomo Museum en de crypte van Santa Reparata.

Vanuit Rome: Florence en Pisa - daguitstap in kleine groep

6. Vanuit Rome: Florence en Pisa - daguitstap in kleine groep

Deze dagvullende uitstap brengt je van Rome naar de noordelijke provincie Toscane, de 'bakermat van de renaissance'. Door het groene rivierdal van de Tiber reis je naar de hellingen van de Apennijnen. Op weg naar Pisa kijk je uit op de wijngaarden van Chianti. Bekijk Piazza dei Miracoli met de beroemde scheve toren en bezoek de doopkapel en de Duomo, die uit schitterend wit marmer zijn opgetrokken. Om 12:00 uur ga je op weg naar Florence, de legendarische stad van kunstenaars en architecten van de 14e tot de 17e eeuw. Pauzeer om te lunchen. Om 14:30 uur ontmoet je je professionele gids voor een stadswandeling door Florence. Zodra je in het stadscentrum bent kun je genieten van de sfeer van middeleeuwse straatjes en ambachtelijke werkplaatsen. Je ziet hier meesterwerken van Michelangelo, Leonardo Da Vinci en Botticelli, waaronder het Davidbeeld van Michelangelo bij de 'Accademia'. Bewonder de Kathedraal van Santa Maria del Fiore, met de schitterende koepel die door Brunelleschi werd ontworpen, en bewonder de doopkapel en de Campanile di Giotto. De tour eindigt met een adembenemend uitzicht vanaf 'Piazzale Michelangelo'. Hier krijg je geweldig panoramisch zicht over de Toscaanse hoofdstad, waaronder de 'Ponte Vecchio', de rivier de Arno en de 'Duomo'. Vervolgens ga je terug naar Rome.

Florence: rondleiding Accademia, Uffizi en Duomo

7. Florence: rondleiding Accademia, Uffizi en Duomo

Bewonder de must-see kunstmeesterwerken aller tijden in de grootste musea van de stad, samen met schatten die worden bewaard in een van de mooiste kathedralen ter wereld. Je gids leidt je eerst naar de Galleria dell'Accademia voor een totale onderdompeling in de kunst van Michelangelo. Bekijk zijn meest bekende werk "David", en andere belangrijke stukken zoals ''I Prigioni'', ''San Matteo'' en "Palestrina Pietà". Volg daarna je gids in de Galleria degli Uffizi, een van de beroemdste kunstgalerijen ter wereld. Hier kunt u tal van kunstwerken bewonderen van Botticelli, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raffaello, Giotto, Cimabue, Masaccio en vele anderen. Tussen de kostbare tentoonstellingszalen van de Galerij kunt u de meest bekende werken van Botticelli, "Primavera" en "Birth of Venus" zien. Eindelijk, na een pauze, bereik je het Duomo-plein, klaar om het interieur van de kathedraal te bewonderen. Eenmaal binnen in de Santa Maria del Fiore-kathedraal, wordt u onmiddellijk getroffen door de elegantie van de ruimtes van de drie beuken. Geniet van de schoonheid van het prachtige marmeren koor van Bandinelli, de complexiteit van de glas-in-loodramen van Donatello, Ghiberti en Andrea del Castagno, en de klok van Paolo Uccello. Je zult ook verrast zijn om op een prachtig, tegelmuurachtig "tapijt" van polychroom marmer te kunnen lopen. Kijk dan omhoog en wees getuige van het immense kostbare interieur van de koepel, volledig beschilderd door Vasari. De beroemde koepel van Brunelleschi is de grootste ooit gebouwd in metselwerk en het onvergelijkbare icoon van de Renaissance-architectuur.

Florence: Accademia Gallery privérondleiding

8. Florence: Accademia Gallery privérondleiding

Dompel jezelf onder in de wereld van Michelangelo Buonarotti terwijl je het museum verkent met een gids. Bewonder de werken van Florentijnse meesters uit de 13e eeuw tot het hoogtepunt van de Renaissance, en bewonder de David van Michelangelo. Kom meer te weten over het moeilijke lot van Davids schepping en waarom dit beeld niet alleen als een van de hoogtepunten van de Renaissance wordt beschouwd, maar ook als een van de hoogtepunten van het menselijk genie in het algemeen. Wandel door de zalen van het museum en ontdek de geschiedenis van de oprichting van Michelangelo's "Gevangenen" - de onvoltooide sculpturen die bedoeld waren om het graf van Julius 2 te sieren. Bekijk daarnaast de meesterwerken van Botticelli, Ghirlandaio, Giambologna. Bezoek het prachtige Muziekinstrumentenmuseum, dat de wereldberoemde Stradivarius-violen en 's werelds eerste piano bevat.

Florence: Uffizi en Accademia Skip-the-Line Gallery Tour

9. Florence: Uffizi en Accademia Skip-the-Line Gallery Tour

We ontmoeten de reizigers in ons bureau via om 10.30 uur. De gids neemt je mee in een langzame wandeling tot aan de Galleria degli Uffizi. Tijdens deze wandeling zullen we je begeleiden om het Palazzo Medici, het Baptisterium, de Duomo en Piazza della Signoria te bewonderen. U zult ook genieten van de aanblik van Palazzo Vecchio. Hier ontdek je een openluchtmuseum met verschillende architectonische meesterwerken. In de Galleria degli Uffizi zal je deskundige gids uitleg geven over de werken van de grootste kunstenaars van de middeleeuwen tot de renaissance, schilderijen van Giotto, Masaccio, Botticelli, Leonardo, Michelangelo, Rafael... Na de rondleiding heb je vrije tijd om de galerij op eigen gelegenheid te verkennen. Vrije tijd in het museum. Ten slotte ontmoeten we de reizigers in ons kantoor om 16.00 uur om Academia Gallery te bezoeken. Je dompelt jezelf onder in de kunst van Michelangelo, waaronder zijn beroemdste werk, het standbeeld van David. Na de rondleiding krijgt u de gelegenheid om de galerij op eigen gelegenheid te verkennen.

Van Rome: dagtocht naar Florence met lunch en toegang tot de Accademia

10. Van Rome: dagtocht naar Florence met lunch en toegang tot de Accademia

Ga op een dagje uit in Florence tijdens deze begeleide reis. Bekijk de Piazzale Michelangelo, bezoek de Galleria dell'Accademia en geniet van een authentieke Italiaanse lunch, compleet met heerlijke lokale wijnen. Je gids haalt je rechtstreeks op bij je hotel en neemt je mee in een comfortabele minibus met airconditioning. Leun achterover, ontspan en zie het indrukwekkende Italiaanse landschap en de glooiende heuvels aan je voorbij trekken. Vermijd de steile wandeling naar je eerste stop van de dag, de Piazzale Michelangelo, en word midden op het plein afgezet. Omgeven door verschillende replica's van Michelangelo, kun je vanaf hier deze historische stad echt in je opnemen. Bezoek vervolgens het Accademia Museum, waar u de meesterwerken uit de Renaissance van Michelangelo kunt bewonderen, waaronder David zelf. Je gids staat ook voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over de andere indrukwekkende kunstwerken die worden tentoongesteld, waaronder die van Leonardo Da Vinci en Botticelli. Vervolg uw reis met een wandeltocht door het stadscentrum en ga daarna lekker zitten voor een lichte Italiaanse lunch gemaakt van lokale producten. Proef enkele lokale wijnen bij uw lunch en snuif de sfeer van de stad op. Ga ten slotte terug naar Rome in comfort met airconditioning.

Sitemap David van Michelangelo

Wil je alle activiteiten in David van Michelangelo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over David van Michelangelo

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.130 beoordelingen

De echte " David Van Michelangelo" zien is zeker de moeite waard. Rond het beeld geen gedrum. Het ophalen van de tickets was zoals gemeld even aanschuiven aan loket. Je moet met 1 iemand aanschuiven, echter als je tickets voor studenten of kinderen boven 12j hebt aangekocht, dien je wel hun paspoorten te tonen aan loket. De andere personen kunnen wel al in de wachtrij van het juiste tijdstip gaan staan. Alles is correct geregeld. De security begeleiders helpen je graag als je twijfelt waar je je tickets moet halen of in wachtrij moet staan. Let op geen waterfles van meer dan 50cl meenemen in rugzak.

De galerij van de academie staat vol met prachtige schilderijen en vooral sculpturen, maar de belangrijkste attractie is ongetwijfeld de David van Michelangelo. We hebben het allemaal gezien op foto's, boeken, internet, maar als je het live ziet, kun je de afmetingen van het beeld echt waarderen, en niet alleen vanwege zijn grootte, maar vanwege zijn perfectie in elk opzicht, het is het werk van een van de grootste genieën in de geschiedenis. Zeker de moeite waard om minstens één keer in je leven te zien.

Het proces om de kaartjes te krijgen verliep erg soepel, ik ging twee uur eerder om me te veranderen en de plaats te leren kennen. De wachtrij bij de ingang was op afspraak, geen problemen. De galerij is niet groot, het heeft verschillende afbeeldingen van Michelangelo binnen, het standbeeld van David is erg groots en mooi, een van Michelangelo's Pietás kan ook worden gefotografeerd. Ik raad aan.

Het was zeker de moeite waard om getimede toegangskaarten te krijgen om de David van Michelangelo te zien vanwege het aantal toeristen. De kaartjes waren gemakkelijk direct aan de overkant van het museum op te halen. In het museum huurden we audio-headsets die enkele van de tentoongestelde stukken beschreven. Geweldige ervaring in het algemeen!

Super mooi om te zien. Trefpunt is zeer lastig te vinden. Meneer van GetYourGuide die er stond om een groep met gids op te vangen had geen idee waar het was en hoe het werkte.