Datums kiezen

Delft
Cultuur & geschiedenis

Cultuur & geschiedenis
27 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Delft Cultuur & geschiedenis: onze aanbevelingen

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

1. Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtocht met een bezoek aan Rotterdam en de Oude Haven met zijn charmante gele huizen. Maak een boottocht over de rivier, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige boottocht over de rivier van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Maak een stadstour door Den Haag met de bus, waar je de prachtige parlementsgebouwen, het werkpaleis van de Nederlandse koning en het Vredespaleis zult zien. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam breng je ook nog een bezoekje aan Madurodam.

Delft: rondvaart met begeleid commentaar

2. Delft: rondvaart met begeleid commentaar

Verken Delft op de best mogelijke manier door de eeuwenoude grachtengordel. Ontdek een van de belangrijkste steden in de Nederlandse 17e-eeuwse geschiedenis en bewonder de pittoreske gebouwen en grachtenpanden. Tijdens je rondvaart zie je veel van de hoogtepunten van de stad en hoor je over hun geschiedenis van een ervaren team van kapiteins en gidsen. Kom meer te weten over de patriottische geschiedenis van de stad, het oude stadscentrum, Delfts Blauw, Johannes Vermeer, de Oost-Indische Handelsmaatschappij en nog veel meer.

Amsterdam: Go City Explorer Pass - Kies 3 tot 7 Attracties

3. Amsterdam: Go City Explorer Pass - Kies 3 tot 7 Attracties

Bezoek 3, 4, 5, 6 of 7 topattracties naar keuze en bespaar tot 50%* vergeleken met het kopen van losse kaartjes met een Amsterdam Explorer Pass. Blader door de bijgeleverde digitale gids om de attracties die je wilt bezoeken van tevoren te plannen en te boeken, en toon vervolgens de digitale of geprinte kopie van je pas op de dag zelf. Ontdek This is Holland en vlieg over Nederland in een 5D flight simulator, leer alles over het brouwproces in de Heineken Experience, bekijk de collectie diamanten tijdens een privé rondleiding met de Royal Experience, geniet van het uitzicht tijdens de 100 Highlights Cruise, en nog veel meer. Met de Amsterdam Explorer Pass kun je kiezen uit 3, 4, 5, 6 of 7 attracties: - Heineken Experience - Rijksmuseum - DIT IS HOLLAND - Moco Museum - Banksy & meer - A'DAM UITKIJKPOST - Rondvaart door de Amsterdamse grachten - Rotterdam, Delft & Den Haag Live Rondleiding - Tour de BonTon - Het leven van Anne Frank & Buurttour - Rembrandts Amsterdam Experience - Huis van Bols Cocktail Experience - Royal Experience - Royal Coster Diamonds - Amsterdam Light Festival Cruise (1 dec - 21 jan | reserveren verplicht) - Waterfiets 1-uur - MacBike Fietsverhuur - Woonboot Museum - Boom Chicago - Veerboot naar Kasteel Muiderslot (Seizoensgebonden - april tot oktober) - Amsterdam Kasteel Muiderslot - Volendam, Edam & Molens Tour - Diamant Museum Amsterdam - Zaanse Schans Tour - Museum Het Rembrandthuis - AMAZE Amsterdam - meeslepende audiovisuele ervaring door ID&T - Stedelijk Museum Amsterdam - Madame Tussauds Amsterdam - De Kerker van Amsterdam - RTXP Amsterdam - Introductie Wandeltour - Hello Amsterdam (reserveren verplicht) - Foodie Tour door de Jordaan (op reservering) - Keukenhof Tour (Seizoensgebonden - terug in het voorjaar) Attracties en tours zijn onder voorbehoud. Bekijk de Go City digitale gids die bij je bevestigingsvoucher zit voor de volledige lijst van inclusies, openingstijden en reserveringsinstructies, indien van toepassing, voordat je gaat. *Besparing gebaseerd op routes op Go City website.

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

4. Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

De excursie begint in Amsterdam. Hier stap je aan boord van de bus en vertrek je naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland en staat bekend om zijn architectuur en de handelshaven. Bewonder de imposante skyline van Rotterdam, de hypermoderne architectuur en de havens, scheepswerven en dokken. Na de rondvaart door de haven vervolg je de tour door de stad en maak je een stop bij de beroemde Markthal en de Kubuswoningen.  Ga vervolgens naar het pittoreske Delft, de geboorteplaats en laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) en ontdek het door grachten bezaaide historische stadscentrum van Delft. Delft staat vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts Blauw aardewerk, sinds de 17e eeuw het meest begeerde porselein.  Ga vervolgens naar Den Haag voor een stadstour. Behalve de zetel van de Nederlandse regering is Den Haag ook de woonplaats van de Nederlandse koninklijke familie en de op twee na grootste stad van het land. Bezoek Den Haag, waar de meeste buitenlandse ambassades in Nederland gevestigd zijn, evenals 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Pauzeer en maak foto's bij het Vredespaleis, het Mauritshuis (met werken van Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol) en het Binnenhof (de ontmoetingsplaats van de Nederlandse regering). Kies ten slotte voor een schilderachtige rondvaart in Amsterdam en bekijk een aantal van de topattracties van de stad, waaronder grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, de Westerkerk en het Anne Frank Huis.

Delft: Royal Delft delfts blauw-fabriek en museum

5. Delft: Royal Delft delfts blauw-fabriek en museum

Royal Delft, opgericht in 1653, is de laatste originele Delfts blauw-fabriek uit de 17e eeuw in Delft die nog steeds met de hand Delfts blauw maakt volgens een eeuwenoude traditie. Ontdek de geschiedenis, de innovatie en het vakmanschap van dit koninklijke bedrijf. The Royal Delft Experience neemt je mee op een inspirerende tijdreis door de wereld van het eeuwenoude aardewerk. Verfborstels strijken over het witte aardewerk, terwijl elders klei in handgemaakte vormen wordt gegoten. Het is hier, bij Royal Delft, dat ambachtslieden al bijna 400 jaar het iconische Delfts blauw maken. Bewonder de collectie antieke en moderne stukken Delfts blauw-aardewerk en ervaar het authentieke productieproces in de fabriek.In de showroom wordt de complete collectie van het beschilderde klassieke en moderne Delftse aardewerk getoond en worden souvenirs verkocht. In 2018 vierde Royal Delft haar 365e verjaardag. Hoogtepunten van het jaar waren de tentoonstelling 'Nouveau Blue: van visie tot realisatie' tot 30 september en het schilderen van een Delfts blauwe tegelschildering door 365 personen door het jaar heen. Om de ervaring compleet te maken kun je deelnemen aan een van de schilderworkshops en de vaardigheid ontdekken die nodig is om een Royal Delftse ambachtsman te zijn (op reservering). Tot slot kun je genieten van de sfeer in Brasserie 1653, dat op de prachtige binnenplaats uitkijkt, onder het genot van een kopje koffie, een high tea of een lunch. Er zijn rondleidingen met gids en audio verkrijgbaar in 8 talen. Royal Delft is gemakkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Delft: entree voor museum Vermeer Centrum Delft

6. Delft: entree voor museum Vermeer Centrum Delft

Boek je kaartje voor het Vermeer Centrum Delft om reproducties van Johannes Vermeer te zien. Leer meer over het leven, de technieken en de schilderkunst van de Nederlandse barokschilder in dit mooie museum. Kom aan bij het Vermeer Centrum Delft, een voormalig gebouw van het Sint-Lucasgilde, en praat met een vrijwilliger om meer over het museum te weten te komen. Ontvang een audioguide en ga naar de kelder waar je een korte film over Vermeer en Delft in de 17e eeuw te zien krijgt. Daarna zie je 37 reproducties van schilderijen van Vermeer. Leer meer over het leven en de familie van de kunstenaar, en over de stad waar hij woonde. De eerste verdieping van het museum is gewijd aan Vermeers werkwijze. Gebruik een camera obscura om met kleuren en perspectieven te spelen en stap letterlijk in een schilderij van Vermeer. Op de tweede verdieping van het museum leer je meer over de liefdesboodschappen in Vermeers schilderijen. In de tentoonstelling "Liefdesboodschappen van Vermeer" leer je de betekenis en symboliek van bepaalde voorwerpen en details in de schilderijen van de kunstenaar kennen. Sluit je bezoek aan het museum af met een bezoek aan de cadeauwinkel.

Delft: Entree ticket voor de Oude en Nieuwe Kerk

7. Delft: Entree ticket voor de Oude en Nieuwe Kerk

Bezoek twee van de beroemdste kerken van Nederland: de Oude Kerk en Nieuwe Kerk'in Delft Beide zijn architecturale wonderen vol geschiedenis en kunnen worden bezocht met slechts één kaartje De Nieuwe Kerk werd voltooid in 1655. Bijna elk lid van de koninklijke familie is hier sinds het overlijden van Willem van Oranje te ruste gelegd. De kerk staat ook bekend om de spectaculaire architectuur, het gigantische pijporgel en de glas-in-loodramen De Oude Kerk zou in 1246 zijn gesticht. Bekijk de scheve toren, die 2 meter uit het midden staat, en bewonder de kenmerkende glas-in-loodramen. Hier vind je ook de graven van bekende Nederlanders zoals de schilder Vermeer.

Delft: Museum Prinsenhof Entreebewijs en audiogids

8. Delft: Museum Prinsenhof Entreebewijs en audiogids

Het Museum Prinsenhof Delft biedt een unieke kans om de geschiedenis van Nederland, Delft en Delfts Blauw te ontdekken. Leer alles over de geschiedenis van Delft en de rest van het land terwijl je het museum verkent, zelf een gebouw van groot historisch belang. Het museum bevindt zich op de plaats van enkele van de meest dramatische en ingrijpende gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis, waaronder de moord op Willem van Oranje, de vader van de Nederlandse natie. De kogelgaten van de moord zijn nog zichtbaar. Van 10 februari 2023 t/m 4 juni 2023 is de tijdelijke tentoonstelling Vermeer's Delft te zien. In de 17e eeuw was Delft een kweekvijver van talent, waar belangrijke vernieuwingen plaatsvonden. Johannes Vermeer (1632-1675) ontwikkelde zich hier tot een schilder van wereldklasse. Voor het eerst staan Vemeers leven, zijn netwerk en zijn relatie tot de stad Delft centraal in een tentoonstelling. Aan de hand van meer dan 100 objecten uit binnen- en buitenlandse collecties, waaronder meesterwerken van Delftse schilders, objecten van toegepaste kunst, kaarten, prenten, tekeningen, boeken, biografische documenten en ander archiefmateriaal, een beeld van de bruisende stadssfeer van de 17e eeuw wordt geschilderd. Leer meer over de beroemde bewoners uit het verleden van Delft, zoals de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Antoni van Leeuwenhoek en Hugo de Groot. Ontdek de rol die de Delftenaren speelden in de geschiedenis van Nederland en hoe Delfts aardewerk het wereldwijde merk werd dat het nu is. Bekijk in het museum prachtige stukken Delfts Blauw naast prachtige schilderijen uit de periode die bekend staat als de 'Gouden Eeuw'.

Delft: Grachtenrondvaart met open boot en schipper

9. Delft: Grachtenrondvaart met open boot en schipper

Breng een ontspannende dag door op het water en geniet van de schilderachtige charme van de Nederlandse stad Delft. Kom tot rust terwijl uw schipper u door de grachten van de stad leidt en de typisch Nederlandse architectuur van de stad in u opneemt. Ga op tour en vaar door het historische stadscentrum. De boten glijden geruisloos door de grachten en geven je een uniek uitzicht over de historische stad. Ontspan terwijl je schipper je boot onder de vele lage bruggen van de stad door stuurt naar plekken in de stad die anders onbereikbaar zouden zijn. Deze fluistersloepen zijn voor bijna elke gelegenheid te huur, van een romantische rondvaart voor 2 tot een bedrijfsuitje met een grote groep collega's.

Den Haag: enkele reis met de boot van of naar Delft

10. Den Haag: enkele reis met de boot van of naar Delft

Reis op een unieke manier tussen Den Haag en Delft: met de boot. De overdekte boot vertrekt vanaf de Bierkade in het centrum van Den Haag voor een mooie boottocht naar Delft: de stad van de Oranjes, Vermeer en Delfts Blauw. Bekijk alles tussen Den Haag en Delft vanaf een boot, en stap uit in Delft om de prachtige binnenstad te verkennen. Later op de dag vertrekt de overdekte boot vanaf de kade in het centrum van Delft, recht tegenover de monumentale Oostpoort, voor een onvergetelijke tocht naar Den Haag. Je hebt voor de terugreis een apart ticket nodig. Zie alles tussen Den Haag en Delft vanaf een boot, en stap uit in Delft om de prachtige binnenstad te verkennen. Een schipper en een gids wijzen je onderweg op alle bezienswaardigheden, verhalen en geschiedenis. Vanaf het aanmeerpunt in Delft loop je door de oostelijke stadspoort van Delft het stadscentrum in.

Echte mustsees

Voor ieder wat wils

Delft

Delft

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Delft

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Delft?

Andere activiteiten in Delft

Wil je alle activiteiten in Delft bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Delft

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 101 beoordelingen

Dit was een fantastische dagtocht. We hadden 4 kinderen bij ons (2x tieners en 2x meisjes van 7/9 jaar). Er waren momenten dat ze zich verveelden, maar voor het grootste deel vonden ze het geweldig. De volwassenen vonden het ook geweldig. Geweldige mix van wandel- en busvervoer. De Delftse aardewerktour was erg interessant en de gids betrok de kinderen heel goed. Ik weet dat het moeilijk is voor gidsen om iedereen tegemoet te komen, maar misschien kan er soms meer worden gedaan om de deelnemers ervan bewust te maken dat ze achterblijven als ze te laat komen. We brachten veel tijd door met wachten op anderen en het voelde als een afleiding van onze eigen ervaring waarvoor we betaalden. De stops waren over het algemeen geweldig om te zien, veel geweldige dingen om te zien, te proeven en om foto's van te maken. Heel plezierig en fijn om niet zelf te navigeren, maar achterover te leunen en begeleid en vervoerd te worden. Hoge aanbeveling voor gezinnen om deze kant op te gaan.

Voor iedereen die wil weten welke afbeeldingen Vermeer in zijn leven schilderde, in welke volgorde hij ze schilderde en hoe zijn schildertechnieken tot stand kwamen, is het zeker een bezoek waard. Er zijn geen originelen tentoongesteld. Maar de reden hiervoor kun je ontdekken tijdens een rondleiding door het museum.

De productie was erg interessant en de tentoonstelling was prachtig vormgegeven en zeer informatief. Voor de prijs is het zeker de moeite waard. Er zijn enkele gratis parkeerplaatsen bij het gebouw.

Alle informatie over de belangrijkste personen in Nederland. De ramen/glasdecoraties van beide kerken zijn zeer informatief.

Mooie collectie, informatief, leuke speurtocht voor de kids.