Datums kiezen

De Propyleeën

De Propyleeën

De Propyleeën: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Athene: Acropolis toegangsbewijs met optionele audiogids

1. Athene: Acropolis toegangsbewijs met optionele audiogids

Bezoek de Akropolis, misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Griekenland en een van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Boek dit ticket om de rijen bij de kassa te vermijden. Haal alles uit de ervaring met een optionele audiogids op je telefoon en ontdek de geschiedenis van de stad. Ontvang je e-ticket per e-mail en kijk op je voucher voor instructies over hoe je je audiogids kunt downloaden. Ga dan met je telefoon en koptelefoon in de hand direct naar de Zuid-ingang, vlakbij het metrostation Akropolis, en scan je ticket bij de ticketvalidatiemachines. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Loop het Theater van Dionysos binnen en bekijk daarna de Parthenon Tempel, die op de UNESCO-lijst staat en gewijd is aan Athena, de godin van wijsheid en oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Erechtheion en bekijk het Odeon van Herodes Atticus. Dwaal langs alle kanten van de heuvel en krijg een prachtig uitzicht op de hoofdstad van Griekenland. Bekijk de omringende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt.

Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

2. Athene: Wandeltour met gids over de Akropolis en het Parthenon

Bewonder de oude wonderen van Athene. Loop door met bomen omzoomde straten naar de uitlopers van de Akropolis, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een van 's werelds meest onthullende archeologische vindplaatsen. Versla de drukte en ga naar de zuidhelling van de Akropolis om je skip-the-line tickets op te halen en naar binnen te gaan om de eeuwenoude schatten te zien die wachten. Stop bij het Dionysus-heiligdom, gewijd aan de Griekse god van wijn en vruchtbaarheid. Als u eenmaal binnen de Akropolis bent, komt u dicht bij belangrijke bezienswaardigheden zoals de Propylaea-poort, Erechtheion, Tempel van Athena Nike en Parthenon. Leer meer over de geschiedenis van deze fascinerende ruïnes van je gids. Als u eenmaal op de top van de heilige heuvel bent, kunt u genieten van de weidse panorama's van Athene. Leer meer over de opgravingen en krijg inzicht in de ruïnes van de citadel. Hoor over omliggende monumenten, waaronder Mars Hill en het Odeon van Herodes Atticus. Sluit je tour af op de top van de Akropolis, zodat je de site in je eigen tempo verder kunt verkennen. Kies tussen een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag. Skip-the-Ticket Line-toegang We bieden al onze gasten graag een handige skip-the-ticket-line service aan. Wij zorgen voor en kopen vooraf de toegangskaarten voor elke archeologische vindplaats en elk museum dat tijdens de tour wordt bezocht, zodat u de moeite bespaart om ze online te kopen of in de rij te staan bij de loketten. Houd er echter rekening mee dat er zelfs met onze skip-the-ticket-line-service enige wachttijd kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt omdat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De typische wachttijd valt binnen 0 tot 10 of 30 minuten, hoewel het in zeldzame gevallen langer kan zijn.

Athene: Acropolis ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

3. Athene: Acropolis ticket met optionele audiotour & bezienswaardigheden

Stressvrij wandelen in Athene! Koop uw e-tickets voor de Akropolisheuvel en het oogverblindende Akropolismuseum. Upgrade uw ervaring met optionele combitickets, die toegang bieden tot de beste archeologische bezienswaardigheden en musea zoals de Oude Agora, het Forum Romanum, Kerameikos, de Tempel van Zeus of het Nationaal Archeologisch Museum. Kies uw tijdslot (alleen) voor de Akropolisheuvel en ontvang e-tickets per e-mail. Download tickets en rondleidingen via de meegeleverde link en duik in oude verhalen bij elke attractie. Geniet van Athene en zijn schoonheid, met professionele verhalen en historische inzichten. Houd er rekening mee dat alle tickets niet-restitueerbaar zijn, en hoewel tijdsloten hier kunnen verschijnen, is het essentieel om uw bindende selectie voor de Akropolisheuvel op de "Mijn Boekingspagina" van Clio Muse Tours te maken voor een vlotte, stressvrije ervaring.

Athene: Akropolis & Akropolismuseum met optionele audio

4. Athene: Akropolis & Akropolismuseum met optionele audio

Bezoek de adembenemende Akropolis met een vooraf geboekt toegangsbewijs op de gewenste datum en specifieke tijd. Ontdek een van de beroemdste en meest bezochte monumenten in de wereld van de oudheid. Wandel naar de UNESCO-werelderfgoedlocatie die diende als de oude citadel en ontdek de gebouwen in je eigen tempo. Ontvang uw ticket per e-mail, samen met instructies om uw audiotour te downloaden en rechtstreeks naar de zuidelijke ingang te gaan, vlakbij het metrostation Akropolis. Scan uw ticket bij de ticketvalidatieautomaten, zet uw koptelefoon op en luister naar onze professionele, erkende gidsen die u historische informatie presenteren en originele, zorgvuldig uitgekozen verhalen vertellen. Je hebt zoveel tijd als je nodig hebt. Het toegangsticket omvat ook toegang tot de Propylae, de Tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion met zijn Veranda der Maagden. Nadat je de ruïnes hebt verkend, bezoek je het Akropolismuseum, dat enkele belangrijke werken uit de hedendaagse architectuur en waardevolle vondsten uit de monumenten van de Akropolis bevat. Bekijk met je audiogids de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals votieven, artefacten uit het dagelijks leven, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden en natuurlijk de majestueuze Parthenonzaal met de metopen, de frontons en de fries.

Akropolis: Akropolis en Parthenon Wandeltour met gids

5. Akropolis: Akropolis en Parthenon Wandeltour met gids

Welkom op de Akropolis, een eeuwenoud wonder dat bezoekers al eeuwenlang fascineert. Bereid je voor op een reis terug in de tijd door de fascinerende geschiedenis en architectonische kracht van het oude Athene. Onze Akropolis-tour begint bij het beroemde Oude Theater van Dionysos, de bakermat van het drama en het oudste nog bestaande Griekse theater. Terwijl je tussen de oude stenen stoelen staat, kun je je de theatervoorstellingen voorstellen die ooit duizenden toeschouwers in hun ban hielden. Leer meer over de centrale rol van het theater in de oude Griekse samenleving en de blijvende erfenis ervan in het moderne drama. Loop dan helemaal naar Propylaia Gates, de imposante toegangspoort die meteen indruk op je maakt met zijn grootsheid en symmetrie. Als je door de monumentale poorten stapt, voel je het gewicht van de geschiedenis als je je aansluit bij de oude filosofen, staatslieden en aanbidders die ooit op deze heilige grond rondliepen. Verderop kom je het Erechtheion tegen, een tempel die opvalt door zijn unieke en fascinerende ontwerp. Bewonder de kariatiden, de prachtige vrouwenfiguren die als steunpilaren dienen, elk met een eigen houding en persoonlijkheid. Ontdek de legendes en mythen die verbonden zijn aan dit heilige heiligdom, waaronder de strijd tussen Athena en Poseidon om de bescherming van de stad. Vervolgens naderen we het iconische Parthenon, het kroonjuweel van de Akropolis. Terwijl je naar de prachtige gevel kijkt, zul je versteld staan van de precisie en vaardigheid van de oude Atheense architecten. Leer meer over het doel van het Parthenon als heiligdom voor de godin Athena en zijn rol als symbool van de macht en invloed van Athene over de oude wereld. Neem ten slotte aan het einde van de rondleiding even de tijd om te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht over Athene vanaf de Akropolis-heuvel. Bewonder de levendige stad die zich onder je uitspreidt en die de oude wonderen die je net hebt verkend afzet tegen het bruisende moderne leven. Ga met ons mee op een onvergetelijke reis door de tijd tijdens deze Akropolis-tour, waar de oude geschiedenis tot leven komt in het hart van Athene. Dompel jezelf onder in de verhalen en architectuur die de oude wereld vorm gaven en krijg een dieper begrip en waardering voor de blijvende erfenis van de Griekse beschaving.

Athene: Rondleiding in kleine groep over Akropolis & Parthenon

6. Athene: Rondleiding in kleine groep over Akropolis & Parthenon

Ervaar de wonderen van de beroemde Akropolis en het Parthenon met een rondleiding. Geniet van de privileges van voorrangstickets en voorrangstoegang, zodat je de lange rijen kunt omzeilen en meteen kunt beginnen met het verkennen van deze iconische bezienswaardigheden. Ga op een fascinerende reis in de tijd terwijl je gids je door de verschillende historische perioden leidt, beginnend bij de oude Hellenistische en Romeinse tijdperken en verder door de Byzantijnse en Ottomaanse perioden tot aan de moderne tijd. Terwijl je de heuvel oploopt in de schaduw van eeuwenoude olijfbomen, krijg je inzicht in de gevierde mythen van het oude Athene en leer je over de belangrijke religieuze festivals en eerste culten. Ontdek hoe belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad verbonden zijn met dit heilige gebied. Bewonder de belangrijkste bouwwerken die de Akropolis vandaag de dag sieren, waaronder het majestueuze Parthenon, de imposante Propylaia, het ingewikkelde Erechtheion en de elegante Tempel van Athena Nike. Neem een pauze om te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht over Athene vanaf dit indrukwekkende uitkijkpunt en wees getuige van de evolutie van de stad in bijna 3000 jaar. Daarna heb je de mogelijkheid om de heuvel in je eigen tempo verder te verkennen of je gids te volgen naar de zuidelijke uitgang voor een fascinerend uitzicht op het altaar van Asclepius en het Theater van Dionysus.

Athene: Begeleide wandeltocht Akropolis & Plaka in de vroege ochtend

7. Athene: Begeleide wandeltocht Akropolis & Plaka in de vroege ochtend

Ga mee met deze wandeltocht om de op de UNESCO-lijst opgenomen Akropolis van Athene te verkennen met skip-the-line toegangskaartjes. Begin vroeg om de drukte te vermijden en bekijk de hoogtepunten zoals het Parthenon, het Erechtheion en het Akropolismuseum. Wandel door de smalle geplaveide straatjes van Plaka, de oude binnenstad van Athene. Ontmoet je gids vroeg in de ochtend en begin je rondleiding over de Akropolis voordat de hitte van de dag komt opzetten. Bewonder het Theater van Dionysos op de zuidelijke helling van de Akropolis terwijl je de heuvel oploopt om de oude bouwwerken daar te bekijken. Bewonder het Parthenon, het Erechtheion, de Propylaea, de Tempel van Athena Nike en het Voetstuk van Agrippa terwijl je gids je de fascinerende geschiedenis van deze oude plek vertelt. Als je voor de wandeltour naar Plaka hebt gekozen, daal je vervolgens af en bewonder je tijdens je wandeling het uitzicht op de Oude Agora en het Nationaal Observatorium van Athene. Verken de geplaveide straten van Plaka en ontdek geheimen die zelfs de plaatselijke bewoners niet kennen. Geniet van de rust van dit dorp in de stad terwijl je de vele smalle doorgangen verkent en verborgen juweeltjes ontdekt. Bekijk het Badhuis van de Winden, het Forum Romanum, het Moskeemuseum van Fethiye en de Bibliotheek van Hadrianus terwijl je op weg bent naar het Monastiraki Plein waar je rondleiding eindigt.

Athene: Parthenon, Akropolis en Museum Tour in kleine groep

8. Athene: Parthenon, Akropolis en Museum Tour in kleine groep

Geniet van een rondleiding op de Akropolis, het Parthenon en het Akropolismuseum met vooraf gereserveerde toegangstickets. Reis terug in de tijd naar het oude Athene en leer de rijke geschiedenis en mythologie van een deskundige en gediplomeerde gids. Beklim met een kleine groep de iconische Akropolisheuvel om je tour te beginnen. Ontmoet opmerkelijke monumenten die getuigen van de culturele erfenis van het oude Griekenland. Aanschouw de grootsheid van het Dionysus Theater, waar iconische drama's en tragedies voor het eerst werden opgevoerd. Dwaal door het fascinerende Odeon van Herodes Atticus en het heilige heiligdom van de genezende god Asclepius. Op de top aangekomen, richt je je blik op het Parthenon, een blijvend symbool van democratie en westerse beschaving. Bekijk de architectonische wonderen van de Propylea Tempel van Nike en de Erechtheion Tempel. Ga eenmaal beneden de heuvel het beroemde Akropolis Museum binnen en ervaar de pracht van de originele meesterwerken die uit de Akropolis tempels zijn geborgen, vakkundig tentoongesteld in natuurlijk licht. Bewonder de fascinerende opgravingen die onder glazen vloeren en loopbruggen zijn blootgelegd en een blik werpen op oude schatten. Geniet van het ontzagwekkende uitzicht op de Akropolis en bewonder het originele en buitengewone fries van het Parthenon onder leiding van je deskundige gids.

Athene, Akropolis en Akropolismuseum inclusief entreegelden

9. Athene, Akropolis en Akropolismuseum inclusief entreegelden

Je wordt opgehaald bij je centraal gelegen hotel in Athene en begint je dagtour zonder koolstof met een bezoek aan het Panathinaikos-stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen werden gehouden in 1896. Passeer de residentie van de premier en het voormalige Koninklijk Paleis, dat nog steeds wordt bewaakt door de kleurrijk geklede Evzone-soldaten. Je ziet het historisch belangrijke Zappion-gebouw, nu een conferentie- en tentoonstellingsruimte, voordat je aankomt bij de Tempel van Olympische Zeus, voltooid in 131 na Christus. De tour gaat verder langs de Nationale Tuinen naar Hadrian's Arch en verder naar het Parlement. Je komt ook langs de Nationale Academie, de Nationale Bibliotheek, het Oude Parlement, het Plein van de Grondwet en de Russisch-Orthodoxe Kerk. Bewonder de Akropolis, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Bezoek de Propylaea Gateway, de Tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion met zijn beroemde Porch of Maidens. Maak een korte, aangename wandeling langs de theaters Herodion en Dionysos naar het nieuwe Akropolismuseum. Het museum herbergt meer dan 4.000 artefacten van de Akropolis-site en de exposities beslaan zowel de Griekse bronstijd als de Romeinse en Byzantijnse periode.

Athene: Acropolis & 6 Sites Ticket Pass met 5 audiogidsen

10. Athene: Acropolis & 6 Sites Ticket Pass met 5 audiogidsen

Ontgrendel moeiteloos de eeuwenoude schatten van Athene! Ontvang uw e-tickets voor de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van de Olympische Zeus en Kerameikos in nul tijd. Duik in de geschiedenis met drie boeiende, zelfgeleide audiotours door lokale professionals. Kies uw tijdslot voor de Akropolis, ontvang e-tickets per e-mail en download Acropolis Classic, The Great Debt: the Olympieion en Ancient Agora: The Birth of Democracy. Verken iconische bezienswaardigheden en geniet van een prachtig uitzicht op de stad. Reis probleemloos en in je eigen tempo terug naar het oude Athene door middel van onze verhalen. Houd er rekening mee dat alle tickets niet-restitueerbaar zijn, en hoewel tijdsloten hier kunnen verschijnen, is het essentieel om uw bindende selectie voor de Akropolisheuvel op de "Mijn Boekingspagina" van Clio Muse Tours te maken voor een vlotte, stressvrije ervaring.

141 activiteiten gevonden
Sorteren op:

De Propyleeën: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in De Propyleeën

Wil je alle activiteiten in De Propyleeën bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over De Propyleeën

Gemiddelde beoordeling

4.4
(6.692 beoordelingen)

De tour was briljant met onze gids Giannis. Zo goed geïnformeerd over alles wat met de Griekse geschiedenis te maken heeft en al onze vragen beantwoordt. Toen we hoorden dat hij een Masters in Archeologie deed, beseften we hoe gelukkig we waren dat we hem als onze gids hadden. Elke cent waard, zou deze tour ten zeerste aanbevelen. Bedankt Giannis!

Adonis was een uitstekende gids die de tijd nam om de geschiedenis van de Akropolis zorgvuldig uit te leggen en te illustreren. Ik kan deze tour alleen maar aanbevelen!

De duur en opzet van de wandeltocht was voor ons perfect. De gids, Panagiota, was zeer deskundig, grappig, aardig en super interessant. Zeker geld en tijd goed besteed!

De gids was zeer deskundig en erg grappig! De audioapparatuur maakte het ook gemakkelijk om haar te horen terwijl je rondkeek.

Gids was zeer informatief. De instructies voor het ontmoetingspunt waren heel eenvoudig.