Kies data

De Propyleeën

De Propyleeën: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

1. Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

Verken de oude Akropolis in jouw eigen tempo met voorrangs e-tickets. Je kunt jouw ervaring uitbreiden met optionele combitickets voor de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden en musea van de stad, waaronder het Akropolismuseum, de Oude Agora, Kerameikos, Olympieion, het Forum Romanum, de Bibliotheek van Hadrianus, het Lyceum van Aristoteles en het Nationaal Archeologisch Museum. Je kunt kiezen voor de ticket-only optie of de ticket met audiogids-optie om toegang te krijgen tot 6 boeiende audiotours op jouw smartphone. Ontdek de geschiedenis van de stad en een aantal fascinerende plekken die het hedendaagse Athene hebben vormgegeven tijdens een zelfgeleide audio-wandeltour. Na het boeken, download je gewoon je ticket en de audiogidsen op je telefoon met de link die jou is toegestuurd. Zodra je de attractie binnengaat, zet je je koptelefoon op en ontdek je de locaties via de kracht van de verhalen en leer je historische informatie en ongewone anekdotes uit de oudheid kennen.

Athene: entree Akropolis met audiogids

2. Athene: entree Akropolis met audiogids

Bezoek de adembenemende Akropolis met een vooraf gereserveerd entreeticket. Ontdek een van de beroemdste en meest bezochte monumenten uit de wereld van de oudheid. Wandel omhoog naar de plek die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en vroeger diende als citadel, en bekijk de gebouwen in jouw eigen tempo. Ontvang je ticket in je e-mail, samen met instructies om jouw audiotour te downloaden en rechtstreeks naar de zuidingang te gaan, dicht bij het metrostation Akropolis. Scan je ticket bij de kaartjesautomaten, zet jouw koptelefoon op en luister naar onze professionele, gediplomeerde gidsen die jou historische informatie geven en originele, handgeplukte verhalen vertellen. Neem zoveel tijd als je wilt. Het toegangsticket omvat ook de toegang tot de Propylae, de Tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion met zijn Veranda van de Maagden. Na het verkennen van de ruïnes bezoek je het Akropolismuseum, dat enkele belangrijke werken van de toenmalige architectuur en onbetaalbare vondsten uit de Akropolismonumenten bevat. Met jouw audiogids zie je de belangrijkste bezienswaardigheden zoals votieven, artefacten uit het dagelijks leven, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden, en natuurlijk de majestueuze zaal van het Parthenon met de metopen, de frontons en het fries.

Athene: begeleide wandeling door de Akropolis zonder toegangsbewijs

3. Athene: begeleide wandeling door de Akropolis zonder toegangsbewijs

Verken met een gids de Akropolis van Athene, de plaats van de meest gevierde Griekse mythen en belangrijke religieuze festivals van het oude Athene. Blik op de tempel van Parthenon en de Propylaea, een monumentale toegangspoort tot de Akropolis. Loop door de Akropolis gewijd aan Athena, de beschermgodin van de stad. Leer meer over de lange geschiedenis van de hoofdstad van het moderne Griekenland. Bezoek het theater van Dionysus dat plaats biedt aan 17.000 toeschouwers en werd gebruikt voor festivals ter ere van de geboorte van de Griekse god. p> Laat u imponeren door het Erechtheion, vernoemd naar de halfgod Erechtheus en het Odeon van Herodes Atticus, een gigantisch stenen theater. Geniet van commentaar van je gids over de oude Griekse mythen achter de ruïnes. Bekijk de kariatidesteen houtsnijwerk en de tempel van Athena Nike, de kleinste tempel. Na je rondleiding heb je vrije tijd om langer te blijven en de opmerkelijke site in je eigen tempo te verkennen.

Akropolis & Museum: privérondleiding met gids zonder ticket

4. Akropolis & Museum: privérondleiding met gids zonder ticket

Ontdek de geschiedenis van Athene tijdens een wandeltocht met een privégids. Begin bij de meest monumentale plaats van de stad, de iconische Akropolis. Bewonder de verbazingwekkende verzameling beeldhouwwerken die meer dan 2.500 jaar geschiedenis omvatten, van het oudste theatergebouw ter wereld, het Dionysustheater tot de genezende Tempel van Asclepius en het Odeon van Herodes Atticus. Zie de tempel van Nikè, gewijd aan Athena Nikè (de tempel van de overwinning), de poort van de Propylaea, de veranda van de kariatiden aan het Erechteion en de bekroonde glorie van het Parthenon. Je gecertificeerde gids geeft uitleg over de verschillende monumenten van de klassieke beschaving, voordat je naar het ultramoderne Akropolismuseum gaat, waar je in een spectaculaire tentoonstelling de overblijfselen uit het oude Griekenland bekijkt.

Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

5. Akropolis: begeleide wandeltocht met toegangsticket

Volg een ontspannende wandeling door de groene lanen naar de voet van de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een oude citadel en één van de opzienbarendste archeologische vindplaatsen ter wereld. Ga richting de zuidelijke helling van de Akropolis om de grootste drukte te vermijden. Stop dan bij het loket om je tickets op te halen en ga naar binnen om de oude schatten te zien die op je wachten. Je bezoekt onderweg het theater van Dionysus, een amfitheater uit de 5e eeuw waarvan gezegd wordt dat het de geboorteplaats van de podiumkunsten is. Luister naar zijn geschiedenis en beeld je in dat het gevuld is met het theaterpubliek van het oude Griekenland. Bekijk het heiligdom van Dionysus, dat gewijd is aan de Griekse god van de wijn en de vruchtbaarheid. Eenmaal in de Akropolis kom je dicht bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Propyleeën, het Erechtheion, de tempel van Athena Nikè en het Parthenon. Neem de tijd om deze fascinerende ruïnes te fotograferen en laat je gids je meer vertellen over de geschiedenis. Vanaf de top van de heilige heuvel kun je genieten van een panoramisch uitzicht over Athene. Kom meer te weten over de opgravingen en krijg een beter inzicht in de ruïnes van de citadel. Luister naar de verhalen over de omliggende monumenten, zoals de Areopaag en het Odeion van Herodes Atticus.  Je rondleiding eindigt op de top van de Akropolis, vanwaar je de omgeving zelfstandig verder kunt verkennen. Kies uit een rondleiding in de vroege ochtend, ochtend of middag.

Athene: begeleide wandeling door de Akropolis en het Akropolismuseum

6. Athene: begeleide wandeling door de Akropolis en het Akropolismuseum

Reis terug in de tijd naar het oude Athene tijdens een rondleiding door de Akropolis. Bespaar tijd met vooraf gereserveerde tickets met voorrangstoegang tot deze populaire attractie. Ontdek de geheimen van het verleden terwijl je je gids volgt door de fascinerende tentoonstellingen in het Akropolismuseum. Geniet van toegang met voorrang en ga sneller naar binnen door je gids te volgen terwijl ze door de Griekse architectuur, mythologie en geschiedenis gaan. Verken het Erechtheion, de Tempel van Athena Nike, de Propylaia en natuurlijk het Parthenon als onderdeel van een gedetailleerde rondleiding. Leer van je gids terwijl ze praten over de belangrijkste mythen van het oude Athene, de belangrijkste religieuze festivals, de vroegste cultussen en hoe verschillende gebeurtenissen in de geschiedenis van de stad allemaal verbonden zijn met dit heilige district genaamd Akropolis. Ga verder naar het Akropolismuseum voor het tweede deel van de tour. Verken de prachtige glazen vloeren om de opgravingen te zien en volg je gids nog een uur om schatten van de oude Griekse beschaving en het museumgebouw zelf te zien. Bekijk de originele stukken uit de tempels in de Akropolis en leer meer over hun historische context van je gids. Hoor over de Elgin Marbles in de Parthenon Gallery. Eindig je rondleiding in The Archaic Gallery met beelden die dateren van vóór de Akropolis. Na je rondleiding heb je de mogelijkheid om in het museum te blijven om in je eigen tempo verder te verkennen en te genieten van het uitzicht over de stad en tot aan de Akropolis in het beroemde Museumcafé.

Athene: Acropolis & Plaka-wandeltocht in de vroege ochtend

7. Athene: Acropolis & Plaka-wandeltocht in de vroege ochtend

Doe mee aan deze wandeltocht om de Akropolis van Athene, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, te verkennen met skip-the-line toegangskaarten. Begin vroeg om de drukte te vermijden en bekijk hoogtepunten zoals het Parthenon, Erechtheion en het Akropolismuseum. Loop door de smalle geplaveide straatjes van Plaka, de oude binnenstad van Athene. Ontmoet je gids vroeg in de ochtend en begin je rondleiding door de Akropolis voordat de hitte van de dag aanbreekt. Bewonder het Theater van Dionysus op de zuidhelling van de Akropolis terwijl je de heuvel oploopt om de oude bouwwerken daar te bekijken . Bewonder het Parthenon, het Erechtheion, de Propylaea, de tempel van Athena Nike en het voetstuk van Agrippa terwijl je gids de fascinerende geschiedenis van deze oude site deelt. Ga vervolgens bergafwaarts in de richting van Plaka en bewonder het uitzicht op de oude agora en het nationale observatorium van Athene terwijl je loopt. Verken de geplaveide straten van Plaka met je gids terwijl je geheimen ontdekt die zelfs voor de lokale bevolking onbekend zijn. Geniet van de rust van dit dorp in een stad terwijl je de vele nauwe doorgangen verkent en verborgen juweeltjes ontdekt. Bekijk het Bathhouse of the Winds, het Forum Romanum, het Fethiye-moskeemuseum en de bibliotheek van Hadrianus terwijl je richting het Monastiraki-plein gaat, waar je tour eindigt.

Athene: 3 uur sightseeing & Akropolis inclusief entree

8. Athene: 3 uur sightseeing & Akropolis inclusief entree

Deze halfdaagse tour langs de hoogtepunten van Athene is perfect voor bezoekers die voor het eerst de stad bezoeken en uitgebreid kennis willen maken met Athene. Je ziet wereldberoemde bezienswaardigheden uit het heden en verleden, vanuit een comfortabele en luxe bus met airconditioning. Begin met een bezoek aan het Panathinaiko Stadion, waar in 1896 de eerste moderne Olympische Spelen zijn gehouden. Rij voorbij het huis van de minister-president in het voormalige koninklijk paleis. Ontdek enkele van de beroemde religieuze monumenten van Athene, zoals de katholieke kathedraal, de kerk van St. Paul en de prachtige Russisch-orthodoxe kerk. Zie oude en moderne Griekse architectuur zoals de Tempel van de Olympische Zeus, de Akademie en het Syntagmaplein. De uitgebreide en gevarieerde ervaring wordt afgesloten met een onvergetelijk bezoek aan de Akropolis, hét icoon van Athene, waar je de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechteion ontdekt.

Athene, Akropolis en Akropolis Museum inclusief Entree

9. Athene, Akropolis en Akropolis Museum inclusief Entree

Je wordt opgehaald bij je centraal gelegen hotel in Athene en begint de dagtour met een bezoek aan Panathinaikos Stadion, waar de eerste moderne Olympische Spelen in 1896 werden gehouden. Ga langs de woning van de premier en het voormalige koninklijk paleis dat nog steeds wordt bewaakt door de kleurrijk geklede Evzone-soldaten. Je ziet het historisch belangrijke gebouw Zappion, nu een ruimte voor conferenties en tentoonstellingen, voordat je aankomt bij de Tempel van Zeus, voltooid in 131 na Christus. De tour gaat verder langs de Nationale Tuinen naar de Poort van Hadrianus en het Parlement. Je komt ook langs de Nationale Academie, de Nationale Bibliotheek, het oude parlement, het Syntagmaplein, en de Russisch-Orthodoxe Kerk. Bewonder de Akropolis, gebouwd in de 5e eeuw voor Christus. Bezoek de Propylon (ingang van de Akropolis), de tempel van Athena Nike, het Parthenon, en het Erechtheion met de beroemde galerij der maagden. Maak een korte, aangename wandeling langs de theaters Herodion en Dionysos bij het nieuwe Akropolis Museum. Het museum herbergt meer dan 4000 voorwerpen uit de vindplaats van Akropolis, en de exposities hebben betrekking op de Griekse Bronstijd evenals de Romeinse en Byzantijnse periodes.

Privérondleiding: Athene, Akropolis en Akropolismuseum

10. Privérondleiding: Athene, Akropolis en Akropolismuseum

Ontmoet je deskundige, erkende privégids in het hart van Athene, het Syntagma-plein, en begin met een korte blik op een mooie verzameling archeologische vondsten daterend uit de klassieke oudheid en ontdekt tijdens opgravingen in de omgeving. Ga verder naar het elegante parlementsgebouw om de wisseling van de wacht bij de beroemde Evzones te zien, voor de tombe van de Onbekende soldaat. Loop door de koele en schaduwrijke National Garden, de voormalige Queen Amalia's Garden en bewonder de neoklassieke architectuur van Zappeion Hall. Lees meer over de eerste Olympische Spelen van de moderne tijd en over prominente figuren uit de recente geschiedenis van Athene. Bezoek de Zeus-tempel en de boog van Hadrianus uit de Romeinse tijd. Loop over de prachtige Dionysiou Areopagitou-loopbrug tot je de zij-ingang van de Akropolis bereikt. Ga verder naar de Akropolis door de site vanaf de zuidhelling te betreden, om het eerste theater uit de oudheid, het Dionysus Theater en om de drukte te vermijden. Op weg naar de bewonderenswaardige Akropolis-monumenten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, zie je het Philopappos-heuvelmonument en het Odeon van Herodes Atticus. Bewonder de oude prachtige constructies van de Akropolis: de Tempel van Athena Nike, de Propylaea-poort, het Erechtheion en focus op het verbazingwekkende Parthenon. Luister terwijl je deskundige gids je veel informatie geeft en fascinerende feiten ontdekt over de constructie en geschiedenis van de monumenten. Het unieke, prachtige uitzicht over de stad Athene, inclusief de Mars-heuvel, de oude Agora en de tempel van Hephaestus, zal je hart en geest veroveren. Geniet van de tijd om de Akropolis te verkennen en foto's te maken na je Akropolis-rondleiding, voordat je een korte pauze neemt voor een snack of een drankje. Nadat je een van de beroemdste plekken ter wereld hebt bewonderd, vervolg je je tour naar het Akropolismuseum. Het nieuwe Akropolismuseum is ontworpen door de Zwitserse architect Bernard Tschumi in samenwerking met de Griekse architect Michalis Photiadis. Het unieke ontwerp heeft de uitgravingen verwerkt die zichtbaar zijn onder prachtige glazen vloeren. De meesterwerken van de Akropolis zijn gemarkeerd en krijgen de aandacht die ze verdienen door de ideale sfeer in het interieur, de natuurlijke verlichting en zoals gemakkelijke toegang voor bezoekers, panoramische uitzichten en een uitstekende indeling van de tentoonstellingsruimten. Het vertoont ongeveer 4.000 artefacten.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
36 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 3

Overzicht activiteiten in De Propyleeën

Wil je alle activiteiten in De Propyleeën ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over De Propyleeën

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 6.692 beoordelingen

De Akropolis en het museum zijn fantastisch en een must voor iedereen die Athene bezoekt. Wat je ook doet, koop je kaartje ergens anders. Koop ze bij de voordeur naar de plek waar het heel gemakkelijk is. Dit is de meest belachelijke app die ik ooit heb gebruikt. Ze vertellen je niet dat je echt een app moet downloaden voordat je je tickets kunt krijgen. Ze vertellen je ook niet dat ze sinds Covid geen audio aanbieden, dus dit bedrijf betalen voor de audiogids is gewoon afzetterij.

Het was echt heel leuk, ik heb er echt van genoten. Ik raad aan om het combiticket te kopen en altijd met een fles water te lopen, en vergeet voor de Akropolis geen goede sneakers en comfortabele kleding, in november was het niet te koud en niet te warm, ik hield echt van het weer , maar wees voorbereid op warm en koud, en niet te veel mensen zoals in juli of augustus. Ik raad aan Athene in oktober of november te bezoeken.

Slaat de rij voor het kopen van kaartjes over, maar er was nog steeds een rij om binnen te komen. We zagen geen speciale ingang voor mensen die de rij hadden overgeslagen. Als er zo'n ingang is, zou het goed zijn als de ervaringsinstructies specifieke details geven. Audiotour die je naar je telefoon downloadt was goed. Het geld waard.

De gids gaf een heldere uitleg. Het trefpunt was goed, deze was zeer dichtbij de ingang van de Akropolis. Er werden zelfs regen poncho’s uitgereikt omdat het mogelijk zou gaan regenen.

de verhalen van Cissy doen de oudheden een plek geven, heel leuk gebracht!