De Wallen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

5 tips voor een veilig bezoek

De Wallen, internationaal ook wel het red light district genoemd, zijn niet zo gevaarlijk als je misschien denkt. Er is veel meer te zien en beleven dan alleen de beruchte rode ramen. Hoe dan ook, hier zijn een paar tips en maatregelen die je kunt treffen voor je veiligheid.

 • Geen foto's!

  1. Geen foto's!

  De vrouwen op de Wallen die achter het raam staan zijn geen paspoppen - het zijn werkende vrouwen. Een gebrek aan respect kan ertoe leiden dat je uit het gebied wordt verwijderd.

 • Let op je spullen

  2. Let op je spullen

  De Wallen zijn heel veilig voor een red light district, maar het blijft een drukke buurt vol toeristen. Let goed op de spullen die je bij je draagt.

 • Ga 's avonds, maar blijf alert

  3. Ga 's avonds, maar blijf alert

  De Wallen zijn één van de beste plekken om 's avonds te zien, maar wees alert op dronken toeristen en zakkenrollers. Vermijd zijsteegjes als je in je eentje op ontdekking bent.

 • Ken je grenzen

  4. Ken je grenzen

  De meeste problemen op de Wallen komen voort uit onvolwassen bezoekers die Amsterdam zien als plek om zo dronken mogelijk te worden. Houd jezelf onder controle!

 • Een tour boeken!

  5. Een tour boeken!

  In een groep met een begeleider die de buurt kent kan er weinig mis gaan. En je krijgt natuurlijk een groter inzicht in de eeuwenoude gebouwen op de Wallen!

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  De Wallen liggen rond de Oude Kerk in het centrum. Het is een klein stuk lopen in zuidelijke richting vanaf Amsterdam Centraal.

 • Beste tijd om te gaan?

  Moeilijke vraag, op de Wallen bruist het altijd. Het beste idee is misschien wel om overdag aan het einde van de middag én 's avonds de Wallen te bezoeken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De Wallen zijn altijd open, dus geen openingstijden!
 • Toegangsprijzen
  Gratis om rond te lopen en te kijken.
 • Heb ik een gids nodig?
  Voor de veiligheid en om meer te leren over de wijk kun je een wandeltour maken.
 • Hoe kom ik er?
  De Wallen liggen op loopafstand van de meeste hotels in het centrum en Centraal Station.
 • Extra tips

  • Blijf alert en houd jezelf onder controle.

Wat anderen zeggen over De Wallen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.076 beoordelingen

Leuke informatieve tour! Veel leuke weetjes

Tour werd wel niet in het nederlands gedaan wel in het duits en engels. We hebben de engelse tour dan maar genomen. We werden hiervoor 20 minuten op voorhand al van op de hoogte gesteld. De tour op zich bevat veel leuke weetjes over vroeger en nu. De gids was ook een toffe kerel die het goed kon uitleggen.

Was heel interessant! Ging ook niet enkel over de prostitutie en de coffeeshops maar zat ook geschiedenis in en bouwkunde hoe ze alles hebben opgebouwd. We gingen van de ééne verbazing in de andere! Een echte aanrader en chapeau voor onze gids Stan!

Bewustwording van prostitutie in zijn geheel: wie wat hoe waarom ... De regelgeving vind ik belangrijk naar veiligheid op alle gebieden(prostituees zelf, mensenhandel, plaats en omgeving, uitbuiting,...)

Geweldige middag. Ongedwongen plezier, fijne bootvaart!

Fijne bootvaart op een ongedwongen manier met leuke begeleiding. Humorvolle manier goede informatie. Zeker de moeite waard! Wij gaan hier absoluut opnieuw gebruik van maken.

Heel gevarieerd tochtje, waarin het niet enkel over de Walletjes en de dames van plezier gaat, maar ook over het dagelijkse leven in de stad Amsterdam, soft-drugs,...