De Wallen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

De Wallen: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

 • Amsterdam: privéwandeltour over de Wallen en langs coffeeshops

  1. Amsterdam: privéwandeltour over de Wallen en langs coffeeshops

  Verken de beruchte rosse buurt van Amsterdam met een privégids. Kom meer te weten over de liberale standpunten van Amsterdam over drugs en sekswerk in een van de oudste stadsdelen. Wandel door de smalle straatjes en zie de ramen van de sekswerkers, legale drugdealers en live sexshows. Hoor de verhalen over hoe sekswerk in de stad in z'n werk gaat. Kom meer te weten over de Amsterdamse coffeeshops en ontdek wat legaal is en wat niet. Je gids legt je precies uit wat een coffeeshop is, vertelt je welke producten van hennep gemaakt zijn en nog veel meer. Onderweg ontdek je de Condomerie, zie je winkels die hardcore leer- en seksproducten verkopen, hoor je over de xxx-rated videocabines en bezoek je het Prostitutie Informatie Centrum. Bezoek de eerste coffeeshop van Amsterdam en zie de historische verdedigingstoren de Schreierstoren.

 • Amsterdam: rondleiding Wallen en coffeeshop

  2. Amsterdam: rondleiding Wallen en coffeeshop

  Ontdek hoe en waarom Amsterdam zijn reputatie ontwikkelde voor liberale houdingen tegenover seks en drugs, tijdens een 2,5-uur durende rondleiding door de Wallen. Je wordt opgehaald bij je hotel (of het Centraal Station van Amsterdam), en maakt een wandeling door de sfeervolle straten van de Wallen. Je ziet alles wat de omgeving te bieden heeft. Verken de kleine winkels en restaurants van Chinatown, en loop door een aantal van de smalste straten. Kom meer te weten over de Wallen vanuit het perspectief van een local, en ontdek de locaties van een aantal coffeeshops, waaronder de 1e coffeeshop van Amsterdam. Laat je gids uitleg geven over de coffeeshopcultuur, prostitutie, politieke kwesties, en geschiedenis. Bezoek dan een coffeeshop voor een joint-rol-demonstratie en -workshop. Koop wat te eten en te drinken en geniet van een ontspannende pauze en een joint, als je dat wilt!

  Een sympathieke rustige gids, die goed aanvoelde waar onze interesse lag en daarop inspeelde

 • Amsterdam: wandeltour over de Wallen en langs coffeeshops

  3. Amsterdam: wandeltour over de Wallen en langs coffeeshops

  Ontdek hoe en waarom Amsterdam zijn reputatie ontwikkelde voor liberale houdingen tegenover seks en drugs tijdens een rondleiding over de Wallen. Wandel door de sfeervolle straten van het Red Light District en zie alles dat het gebied te bieden heeft. Loop over enkele van smalste straten van de stad. Kom meer te weten over de Wallen vanuit lokaal perspectief en ontdek de locaties van een aantal coffeeshops, waaronder de eerste coffeeshop van Amsterdam. Laat je gids je uitleg geven over de coffeeshopcultuur, sekswerk en politieke kwesties.

 • Amsterdam: Smoke & Lounge-boottocht van 70 minuten

  4. Amsterdam: Smoke & Lounge-boottocht van 70 minuten

  Geniet van een 1,5 uur durende boottocht op een unieke elektrische boot en bekijk de bezienswaardigheden van het historische centrum van Amsterdam. De tour begint in het hart van de Wallen, een van de populairste locaties van de stad, en vervolgens vaar je door het centrum, door de Herengracht en Prinsengracht, onder de Zeven Bruggen, door de Amstel, onder de Magere Brug en langs de Dansende Huizen voordat je weer terugkeert naar het vertrekpunt. De boot is geschikt voor maximaal 24 personen binnen en 14 personen op het buitendek. Wat voor weer het ook is, de boot is zo ingericht dat je het sowieso naar je zin hebt. Alle ramen kunnen worden geopend, zodat je de iconische monumenten en highlights van Amsterdam goed kunt zien. Geniet van je favoriete drankje (2 gratis drankjes zijn inbegrepen) en je kunt zelfs je eigen muziek meenemen op een USB-stick of op je telefoon om de feeststemmin...

 • Amsterdam: rondleiding over de Wallen in het Duits

  5. Amsterdam: rondleiding over de Wallen in het Duits

  Ontdek de beruchte Wallen van Amsterdam tijdens een humoristische wandeling van 1,5 uur met een Duitstalige gids. Leer hoeveel een prostituee gemiddeld per nacht verdient, hoeveel klanten ze per dienst heeft en welke seksuele daad het meeste geld oplevert. Je kunt kiezen tussen twee opties: een tour met kleine groep, bestaand uit maximaal 4 personen, die jou dwars door de rosse buurt voert, inclusief bezoek aan een peepshow; of een tour die je meer vertelt over de rosse buurt, langs enkele hoogtepunten voert en andere beroemde hotspots in Chinatown en de haven aandoet.  Je kunt ook kiezen voor een privégids voor een tour met kleine groep. Tour voor kleine groep over de Wallen met peepshow Bezoek het hart vaan de rosse buurt met maximaal 4 personen plus een gids. De rondleiding van 1,5 uur laat zowel de positieve als negatieve aspecten van de Amsterdamse Wallen zien. V...

 • Amsterdamse Wallen: wandeltocht

  6. Amsterdamse Wallen: wandeltocht

  Ontdek de geheimen van de Amsterdamse Wallen tijdens deze wandeltocht met gids. Leer meer over de vrouwen die in de wijk werken, de Nederlandse coffeeshops en de geschiedenis van de oudste buurt van Amsterdam. Bekijk de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam, en ontmoet de ruimdenkende en tolerante inwoners van de stad. Laat je verrassen door de openheid van de rosse buurt en wandel door de smalle steegjes van de buurt. Verken alles wat de Wallen te bieden hebben, van de beroemde Condomerie tot het Prostitutie Informatie Centrum. Onderweg loop je langs seks- en coffeeshops terwijl je gids er alles over uitlegt.

 • Red Light Secrets: entreeticket voor prostitutiemuseum

  7. Red Light Secrets: entreeticket voor prostitutiemuseum

  Verken de geschiedenis van het beruchte Red Light District en ontdek hoe een typische dag in het leven van een vrouw die hier werkt eruit ziet. Bekijk de kamers waar ze werken en hoor hun verhalen zoals verteld door de sekswerkers zelf. Krijg inzicht in hun perspectief dat ze op een luchtige en openhartige manier met je delen om de taboes met sekswerk uit de wereld te helpen.  Zit in één van de  beroemde ramen van de Wallen in Amsterdam en ervaar hoe het is om aan de andere kant van het glas te staan. Ontdek de geschiedenis van sekswerk in Amsterdam en kom te weten hoe de hoofdstad zo ruimdenkend werd. Je leest de teksten op de Confession Wall, een verzameling schriftelijke bekentenissen achtergelaten door museabezoekers - sommige zijn grappig, sommige zijn eye-opening, maar ze zijn allemaal onthullend.

  Bewustwording van prostitutie in zijn geheel: wie wat hoe waarom ... De regelgeving vind ik belangrijk naar veiligheid op alle gebieden(prostituees zelf, mensenhandel, plaats en omgeving, uitbuiting,...)

 • Amsterdamse Wallen: wandeltour langs de ramen

  8. Amsterdamse Wallen: wandeltour langs de ramen

  Ontdek alle geheimen van de Wallen van Amsterdam met een lokale gids tijdens deze wandeltour met maximaal 4 deelnemers. Kom meer te weten over onze coffeeshops, de geschiedenis van de oudste buurt van Amsterdam en de vrouwen die achter de beroemde rode ramen werken. Dwaal over de mooie grachten en door de smalle steegjes van het gebied. Wandel langs de Oude Kerk, het oudste gebouw van Amsterdam, en kom meer te weten over onze befaamde traditie van tolerantie. Verdiep je kennis over de Wallen, van condoomwinkel De Condomerie tot het Prostitutie Informatie Centrum. Laat je gids je vertellen over de vele sekswinkels, peepshows, bars en coffeeshops waar je langs loopt.

 • Amsterdam: Red Light District Tour

  9. Amsterdam: Red Light District Tour

  Begin je 2 uur durende tour voor het centraal station in Amsterdam, waar je je gids zult ontmoeten. Vervolg met een korte wandeling naar de Wallen. Leer meer over de geschiedenis van de Wallen terwijl je door de historische oude binnenstad van Amsterdam dwaalt. Bekijk het oudste gebouw van Amsterdam, de grachten en prachtige oude huizen. Eenmaal aangekomen op de Wallen, zal je gids je door de vele steegjes leiden. Dwaal door de smalste straat van Amsterdam en zie de eerste coffeeshop. Je tour eindigt op de Dam.

  We hebben de rondleiding als zeer prettig en heel informatief ervaren. de gids wist heel veel over het gebied en zijn "bewoners" te vertellen. Hij heeft ieder kenmerkend onderdeel laten zien en beschreven. Hij heeft de geschiedenis door de jaren heen aan ons verteld. Maar wat ons vooral op is gevallen is dat hij dit met heel veel respect beschreef. Kortom, wij hebben deze excursie als zeer waardevol ervaren. Wij hadden hem tijdens ons bezoek aan Amsterdam niet willen missen.

 • Amsterdamse Wallen: wandeltour met snacks

  10. Amsterdamse Wallen: wandeltour met snacks

  Ga mee met een wandeltour over de Amsterdamse Wallen. Kom dankzij je lokale gids alles te weten over het begin van deze beruchte buurt en hoe die door de jaren heen is veranderd. Je ziet de beroemde ramen en ruikt de geur van marihuana die over de grachten hangt. Ontdek de levendige geschiedenis van de buurt terwijl je over de kinderkopjes loopt. De rondleiding neemt je mee langs de kleine straatjes waar meer dan 300 kamers aan sekswerkers verhuurd worden. Loop verder door nauwe steegjes en volg je gids naar geheime ingangen. Na deze rondleiding ben je een kenner van de buurt, de mensen en de geschiedenis. Onderweg stop je bij een lokaal eetcafé om van wat oerhollandse lekkernijen te genieten.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  De Wallen liggen rond de Oude Kerk in het centrum. Het is een klein stuk lopen in zuidelijke richting vanaf Amsterdam Centraal.

 • Beste tijd om te gaan?

  Moeilijke vraag, op de Wallen bruist het altijd. Het beste idee is misschien wel om overdag aan het einde van de middag én 's avonds de Wallen te bezoeken.

Goed om te weten

 • Wanneer bezoeken
  De Wallen zijn altijd open, dus geen openingstijden!
 • Toegangsprijzen
  Gratis om rond te lopen en te kijken.
 • Heb ik een gids nodig?
  Voor de veiligheid en om meer te leren over de wijk kun je een wandeltour maken.
 • Hoe kom ik er?
  De Wallen liggen op loopafstand van de meeste hotels in het centrum en Centraal Station.
 • Extra tips

  • Blijf alert en houd jezelf onder controle.

Sitemap De Wallen

Wil je alle activiteiten in De Wallen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over De Wallen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.079 beoordelingen

Het is een super leuke tocht. Interessante verhalen, leuke anekdotes en een heel nieuw Amsterdam gaat voor je open. Echt een aanrader! Leuke gids ook. Veel kennis en leuke manier van praten zodat je geboeid blijft tot het einde.

Ik vond de tour heel, heel goed, de chauffeur was erg relaxed en in een goed humeur en de vrouw die ons vergezelde was ook erg vriendelijk en open. Het perfecte pakket voor iedereen die graag plezier heeft en rookt

Ik en mijn vrienden hadden de beste tijd op deze boottocht. Onze gidsen waren uiterst vriendelijk en stelden zelfs andere activiteiten voor die we zouden moeten doen. Onze gids Ingrid was erg behulpzaam.

Zeer rustige reis. Uitstekende en zeer behulpzame bemanning. Echt een aanrader!!!

De gids was geweldig, het was een interessante en leuke tour. 100% aanbevolen