David van Michelangelo

Dit wereldberoemde meesterwerk van Michelangelo symboliseert kracht en schoonheid.

David van Michelangelo: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Florence: tijdvensterticket voor de David van Michelangelo

1. Florence: tijdvensterticket voor de David van Michelangelo

De Galleria dell'Accademia dankt haar bekendheid aan de sculpturen van Michelangelo: de Gevangenen, de Sint Matteüs en natuurlijk het beeld van David.  Bewonder het marmeren standbeeld van 5,17 meter hoog van de bijbelse  held David, een geliefd werk onder de Florentijnse kunst. Het beeld werd een symbool van de verdediging van de burgerrechten van de Republiek van Florence; een onafhankelijke  stadstaat die aan alle kanten werd bedreigd door machtige rivaliserende staten en de hegemonie van de familie Medici.    In de aangrenzende zalen, die deel uitmaakten van 2 voormalige kloosters, zijn belangrijke kunstwerken ondergebracht, waaronder die uit de Accademia delle Arti del Disegno, Accademia di Belle Arti di Firenze en van onderdrukte kloosters.  De galerie is onlangs verder verrijkt met belangrijke collectie oude muziekinstrumenten van het departement der muziekinstrumenten van het Conservatorium van Cherubini.

Florence: toegangsticket Accademia Gallery met prioriteit

2. Florence: toegangsticket Accademia Gallery met prioriteit

Haal het meeste uit uw tijd in Florence met een skip-the-line toegangsticket voor de Galleria dell'Accademia. Bewonder een van 's werelds beroemdste sculpturen, de David van Michelangelo, en bekijk enkele van de andere werken van de beeldhouwer. Sla de lange wachtrijen over en betreed de galerij via een aparte ingang. Met uw gereserveerde ticket kunt u het loket overslaan en hoeft u zich geen zorgen te maken of er wel of geen tickets beschikbaar zijn. Bezoek de grote zaal om het standbeeld van David van Michelangelo te zien en leer meer over zijn gedachten en ideeën. Je kunt ook andere meesterwerken uit de Renaissance zien van meesters als Bartolini, Giambologna, Di Cione, di Buonaguida en Monaco. Last but not least, bewonder het gips van Lorenzo Bartolini voordat je je bezoek afsluit met schilderijen van Lorenzo Monaco en andere opmerkelijke 16e-eeuwse kunstenaars.

Galleria dell'Accademia: tour

3. Galleria dell'Accademia: tour

Ga mee met een rondleiding door Galleria dell'Accademia en ontdek de fantastische kunstwerken van de renaissance, waaronder het onovertroffen standbeeld de David van Michelangelo. Nadat je de lange rijen voor de kassa hebt overgeslagen loop je de galerie in en begint je bezoek aan de verzameling muziekinstrumenten van de Medici's. Bewonder de duurste Stradivarius ter wereld, evenals andere unieke instrumenten. Vervolgens zie je de Slaven en Mattheus van Michelangelo, waarna je het beroemdste beeld van de kunstenaar, de David, met eigen ogen kunt bekijken. Leer meer over de creatie van dit beeld en de complexe geschiedenis van het stuk marmer dat Michelangelo gebruikte om zijn meesterwerk uit te houwen. Tenslotte kun je de pleisters van Lorenzo Bartolini bezichtigen alvorens jouw rondleiding te beëindigen met een bezichtiging van de prachtige collectie schilderijen van Lorenzo Monaco en andere opmerkelijke kunstenaars uit de 16e eeuw. Tijdens je rondleiding ontdek je ook minder bekende delen van dit wereldberoemde museum. 

Florence: begeleide Accademia-tour zonder wachtrij

4. Florence: begeleide Accademia-tour zonder wachtrij

Dompel jezelf onder in de beroemde Accademia van Florence. Volg een rondleiding door de galerij en ontdek de uitstekende collectie gotische en renaissanceschilderijen en andere kunstwerken. Bezoek het beroemde standbeeld van David van Michelangelo. Bekijk andere beroemde werken van de grote kunstenaar zoals The Prisoners, evenals andere meesterwerken van renaissancekunst. Luister naar informatief commentaar van je deskundige Engelssprekende gids, die elk werk weer tot leven zal brengen met inside-verhalen van een van 's werelds grootste kunstenaars.

Florence: Accademia Gallery Fast-Track Ticket

5. Florence: Accademia Gallery Fast-Track Ticket

Ontdek het genie van de grootste kunstenaars aller tijden, Michelangelo, door zijn talrijke sculpturen in de onmisbare Galleria dell'Accademia. Verspil geen tijd met wachten in de rij en haal het meeste uit uw bezoek aan Florence met een skip-the-line ticket naar de galerij. Ontvang gereserveerde tickets om het museum binnen te gaan en geniet van meer tijd om de kunst te waarderen. Bewonder binnen de David van Michelangelo en zie hoe zijn uitdrukking verandert als je door de kamer loopt. Bewonder de details en het evenwicht dat in een enkel stuk marmer is gebeiteld en ontdek zelf waarom David generaties over de hele wereld heeft geboeid. David vertegenwoordigt een bijbelse held die tegen Goliath wint en symboliseert de verdediging van burgerlijke vrijheden belichaamd in de Republiek Florence, een onafhankelijke stad in de Middeleeuwen en de Renaissance. Ervaar daarnaast andere sculpturen die door Michelangelo zijn gesneden, zoals Prigioni (Gevangenen). Deze verwrongen lichamen waren bedoeld voor het graf van paus Julius II, maar het graf werd nooit voltooid. Verken het museum verder en bekijk beelden en schilderijen van andere renaissancekunstenaars zoals Andrea Orcagna, Taddeo Gaddi, Domenico Ghirlandaio, Filippino Lippi en Sandro Botticelli. U kunt ook een bezoek brengen aan de zaal gewijd aan de collectie oude muziekinstrumenten van het Cherubini Conservatorium, de afdeling Muziekinstrumenten. Deze collectie bevat een viool van Antonio Stradivarius die behoort tot het Medicean Quintet.

Galleria dell'Accademia: ticket met host

6. Galleria dell'Accademia: ticket met host

Ontdek een van de grootste kunstenaars aller tijden, Michelangelo, aan de hand van zijn talrijke beeldhouwwerken in de niet te missen Galleria dell'Accademia. Benut je bezoek aan Florence optimaal met een voorrangsticket voor de galerie. Ga snel en gemakkelijk het museum binnen en krijg meer tijd om van de kunst te genieten. Eenmaal binnen kun je de David van Michelangelo bewonderen en zien hoe zijn uitdrukking verandert naarmate je je door de ruimte verplaatst. Vergaap je aan de mate van detail van dit beroemde beeld, dat uit een enkel stuk marmer gehouwen is. Ontdek zelf waarom de David wereldwijd generaties lang heeft geboeid. De David stelt een bijbelse held voor die van Goliath won, en symboliseert de verdediging van de burgerlijke vrijheden in de Republiek Florence, een onafhankelijke stad in de Middeleeuwen en de Renaissance. Zie ook andere sculpturen van de hand van Michelangelo, zoals I Prigioni (de gevangenen). Deze verwrongen lichamen waren voor het graf van Paus Julius II bedoeld, maar het graf werd nooit voltooid. Verken het museum en zie standbeelden en schilderijen van kunstenaars uit de Renaissance, zoals Andrea Orcagna, Taddeo Gaddi, Domenico Ghirlandaio, Filippino Lippi en Sandro Botticelli. Mis ook de zaal met de collectie oude muziekinstrument niet, waar je een viool van Antonio Stradivarius vindt.

Galleria dell'Accademia en Galleria degli Uffizi: ticket

7. Galleria dell'Accademia en Galleria degli Uffizi: ticket

Grijp de kans om zowel de Galleria dell'Accademia als de Galleria degli Uffizi in alle vrijheid en in je eigen tempo te bezoeken. Laat je rondleiden met toelichting van deskundige kunsthistorici, opgenomen in je eigen taal. Breng je ochtend door in de Galleria dell'Accademia, waar je gefascineerd zult raken door de kunst van Michelangelo en zijn beroemdste werk, de David. Dit werd een symbool van macht en onoverwinnelijkheid van de Florentijnse Republiek. Laat je verrassen door de andere kunstwerken van Michelangelo, zoals I Prigioni, San Matteo en de Palestrina Pietà. Nadat je alle hoeken van de galerij hebt verkend, heb je wat vrije tijd om te lunchen of om de drukke straten van het centrum van Florence te verkennen. Verzamelen na de pauze gebeurd 's middags in de Galleria degli Uffizi, een van de beroemdste kunstgalerijen ter wereld. Je zal omringd worden door talloze kunstwerken van de belangrijkste middeleeuwse en renaissancekunstenaars, waaronder Botticelli, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raffaello, Giotto, Cimabue en Masaccio. De meest bekende museumzaal bevat ook de meest verfijnde werken van Botticelli, waaronder zijn absolute meesterwerken de Primavera en Geboorte van Venus. 

Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

8. Florence: Galleria dell'Accademia en begeleide wandeling door David

Krijg een insider's view van een van de meest opmerkelijke musea van Florence tijdens een rondleiding door de Galleria dell'Accademia. Bekijk het iconische standbeeld van David van Michelangelo en sla de wachtrijen over met je gids. Betreed de Accademia via een aparte ingang met je gids en begin je rondleiding. Leer de rijke geschiedenis en cultuur van Florence kennen. Ga langs beroemde kunstwerken tot je de meest iconische schat van de Accademia bereikt, de David van Michelangelo. Terwijl je je vergaapt aan de legendarische werken, zal je gids je informeren over interessante en minder bekende feiten over de kunst. Ontdek waarom David het meest herkenbare symbool van Florence is en wat het betekende voor de Republiek Florence toen het werd gemaakt.

Florence: Accademia, de koepel van Brunelleschi en rondleiding door de kathedraal

9. Florence: Accademia, de koepel van Brunelleschi en rondleiding door de kathedraal

Geniet van uw dag om de Galleria dell'Accademia en de Duomo van Florence te ontdekken en kies ervoor om de koepel van Brunelleschi te beklimmen. Doe mee met een groepsreis of selecteer de optie privétour om de tour aan te passen aan uw behoeften. Profiteer van de Brunelleschi-pas, die 72 uur geldig is, en bezoek het museum en de doopkapel van de Duomo, zelfs na je rondleiding. Profiteer van snelle toegang tot de Galleria dell'Accademia met vooraf gereserveerde tickets. Luister naar het verhaal van Michaelangelo's David en zijn schepper. Kom meer te weten over de erfenis van de heersende Medici-familie en hoe deze collectie werd geschonken aan de inwoners van Florence. Ga vervolgens naar de beroemde Duomo. Ontdek onschatbare werken van gotische en renaissancekunst en bewonder het gebouw vanwege zijn grootte en ingewikkelde marmeren decoraties. Bekijk de doopkapel, beroemd om zijn poorten van het paradijs. Geniet van vooraf gereserveerde toegang tot Brunelleschi's Dome aan het einde van de tour als de optie is gekozen). Beklim de koepel in je eigen tijd en bewonder het schilderachtige uitzicht op Florence en het omliggende Toscane.

Florence: Exclusieve Uffizi, David en Accademia Tour

10. Florence: Exclusieve Uffizi, David en Accademia Tour

Ontdek de meest bezochte musea in Florence samen met een professionele gids. Samen bewonder je de belangrijkste werken van de tentoonstelling terwijl je de kunst van de Italiaanse Renaissance waardeert. Je gids neemt je mee door de prioritaire ingang naar beide galerijen zonder in de lange rijen te hoeven wachten. Tijdens uw ervaring staat uw gids voor u klaar om de belangrijkste kunstwerken uit de musea toe te lichten. De eerste stop is het bezoek aan de Uffizi-galerij met zijn picturale collecties en meesterwerken van kunstenaars en protagonisten van de Renaissance zoals Michelangelo, Giotto, Botticelli, Caravaggio, Leonardo da Vinci en vele anderen. Later neemt de gids je mee naar de Accademia-galerij om het beroemdste Florentijnse symbool te ontdekken: David van Michelangelo. De galerij is een van de plaatsen met het hoogste aantal sculpturen van Michelangelo, en is een plek waar u ook het museum van muziekinstrumenten, de verzameling schilderijen met gouden achtergrond en de Sala dei Prigioni met sculpturen ontworpen voor paus Julius kunt bewonderen II.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Citycards
62 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Sitemap David van Michelangelo

Wil je alle activiteiten in David van Michelangelo ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over David van Michelangelo

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 9.130 beoordelingen

De echte " David Van Michelangelo" zien is zeker de moeite waard. Rond het beeld geen gedrum. Het ophalen van de tickets was zoals gemeld even aanschuiven aan loket. Je moet met 1 iemand aanschuiven, echter als je tickets voor studenten of kinderen boven 12j hebt aangekocht, dien je wel hun paspoorten te tonen aan loket. De andere personen kunnen wel al in de wachtrij van het juiste tijdstip gaan staan. Alles is correct geregeld. De security begeleiders helpen je graag als je twijfelt waar je je tickets moet halen of in wachtrij moet staan. Let op geen waterfles van meer dan 50cl meenemen in rugzak.

Het proces om de kaartjes te krijgen verliep erg soepel, ik ging twee uur eerder om me te veranderen en de plaats te leren kennen. De wachtrij bij de ingang was op afspraak, geen problemen. De galerij is niet groot, het heeft verschillende afbeeldingen van Michelangelo binnen, het standbeeld van David is erg groots en mooi, een van Michelangelo's Pietás kan ook worden gefotografeerd. Ik raad aan.

Het was zeker de moeite waard om getimede toegangskaarten te krijgen om de David van Michelangelo te zien vanwege het aantal toeristen. De kaartjes waren gemakkelijk direct aan de overkant van het museum op te halen. In het museum huurden we audio-headsets die enkele van de tentoongestelde stukken beschreven. Geweldige ervaring in het algemeen!

Mijn maingoal is natuurlijk de David geweest en wat is hij perfect en zo mooi. De tickets ophalen ging prima, zeer praktisch. En zo naar binnen zonder de drukte.

Duidelijke info, goede organisatie van lokale reisleiders