Belevingen in
Delft

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Delft: De beste dingen die je niet wil missen

Delft: rondvaart met begeleid commentaar

1. Delft: rondvaart met begeleid commentaar

Verken Delft op de best mogelijke manier door de eeuwenoude grachtengordel. Ontdek een van de belangrijkste steden in de Nederlandse 17e-eeuwse geschiedenis en bewonder de pittoreske gebouwen en grachtenpanden. Tijdens je rondvaart zie je veel van de hoogtepunten van de stad en hoor je over hun geschiedenis van een ervaren team van kapiteins en gidsen. Kom meer te weten over de patriottische geschiedenis van de stad, het oude stadscentrum, Delfts Blauw, Johannes Vermeer, de Oost-Indische Handelsmaatschappij en nog veel meer.

Delft: Royal Delft Delfts blauwfabriek en museum

2. Delft: Royal Delft Delfts blauwfabriek en museum

Royal Delft, opgericht in 1653, is de laatste originele Delfts blauw-fabriek uit de 17e eeuw in Delft die nog steeds met de hand Delfts blauw maakt volgens een eeuwenoude traditie. Ontdek de geschiedenis, innovatie en vakmanschap van dit koninklijke bedrijf tijdens een bezoek. The Royal Delft Experience neemt je mee op een inspirerende tijdreis door de wereld van het eeuwenoude aardewerk. Verfborstels strijken over het witte aardewerk, terwijl elders klei in handgemaakte vormen wordt gegoten. Het is hier, bij Royal Delft, dat ambachtslieden al bijna 400 jaar het iconische Delfts blauw maken. Bewonder de collectie antieke en moderne stukken Delfts blauw-aardewerk en ervaar het authentieke productieproces in de fabriek. In de showroom wordt de complete collectie van het beschilderde klassieke en moderne Delftse aardewerk getoond en worden souvenirs verkocht. In 2018 vierde Royal Delft haar 365e verjaardag. Hoogtepunten van het jaar waren de tentoonstelling "Nouveau Blue: van visie tot realisatie" tot 30 september en het schilderen van een Delfts blauwe tegelschildering door 365 personen gedurende het jaar. Om de ervaring compleet te maken kun je deelnemen aan een van de schilderworkshops en de vaardigheid ontdekken die nodig is om een Royal Delftse ambachtsman te zijn (op reservering). Tot slot kun je genieten van de sfeer in Brasserie 1653, dat op de prachtige binnenplaats uitkijkt, onder het genot van een kopje koffie, een high tea of een lunch. Er zijn rondleidingen met gids en audio verkrijgbaar in 8 talen. Royal Delft is gemakkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Vanuit Amsterdam: daguitstap Rotterdam, Delft & Den Haag

3. Vanuit Amsterdam: daguitstap Rotterdam, Delft & Den Haag

Krijg een perfecte indruk van Nederland, beginnend met een rit naar Rotterdam ofwel ons 'Manhattan aan de Maas'. Tijdens een tour door de stad rijd je langs de oever van de Maas naar de oude haven en de befaamde Kubuswoningen. Geniet van een geweldige, 1 uur durende boottocht en bezoek de beroemde markthal. Daarna ga je naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en bezoek je De Porceleyne Fles, ofwel Royal Delft, de laatst overgebleven keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Ga mee op een stadstour door Den Haag, waar je het Binnenhof zult zien, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis. Voordat  je weer terugkeert naar Amsterdam bezoek je ook nog Madurodam.

Amsterdam: Go City All-Inclusive Pass met 25 attracties

4. Amsterdam: Go City All-Inclusive Pass met 25 attracties

Geniet van onbeperkte toegang tot meer dan 25 van de populairste attracties van Amsterdam met een stadspas voor 1, 2, 3 of 5 dagen. Ga op rondleidingen door Rotterdam en Den Haag, ontdek wereldberoemde collecties historische kunst en bewonder de stad vanaf de grachten tijdens een rondvaart. Toon eenvoudig uw pas op uw telefoon en gebruik de digitale gids om u te helpen bij het plannen van uw reisroute en bij het maken van reserveringen indien nodig. Er is voor elk wat wils met meer dan 25 attracties, waaronder de Heineken Experience en Keukenhof. Attracties: Heineken Experience (reserveren verplicht) Rijksmuseum Dit is Nederland Moco-museum A'DAM Lookout Keukenhof met rondvaart (reserveren verplicht) Cruise met 100 hoogtepunten Rondleiding Rotterdam, Delft en Den Haag Tour de BonTon Royal Experience - Royal Coster Diamonds Keukenhof rondleiding Johan Cruijff Stadion tour Zaanse Schans-rondleiding (reserveren verplicht) Bustour Keukenhof (reserveren verplicht) Waterfiets van 1 uur MacBike-fietsverhuur Woonbootmuseum Kasteel Muiderslot Diamant Museum Amsterdam Pannenkoeken Amsterdam Joods Cultureel Kwartier Amsterdams Pijpenmuseum House of Bols cocktailervaring Amsterdam Tulpenmuseum Busexcursie Volendam, Edam en windmolens (reserveren verplicht) Tony Chocolonely Superstore

Delft: ticket voor de Oude en Nieuwe Kerk

5. Delft: ticket voor de Oude en Nieuwe Kerk

Bezoek twee van de beroemdste kerken van Nederland: de Oude Kerk en Nieuwe Kerk'in Delft Beide zijn architecturale wonderen vol geschiedenis en kunnen worden bezocht met slechts één kaartje De Nieuwe Kerk werd voltooid in 1655. Bijna elk lid van de koninklijke familie is hier sinds het overlijden van Willem van Oranje te ruste gelegd. De kerk staat ook bekend om de spectaculaire architectuur, het gigantische pijporgel en de glas-in-loodramen De Oude Kerk zou in 1246 zijn gesticht. Bekijk de scheve toren, die 2 meter uit het midden staat, en bewonder de kenmerkende glas-in-loodramen. Hier vind je ook de graven van bekende Nederlanders zoals de schilder Vermeer.

Verkenningsspel Delft: een verhaal over onheil en wendingen

6. Verkenningsspel Delft: een verhaal over onheil en wendingen

Je begint je avontuur met een mysterie dat je moet oplossen. Het mysterie zou ongeveer zo kunnen gaan: je wordt midden op straat wakker in het zestiende-eeuwse Delft. Je kijkt om je heen met hoofdpijn, je herinnert je niet wat er gisteravond is gebeurd. Terwijl je uitdagingen oplost, ontvouwt het verhaal zich. Exacte aanwijzingen op jouw telefoon leiden je naar de volgende locatie. Het stadsspel begint bij Oosterpoort. Het duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur om te voltooien, en je kunt de stad ook in je eigen tempo verkennen. Pauzeer het spel en hervat op elk moment vanaf de locatie waar je het hebt onderbroken. Je eindigt bij de Delftse Molen de Roos. Na je boeking ontvang je een e-mail over hoe je de game op je telefoon kunt downloaden. Je kunt alleen spelen, in een grote groep of in meerdere kleinere groepen die tegen elkaar strijden en elkaar ontmoeten bij de laatste stop van het spel. Voor grotere groepen kan één persoon toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Alle groepsleden zullen het stadsspel op hun telefoon kunnen downloaden en spelen. Een andere mogelijkheid is dat iedereen zijn eigen aankoop doet.

Delft: wandeltour met gids

7. Delft: wandeltour met gids

Je ochtend of middag in Delft begint bij je hotel, of, indien je reist, bij het treinstation. Ga op een ontspannen tempo op pad, zodat je echt alles ziet en alles te weten komt over deze stad. Bekijk de schilderijen van de legendarische schilder Johannes Vermeer tijdens deze wandeltour door de thuishaven van de schilder en waar in de oude binnenstad van Delft het merendeel van zijn werk te vinden is. Geniet ook van andere bezienswaardigheden langs de route over oude straatjes, zoals de oude stadshal, de antieke kerk en het prachtige Agnetapark. Veel bezienswaardigheden van Delft zijn verbonden met de koninklijke familie; het was bijvoorbeeld in de prinsenrechtbank waar de grondlegger van Nederland, Willem van Oranje, werd vermoord. In de kerk van Delft vind je zijn tombe en de graven van de Nederlandse koninklijke familie. Naast de connectie met Vermeer en Willem van Oranje staat Delft ook om iets anders bekend, namelijk zijn bekende aardewerktraditie. In Delft kun je deze oude traditie bewonderen bij plekken waar 'Delftsblauw' gemaakt wordt.

Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

8. Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft, Den Haag

Je excursie begint in Amsterdam. Je gaat aan boord van de bus en rijdt naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om zijn architectuur en de commerciële haven. Na een korte rondleiding door de stad ga je naar Spido. Hier ga je op een boottocht van 1 uur en 15 minuten. Dat is de beste manier om een van 's werelds grootste havens te zien. Je zult de imposante skyline van Rotterdam zien, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Na de boottocht door de haven ga je door met je rondleiding door de stad, waarbij je langs de beroemde Markthal en Kubuswoningen komt.  De volgende halte is de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Je krijgt vrije tijd om te lunchen en de mooie grachten in het historische centrum te verkennen. Delft ligt vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Je bezoekt ook De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw.  Daarna ga je voor een stadsrondleiding naar Den Haag. De Nederlandse regering en het Koningshuis zijn hier gevestigd, en het is de derde grootste stad van het land. Den Haag is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vind je ook het Vredespaleis, enkele Koninklijke gebouwen, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), en het Binnenhof (waar het Nederlandse Parlement zetelt).  Voordat je teruggaat naar Amsterdam ga je eerst nog naar het nabijgelegen Madurodam, een openluchtpark met miniatuurreplica's van de beroemdste plekken in Nederland. Je ziet het Rijksmuseum, het Binnenhof, Amsterdam Airport Schiphol, de Haven van Rotterdam, traditionele Nederlandse grachtenpanden, de hogesnelheidslijn Thalys, de Erasmusbrug en windmolens op een schaal van 1:25. In de late namiddag word je terug naar Amsterdam gebracht.

Delft: privé historische en culturele wandeltocht met gids

9. Delft: privé historische en culturele wandeltocht met gids

Zie de historische bezienswaardigheden van Delft tijdens een begeleide wandeling in het Engels, Duits, Nederlands, Frans of Spaans, op deze aanpasbare tour. Bewonder het mausoleum van prins Willem van Oranje, de grondlegger van Nederland. Wandel over het middeleeuwse plein naar het prachtige stadhuis in renaissancestijl. Kijk naar binnen en zie hoe hier eeuwen geleden recht werd gesproken. Wandel door kleine steegjes om charmante hofjes te vinden, steek historische bruggen over de vele grachten over en vind verschillende hoogtepunten langs de oude straten, zoals de oude kerk, het Prinsenhof, het Begijnhof, de enige overgebleven historische windmolen en het best verborgen hof van Delft: het hof van Almonde. Loop de schilderijen van de legendarische Nederlandse schilder Johannes Vermeer binnen tijdens deze begeleide wandeling door de geboorteplaats van de kunstenaar, en bezoek de plaatsen waar zijn meesterwerken zich afspeelden. Naast de connectie met Vermeer en Willem van Oranje staat Delft om nog 1 ding bekend: Delfts Blauw aardewerk. Kom meer te weten over de oorsprong en zie een meesterschilder aan het werk in een van de plateelbakkers in de stad.

Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

10. Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

Ontmoet je gids en chauffeur bij de Heineken Experience. Ga aan boord van een comfortabele luxe minibus met airco voor de 90-minuten durende rit naar Rotterdam, de eerste bestemming van deze dagtour. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om de commerciële haven. Stop bij Spido voor een 75-minuten durende boottocht, de beste manier om een van 's werelds grootste havens te bekijken. Je ziet de imposante skyline van Rotterdam, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Bezoek de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier naartoe zijn verhuisd, getrouwd en al eeuwenlang zijn begraven. Ontdek het historische stadscentrum van Delft, gevuld met historische monumenten zoals de oude kerk, nieuwe kerk en het stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakte Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw. Volgende halte is Den Haag, die, naast het feit dat de Nederlandse regering hier gevestigd is, ook de thuisbasis van de Nederlandse Koninklijke familie en de derde grootste stad van het land is. Dit is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, met inbegrip van het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vindt je ook het Vredespaleis, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), een aantal koninklijke paleizen en het Binnenhof (het Nederlandse Parlement). Aan het einde van de tour reis je terug naar Amsterdam met een beter begrip van het leven buiten de culturele hoofdstad.

Veelgestelde vragen over Delft

Welke tours in Delft nemen aanvullende Covid-19-maatregelen?

Deze belevingen in Delft nemen aanvullende Covid-19-maatregelen:

Plan je bezoek

 • Hoe kom je er?

  Delft is te bereiken vanaf Schiphol en Rotterdam The Hague Airport - de laatste is dichterbij, maar minder goed bereikbaar. Pak bus 33 naar Rotterdam Centraal en neem daar de trein. Vanaf Amsterdam kun je direct de trein pakken.

 • Vervoer in de stad

  Het centrum is grotendeels autovrij. Je kunt de stad gemakkelijk te voet navigeren, maar pas op voor fietsers en taxi's. Fietsen is natuurlijk ook een heerlijke manier om de stad te verkennen; je kunt er één huren op het station. Neem je paspoort en geld me voor borg.

Goed om te weten

 • Taal
  Nederlands en veel Engels
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +31
 • De beste periode voor een bezoek
  De zonneschijn maakt je bezoek beter; overweeg tussen juni en september te gaan.

Sitemap Delft

Wil je alle activiteiten in Delft ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Delft

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 655 beoordelingen

We werden door student Toon meegenomen door de grachten van Delft, leuke informatie, nieuwe weetjes en leuke sfeer. Onze tocht duurde een kwartier langer omdat er mensen afgezet moesten worden bij de Porseleyne Fles (museum), extra mazzel dus!

Goede opzet van de tour. Informatieve filmpjes aan het begin. Mooi om iemand aan het schilderwerk te zien en in de fabriek rond te kunnen kijken. Zeer geslaagde excursie.

De route planner via deze app Liet ons half Delft zien zonder juiste bestemming. Waren te laat maar mochten toch nog mee met de volgende vaart! Superleuke tocht geweest!

De moeite waard en ook ter plaatste door vlotte jonge gids bizonderheden verteld en niet door middel van een bandje....

Zeer leuk. Waar voor je geld. Erg leuke student die alles vertelde.