Datums kiezen

De Erasmusbrug

De Erasmusbrug: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Rotterdam: havenrondvaart met live gids & optioneel koffie

1. Rotterdam: havenrondvaart met live gids & optioneel koffie

Ontspan en zie de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Rotterdam terwijl je de Maas afvaart op een rondvaartboot met live commentaar en een bar met drankjes en snacks. Zoek een plekje in de sfeervolle salon of neem plaats op het open dek. Begin je vaart in de Parkhaven, onder de Euromast. De boot komt langs de Sint Jobshaven, de Waalhaven en de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij, de thuishaven van de Onderzeebootloods. Met een beetje geluk zie je de containerschepen ook nog. Bekijk het beroemde cruiseschip de SS Rotterdam en Hotel New York, dat het hoofdkwartier van de Holland-Amerika Lijn was. Bewonder de skyline van het centrum van Rotterdam terwijl je dichterbij het icoon van de stad, de Erasmusbrug, komt.

Hoogtepunten van Rotterdam Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

2. Hoogtepunten van Rotterdam Zelfgeleide speurtocht en rondleiding

Leer Rotterdam in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht-wandeling op je telefoon. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Gebruik na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat de mobiele app en geïntegreerde kaarten om bereik 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rotterdam te voet. Je kunt het spel op elk moment starten. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Begin je tour vanuit het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek de St. Laurenskerk, het enige middeleeuwse gebouw van Rotterdam, waar nog steeds de vreemde Kubuswoningen op je wachten. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en verdwaal in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Ook kom je langs het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische tentoonstellingen zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan rond het Calandmonument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn! Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van de tour te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je spel op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om de tour later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag.

Rotterdam: Waterbus Dagkaart naar Kinderdijk en Dordrecht

3. Rotterdam: Waterbus Dagkaart naar Kinderdijk en Dordrecht

Stap aan boord van de Waterbus en reis over het water om prachtige bestemmingen zoals Dordrecht, Rotterdam, UNESCO Werelderfgoed Molendorp Kinderdijk te verkennen en ontdek de mooie plekjes van de Biesbosch. Reizen met Waterbus is gemakkelijk, snel en comfortabel. Neem plaats op een van de binnenstoelen of blijf op het buitendek zitten met je haren in de wind en de zon op je gezicht. De skyline van Rotterdam is prachtig vanaf het water. En het prachtige historische Dordrecht is een bezoek meer dan waard. Slenter door het oude centrum of geniet van een drankje op een terrasje. Natuurlijk komt u ook op bezoek in Kinderdijk. Niets leuker dan een bezoek aan de molens boven het water. Stap in een van de molens en duik in de geschiedenis van Nederland in het algemeen. Ontdek via wandeltochten, fietsroutes, per boot of met kano's de mooiste plekjes en de vele mogelijkheden van de Biesbosch. Neem je fiets of scooter mee aan boord en ga een dag op verkenning en over het water. Lijn 21 (rijdt van 11:00 – 20:00 uur): Erasmusbrug – Capelle a/d IJssel – Molendorp Kinderdijk  Lijn 20 (diensttijd 07:00 – 21:00 uur): Erasmusbrug – Capelle a/d IJssel – Krimpen a/d IJssel – Ridderkerk – Alblasserdam – H.I. Ambacht – Papendrecht – Dordrecht

Rotterdam: Segway-tour van 75 minuten

4. Rotterdam: Segway-tour van 75 minuten

Ontdek het beste van Rotterdam tijdens een Segway-tour met gids. Navigeer door de charmante straten van het Scheepvaartkwartier en geniet van verhelderend commentaar van je lokale gids. Voordat de tocht begint, word je voorzien van de nodige uitrusting en krijg je een snelle veiligheidsbriefing over het gebruik van de voertuigen. Na ongeveer 15 minuten begint de ontdekkingsreis. Begin bij het monumentale park bij de Euromast. Hier kun je wennen aan het rijden op de Segway en de schoonheid van het park bewonderen. Daarna glij je verder naar het Scheepvaartkwartier om de oude gebouwen van de wijk te bewonderen. Ga vanuit het Scheepvaartkwartier naar het centrum van Rotterdam en rijd over de iconische Erasmusbrug terwijl je de contrasten tussen de oude gebouwen en moderne architectuur kunt zien.

Rotterdam: Sightseeingcruise per RIB-speedboot

5. Rotterdam: Sightseeingcruise per RIB-speedboot

Kijk je ogen uit vanuit het centrum van Rotterdam helemaal tot aan Schiedam tijdens een spannende rondvaart aan boord van een RIB-speedboot. Geniet van het uitzicht op de Euromast, Hotel New York, de SS Rotterdam en meer terwijl je op topsnelheid over de beroemde Maas vaart. Nadat je aan boord van de speedboot bent gestapt, begint jouw sightseeingtour. Bekijk het oude gedeelte van Rotterdam, Delfshaven, en geniet van de bezienswaardigheden van de stad terwijl je voorbij racet. Bewonder het voormalige stoomschip SS Rotterdam, de betoverende skyline van de stad en de indrukwekkende bruggen. Ga helemaal naar de jeneverstad Schiedam voordat je de terugreis begint door de oude stadshavens van Rotterdam. Luister naar leuke weetjes en informatie over de plekken die je ziet van de schipper en stel gerust al je vragen. Geniet van een ervaring zonder gewetensbezwaren, want de koolstofvoetafdruk van jouw speedboottocht wordt gecompenseerd door Trees for All.

Rotterdam: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

6. Rotterdam: Eerste ontdekkingswandeling en leeswandeling

Wandel door een prachtige route door de stad, ontdek verborgen pareltjes en bezoek 10+ van de belangrijkste attracties en plekken. Leer wat inleidende informatie over elke plaats en interessante verhalen over de stad in het algemeen. Download de app ‘World City Trail’ uit de winkel en log in. Lees de instructies en ga naar de startlocatie. Ontgrendel foto's van de buitenkant en het interieur van de locatie. Lees wat informatie over de attractie en loop verder naar het volgende controlepunt. Noteer wat je wel en niet leuk vond en maak je bucketlist voor de komende dagen! Begin uw wandeling wanneer u maar wilt, zonder schema. Pauzeer even voor de lunch, drink iets, bezoek een attractie naar keuze en ga later of zelfs een andere dag verder. Met de kaartfunctie zul je nooit verdwalen. Begin je rondleiding vanaf het veel gefotografeerde stadhuis! Bezoek de St. Laurenskerk Rotterdam's enige middeleeuwse gebouw, nog steeds wachten de vreemde Kubuswoningen op je. Maak een foto van de imposante wolkenkrabber van het Witte Huis en laat je verdwalen in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Ook passeer je het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum met zijn historische tentoonstellingen zal u en uw camera boeien! Kijk, wandel en ontspan rond het Caland-monument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn!

Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

7. Rotterdam Highlights: fietstocht van 2,5 uur

Beleef Rotterdam zoals de lokale bewoner, namelijk al fietsend door deze fietsvriendelijke stad. Ga met een enthousiaste gids op pad en verken de historische en nieuwe bezienswaardigheden van Rotterdam, kom alles te weten over de stad en ontdek waarom ze zo uniek is. Deze tour is beschikbaar als groepstour en als privétour. Alle fietstochten starten vanaf het bijzondere nieuwe Rotterdam Centraal Station dat opgeleverd werd in 2014 na een renovatie van 10 jaar. Je bekijkt het indrukwekkende Stadhuis en de verrassende nieuwe Markthal. Ga naar het gebied Kop van Zuid aan de zuidoever van de Nieuwe Maas. Bekijk de nieuwe ontwikkelingen in het gebied van de oude poort en zie de bezienswaardigheden zoals het Hotel New York in het voormalige hoofdkwartier van Holland America. Je bewondert de Erasmusbrug die het noordelijke en zuidelijke deel van de stad met elkaar verbindt en fietst door 2 mooie parken. Neem een pauze bij één van de belangrijke musea van de stad. Pauzeer voor een koffie bij een unieke locatie. Kom meer te weten over de stad beter terwijl je een aangename fietstocht maakt.

Rotterdam: Kroegenvaart met Drankjes en Snacks

8. Rotterdam: Kroegenvaart met Drankjes en Snacks

Ontdek, vaar, laat je verrassen maar heb vooral plezier! Je voelt je meteen thuis als je de enige Pubcruise van Rotterdam binnenstapt. Tijdens de 2 uur durende vaartocht door Rotterdam geniet je van de vele ongelooflijke uitzichten op de hoogtepunten die deze stad te bieden heeft. Onze gastheer zal je verwelkomen voordat we aan de reis met de pubcruise beginnen. Als je iets nodig hebt tijdens de tour, kun je op elk moment naar de gastheer gaan. Zij voorzien je van onbeperkt drinken, maken de borrelplanken klaar en kunnen je alles vertellen over de omgeving. De Pubcruise van Oom Aad is een klassiek schip uit 1898 omgebouwd tot de gezelligste varende kroeg van Rotterdam. Geïnteresseerd hoe je zo'n schip vaart? Ga naar boven om de schipper te vragen. We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

Rotterdam: Escape Game en Rondleiding

9. Rotterdam: Escape Game en Rondleiding

Combineer de opwinding van een sightseeingtour door de stad met een leuk spel tijdens deze zelfgeleide smartphonewandeling in Rotterdam. Vind gemakkelijk attracties met de navigatiefunctie van de app. Download de app en start het spel door naar de eerste locatie te gaan. Gebruik observatie, logica, verbeeldingskracht en teamwerk om het raadsel op elke locatie op te lossen. Pauzeer de app op elk moment als je even wilt pauzeren, koffie wilt drinken of wat meer tijd wilt besteden aan het bezoeken van een van de bezienswaardigheden. Speel het spel in je eigen tempo. Begin je tour vanuit het pittoreske stadhuis. Bezoek het enige middeleeuwse gebouw van Rotterdam, de St. Laurenskerk en de vreemde Kubuswoningen. Maak een foto van de imposante Witte Huis-wolkenkrabber en verdwaal in het Maritiem Museum Rotterdam met zijn unieke tentoonstellingen. Bezoek de Waalse kerk met zijn unieke interieur. Passeer het Nationaal Monument voor de Koopvaardij met zijn heilige symboliek. Bewonder de Erasmusbrug die twee vitale assen van de stad met elkaar verbindt. Het Wereldmuseum, met zijn historische tentoonstellingen, zal u en uw camera boeien. Kijk, wandel en ontspan rond het Calandmonument, dat met zijn ongelooflijke geschiedenis de kers op de taart van deze tour zal zijn.

Rotterdam: begeleide wandeling van 2 uur

10. Rotterdam: begeleide wandeling van 2 uur

Deze begeleide wandeling van 2 uur neemt je mee van het nieuw gebouwde Centraal Station, langs architectonisch iconische locaties en gebouwen als Het Timmerhuis, ontworpen door de wereldberoemde architecten van OMA, en de Markthal, Europa's meest unieke en mooiste overdekte markt. Je gids zal je kennis laten maken met het dagelijkse leven en de geschiedenis van de stad. Ontmoet je gids op het centraal station van Rotterdam en leer over het stadhuis, de Sint-Laurentiuskerk en Europa's eerste hoogbouw. Hoor wat er gebeurde tijdens het bombardement in de Tweede Wereldoorlog en waarom de rijkdom aan moderne architectuur zo overvloedig aanwezig is in Rotterdam. Vervolgens neemt je gids je mee naar de moderne structuren van de stad. Bewonder de indrukwekkende nieuwe Markthal, de beroemde Kubuswoningen en de Erasmusbrug. Blijf wandelen door mooie winkelstraten en ervaar het moderne Rotterdamse leven. Aarzel niet om uw gids onderweg vragen te stellen over de stad die u heeft.

Beschikbare activiteiten

23 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in De Erasmusbrug

Wil je alle activiteiten in De Erasmusbrug bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over De Erasmusbrug

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.268 beoordelingen

Heel fijn uitje. We zaten vooraan de boot met een mooi uitzicht. De gids maakte leuke grapjes en wist ons heel wat weetjes te vertellen. Leuke starter om de haven van Rotterdam te leren kennen

Leuke gids, relaxed, met behoorlijke kennis van de stad Rotterdam. Zeker een aanrader

Wij hebben er van genoten om met een klein groepje door Rotterdam te fietsen.

Top ride to get to learn the harbour and pick up the atmosphere

Hele goede gids die veel te vertellen had over de stad