De Benedictijnse abdij in Tyniec

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De Benedictijnse abdij in Tyniec: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Van Krakau: schilderachtige boottocht naar het dorp Tyniec

1. Van Krakau: schilderachtige boottocht naar het dorp Tyniec

Ontdek het pittoreske dorpje Tyniec, gelegen aan de rivier de Vistula, met deze schilderachtige cruise vanuit het centrum van Krakau. Bewonder het uitzicht terwijl je langs het huis van paus Johannes Paulus II, de kerk van St. Salvatore, het kasteel van Przegorzaly, het klooster van de Norbertijnen en meer komt. Begin uw cruise in de buurt van Wawel Castle en vaar vervolgens de rivier op richting Tyniec. Luister naar deskundig commentaar en bekijk de prachtige bezienswaardigheden terwijl u geniet van een gratis drankje. Geniet van een pauze van een uur om het dorp en de beroemde benedictijnenabdij te verkennen, voordat je terugkeert naar Krakau.

Krakau: landelijke fietstocht naar de Tyniec-abdij

2. Krakau: landelijke fietstocht naar de Tyniec-abdij

Deze landtour neemt je mee langs de rivier de Vistula naar Tyniec; een klein stadje 12 kilometer ten westen van Krakau, beroemd om zijn 11e-eeuwse benedictijnenabdij. De abdij speelde een cruciale militaire rol in het christelijke herstel van Polen en de wederopbouw van het land. Je tour begint langs de rivier de Vistula, over een glad fietspad dat je door het pittoreske platteland van Zuid-Polen leidt. Je gaat door eeuwenoude bossen, ziet afbrokkelende forten en fietst langs enkele van de meren die Krakau omringen. Bij aankomst in Tyniec krijg je de kans om het oude terrein te verkennen, te genieten van een hapje, foto's te maken van het landschap en de cadeauwinkel te bezoeken (die vol is met producten die zijn bereid door lokale monniken). De essentie van de tour is een ontspannen, schilderachtige rit door het land, in plaats van het stop-startkarakter van een stadstour. Je legt in totaal 25 kilometer (15,5 mijl) af tijdens een rit van bijna 4,5 uur, vertrek in de middag en terugkomst in de avond. Een rugzak is aan te raden, omdat je hiermee voedsel, water en geschenken terug van de abdij kunt vervoeren.

Sitemap De Benedictijnse abdij in Tyniec

Wil je alle activiteiten in De Benedictijnse abdij in Tyniec ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over De Benedictijnse abdij in Tyniec

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 274 beoordelingen

Terugkeer zou anders moeten zijn

Het doorgaan was echt leuk. Rustig eens varen op de rivier ver weg van de drukte uit de stad. Ook heel leuk was de sluis door de dam. De abdij was echt de moeite om te bezoeken. Mooie locatie. Het terugkeren... tja omdat je alles hebt gezien zie je het nu nog eens. Dus het was dan ook aan de saaie kant. De boot zou sneller mogen varen. Zou dit voor mij al geholpen hebben. Ook nog een tip... geef er een drankje bij of zorg voor wat sfeer.

Onvergetelijke indrukken. De perfecte manier voor een romantische middag en avond voor twee

Rustig tuffen langs groene oevers via een sluis naar een indrukwekkende benedictijnenabdij