Delft
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Delft

Bekijk alle tours en activiteiten in Delft

De leukste activiteiten in Delft

Delft ligt aan de Schie, tussen Rotterdam en Den Haag. Delfts Blauw, schattige straatjes en prachtige monumenten maken van Delft een geliefde bestemming. Hier een paar hoogtepunten.

Nieuwe Kerk

Echt nieuw is de kerk niet: hij stamt uit 1496. Vanuit de toren kun je Rotterdam en Den Haag zien, en op een heldere dag zelfs Amsterdam!

Museum Het Prinsenhof

Oorspronkelijk is dit museum als klooster gebouwd, tegenwoordig zie je er allerlei lokale artefacten. Het is ook de plek waar Willem van Oranje werd doodgeschoten; je ziet de kogelgaten in de muur!

Oude Kerk

De Oude Kerk is gebouwd in1250, maar kreeg twee eeuwen later een gotische opfrisser. Veel beroemde Delftenaren liggen hier begraven, zoals Jan Vermeer.

Stadhuis

Het Stadhuis ziet er van buiten al prachtig uit, maar neem een tour van de binnenkant en ook het interieur zal je versteld doen staan.

Koninklijke Porceleyne Fles

In de 17e eeuw waren er wel 32 producenten van Delfts Blauw porselein, maar dit is de enige die is overgebleven. Neem een tour en zie ambachtslieden aan het werk temidden van een verzameling historisch servies.

Het Oude Kanaal

Het kanaal loopt van noord naar zuid en is perfect om langs te wandelen of fietsen op een zonnige dag. Check de Begijnhof en de "verstopte kerk"!

Oostpoort

Nog niet klaar met wandelen? Ga naar het zuidoostelijke hoekje van het oude centrum en bekijk de mooie Oostpoort.

Delft: Plan uw bezoek

Hoe kom je er?

Delft is te bereiken vanaf Schiphol en Rotterdam The Hague Airport - de laatste is dichterbij, maar minder goed bereikbaar. Pak bus 33 naar Rotterdam Centraal en neem daar de trein. Vanaf Amsterdam kun je direct de trein pakken.

Vervoer in de stad

Het centrum is grotendeels autovrij. Je kunt de stad gemakkelijk te voet navigeren, maar pas op voor fietsers en taxi's. Fietsen is natuurlijk ook een heerlijke manier om de stad te verkennen; je kunt er één huren op het station. Neem je paspoort en geld me voor borg.

Tips & informatie

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  De zonneschijn maakt je bezoek beter; overweeg tussen juni en september te gaan.

Activiteiten in Delft

Sitemap Delft

Wil je alle activiteiten in Delft ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Delft
4.2
Gebaseerd op 48 beoordelingen van GetYourGuide-klanten