Datums kiezen

De Koninklijke Porceleyne Fles

De Koninklijke Porceleyne Fles

De Koninklijke Porceleyne Fles: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

1. Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtocht met een bezoek aan Rotterdam en de Oude Haven met zijn charmante gele huizen. Maak een boottocht over de rivier, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige boottocht over de rivier van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Maak een stadstour door Den Haag met de bus, waar je de prachtige parlementsgebouwen, het werkpaleis van de Nederlandse koning en het Vredespaleis zult zien. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam breng je ook nog een bezoekje aan Madurodam.

Delft: Royal Delft delfts blauw-fabriek en museum

2. Delft: Royal Delft delfts blauw-fabriek en museum

Royal Delft, opgericht in 1653, is de laatste originele Delfts blauw-fabriek uit de 17e eeuw in Delft die nog steeds met de hand Delfts blauw maakt volgens een eeuwenoude traditie. Ontdek de geschiedenis, de innovatie en het vakmanschap van dit koninklijke bedrijf. The Royal Delft Experience neemt je mee op een inspirerende tijdreis door de wereld van het eeuwenoude aardewerk. Verfborstels strijken over het witte aardewerk, terwijl elders klei in handgemaakte vormen wordt gegoten. Het is hier, bij Royal Delft, dat ambachtslieden al bijna 400 jaar het iconische Delfts blauw maken. Bewonder de collectie antieke en moderne stukken Delfts blauw-aardewerk en ervaar het authentieke productieproces in de fabriek.In de showroom wordt de complete collectie van het beschilderde klassieke en moderne Delftse aardewerk getoond en worden souvenirs verkocht. In 2018 vierde Royal Delft haar 365e verjaardag. Hoogtepunten van het jaar waren de tentoonstelling 'Nouveau Blue: van visie tot realisatie' tot 30 september en het schilderen van een Delfts blauwe tegelschildering door 365 personen door het jaar heen. Om de ervaring compleet te maken kun je deelnemen aan een van de schilderworkshops en de vaardigheid ontdekken die nodig is om een Royal Delftse ambachtsman te zijn (op reservering). Tot slot kun je genieten van de sfeer in Brasserie 1653, dat op de prachtige binnenplaats uitkijkt, onder het genot van een kopje koffie, een high tea of een lunch. Er zijn rondleidingen met gids en audio verkrijgbaar in 8 talen. Royal Delft is gemakkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

3. Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Ontdek enkele van de meest historische plaatsen en schilderachtige plekjes in Nederland tijdens een dagtrip vanuit Amsterdam. Luister na de ophaalservice vanaf je hotel naar verhalen van je gids over de geschiedenis van het land terwijl je in een luxe minibusje een tour in kleine groep of privétour maakt. Begin je reis met een bezoek aan Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa, bekend om zijn maritieme erfgoed en moderne architectuur. Leer meer over de bijna volledige verwoesting van het stadscentrum in de Tweede Wereldoorlog die resulteerde in een gevarieerd architectonisch landschap. Reis daarna naar Delft, bekend om zijn blauwe aardewerk. Geniet van de tijd om op het marktplein te lunchen. Verrijk je ervaring door te kiezen voor een bezoek aan de Royal Delft, de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw waar nog steeds Delfts Blauw keramiek wordt gemaakt. Ga 's middags verder naar de politieke stad Den Haag. Verken de bestuurlijke en koninklijke hoofdstad van Nederland en de regeringszetel. Kies voor een bezoek aan het Madurodam miniatuurpark, waar je een reeks replica's op schaal 1:25 van Nederlandse monumenten en historische steden kunt bekijken.

Vanuit Amsterdam: Tulpenrondleiding Keukenhof & Stadsrondleiding Delft

4. Vanuit Amsterdam: Tulpenrondleiding Keukenhof & Stadsrondleiding Delft

Kom voor 12.00 uur aan in Keukenhof en volg je gids. Leer alle interessante feiten over tulpen en de geschiedenis van Nederland tijdens een wandeltocht langs de thematische bloemenprachten van de Keukenhof-tuinen. Zie miljoenen narcissen, tulpen en hyacinten in bloei. Geniet van het adembenemende landschap en fotomomenten in de eindeloze bloemenzee in Keukenhof. Bezoek later op de middag de grachtenstad Delft. Je krijgt een typisch Nederlandse stad te zien die beroemd is om zijn iconische Delfts blauw. Doe mee aan de workshop die is voorbereid in de Delfts Blauwe Aardewerkfabriek om meer te weten te komen over de Nederlandse handwerktraditie. Je gids neemt je vervolgens mee naar het levendige marktplein van Delft waar je kunt slenteren langs historische grachten, geplaveide straten en de middeleeuwse architectuur in de Oude Kerk, het Stadhuis, de Nieuwe Kerk en meer. Je hebt tijd om musea, winkels, bars en cafés in je eigen tempo te verkennen.

Vanuit Amsterdam: Sightseeingtour door Den Haag en Delft

5. Vanuit Amsterdam: Sightseeingtour door Den Haag en Delft

Begin uw 6 uur durende sightseeingtour op een ontspannen manier met een ophaalservice bij uw accommodatie. Na een korte meet-and-greet met uw chauffeur/host wordt u naar uw eerste locatie, Den Haag, gebracht. Den Haag is een belangrijke stad in Nederland, de thuisbasis van enkele van de belangrijkste gebouwen. Den Haag is gastheer van de Nederlandse regering en het parlement. Je maakt nog even een fotostop bij het Internationaal Gerechtshof en het Vredespaleis, daarna ga je naar het Mauritshuis en als je klaar bent met het bekijken van de schilderijen ga je naar de Delfs Blue Pottery.

Vanuit Amsterdam: privétour Delft en Den Haag

6. Vanuit Amsterdam: privétour Delft en Den Haag

Geniet van een sightseeingtour naar de pottenbakkerijen in Delft en Madurodam in Den Haag. U heeft toegangskaarten voor de Madurodam en de Royal Delft Potteries waar u ca. 1 - 1,5 uur op elke plek. Wil je ook het Mauritshuis bezoeken, dan dien je de tickets zelf te kopen vanwege het beperkte aantal tickets. Als je tijd over hebt kun je lekker lunchen in Den Haag. Je wordt opgehaald in een luxe Mercedes-voertuig door een professionele chauffeur. Na de tour word je afgezet bij je hotel in Amsterdam.

Amsterdam: privédagtour Den Haag, Delft en Rotterdam

7. Amsterdam: privédagtour Den Haag, Delft en Rotterdam

Ontdek enkele van de hoogtepunten van Nederland tijdens deze dagtour. Terwijl je Den Haag, Delft en Rotterdam verkent, leer je over de fascinerende geschiedenis en cultuur van je privégids. Je ziet bezienswaardigheden zoals het Binnenhof, bewondert de ongelooflijke architectuur en nog veel meer. Nadat je bent opgehaald, reis je naar de stad Delft, de thuisbasis van het Delfts Blauwe aardewerk en het Huis van Oranje-Nassau. Delft, een van de oudste steden van Nederland, speelde een zeer invloedrijke rol in de Nederlandse Gouden Eeuw, en de architectuur weerspiegelt dit. Hier vindt u het Royal Delft Museum, waar u meer te weten kunt komen over het beroemde Delfts Blauwe aardewerk. Vervolgens gaat het door naar Den Haag, het politieke centrum van Nederland. Ontdek de charmes van deze oude stad met gedenkwaardige bezienswaardigheden, zoals het 19e-eeuwse gerestaureerde stadhuis, het Binnenhof en de Nieuwe Kerk. Na je bezoek aan Den Haag heb je de kans om het Madurodam museum te bezoeken. Dit miniatuurpark herbergt een reeks replica's op schaal 1:25 van beroemde Nederlandse bezienswaardigheden, historische steden en grote projecten (entree is € 16,50 per persoon). Van daaruit brengt je gids je naar de stad Rotterdam. Ontdek hoe de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog leidde tot een intensief wederopbouwproces en hoe Rotterdam een van de meest gedurfde voorbeelden van moderne architectuur in Nederland werd. Na je bezoek aan Rotterdam brengt je gids je terug naar je hotel of een andere gewenste locatie.

8 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

De Koninklijke Porceleyne Fles: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in De Koninklijke Porceleyne Fles

Wil je alle activiteiten in De Koninklijke Porceleyne Fles bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over De Koninklijke Porceleyne Fles

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 672 beoordelingen

Onze gids was geweldig. Hij was georganiseerd, super deskundig en zo behulpzaam. Hij is veruit de beste tourman die we ooit hebben gehad. Hij kwam zelfs aan het einde van onze tour langs en vroeg aan iedereen of ze nog vragen hadden. Was zo behulpzaam bij het begeleiden van ons over welke restaurants we moesten eten, hoe we naar de luchthaven konden komen enz. Wat een geweldige kerel!

Echt genoten van mijn bezoek aan het museum en de rondleiding door de fabriek. Fascinerend om het schilderij van een Chinese vaas te zien, wat een vakmanschap. Museumpersoneel erg vriendelijk en gastvrij. Er is een prachtige tuin waar u koffie en een hapje kunt nuttigen.

De productie was erg interessant en de tentoonstelling was prachtig vormgegeven en zeer informatief. Voor de prijs is het zeker de moeite waard. Er zijn enkele gratis parkeerplaatsen bij het gebouw.

Schitterend om van begin tot einde te kunnen volgen hoe al dit moois is ontstaan! Echt de moeite waard 👍

Mooie collectie, informatief, leuke speurtocht voor de kids.