Datums kiezen

Ontdek het beste van
De Burg

De Burg: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Brugge: Rondleiding met gids en boottocht over het kanaal

1. Brugge: Rondleiding met gids en boottocht over het kanaal

Je gids ontmoet je op het ontmoetingspunt. Ervaar de vele charmes van het Venetië van het Noorden en zie waarom het historische centrum van Brugge is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de stadswandeling zie je het Meer van de Liefde, het Begijnhof (gesticht in 1245), het Walplein, de Stoofstraat, het Oude Sint-Janshospitaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Gruuthusepaleis, het Djiverkanaal, de Rozenhoedkaai, het Huidenvettersplein, de Burg met het gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. Aan het einde van het bezoek beantwoordt je gids al je vragen en raadt hij je lunchgelegenheden buiten het toeristische gebied aan. De gids geeft je ook advies over het beroemde bier van België en over andere plekken die je kunt bezoeken, waaronder musea. Sluit je bezoek af met een boottocht door de grachten! Mis deze kans niet om de stad vanuit een ander perspectief te ontdekken.

Brugge: zelfgeleide puzzeltocht langs hoogtepunten & wandeling

2. Brugge: zelfgeleide puzzeltocht langs hoogtepunten & wandeling

Leer Brugge in je eigen tempo kennen met een interactieve speurtocht die je op je telefoon afspeelt. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante wetenswaardigheden en legendes. Dit is een ideale buitenactiviteit als je Brugge voor het eerst bezoekt. De tour is leuk voor stellen, vriendengroepen, gezinnen en kinderen, en is ook perfect als teambuildingsactiviteit. Na het downloaden van de speurtocht op je telefoon, gebruik je de app en ingebouwde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brugge te voet verkennen. Bij elke stop kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Begin de tour op de Burg, een plein in het centrum van Brugge. Bezoek het Jan van Eyckplein met zijn prachtige architectuur en kom meer te weten over het Belfort van Brugge, het ultieme symbool van de stad. Maak een mooie foto van de Sint-Salvatorskathedraal, de oudste kerk van Brugge, en bewonder de droomachtige Bonifatiusbrug. Dan ga je verder naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk met zijn betoverende stijl. Bij elke stop kom je meer te weten over de attractie en los je een locatiegebonden raadsel op dat alleen kan worden opgelost als je de specifieke locatie ook echt hebt bereikt. Gebruik logica, verbeelding, observatie en teamgeest om de juiste code te ontcijferen en de volgende bestemming van de tocht te onthullen. Terwijl je door de stad wandelt, kun je het spel op elk moment onderbreken om te pauzeren, de perfecte foto te maken, te lunchen of een museum te bezoeken. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Vanuit Amsterdam: Brugge begeleide dagtrip in het Engels

3. Vanuit Amsterdam: Brugge begeleide dagtrip in het Engels

Ontdek de ouderwetse charme van Brugge tijdens deze rondleiding vanuit Amsterdam. Rijd in een comfortabele touringcar met airconditioning en bekijk bezienswaardigheden zoals het Minnewater meer, Gruuthuse Paleis en de Grote Markt tijdens een rondleiding en heb vrije tijd om de bezienswaardigheden op eigen gelegenheid te verkennen. Vertrek uit Amsterdam en reis naar Brugge om de UNESCO Werelderfgoedmonumenten te bekijken met een Engelssprekende gids. Maak kennis met de geschiedenis van België en bezoek attracties zoals het "Meer van de Liefde" (Minnewater) en het 13e-eeuwse Begijnhof. Leer meer over de bieren van België en bewonder de bakstenen toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Verken de charmante omgeving rond het Djiverkanaal en wandel daarna over het keienplein van Walplein. Dwaal door de smalle steegjes van de Stoofstraat en ontdek het Gruuthusepaleis, het Burgplein en de Basiliek van het Heilig Bloed. Eindig op de Grote Markt en krijg 3 uur vrije tijd om te lunchen of om op eigen gelegenheid de chocolade- en kantwinkels te bezoeken.

Vanuit Amsterdam: Dagtrip naar Brugge in het Spaans

4. Vanuit Amsterdam: Dagtrip naar Brugge in het Spaans

Ga een dagje naar Brugge vanuit Amsterdam en ontdek het Werelderfgoed. Bekijk het romantische Meer van de Liefde, wandel over het Burgplein en geniet van wat vrije tijd om de Belgische bieren te proeven. Vertrek vanuit het centrum van Amsterdam in een comfortabele bus. Leer van je gids alles over het historische centrum van Brugge en waarom het is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Begin je tour met een inleiding over de geschiedenis van België en Brugge. Bekijk het Meer van de Liefde en het Begijnhof, gesticht in 1245. Bezoek het historische stadscentrum, leer meer over de wereldberoemde Belgische bieren en bekijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Bewonder een van de charmantste wijken, rond het Djiverkanaal. Vervolg je wandeling naar het Walplein, de Stoofstraat, het Gruuthuse Paleis, het Burgplein met het gotische stadhuis en de Grote Markt met het Belfort. De tour eindigt op de Grote Markt, in het hart van Brugge. Krijg aanbevelingen over waar je kunt eten, drinken en winkelen tijdens je 3 uur vrije tijd in de stad. Leun achterover en ontspan terwijl je terugkeert naar Amsterdam, waar de tour eindigt.

Brugge: Rondleiding met gids

5. Brugge: Rondleiding met gids

Je gids ontmoet je op het ontmoetingspunt. Ervaar de vele charmes van de stad en zie waarom het historische centrum van Brugge is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Tijdens de stadswandeling zie je het Meer van de Liefde, het Begijnhof (gesticht in 1245), het Walplein, de Stoofstraat, het Oude Sint-Janshospitaal, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Gruuthusepaleis, het Dijverkanaal, de Rozenhoedkaai, het Huidenvettersplein, de Burg met het gotische stadhuis, de Basiliek van het Heilig Bloed en de Grote Markt met het Belfort. Aan het einde van het bezoek beantwoordt je gids al je vragen en raadt hij je lunchgelegenheden buiten het toeristische gebied aan. De gids geeft je ook advies over het beroemde bier van België en over andere plekken die je kunt bezoeken, waaronder musea.

💛 Vertel me over Brugge 🏰 1000 jaar verhalen van lokale bewoners ⭐

6. 💛 Vertel me over Brugge 🏰 1000 jaar verhalen van lokale bewoners ⭐

1000 jaar aan verhalen, aangeboden door een lokale verhalenverteller. Reis terug naar de middeleeuwen en stel je voor hoe het leven was toen Brugge de rijkste stad ter wereld was. Tijdens onze wandeling door het middeleeuwse hart van Brugge vertellen wij u over onze Gouden Eeuwen. Maar ook hoe we daarna de armste stad van België zijn geworden en waarom we als stad opnieuw floreren. We delen onze verhalen over liefde en conflict, architectuur en rijkdom, waarom we noch Fransen, noch Nederlanders leuk vinden, maar ook over feminisme en financiën, en vertellen je natuurlijk over chocolade en bier. Onze gidsen hebben hun persoonlijke verhalen en route, maar je zult zeker zien: - Marktplaats - Burgplein - Rozenkranskade: het meest gefotografeerde gezicht van Brugge - Sint-Bonifatiusbrug (ook bekend als de Brug van de Liefde) - Sint-Jansziekenhuis - Kerk van Onze Lieve Vrouw

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

7. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Brugge in het Spaans of Engels

Vanuit Amsterdam gaat u met de bus naar Brugge. Tijdens de tour krijg je een introductie in de geschiedenis van België en steden in de buurt van de route zoals Utrecht en Breda, beide verbonden met de Spaanse geschiedenis. Deze rit duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. De stad Brugge werd in 2000 uitgeroepen tot Werelderfgoedstad en wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Geniet van een rondleiding en bezoek de meest aantrekkelijke en interessante plekken van deze stad. Begin bij het Minnewater of Lake of Love. Bekijk tijdens de rondleiding belangrijke plekken van de stad, zoals het Marktplein dat wordt gedomineerd door het Belfort, het Brugplein en het stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar u onder andere een van Michelangelo's meesterwerken "De Madonna van Brugge" kunt waarderen. Aan het einde van de rondleiding geeft de gids een ophaalpunt en tijd aan om terug te keren naar de bus, na gratis tijd in de stad. Heb vrije tijd om te eten, een wandeling te maken of te gaan winkelen. Later keert u terug naar het startpunt van deze excursie, de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Vanuit Amsterdam: daguitstap Brugge

8. Vanuit Amsterdam: daguitstap Brugge

Klim aan boord van een bus met airconditioning voor een dagtour door Brugge in de regio West-Vlaanderen van België, en ontdek de Belgische hoofdstad van chocolade en kanalen, met voldoende vrije tijd om te kuieren. Vertrek in de ochtend uit Amsterdam en rijd de Nederlandse grens over. Bewonder bij aankomst in Brugge de schilderachtige straatjes en de grachten die Brugge zijn bijnaam "Het Venetië van het Noorden" gaven. Een gids neemt je mee op een rondrit van 3 uur door het stadscentrum en onthult hoogtepunten zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk aan de oevers van het Dijverkanaal, het goed bewaard gebleven 13e-eeuwse Sint-Salvatorskathedraal Kathedraal en het Burgplein met zijn indrukwekkende stadhuis. Ga ongeveer 30 minuten te voet verder en geniet van een optionele boottocht van 1 uur langs enkele grachten, voordat u terugkeert naar Amsterdam.

Brugge: stadsbezichtiging zelfgeleide audiowandeling

9. Brugge: stadsbezichtiging zelfgeleide audiowandeling

Het stadsplan van Brugge is sinds de middeleeuwen niet veranderd. Tijdens deze wandeltocht krijg je een kijkje achter het gordijn van de geschiedenis om te zien hoe het leven toen was, tijdens een reis door de tijd. Je krijgt de kans om jezelf onder te dompelen in het middeleeuwse Brugge, waar je door middel van verhalen en eigenzinnige feiten inzicht krijgt in wat deze stad ooit was en nog steeds is. Je bezoekt alle belangrijke sites en ook minder bekende. Je waagt je in kleine steegjes, pleinen, binnenplaatsen en geheime binnentuinen die de meeste bezoekers niet zien. Aan het einde van de tour weet je: • Waarom varkens in de middeleeuwen van de straat werden verbannen en Brugge nog steeds zwanen in de grachten houdt • De connectie van het kapperszaaksymbool met een middeleeuws ziekenhuis • Precies waar u in de stad als veilig voor de wet werd beschouwd • Waarom de Bruggelingen "de dwazen" worden genoemd • Hoe een heroïsche blinde ezel een straat naar hem vernoemd kreeg • De reden waarom het zien van heksen en engelen echt had kunnen zijn • Waarom urine werd verhandeld in een klein vierkantje, en waar uitspraken als 'pis-arm' vandaan komen? Ik ben een reiziger en ik begon Legends Tours met een vriend na jaren van rondleidingen en realiseerde me dat ik me alleen de eigenzinnige, interessante feiten herinner. Legends Tours brengt de geschiedenis tot leven door middel van vermakelijke verhalen, dus na deze tour zul je zeker genoeg leuke feiten hebben om met anderen te delen. Deze tour is geschikt voor reizigers die voor het eerst komen, Bruggelingen, mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en zelfs snel verveelde kinderen. Trek ten minste 90 minuten uit voor de rondleiding, maar neem gerust de tijd, blijf hangen in enkele van de bars en restaurants onderweg en maak zoveel foto's als u wilt.

Brugge: Historische hoogtepunten wandeltour in privétour

10. Brugge: Historische hoogtepunten wandeltour in privétour

Reis terug in de tijd naar de gouden tijden van het middeleeuwse Brugge tijdens deze privétour door het historische hart van de stad. Je gids vertelt verhalen over liefde, glorie en fortuin, maar ook over intriges, oorlog en conflicten. Nadat je je gids hebt ontmoet op het centrale plein van Brugge, wandel je door het middeleeuwse hart van de stad met alle must-visit plekken. Tot de hoogtepunten behoren de Grote Markt, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal, het Gruuthusepaleis, het Minnewater, het Begijnhof, de Halve Maan Brouwerij, de Vismarkt, het Burgplein en nog veel meer. Maak een stop bij de Rozenhoedkaai, de meest gefotografeerde plek van de stad, waar je je eigen kiekjes kunt maken van deze gedenkwaardige plek. Terwijl je de hoogtepunten en verborgen juweeltjes verkent, krijg je de perfecte mix van geschiedenis, grappige verhalen, legendes en feiten - alles wat je nodig hebt om je ervaring van Brugge authentiek en opwindend te maken. Aan het einde van de tour weet je meer dan een plaatselijke bewoner en heb je een beter idee van waar je heen moet en wat je kunt doen tijdens je verblijf in Brugge. Als extraatje ontvang je een boekje met kortingen (€3 korting voor rondvaarten) en cadeautjes bij lokale restaurants, musea en winkels.

Alle activiteiten

32 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in De Burg

Wil je alle activiteiten in De Burg bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over De Burg

Gemiddelde beoordeling

4.4
(1.321 beoordelingen)

Geweldige manier om een stad te voet te bezoeken en de belangrijkste bezienswaardigheden te leren kennen zonder beperkt te worden door een strak schema. U kunt op elk moment onderbreken om nog even te blijven hangen en later opnieuw te beginnen. De speurtocht voegt ook een beetje pit toe! Wij gaan het zeker vaker doen in andere steden!

Artur was een geweldige gids. Dankzij zijn verhalen hebben we veel interessante weetjes over Brugge geleerd. De beste indruk was het bezoek aan het biermuseum en de bierproeverij. Ondanks het slechte weer was het een geweldige reis. Bedankt Artur en vriendelijke groeten Eddy, Małgorzata, Kasia, Natalia, Kamil en Manos

Het was een hele leuke activiteit. Je komt langs allerlei leuke plekken in Brugge en je kan zelf pauze nemen als je wil. Wij hebben tussendoor steeds lekker ergens wat gegeten of gedronken en we zijn langs verschillende musea en brouwerijen gegaan. Zo hadden we een (deels zelf ingevulde) dag in Brugge. Echt super!

Een zeer leuke activiteit. Ondanks ik Brugge wel redelijk goed ken, heb ik toch een paar leuke zaakjes leren kennen.

De tour was leuk voor ons en was zelfs met kinderen niet zo moeilijk.