Belevingen in
De haven van Hamburg

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De haven van Hamburg: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Hamburg: 2 uur in de charme van de Hamburgse haven

1. Hamburg: 2 uur in de charme van de Hamburgse haven

Geniet van de unieke maritieme charme en kleurrijke menigte in de haven van Hamburg tijdens deze dagelijkse tour door de scheepswerven. Kom erachter hoe groot de haven van Hamburg is - de op een na grootste haven van Europa. Bijna geen andere stad ter wereld is zo gebonden aan haar haven; Hamburg is er enorm door ontwikkeld. De belangrijkste bezienswaardigheden en de skyline zijn onlosmakelijk verbonden aan de haven. Bekijk het contrast tussen het verleden en het heden, commercie en cultuur, het kleine vissersdorp langs de Elbe en de state-of-the-art containers, verlaten stukjes en de vismarkt, oude kotters en grote cruiseschepen en containerschepen. Ontdek de doorgang naar de wereld van dichtbij aan boord van een klein schip, geschikt voor een vloot.

...
Hamburg: avondrondvaart door de verlichte haven

2. Hamburg: avondrondvaart door de verlichte haven

Ga op een prachtige avondrondvaart vanaf de historische en romantisch verlichte Speicherstadt door de zee van licht die bekend staat als de haven van Hamburg. Geniet van een geweldige vaart door de kanalen van de historische Speicherstadt en ontdek de hoogtepunten van Hamburg vanaf het water. Luister naar je deskundige Duitse live-commentator om de geschiedenis achter deze intrigerende stad te horen. Zie het Zollkanaal, het Wasserschloss en het Internationale Maritieme Museum en cruise langs de moderne havenstad, het nieuwste district van de mooie Hanzestad. Bekijk de HafenCity Universiteit, de Marco Polo-toren, de Elbphilharmonie en het panorama van het district. Geniet ook van een adembenemend uitzicht van de St. Pauli-Landungsbrücken tot aan de Überseebrücke met museumschepen Rickmer Rickmers en Cap San Diego.   Zeil nog eens door de lichtzee van de haven en verwonder je over de activiteit rondom de containerterminals.

...
Elbphilharmonie Plaza: tour met gids

3. Elbphilharmonie Plaza: tour met gids

Bezoek de Elbphilharmonie Plaza met een gids en leer spannende achtergrondinformatie over dit spectaculaire gebouw terwijl je zowel de buitenkant als de binnenkant ontdekt. Nadat je je gids hebt ontmoet, kom je meer te weten over de oorspronkelijke plannen van het gebouw, plus de constructie, de uitdagingen bij de voltooiing ervan en de speciale kenmerken. Bezoek het exterieur van het gebouw en kom meer te weten over de gevel en andere uiterlijke kenmerken. Ga dan verder met de Tube - de langste roltrap ter wereld. Werp een blik op het grote panoramaraam voordat je aankomt op de Plaza: een activiteitencentrum dat de historische dokken verbindt met de moderne glazen architectuur. Neem even de tijd om vanaf de Plaza te genieten van het mooiste uitzicht over de haven en HafenCity. Luister naar de muziek die binnen wordt gespeeld terwijl je gids je meer weetjes geeft over dit opvallende moderne bouwwerk.

...
Hamburg: Lijn A hop on, hop off-sightseeingtour

4. Hamburg: Lijn A hop on, hop off-sightseeingtour

De Lijn A-Sightseeingtour laat je de highlights van Hamburg zien: via de Speicherstadt (het pakhuizencomplex) en de havenstad naar het winkelgebied van de stad. Bekijk de mooie villa's in Harvestehude, de Alstermeren, het gemeentehuis, verscheidene musea, de beroemde Reeperbahn en de haven. Met je dagticket kun je bij 20 bushaltes in- of uitstappen. Alle tochten met de rode dubbeldeksbussen zijn volledig begeleid. Verder is via een GPS-gestuurd audiosysteem met commentaar via headsets in nog 11 andere talen beschikbaar: Engels, Frans, Russisch, Italiaans, Spaans, Deens, Japans, Chinees, Arabisch en Portugees. Leun achterover en geniet van het uitzicht. Bij mooi weer wordt het dak van de bus geopend!

...
Hamburg: vaart door haven & Speicherstadt overdag, 1,5 uur

5. Hamburg: vaart door haven & Speicherstadt overdag, 1,5 uur

Bekijk de attracties in de haven van Hamburg vanuit een uniek perspectief, dobber langs indrukwekkende containerschepen en ontdek de historische wijk Speicherstadt aan boord van een 1,5 uur durende boottocht met live toelichting van een Duitstalige gids en een exclusieve halte bij de iconische Elbphilharmonie. Begin je havenavontuur op het vasteland met het oversteken van de beroemde Überseebrücke om zo de pier te bereiken, waar je aan boord gaat van een traditionele Hamburgse boot die Barkasse wordt genoemd. Luister toe hoe je kapitein beslist welke route de boot zal nemen op basis van de weersomstandigheden, de getijden van het water, of als bijvoorbeeld een heel spannend en interessant containerschip of een speciale boot de haven aandoet. Vertrek en vaar door de smalle waterwegen van het grootste pakhuisdistrict ter wereld, bekend als de Speicherstadt. Geniet van de verbluffende architectuur van gebouwen op houten paalfunderingen en eikenhouten stammen. Ga er lekker voor zitten en passeer Hafen City. Verken de open dekken en voel de verkoelende zeebries terwijl je gebruik maakt van de perfecte fotomomenten vanaf de vele uitkijkpunten van de boot. Vaar langs rijen enorme containerschepen terwijl de boot zich een weg baant naar de St. Pauli's Pier en de haven van Hamburg. Leer de geschiedenis van de vele belangrijke bezienswaardigheden kennen dankzij je deskundige Duitssprekende gids. Wanneer je reis ten einde loopt kun je voor de Elbphilharmonie uitstappen of ervoor kiezen om terug te gaan naar de beginplek van de rondvaart.

...
Hamburg: havenrondvaart van 1 uur

6. Hamburg: havenrondvaart van 1 uur

Beleef een rondvaart door de haven op je bezoek aan de Hanzestad Geen andere stad in Europa heeft zoveel bruggen als Hamburg, zelfs Venetië niet. De Hanzestad heeft rond de 2.400 bouwwerken over water, grachten, kanalen en doks. Kom aan boord van de rondvaart en ontdek de vele verschillende attracties en bezienswaardigheden in de stad, afhankelijk van de waterstand en de evenementen van de dag. Verken de historische Speicherstadt (pakhuisdistrict) met zijn kanalen, de moderne HafenCity, de talloze bruggen over de Elbe, drukke sluizen en containerterminals, de Köhlbrand-brug en nog veel meer. Onderweg leer je meer over de stad, haar geschiedenis, de inkomende en uitgaande schepen en al het andere dat je interesseert. Leun achterover en geniet van het uitzicht op de stad vanaf het zonnedek, of in de lounge met airconditioning met grote panoramische ramen.

...
Haven van Hamburg: boottocht in het avondlicht

7. Haven van Hamburg: boottocht in het avondlicht

Beleef de haven van Hamburg in het avondlicht. Maak een romantische tocht door de haven van Hamburg en geniet van een bijzondere sfeer en het verlichte silhouet van de stad. Vaar door de historische Speicherstadt (afhankelijk van het tij) en langs de indrukwekkend verlichte containerterminals. Hoor interessante verhalen over de geschiedenis van de haven met livecommentaar van de kapitein, terwijl je ontspant met een drankje. Alternatief kun je ook een van de speciale tours kiezen die af en toe plaatsvinden. Kies het speciale Queen Mary II- tocht om de Queen Mary II vanaf de cruiseterminal over de Elbe te begeleiden. Tijdens de boottocht leer je veel over dit schip van je professionele gids. Of, vier de Verjaardag van de Hamburgse Haven aan boord van een traditionele boot. Kijk naar de openingsparade van het festival, waarna gedurende het hele weekend feesten volgen.

...
Hamburg: avondvaart door haven & Speicherstadt, 1,5 uur

8. Hamburg: avondvaart door haven & Speicherstadt, 1,5 uur

Bewonder de Hamburgse havenattracties die 's avonds schitteren, bewonder de verlichte Speicherstadt en bekijk indrukwekkende containerschepen van dichtbij tijdens een 1,5 uur durende avondvaart met live commentaar van een Duitstalige gids en een exclusieve stop bij de iconische Elbphilharmonie. Begin je late havenavontuur op het vasteland met het oversteken van de beroemde Überseebrücke om zo de pier te bereiken, waar je aan boord gaat van een traditionele Hamburgse boot die Barkasse wordt genoemd. Luister toe hoe je kapitein beslist welke route de boot zal nemen op basis van de weersomstandigheden, de getijden van het water, of als bijvoorbeeld een heel spannend en interessant containerschip of een speciale boot de haven aandoet. Vertrek en vaar over de smalle waterwegen van het grootste pakhuisdistrict ter wereld, bekend als de Speicherstadt. Bekijk de prachtige architectuur van gebouwen die op houten palen staan en eikenhouten stammen die prachtig verlicht zijn. Ga er lekker voor zitten en passeer Hafen City. Verken de open dekken en voel de verkoelende zeebries terwijl je gebruik maakt van de perfecte fotomomenten vanaf de vele uitkijkpunten van de boot. Vaar langs rijen enorme containerschepen terwijl de boot zich een weg baant naar de pier van St. Pauli en de glimmende haven van Hamburg. Leer de geschiedenis van de vele belangrijke bezienswaardigheden kennen dankzij je deskundige Duitssprekende gids. Zodra je reis ten einde loopt, kun je uitstappen voor de Elbphilharmonie of ervoor kiezen om terug te gaan naar de beginplek van de rondvaart.

...
Hamburg: Party Harbour Tour met Olivia Jones

9. Hamburg: Party Harbour Tour met Olivia Jones

De haven van Hamburg is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad; de mooiste uitzichten over de Hanzestad zijn zeker vanaf het water te beleven. Mocht een gewone havenrondvaart u echter te saai blijken, vrees dan niet: er is een alternatief. Klim aan boord van Olivia Ahoi! en beleef een feesttour met Olivia Jones. Aan boord van een van de traditionele boten van de rederij Abicht geniet u van muziek, dans en zing mee. Blijf warm en tevreden met een beetje Landratten-Likör (een alcoholische drank voor mensen zonder zeebenen!) geserveerd door Olivia en haar familie en leer onderweg meer over de haven van Hamburg. Maak aan het einde van de 75 minuten durende rondleiding wat foto's met je gastheren. Stap uit bij de Landungsbrücken en vervolg het feest op het land in de Olivia Jones Bar.

...
Hamburg: wandeltour door de Speicherstadt en HafenCity

10. Hamburg: wandeltour door de Speicherstadt en HafenCity

Duik met een vriendelijke en informatieve gids in de wereld van de haven van Hamburg. Deze tour neemt je mee op een ontdekkingstocht langs de maritieme hoogtepunten van Hamburg. Zie tijdens deze leuke en informatieve tour de meest verbluffende architectonische bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Elbphilharmonie en andere historisch belangrijke locaties. Wandel naar de Speicherstadt (pakhuisbuurt) en ontdek de interessante feiten over de oorsprong, en het gebruik ervan vandaag de dag. De Speicherstadt kreeg wereldwijde bekendheid in de 19e eeuw als een handelscentrum, met kruiden, koffie en oosterse tapijten als één van de belangrijkste producten. Veel interessante musea zijn hier gevestigd, zoals het Speicherstadt Museum en het Gewürzmuseum, evenals het Miniatur Wunderland en de Hamburg Dungeon. Wandel door de HafenCity, de nieuwste en modernste wijk van Hamburg. Ontdek hoe Hafencity een stadsvernieuwingsproject is en kom vanuit een uniek perspectief alles te weten over de architectuur.

...

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Je kunt natuurlijk het hele jaar door naar de haven, maar extra leuk voor toeristen is het tijdens de Hafengeburtstag, die normaliter rond 5 mei plaatsvindt.

 • Accommodatie

  Accommodatie zoeken bij de haven in de buurt is een goed idee voor je tripje, want je zit vlakbij een aantal topattracties en allerlei bars en restaurants.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  Elke dag open, het hele jaar door! Openingstijden voor attracties verschillen.
 • Toegangsprijzen
  Een wandelingetje is gratis, maar prijzen voor rondvaarten verschillen per rederij.
 • Heb ik een gids nodig?
  Zeker! Check onze populairste tours voor inspiratie.
 • Hoe kom ik er?
  De meeste hotels in het stadscentrum liggen op loopafstand!
 • Extra tips

  • Check de Hamburg CARD, waarmee je korting op vervoer en attracties krijgt.

Sitemap De haven van Hamburg

Wil je alle activiteiten in De haven van Hamburg ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over De haven van Hamburg

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 23.626 beoordelingen

Es war eine kleine Barkasse, die nicht nur im Hafen, sondern auch ein Stück durch die Speicherstadt fahren konnte. Die Bootsführerin hat live gesprochen en konnte daher direkt auf spezielle Schiffe of Fragen eingehen. Höchst informatief und sehr schön gemacht.

Stadswandeling beginnend bij dr elbohilharmonie en eindigd in spreicherstat Prima te volgen en te vergaan gids. Hij praat helder en duidelijk. Weet veel. Ook wij Nederlanders konden hem uitstekend volgen.

Mooie boot, goede informatie over wat en ziet. Indrukwekkend om de haven zo in de avond te zien evenals de grote schepen die beelden worden. Wel fris aan dek dus een warme jas is geen overbodige luxe

Patricia hat uns die Elbphilharmonie auf eine sehr nette Weise näher gebracht.

Mooie rondvaart, echt de moeite. Goede gids met veel uitleg. Een aanrader.