David van Michelangelo

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Inforamtie en 5 feiten over de David van Michelangelo

Michelangelo's meesterwerk is één van de meest herkenbare beeldhouwwerken ooit. In de Galleria dell'Accademia di Firenze kun je hem bewonderen en leren over zijn fascinerende geschiedenis. Hier alvast een voorproefje!

 • Hij was eigenlijk bedoeld voor de Duomo

  1. Hij was eigenlijk bedoeld voor de Duomo

  David zou een plekje krijgen tussen de andere beelden op het dak van de Duomo, maar hij was met 6 ton te zwaar om op te tillen. Hij kreeg een nieuwe plaats bij het Palazzo Vecchio.

 • Michelangelo was de derde beeldhouwer van David

  2. Michelangelo was de derde beeldhouwer van David

  Agostino di Duccio was in 1463 aan David begonnen, waarna Antonio Rossellino kort verder werkte aan het beeld. In 1501 werd Michelangelo aangesteld om het te voltooien.

 • Hij kijkt naar Rome

  3. Hij kijkt naar Rome

  Davids zelfverzekerde blik is gericht op de grootste rivaal van Florence: Rome. De stad was een van de vele machten in de omgeving die de Republiek van Florence bedreigden.

 • Hij kreeg een jas van baksteen in WOII

  4. Hij kreeg een jas van baksteen in WOII

  Na in doeken te zijn gewikkeld werd hij in baksteen verstopt, net als Michelangelo's Moses. Zo beschermden de Italianen hun historische kunst tegen bombardementen.

 • Een hamer brak zijn teen

  5. Een hamer brak zijn teen

  In 1991 vatte Piero Cannata het idee op om een hamer mee te nemen naar David en zijn voet te beschadigen. David brak een linkerteen. De politie over de 47-jarige: "hij is niet goed."

Plan je bezoek

 • Wat zijn de openingstijden?

  De Galleria dell'Accademia is van dinsdag tot zondag open tussen 8:15 en 18:50.

 • Hoe kom je er?

  Een groot aantal busroutes komt langs de haltes in de buurt: Ss. Annunziata - Istituto Degli Innocent, Piazza di San Marco, San Marco Rettorator of Cavour. De David van Michelangelo staat in de Zaal van de Gevangenen.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Dinsdag tot zondag van 8:15 tot 18:50.
 • Toegangsprijzen
  Kaartjes kosten rond €15. De prijs hangt ervan af of je je ticket ter plekke koopt of online.
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet noodzakelijk, maar een tour met een enthousiaste Italiaanse gids is een geweldig fenomeen.
 • Hoe kom ik er?
  Het centrum van Florence is compact, dus lopen is goed te doen. Er stopt ook een groot aantal bussen bij de Galleria.
 • Extra tips
  Boek je tickets van tevoren - David is een populaire kerel!

Sitemap David van Michelangelo

Wil je alle activiteiten in David van Michelangelo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over David van Michelangelo

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 7.520 beoordelingen

Interessante wandeling door Florence met goede gids

Goed georganiseerde wandeling. Zeer bekwame gids (Annette). Echt de highlights van Florence. Ik had maar 1 dag in Florence en dit was een goede manier om de dag mee te beginnen. Voordeel was ook dat deze tour vroeg begint. Museum was klein maar we hebben wel bijna alles kunnen zien en kregen ook goede uitleg van de gids. Audiosysteem werkte prima. Voor herhaling vatbaar.

We had a very informative and good tour done by Anna. Her expertise about Michelangelo and both modern and classic art, also her good English, made that we enjoyed visiting the Accademia much better than last year when we did not book a guided tour. Definitely worth it!

De Galleria Accademia is geen gewoon museum. Het is een kijk in het leven van één van de grootste kunstenaars die ooit geleefd heeft. Je ziet de beelden door de ogen van de kunstenaar tot leven komen, ook al zijn ze niet allemaal afgewerkt.

De gids julia vertelde heel leuk de hele geschiedenis van david , we hadden wel een privé tour we waren maar met 2 personen echt een geweldig verhaal van haar!!!

Get your guide met bijbehorende app werkt écht super; alles netjes geregeld van a tot z. Het museum op zich viel best tegen; het was klein en ook verouderd...