Delft

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Delft: de beste attracties

De leukste activiteiten in Delft

Delft ligt aan de Schie, tussen Rotterdam en Den Haag. Delfts Blauw, schattige straatjes en prachtige monumenten maken van Delft een geliefde bestemming. Hier een paar hoogtepunten.

 • Nieuwe Kerk

  1. Nieuwe Kerk

  Echt nieuw is de kerk niet: hij stamt uit 1496. Vanuit de toren kun je Rotterdam en Den Haag zien, en op een heldere dag zelfs Amsterdam!

 • Museum Het Prinsenhof

  2. Museum Het Prinsenhof

  Oorspronkelijk is dit museum als klooster gebouwd, tegenwoordig zie je er allerlei lokale artefacten. Het is ook de plek waar Willem van Oranje werd doodgeschoten; je ziet de kogelgaten in de muur!

 • Oude Kerk

  3. Oude Kerk

  De Oude Kerk is gebouwd in1250, maar kreeg twee eeuwen later een gotische opfrisser. Veel beroemde Delftenaren liggen hier begraven, zoals Jan Vermeer.

 • Stadhuis

  4. Stadhuis

  Het Stadhuis ziet er van buiten al prachtig uit, maar neem een tour van de binnenkant en ook het interieur zal je versteld doen staan.

 • Koninklijke Porceleyne Fles

  5. Koninklijke Porceleyne Fles

  In de 17e eeuw waren er wel 32 producenten van Delfts Blauw porselein, maar dit is de enige die is overgebleven. Neem een tour en zie ambachtslieden aan het werk temidden van een verzameling historisch servies.

 • Het Oude Kanaal

  6. Het Oude Kanaal

  Het kanaal loopt van noord naar zuid en is perfect om langs te wandelen of fietsen op een zonnige dag. Check de Begijnhof en de "verstopte kerk"!

 • Oostpoort

  7. Oostpoort

  Nog niet klaar met wandelen? Ga naar het zuidoostelijke hoekje van het oude centrum en bekijk de mooie Oostpoort.

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Delft is te bereiken vanaf Schiphol en Rotterdam The Hague Airport - de laatste is dichterbij, maar minder goed bereikbaar. Pak bus 33 naar Rotterdam Centraal en neem daar de trein. Vanaf Amsterdam kun je direct de trein pakken.

 • Vervoer in de stad

  Het centrum is grotendeels autovrij. Je kunt de stad gemakkelijk te voet navigeren, maar pas op voor fietsers en taxi's. Fietsen is natuurlijk ook een heerlijke manier om de stad te verkennen; je kunt er één huren op het station. Neem je paspoort en geld me voor borg.

Goed om te weten

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  De zonneschijn maakt je bezoek beter; overweeg tussen juni en september te gaan.

Sitemap Delft

Wil je alle activiteiten in Delft ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Delft

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 677 beoordelingen

Een uurtje genieten van geuren en smaken

We waren verrast over het leuke design van het museum. Mooi interieur, sfeerverlichting... Het was er erg rustig dus we hadden al ruimte om het museum op eigen tempo te ontdekken. Op het einde kregen we een SUPERlekkere cocktail die we zelf mochten kiezen. Een aanrader!

Hele leuke manier om een nieuwe stad te ontdekken, zelfs wanneer je in eigen land bent! Er zat wel een foutje in de vraag over de brug met de koeien. Dat moeten ze nog even aanpassen (het aantal is hoger)

Leuke wandeling, jammer dat hij in het Engels bleek te zijn. We hebben alleen De Candelaer niet kunnen vinden, verder waren de opgaven actueel. En de deuren in het CS zijn inmiddels vervangen ;-)

Great tour through Delft with Harold. Learned about the history, visited one of the official Delfts Blue pottery and the New and Old church.

Veel kunnen zien op een dag. Fantastische gids. Duidelijk en informatief. Alleen het weer kon beter.