De tuinen van Villa Borghese

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Wat is er te zien en doen in Villa Borghese?

Het gigantische park Villa Borghese is altijd geliefd geweest bij de Romeinen, sinds de familie Borghese haar landgoed op zon- en feestdagen opende voor het publiek. Het is een groen paradijs, een vlucht uit chaotisch Rome en een authentiek Italiaanse ervaring.

 • 1. Zie Rome vanaf de Pincioheuvel

  Vanaf de Pincio heb je een uiterst romantisch uitzicht op de Eeuwige Stad. Je kunt zelfs Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek zien!

 • 2. Huur een fiets

  Villa Borghese is met zijn 80 hectare aan de grote kant. Om alles te kunnen zien kun je het best een fiets huren! Ze kosten ongeveer €4 per uur of €10 voor een dag.

 • 3. Bekijk de fonteinen

  Verspreid door het park zijn 12 fonteinen, sommige modern, andere klassiek. De Romeinen vonden het geluid van stromend water een kalmerend effect hebben.

 • 4. Bezoek Galleria Borghese

  20 zalen op twee etages vormen de Galleria Borghese. Sommige van de 17de-eeuwse beeldhouwwerken zijn speciaal voor de Galleria gemaakt.

 • 5. Bewonder de tempel van Asklepios

  Op het meer ligt een 19de-eeuwse tempel gewijd aan de Griekse god van gezondheid en genezing. De tempel is gebaseerd op een soortgelijk exemplaar in de Stourhead Gardens in Wiltshire, Engeland.

Plan je bezoek

 • Boek van tevoren

  De tickets voor het museum zijn standaard uitverkocht, dus tickets moeten minstens twee weken vooraf worden geboekt. Als je telefonisch boekt, hoef je de administratiekosten die bij het online boeken worden verrekend niet te betalen.

 • Wees op tijd

  Kom zelfs vroeg, want de toegangstijden voor het museum worden strikt gehanteerd. De medewerkers zullen je houden aan de twee uur die je krijgt voor je bezoek.

 • Hoe kom je er?

  De hoofdingang van het park is bij Piazzale Flaminio, vlakbij Piazza del Popolo, ten noorden van centraal Rome. Neem de metro naar Spagna of Flaminio.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De openingstijden van de Galleria zijn: 8:30 - 19:30 uur
 • Toegangsprijzen
  €11
 • Heb ik een gids nodig?
  Niet noodzakelijk, maar aan te raden!
 • Hoe kom ik er?
  Neem de metro naar Spagna of Flaminio, of wandel vanaf de Spaanse Trappen.
 • Extra tips

  • Als je met kinderen bent, vergeet dan niet langs het poppentheater bij Piazzo del Popolo te gaan!

Wat anderen zeggen over De tuinen van Villa Borghese

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.609 beoordelingen

We hadden een rondleiding in ‘t Nederlands aangevraagd en betaald. Bij aankomst kregen we toegangskaartjes voor twee uur. Ik moest erg aandringen om toch een rondleiding te krijgen. Dat lukte. De kaartjes werden weer ingenomen en wegkregen snel stickers opgeplakt en in de richting van een Engels sprekende guide gestuurd. De gids deed het voortreffelijk wat alles weer goed maakte!!

Rondleiding was boeiend, maar duurde goed 1uur en 1/2 ipv 3 uur !

Boeiende rondleiding van goed 1 en 1/2 uur in de Galleria, bijkomend was tour in de tuinen mogelijk, geen interesse vanuit de groep. Uw aankondiging van tour van 3 uur in de Galleria is wel verschillend .

Alles goed geregeld en ik vind het het mooiste museum wat ik ken. Niet te groot en alles wat er hangt of staat is echt top. Geen zalen, waar je doorloopt zonder iets op te nemen.

Fantastische rondleiding in Galleria Borghese

Een goede rondleiding met mooie verhalen en anekdotes. Wij hebben er erg van genoten en vonden het een van de mooiste momenten in Rome.

Mooie rondleiding olv enthousiaste en deskundige guds

Prachtige colllectie, sympatieke gids Georgia wist veel te vertellen. Ze was duidelijk enthousiast. Aanrader!