Kies data

De Academie van Athene

De Academie van Athene: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: 3 uur sightseeing & Akropolis inclusief entree

1. Athene: 3 uur sightseeing & Akropolis inclusief entree

Deze halfdaagse tour langs de hoogtepunten van Athene is perfect voor bezoekers die voor het eerst de stad bezoeken en uitgebreid kennis willen maken met Athene. Je ziet wereldberoemde bezienswaardigheden uit het heden en verleden, vanuit een comfortabele en luxe bus met airconditioning. Begin met een bezoek aan het Panathinaiko Stadion, waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen zijn gehouden. Rij voorbij het huis van de minister-president in het voormalige koninklijk paleis. Ontdek enkele van de beroemde religieuze monumenten van Athene, zoals de katholieke kathedraal, de kerk van St. Paul en de prachtige Russisch-orthodoxe kerk. Zie oude en moderne Griekse architectuur zoals de Tempel van de Olympische Zeus, de Akademie en het Syntagmaplein. De uitgebreide en gevarieerde ervaring wordt afgesloten met een onvergetelijk bezoek aan de Akropolis, hét icoon van Athene, waar je de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechteion ontdekt.

Athene: privé avond sightseeingtour per elektrische Tuk-Tuk

2. Athene: privé avond sightseeingtour per elektrische Tuk-Tuk

Geniet van het ophalen van uw hotel of ontmoet uw chauffeur op een centraal gelegen ontmoetingspunt. Spring in je charmante elektrische tuk-tuk, die de perfecte maat heeft om door de smalle wegen van de stad te navigeren, en ga vervolgens op ontdekkingstocht. Begin met een rondleiding door de meest emblematische gebouwen en monumenten van Athene, waaronder het Griekse parlement, het graf van de onbekende soldaat, de Academie van Athene en de Agios Dionysios Areopagitis-kerk. Vervolg de tocht naar de berg Lycabettus en bewonder onvergetelijke uitzichten over de stad en de Akropolis. Rijd vervolgens door de wijk Kolonaki en passeer vervolgens het oude Olympisch Stadion, de tempel van Zeus en de boog van Hadrianus. De tuk-tuk slingert zich vervolgens een weg door de smalle straatjes van de wijk Plaka, voordat hij naar de Romain Agora en de bibliotheek van Hadrianus gaat. Passeer Thiseio om te genieten van het uitgestrekte uitzicht op het Parthenon en bezoek vervolgens de gebieden Monastiraki en Psiri. Geniet tijdens de tour van de romantische sfeer van Athene terwijl de zon ondergaat en de dag in de nacht verandert. Aan het einde van een onvergetelijke avondtour zet de chauffeur je af bij het startpunt of op een andere locatie naar keuze.

Athene Halve dag privéstadstour

3. Athene Halve dag privéstadstour

Ontdek de bakermat van de beschaving, de geboorteplaats van de democratie en de thuisbasis van de filosofie tijdens een privétour van een halve dag door Athene. Je zult enkele van de grootste monumenten ooit gebouwd ervaren, met bezoeken aan alle belangrijke attracties, van de plaats van de eerste moderne Olympische Spelen tot het voormalige Koninklijk Paleis. De 5-uur durende tour gaat door het Panathenaic Stadion, het enige marmeren stadion ter wereld. Gebouwd op de ruïnes van het oude Romeinse stadion van Athene, vonden hier in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaats. Ga verder naar de beroemde boog van keizer Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus, gewijd aan de koning van de Olympische goden, en de grootste tempel van de antieke wereld. Ga naar de Akropolis, beschouwd als een werk van architectonische perfectie. Bewonder het Theater van Dionysus, het eerste theater ooit gebouwd in de wereld. Je zult ook het Odeon van Herodes de Atticus zien, naar de heuvel van Pnyx gaan, de Propylaea, de tempel van Apteros Nike, het Erechteion en het nieuwe Akropolismuseum bezoeken. Geniet van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Lycabettus-heuvel en bezoek de parlementsgebouwen om de wisseling van de koninklijke wacht bij het graf van de onbekende soldaat te zien. Ga verder naar het Omonia-plein en de openluchtvlooienmarkt in de levendige wijk Plaka. Bekijk ten slotte de 19e-eeuwse Anglicaanse kerk van St. Paul, het voormalige Koninklijk Paleis, het Numismatisch Museum, de Academie van Kunsten en Wetenschappen, de Nationale Bibliotheek, het Benaki Museum, het Byzantijnse en Christelijke Museum en het Museum van Cycladische Kunst.

Athene: privérondleiding van 3 uur op milieuvriendelijke Tuk Tuk

4. Athene: privérondleiding van 3 uur op milieuvriendelijke Tuk Tuk

Verken Athene op een milieuvriendelijke, 100% elektrische tuk-tuk die perfect is om je over de smalle wegen van de stad te verplaatsen. Laat je privéchauffeur je meenemen naar de must-see locaties van de stad tijdens deze 3 uur durende tour. Begin met een bezoek aan de meest emblematische monumenten in het centrum van de stad: bekijk het Griekse parlement, het graf van de onbekende soldaat, de Academie van Athene en de Agios Dionysios Areopagitis-kerk. Beklim vervolgens de berg Lycabettus, een heuvel in de stad, en geniet van een prachtig 360-graden uitzicht over Athene. Volg dit met bezoeken aan het oude Olympisch Stadion, de Tempel van Zeus en de Boog van Hadrianus. Ga verder naar de wijk Plaka met zijn charmante straatjes, restaurants, bars en winkels. Zie Romain Agora, de bibliotheek van Hadrianus en de oude agora. Bezoek ten slotte de Akropolis, een bezienswaardigheid die je gewoon niet mag missen. Je chauffeur beëindigt je tour door de vlooienmarkt van Thissio en Monastiraki te passeren.

Athene: tour door de stad, Akropolis en museum, met tickets

5. Athene: tour door de stad, Akropolis en museum, met tickets

Reis terug in de tijd in het Stadion Panathinaiko om te zien waar de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd werden gehouden. Je passeert de Tempel van de Olympische Zeus en de Poort van Hadrianus om een kijkje te nemen in het gebouw van het Griekse parlement en het gedenkteken voor de onbekende soldaat. Bewonder de staatsgebouwen van de oude Platonische Akademeia, de Universiteit van Athene en de Nationale Bibliotheek aan het Syntagma-plein Vervolgens kun je naar de Akropolis om de beroemde monumenten van het oude Griekenland uit de klassieke oudheid te verkennen. Je bezoekt de monumentale poort van de Propylaea, de Tempel van Nikè en het iconische Parthenon, voordat je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad in het hypermoderne Akropolismuseum.

Athene: Akropolismuseum, tempels en dagtour door Korinthe

6. Athene: Akropolismuseum, tempels en dagtour door Korinthe

Ervaar een dagtour die de 2 historische steden, Athene en Corinth combineert. Bezoek de Akropolis die symbool staat voor democratie. Bekijk het Parthenon dat wordt beschouwd als het meest perfecte gebouw ter wereld. Het Erechtheion werd beroemd om zijn Karyatides, de Propylae en de gereconstrueerde Tempel van Athena Nike. Ga verder naar het Akropolismuseum, dat onlangs werd verkozen tot de vijfde beste ter wereld. Bekijk de beroemde boog van Romeinse keizer Adrian en de tempel van Zeus, de grootste in de oude wereld. Vang een panoramisch uitzicht over Athene vanaf de berg Lycabettus en maak een aantal prachtige foto's. Bezoek het Panathinaiko-stadion waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen plaatsvonden. Bekijk de wisseling van de wacht bij het parlement. Tour door het stadscentrum en zie een aantal fantastische neoklassieke gebouwen zoals de Universiteit van Athene, de Academie voor Kunst en Wetenschap en de Nationale Bibliotheek. Zie de residentie van Sleiman, de archeoloog van Geman die Troje heeft gevonden. Ga daarna verder naar het zuidwesten naar Corinth en maak een korte stop om het Corinth Canal en de Diolkos te zien die de Corinthians hielpen de schepen mee te trekken. Kom aan in het oude Korinthe, waar je ruïnes van 2 theaters kunt zien, de tempel van Apollo, tempels uit de Romeinse periode en natuurlijk het altaar waar Sint Paulus met de Korinthiërs over de nieuwe religie sprak. Het museum met honderden artefacten uit verschillende periodes is echt interessant. Na de lunch (optioneel) keert u terug naar Athene.

Athene: dagtocht op elektrische fiets

7. Athene: dagtocht op elektrische fiets

Begin je tour op het ontmoetingspunt waar je de kans krijgt om je leuke en vriendelijke gidsen te ontmoeten. Zodra je de kans hebt gehad om je gidsen te ontmoeten, krijg je de route voor de dag te zien, stap je op je e-bike en ga je weg. Ga op weg naar je eerste stop, de traditionele vlees- en vismarkten om lokale Atheners verse voorraden te zien kopen. Ga vervolgens langs het Omonoia-plein en bezoek drie prachtige neoklassieke gebouwen, de bibliotheek, de universiteit en de academie. Passeer het bovenste deel van de stad dat bekend staat om zijn luxe en exclusieve straten. De tour is zo gepland dat je op tijd op het Syntagma-plein bent om de beroemde wisseling van de wacht te zien en foto's te maken met de Evzones. Bezoek vervolgens het presidentiële landhuis en ga richting het prachtige Panathenaic-stadion. Je rijdt naar de tempel van Olympische Zeus, Zappeion Hall en vervolgens richting Plaka, de Akropolis en de Areopagus-heuvel om de stad van bovenaf te ervaren. Rijd rond de Akropolis naar Plaka, Anafiotika, de Romeinse Agora, Monastiraki en de levendige straten van Psyrri. Als je terugrijdt naar het eindpunt, passeer je de Athene-driehoek, een leuke lokale ontmoetingsplaats voor Atheners. Je tour eindigt met een speciale traktatie op het kantoor van de lokale partner. Aan het einde van deze tour zul je zeker verliefd zijn op Athene.

Athene: privétour van een hele dag

8. Athene: privétour van een hele dag

Je privétour begint met de Acropolis, een gebouwencomplex met het Parthenon (hoofdtempel), het beste voorbeeld van klassieke architectuur uit de 5e eeuw voor Christus, Erectheion (de tempel met 6 vrouwelijke figuren, Caryatides), de Tempel van Athena Nike (de godin zonder vleugels), Propylaia (de monumentale poort), Odeon van Herodus Atticus, het Dionysus-theater en ten slotte de Mars-heuvel of Areios Pagos (het eerste oude hof en de plaats waar St. Paulus voor het eerst het christendom predikte in Athene ). De volgende stop is de Tempel van de Olympische Zeus (de grootste tempel in de Helleense en Romeinse tijd), het Panathenian Stadium (het stadion van de eerste Olympische Spelen in 1896), het Memorial of the Unknown Soldier en de wisseling van de wacht ( Euzones) voor het Griekse parlement, tegenover het Syntagma of Constitutioneel Plein. Daarna ziet u de Trilogie van Athene (de Academie, de Eerste Universiteit van Athene en de Nationale Griekse Bibliotheek) en ten slotte de Lycabettus-heuvel (het hoogste punt van Athene) en vergeet niet om wat foto's en een herinnering te maken in je hoofd en hart van de hele stad. Rijd door Plaka (de oudste wijk van Athene), een pittoreske wijk van de stad, waar kleine winkeltjes zijn met handgemaakte ambachten en cadeaus die je kunt kopen en Monastiraki (vlooienmarkt), waar je gezellig kunt wandelen en winkelen met je vrienden en familie. Als de tijd het toelaat, is je volgende stop de oude Griekse Agora of de Romeinse Agora (oude markten), waar je de tempel van Hephaestus (de best bewaarde tempel in Griekenland), de Stoa van Attalos en de prachtige St. Catharina-Orthodoxe Kerk. Als je honger hebt, maak je dan klaar om een aantal beroemde Griekse gerechten te proeven en een onvergetelijke lunch te hebben. De tour leidt je naar een traditioneel Atheense restaurant of taverne. Aan jou de keuze uit een variatie aan smaken van de meest bekende Griekse gerechten. Na de lunch kunt u genieten van een bezoek aan het nieuwe Akropolismuseum, waar u het marmer van het Parthenon kunt zien en een prachtige verzameling kunstvoorwerpen en relikwieën die zijn gevonden bij de opgravingen van de Akropolis of het Nationaal Archeologisch Museum van Athene, bijna twee keer zo groot als het vorige dat enkele van de belangrijkste artefacten herbergt uit verschillende archeologische locaties, niet alleen Griekenland, maar ook het Midden-Oosten en de Balkan, en van de prehistorie tot de late oudheid.

Athene: sightseeingtour door de stad inclusief bezoek aan de Akropolis

9. Athene: sightseeingtour door de stad inclusief bezoek aan de Akropolis

Ontdek de veelzijdige stad Athene. Athene staat bekend om zijn historische monumenten en herbergt ook veel moderne, elegante bouwwerken. Bezoek de Akropolis, die er nog steeds staat als een herinnering aan de schoonheid en glorie van het oude Athene. Hoog op de rotsachtige basis liggen het Parthenon, de Propylea, de tempel van Athena Nike en het Erechtheion, met zijn prachtige Veranda der Maagden. Rijd naar de Romeinse tempel van de Olympische Zeus en het Panathinaikon-stadion. Dit stadion was de locatie van de eerste moderne Olympische Spelen in 1896, de geboorteplaats van een wereldwijde traditie. Blijf rijden en passeer het graf van de onbekende soldaat voor het parlementsgebouw op Constitution Square. Hier heb je uitzicht op overheidsgebouwen en elegante bouwwerken uit de 19e eeuw. Rijd langs Panepistimiou Avenue en bekijk de katholieke kathedraal, de academie, de universiteit en de nationale bibliotheek.

Athene: alternatieve wandeltocht

10. Athene: alternatieve wandeltocht

Met een geregistreerde geschiedenis van meer dan 3400 jaar is Athene een van de oudste steden ter wereld. Deze alternatieve wandeltocht neemt je mee door de rijke geschiedenis en veelzijdige cultuur van Athene en verrast en betovert je om elke hoek van de straat. Terwijl je door de oerstraten van Athene wandelt, leer je van je deskundige gids over de complexe geschiedenis van de oude stad. Bezoek monumentale gebouwen zoals het Parlement, de Academie, de Universiteit en de Nationale Bibliotheek en leer hun rol begrijpen bij de opbouw van een hedendaagse Europese hoofdstad. Wandel door de prachtige wijken Psiri en Monastiraki, waar de voetafdruk van het Ottomaanse rijk nog steeds aanwezig is, om te begrijpen hoe de oude stad en haar tradities zich vermengden - of juist niet - met West-Europese waarden en ideeën. Passeer het Omonia-plein, het Kotzia-plein, de centrale markten en vele andere fascinerende locaties en ontdek de ontbrekende schakel tussen het glorieuze oude verleden en het hectische, moderne heden.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
34 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in De Academie van Athene

Wil je alle activiteiten in De Academie van Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over De Academie van Athene

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 344 beoordelingen

Dimitra is een zeer glimlachende en warme gids! Neemt de tijd en geeft veel uitleg over de geschiedenis van Athene en dit door verschillende tijdperken heen. Bezoek met de bus snel maar voldoende om later te voet plekken op te snuiven. Zeer informatief bezoek aan het Akropolismuseum, zodat u zich kunt concentreren op de prioritaire werken en vrije tijd om de rest te observeren. Beklimming van de Akropolis in ieders tempo met regelmatige pauzes gecombineerd met aanvullende anekdotes en uitleg. Mijn partner en ik raden het ten zeerste aan! Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Zeer goede ervaring, de gids Michèle (haar Franse voornaam) is erg aardig en legt het hele bezoek op een verlichte manier uit. We waren twee Fransen in een groep van twintig Engelsen, na een uur tussen Engels en Frans, "stonden" we hem toe om het bezoek in het Engels te doen, omdat hij op zijn minst tweetalig was. Het verliep erg goed.

Mathew was een geweldige gids, tweetalig met onze tour. Zeer professioneel maar vriendelijk, deskundig en interessant. Ik denk dat de tournee de tijden moet wijzigen om een pauze in te lassen voor koffie of een vroege pauze. Te lang zonder pauze. Maar tour was fantastisch waar voor je geld en interessant. Goed gedaan Mathew Linda en familie,

Zeer goede organisatie qua ondersteuning en het circuit. Cassandre, onze gids, was super aardig en deskundig. De bezoeken voldoen aan onze verwachtingen. Enige minpuntje, had graag de wisseling van de wacht op het Syntagmaplein willen bijwonen maar dat doet niets af aan de kwaliteit van de service. We raden het ten zeerste aan.

Gids die heel goed Frans sprak en de excursie 's ochtends begon, stelde ons in staat om het museum te bezoeken voordat er te veel bezoekers naar de gangpaden stroomden, perfect in deze omstandigheden. Plan nog steeds goede antislipschoenen voor het bezoek aan de acropolis, veel marmeren vloeren en kunnen daarom glad worden.