Delft
Cultuur & geschiedenis

Cultuur & geschiedenis
42 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Delft Cultuur & geschiedenis: onze aanbevelingen

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtocht met een bezoek aan Rotterdam en de Oude Haven met zijn charmante gele huizen. Maak een boottocht over de rivier, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige boottocht over de rivier van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Maak een stadstour door Den Haag met de bus, waar je de prachtige parlementsgebouwen, het werkpaleis van de Nederlandse koning en het Vredespaleis zult zien. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam breng je ook nog een bezoekje aan Madurodam.

Delft: Grachtenrondvaart met commentaar

Delft: Grachtenrondvaart met commentaar

Verken Delft op de best mogelijke manier door de eeuwenoude grachtengordel. Ontdek een van de belangrijkste steden in de Nederlandse 17e-eeuwse geschiedenis en bewonder de pittoreske gebouwen en grachtenpanden. Tijdens je rondvaart zie je veel van de hoogtepunten van de stad en hoor je over hun geschiedenis van een ervaren team van kapiteins en gidsen. Kom meer te weten over de patriottische geschiedenis van de stad, het oude stadscentrum, Delfts Blauw, Johannes Vermeer, de Oost-Indische Handelsmaatschappij en nog veel meer.

Amsterdam: Go City Explorer Pass - Kies 3 tot 7 Attracties

Amsterdam: Go City Explorer Pass - Kies 3 tot 7 Attracties

Visit 3, 4, 5, 6, or 7 top attractions of your choice and save up to 50%* compared to buying individual tickets with an Amsterdam Explorer Pass. Learn all about the brewing process at the Heineken Experience, soar over the Netherlands on a 5D flight simulator at THIS IS HOLLAND, enjoy some window-shopping on a private guided tour at Royal Coster Diamonds, take in the views on the 100 Highlights Canal Cruise , and many more. Browse the included digital guide to plan and book ahead the attractions you want to visit, then show the digital or printed copy of your pass on the day. With the Amsterdam Explorer Pass, you can choose 3, 4, 5, 6 or 7 attractions from the following: • Heineken Experience • Rijksmuseum • THIS IS HOLLAND • Moco Museum - Banksy & more • A'DAM LOOKOUT • Amsterdam Canal Cruise • Madame Tussauds Amsterdam • Rotterdam, Delft & The Hague Live Guided Tour • Tour de BonTon • The life of Anne Frank & Neighborhood Tour • Rembrandt's Amsterdam Experience • House of Bols Cocktail Experience • Royal Experience - Royal Coster Diamonds • Amsterdam Light Festival Cruise (1 Dec - 21 Jan | reservations required) • Pedal Boat 1 hour • MacBike Bike Rental • Houseboat Museum • Our House Experience • Boom Chicago • Ferry to Muiderslot Castle (Seasonal - April to October) • Amsterdam Castle Muiderslot • Volendam, Edam & Windmills Tour • Diamond Museum Amsterdam • Zaanse Schans Tour • The Rembrandt House Museum • AMAZE Amsterdam - immersive audiovisual experience by ID&T • Stedelijk Museum Amsterdam • The Amsterdam Dungeon • Amsterdam Uncovered - Guided Walking Tour (reservations required) • Self guided Foodie Tour of Jordaan (reservations required) • Keukenhof Entry and Shuttle Bus (Seasonal | reservations required) Attractions and tours are subject to change. Check the Go City digital guide included on your confirmation voucher for the full list of inclusions, opening times, and reservation instructions, when applicable, before you go. *Savings based on itineraries on Go City website.

Delft: Royal Delft delfts blauw-fabriek en museum

Delft: Royal Delft delfts blauw-fabriek en museum

Royal Delft, opgericht in 1653, is de laatste originele Delfts blauw-fabriek uit de 17e eeuw in Delft die nog steeds met de hand Delfts blauw maakt volgens een eeuwenoude traditie. Ontdek de geschiedenis, de innovatie en het vakmanschap van dit koninklijke bedrijf. The Royal Delft Experience neemt je mee op een inspirerende tijdreis door de wereld van het eeuwenoude aardewerk. Verfborstels strijken over het witte aardewerk, terwijl elders klei in handgemaakte vormen wordt gegoten. Het is hier, bij Royal Delft, dat ambachtslieden al bijna 400 jaar het iconische Delfts blauw maken. Bewonder de collectie antieke en moderne stukken Delfts blauw-aardewerk en ervaar het authentieke productieproces in de fabriek.In de showroom wordt de complete collectie van het beschilderde klassieke en moderne Delftse aardewerk getoond en worden souvenirs verkocht. In 2018 vierde Royal Delft haar 365e verjaardag. Hoogtepunten van het jaar waren de tentoonstelling 'Nouveau Blue: van visie tot realisatie' tot 30 september en het schilderen van een Delfts blauwe tegelschildering door 365 personen door het jaar heen. Om de ervaring compleet te maken kun je deelnemen aan een van de schilderworkshops en de vaardigheid ontdekken die nodig is om een Royal Delftse ambachtsman te zijn (op reservering). Tot slot kun je genieten van de sfeer in Brasserie 1653, dat op de prachtige binnenplaats uitkijkt, onder het genot van een kopje koffie, een high tea of een lunch. Er zijn rondleidingen met gids en audio verkrijgbaar in 8 talen. Royal Delft is gemakkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

Ga op een spannende dagtrip met gids vol boeiende ervaringen en opmerkelijke bestemmingen. Vertrek vanuit Amsterdam naar de bruisende stad Rotterdam, bekend om zijn architectonische hoogstandjes en bruisende haven. Ervaar de betoverende allure van Rotterdam terwijl je de prachtige skyline, moderne architectuur, drukke havens, scheepswerven en bruisende dokken van de stad in je opneemt. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer en wees getuige van de stedelijke expertise van deze opmerkelijke stad. Hierna kun je beginnen aan een uitgebreide sightseeingtour die je de vrijheid geeft om bekende bezienswaardigheden zoals de iconische Markthal en de intrigerende Kubuswoningen in je eigen tempo te verkennen. Ontdek de unieke charme en architectonische wonderen die Rotterdam tot een bijzondere bestemming maken. We vervolgen onze reis en komen aan in de pittoreske stad Delft, de geliefde woonplaats van de beroemde Nederlandse meester Johannes Vermeer. Delft staat bekend als de Prinsenstad en herbergt de laatste rustplaats van verschillende leden van de koninklijke familie. Neem de tijd voor een ontspannen lunch (niet inbegrepen) en verken de charmante grachten die door deze historische stad slingeren, versierd met prominente monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het stadhuis. Bovendien begeleiden we je naar een prestigieuze fabriek die beroemd is om zijn prachtige handgemaakte Delftsblauwe aardewerk, dat al sinds de 17e eeuw wordt gekoesterd. Bereid je voor om betoverd te worden door het vakmanschap en het rijke artistieke erfgoed van deze beroemde kunstvorm. Onze volgende stop brengt ons naar Den Haag, waar we beginnen aan een verrijkende stadsrondleiding. Deze stad is niet alleen de politieke hoofdstad van Nederland, maar het is ook de residentie van de Nederlandse koninklijke familie, waardoor het een plaats van grote betekenis is. Den Haag is de op twee na grootste stad van het land en huisvest 150 internationale organisaties en buitenlandse ambassades, waaronder het prestigieuze Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Laat je betoveren door de grootsheid van het Vredespaleis, prachtige koninklijke paleizen en het gewaardeerde Mauritshuis, met meesterwerken van Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol. Duik in het hart van het Nederlandse bestuur met een bezoek aan het iconische Binnenhof, waar de Nederlandse regering vergadert. Verken de rijke geschiedenis en culturele schatten die op je wachten in deze illustere stad. Wil je je ervaring nog beter maken? Voeg dan een rondvaart door Amsterdam toe voor slechts € 16,00 extra.

Delft: Entree ticket voor de Oude en Nieuwe Kerk

Delft: Entree ticket voor de Oude en Nieuwe Kerk

Bezoek twee van de beroemdste kerken van Nederland: de Oude Kerk en Nieuwe Kerk'in Delft Beide zijn architecturale wonderen vol geschiedenis en kunnen worden bezocht met slechts één kaartje De Nieuwe Kerk werd voltooid in 1655. Bijna elk lid van de koninklijke familie is hier sinds het overlijden van Willem van Oranje te ruste gelegd. De kerk staat ook bekend om de spectaculaire architectuur, het gigantische pijporgel en de glas-in-loodramen De Oude Kerk zou in 1246 zijn gesticht. Bekijk de scheve toren, die 2 meter uit het midden staat, en bewonder de kenmerkende glas-in-loodramen. Hier vind je ook de graven van bekende Nederlanders zoals de schilder Vermeer.

Delft: entree voor museum Vermeer Centrum Delft

Delft: entree voor museum Vermeer Centrum Delft

Boek je kaartje voor het Vermeer Centrum Delft om reproducties van Johannes Vermeer te zien. Leer meer over het leven, de technieken en de schilderkunst van de Nederlandse barokschilder in dit mooie museum. Kom aan bij het Vermeer Centrum Delft, een voormalig gebouw van het Sint-Lucasgilde, en praat met een vrijwilliger om meer over het museum te weten te komen. Ontvang een audioguide en ga naar de kelder waar je een korte film over Vermeer en Delft in de 17e eeuw te zien krijgt. Daarna zie je 37 reproducties van schilderijen van Vermeer. Leer meer over het leven en de familie van de kunstenaar, en over de stad waar hij woonde. De eerste verdieping van het museum is gewijd aan Vermeers werkwijze. Gebruik een camera obscura om met kleuren en perspectieven te spelen en stap letterlijk in een schilderij van Vermeer. Op de tweede verdieping van het museum leer je meer over de liefdesboodschappen in Vermeers schilderijen. In de tentoonstelling "Liefdesboodschappen van Vermeer" leer je de betekenis en symboliek van bepaalde voorwerpen en details in de schilderijen van de kunstenaar kennen. Sluit je bezoek aan het museum af met een bezoek aan de cadeauwinkel.

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Ontdek enkele van de meest historische plaatsen en schilderachtige plekjes in Nederland tijdens een dagtrip vanuit Amsterdam. Luister na de ophaalservice vanaf je hotel naar verhalen van je gids over de geschiedenis van het land terwijl je in een luxe minibusje een tour in kleine groep of privétour maakt. Begin je reis met een bezoek aan Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa, bekend om zijn maritieme erfgoed en moderne architectuur. Leer meer over de bijna volledige verwoesting van het stadscentrum in de Tweede Wereldoorlog die resulteerde in een gevarieerd architectonisch landschap. Reis daarna naar Delft, bekend om zijn blauwe aardewerk. Geniet van de tijd om op het marktplein te lunchen. Verrijk je ervaring door te kiezen voor een bezoek aan de Royal Delft, de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw waar nog steeds Delfts Blauw keramiek wordt gemaakt. Ga 's middags verder naar de politieke stad Den Haag. Verken de bestuurlijke en koninklijke hoofdstad van Nederland en de regeringszetel. Kies voor een bezoek aan het Madurodam miniatuurpark, waar je een reeks replica's op schaal 1:25 van Nederlandse monumenten en historische steden kunt bekijken.

Magisch Delft en Landgoed Keukenhof: Tulpen in overvloed

Magisch Delft en Landgoed Keukenhof: Tulpen in overvloed

Van eind maart tot half mei bezoek je Keukenhof bij Amsterdam en zie je de tulpen op hun mooist. Deze tour heeft het allemaal: je geniet van de geuren en kleuren van 7 miljoen bloemen en van de onaardse schoonheid van historisch Delft. Na een ontspannen rit door het platteland zie je de uitgestrekte bollenvelden in volle bloei en de typische windmolens. Eerst bezoek je Delft, waarvan wordt gezegd dat het de charmantste stad van Nederland is. Je zult je vergapen aan de pittoreske grachten, het stadhuis, de Oude en de Nieuwe Kerk die ook de ondergrondse crypte van de Nederlandse Koninklijke familie herbergt. In je vrije tijd ga je zeker snuffelen in de talloze kleine maar gezellige Delftse kunstnijverheidswinkeltjes. Na de lunch en onderweg naar landgoed Keukenhof hoor je over de geschiedenis en het belang van de tulpenteelt. En dan geniet je drie uur lang van de vele tuinen en prachtige paviljoens die een geweldige collectie tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen laten zien.

Delft: Craft Beer Tasting in Middeleeuwse kelder

Delft: Craft Beer Tasting in Middeleeuwse kelder

Delfts Brouwhuis is de thuisbasis van brouwerij Delftse Brouwers, de jongste brouwerij van Delft, in een prachtige historische setting. Onder supervisie van Archeologie Delft is in 2019 de middeleeuwse kelder uit 1300 opgegraven en onderzocht. Er zijn zelfs scherven van een middeleeuwse bierpul gevonden en raad eens? De kelder lijkt in het verleden als brouwerij te hebben gediend. In dit 700 jaar oude decor voor de stadsbrouwerij in Delft vloeien prachtige streekbieren uit de ketel naar je glas. Laat je verrassen op deze biertour langs de lokale big four: 4 speciaalbieren van Delftse Brouwers. Met een beetje geluk zie je de brouwer aan het werk in zijn natuurlijke Delftse habitat. Echt, handgemaakt, pure smaak. Deze 4 speciaalbieren worden geserveerd met Beierse Pretzels met huisgemaakte kaasbierdip en mosterd.

Echte mustsees

Voor ieder wat wils

Delft

Delft

Delft Cultuur & geschiedenis: onze aanbevelingen

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

Vanuit Amsterdam: dagtocht met gids Rotterdam, Delft & Den Haag

Zie het beste van Nederland tijdens een dagtocht met een bezoek aan Rotterdam en de Oude Haven met zijn charmante gele huizen. Maak een boottocht over de rivier, bezoek de markt, stop in Delft en maak een rondrit door Den Haag. Begin je tour met een rit naar Rotterdam, beroemd om haar moderne architectuur.Rijd tijdens de stadstour langs de oevers van de Maas, naar de oude haven en de opvallende gele kubuswoningen. Begin aan een geweldige boottocht over de rivier van 1 uur en bezoek vervolgens de beroemde voedselmarkt. Ga verder naar Delft voor de lunch (niet inbegrepen) en een bezoek aan de Koninklijke Delftse Fabriek, de laatst overgebleven Nederlandse keramiekfabriek uit de 17e eeuw. Maak een stadstour door Den Haag met de bus, waar je de prachtige parlementsgebouwen, het werkpaleis van de Nederlandse koning en het Vredespaleis zult zien. Voordat je weer terugkeert naar Amsterdam breng je ook nog een bezoekje aan Madurodam.

Delft: Grachtenrondvaart met commentaar

Delft: Grachtenrondvaart met commentaar

Verken Delft op de best mogelijke manier door de eeuwenoude grachtengordel. Ontdek een van de belangrijkste steden in de Nederlandse 17e-eeuwse geschiedenis en bewonder de pittoreske gebouwen en grachtenpanden. Tijdens je rondvaart zie je veel van de hoogtepunten van de stad en hoor je over hun geschiedenis van een ervaren team van kapiteins en gidsen. Kom meer te weten over de patriottische geschiedenis van de stad, het oude stadscentrum, Delfts Blauw, Johannes Vermeer, de Oost-Indische Handelsmaatschappij en nog veel meer.

Amsterdam: Go City Explorer Pass - Kies 3 tot 7 Attracties

Amsterdam: Go City Explorer Pass - Kies 3 tot 7 Attracties

Visit 3, 4, 5, 6, or 7 top attractions of your choice and save up to 50%* compared to buying individual tickets with an Amsterdam Explorer Pass. Learn all about the brewing process at the Heineken Experience, soar over the Netherlands on a 5D flight simulator at THIS IS HOLLAND, enjoy some window-shopping on a private guided tour at Royal Coster Diamonds, take in the views on the 100 Highlights Canal Cruise , and many more. Browse the included digital guide to plan and book ahead the attractions you want to visit, then show the digital or printed copy of your pass on the day. With the Amsterdam Explorer Pass, you can choose 3, 4, 5, 6 or 7 attractions from the following: • Heineken Experience • Rijksmuseum • THIS IS HOLLAND • Moco Museum - Banksy & more • A'DAM LOOKOUT • Amsterdam Canal Cruise • Madame Tussauds Amsterdam • Rotterdam, Delft & The Hague Live Guided Tour • Tour de BonTon • The life of Anne Frank & Neighborhood Tour • Rembrandt's Amsterdam Experience • House of Bols Cocktail Experience • Royal Experience - Royal Coster Diamonds • Amsterdam Light Festival Cruise (1 Dec - 21 Jan | reservations required) • Pedal Boat 1 hour • MacBike Bike Rental • Houseboat Museum • Our House Experience • Boom Chicago • Ferry to Muiderslot Castle (Seasonal - April to October) • Amsterdam Castle Muiderslot • Volendam, Edam & Windmills Tour • Diamond Museum Amsterdam • Zaanse Schans Tour • The Rembrandt House Museum • AMAZE Amsterdam - immersive audiovisual experience by ID&T • Stedelijk Museum Amsterdam • The Amsterdam Dungeon • Amsterdam Uncovered - Guided Walking Tour (reservations required) • Self guided Foodie Tour of Jordaan (reservations required) • Keukenhof Entry and Shuttle Bus (Seasonal | reservations required) Attractions and tours are subject to change. Check the Go City digital guide included on your confirmation voucher for the full list of inclusions, opening times, and reservation instructions, when applicable, before you go. *Savings based on itineraries on Go City website.

Delft: Royal Delft delfts blauw-fabriek en museum

Delft: Royal Delft delfts blauw-fabriek en museum

Royal Delft, opgericht in 1653, is de laatste originele Delfts blauw-fabriek uit de 17e eeuw in Delft die nog steeds met de hand Delfts blauw maakt volgens een eeuwenoude traditie. Ontdek de geschiedenis, de innovatie en het vakmanschap van dit koninklijke bedrijf. The Royal Delft Experience neemt je mee op een inspirerende tijdreis door de wereld van het eeuwenoude aardewerk. Verfborstels strijken over het witte aardewerk, terwijl elders klei in handgemaakte vormen wordt gegoten. Het is hier, bij Royal Delft, dat ambachtslieden al bijna 400 jaar het iconische Delfts blauw maken. Bewonder de collectie antieke en moderne stukken Delfts blauw-aardewerk en ervaar het authentieke productieproces in de fabriek.In de showroom wordt de complete collectie van het beschilderde klassieke en moderne Delftse aardewerk getoond en worden souvenirs verkocht. In 2018 vierde Royal Delft haar 365e verjaardag. Hoogtepunten van het jaar waren de tentoonstelling 'Nouveau Blue: van visie tot realisatie' tot 30 september en het schilderen van een Delfts blauwe tegelschildering door 365 personen door het jaar heen. Om de ervaring compleet te maken kun je deelnemen aan een van de schilderworkshops en de vaardigheid ontdekken die nodig is om een Royal Delftse ambachtsman te zijn (op reservering). Tot slot kun je genieten van de sfeer in Brasserie 1653, dat op de prachtige binnenplaats uitkijkt, onder het genot van een kopje koffie, een high tea of een lunch. Er zijn rondleidingen met gids en audio verkrijgbaar in 8 talen. Royal Delft is gemakkelijk bereikbaar vanaf Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

Ga op een spannende dagtrip met gids vol boeiende ervaringen en opmerkelijke bestemmingen. Vertrek vanuit Amsterdam naar de bruisende stad Rotterdam, bekend om zijn architectonische hoogstandjes en bruisende haven. Ervaar de betoverende allure van Rotterdam terwijl je de prachtige skyline, moderne architectuur, drukke havens, scheepswerven en bruisende dokken van de stad in je opneemt. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer en wees getuige van de stedelijke expertise van deze opmerkelijke stad. Hierna kun je beginnen aan een uitgebreide sightseeingtour die je de vrijheid geeft om bekende bezienswaardigheden zoals de iconische Markthal en de intrigerende Kubuswoningen in je eigen tempo te verkennen. Ontdek de unieke charme en architectonische wonderen die Rotterdam tot een bijzondere bestemming maken. We vervolgen onze reis en komen aan in de pittoreske stad Delft, de geliefde woonplaats van de beroemde Nederlandse meester Johannes Vermeer. Delft staat bekend als de Prinsenstad en herbergt de laatste rustplaats van verschillende leden van de koninklijke familie. Neem de tijd voor een ontspannen lunch (niet inbegrepen) en verken de charmante grachten die door deze historische stad slingeren, versierd met prominente monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het stadhuis. Bovendien begeleiden we je naar een prestigieuze fabriek die beroemd is om zijn prachtige handgemaakte Delftsblauwe aardewerk, dat al sinds de 17e eeuw wordt gekoesterd. Bereid je voor om betoverd te worden door het vakmanschap en het rijke artistieke erfgoed van deze beroemde kunstvorm. Onze volgende stop brengt ons naar Den Haag, waar we beginnen aan een verrijkende stadsrondleiding. Deze stad is niet alleen de politieke hoofdstad van Nederland, maar het is ook de residentie van de Nederlandse koninklijke familie, waardoor het een plaats van grote betekenis is. Den Haag is de op twee na grootste stad van het land en huisvest 150 internationale organisaties en buitenlandse ambassades, waaronder het prestigieuze Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Laat je betoveren door de grootsheid van het Vredespaleis, prachtige koninklijke paleizen en het gewaardeerde Mauritshuis, met meesterwerken van Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol. Duik in het hart van het Nederlandse bestuur met een bezoek aan het iconische Binnenhof, waar de Nederlandse regering vergadert. Verken de rijke geschiedenis en culturele schatten die op je wachten in deze illustere stad. Wil je je ervaring nog beter maken? Voeg dan een rondvaart door Amsterdam toe voor slechts € 16,00 extra.

Delft: Entree ticket voor de Oude en Nieuwe Kerk

Delft: Entree ticket voor de Oude en Nieuwe Kerk

Bezoek twee van de beroemdste kerken van Nederland: de Oude Kerk en Nieuwe Kerk'in Delft Beide zijn architecturale wonderen vol geschiedenis en kunnen worden bezocht met slechts één kaartje De Nieuwe Kerk werd voltooid in 1655. Bijna elk lid van de koninklijke familie is hier sinds het overlijden van Willem van Oranje te ruste gelegd. De kerk staat ook bekend om de spectaculaire architectuur, het gigantische pijporgel en de glas-in-loodramen De Oude Kerk zou in 1246 zijn gesticht. Bekijk de scheve toren, die 2 meter uit het midden staat, en bewonder de kenmerkende glas-in-loodramen. Hier vind je ook de graven van bekende Nederlanders zoals de schilder Vermeer.

Delft: entree voor museum Vermeer Centrum Delft

Delft: entree voor museum Vermeer Centrum Delft

Boek je kaartje voor het Vermeer Centrum Delft om reproducties van Johannes Vermeer te zien. Leer meer over het leven, de technieken en de schilderkunst van de Nederlandse barokschilder in dit mooie museum. Kom aan bij het Vermeer Centrum Delft, een voormalig gebouw van het Sint-Lucasgilde, en praat met een vrijwilliger om meer over het museum te weten te komen. Ontvang een audioguide en ga naar de kelder waar je een korte film over Vermeer en Delft in de 17e eeuw te zien krijgt. Daarna zie je 37 reproducties van schilderijen van Vermeer. Leer meer over het leven en de familie van de kunstenaar, en over de stad waar hij woonde. De eerste verdieping van het museum is gewijd aan Vermeers werkwijze. Gebruik een camera obscura om met kleuren en perspectieven te spelen en stap letterlijk in een schilderij van Vermeer. Op de tweede verdieping van het museum leer je meer over de liefdesboodschappen in Vermeers schilderijen. In de tentoonstelling "Liefdesboodschappen van Vermeer" leer je de betekenis en symboliek van bepaalde voorwerpen en details in de schilderijen van de kunstenaar kennen. Sluit je bezoek aan het museum af met een bezoek aan de cadeauwinkel.

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Vanuit Amsterdam: Dagtocht naar Rotterdam, Delft en Den Haag

Ontdek enkele van de meest historische plaatsen en schilderachtige plekjes in Nederland tijdens een dagtrip vanuit Amsterdam. Luister na de ophaalservice vanaf je hotel naar verhalen van je gids over de geschiedenis van het land terwijl je in een luxe minibusje een tour in kleine groep of privétour maakt. Begin je reis met een bezoek aan Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa, bekend om zijn maritieme erfgoed en moderne architectuur. Leer meer over de bijna volledige verwoesting van het stadscentrum in de Tweede Wereldoorlog die resulteerde in een gevarieerd architectonisch landschap. Reis daarna naar Delft, bekend om zijn blauwe aardewerk. Geniet van de tijd om op het marktplein te lunchen. Verrijk je ervaring door te kiezen voor een bezoek aan de Royal Delft, de enige overgebleven aardewerkfabriek uit de 17e eeuw waar nog steeds Delfts Blauw keramiek wordt gemaakt. Ga 's middags verder naar de politieke stad Den Haag. Verken de bestuurlijke en koninklijke hoofdstad van Nederland en de regeringszetel. Kies voor een bezoek aan het Madurodam miniatuurpark, waar je een reeks replica's op schaal 1:25 van Nederlandse monumenten en historische steden kunt bekijken.

Magisch Delft en Landgoed Keukenhof: Tulpen in overvloed

Magisch Delft en Landgoed Keukenhof: Tulpen in overvloed

Van eind maart tot half mei bezoek je Keukenhof bij Amsterdam en zie je de tulpen op hun mooist. Deze tour heeft het allemaal: je geniet van de geuren en kleuren van 7 miljoen bloemen en van de onaardse schoonheid van historisch Delft. Na een ontspannen rit door het platteland zie je de uitgestrekte bollenvelden in volle bloei en de typische windmolens. Eerst bezoek je Delft, waarvan wordt gezegd dat het de charmantste stad van Nederland is. Je zult je vergapen aan de pittoreske grachten, het stadhuis, de Oude en de Nieuwe Kerk die ook de ondergrondse crypte van de Nederlandse Koninklijke familie herbergt. In je vrije tijd ga je zeker snuffelen in de talloze kleine maar gezellige Delftse kunstnijverheidswinkeltjes. Na de lunch en onderweg naar landgoed Keukenhof hoor je over de geschiedenis en het belang van de tulpenteelt. En dan geniet je drie uur lang van de vele tuinen en prachtige paviljoens die een geweldige collectie tulpen, hyacinten, narcissen, orchideeën, rozen, anjers, irissen, lelies en andere bloemen laten zien.

Delft: Craft Beer Tasting in Middeleeuwse kelder

Delft: Craft Beer Tasting in Middeleeuwse kelder

Delfts Brouwhuis is de thuisbasis van brouwerij Delftse Brouwers, de jongste brouwerij van Delft, in een prachtige historische setting. Onder supervisie van Archeologie Delft is in 2019 de middeleeuwse kelder uit 1300 opgegraven en onderzocht. Er zijn zelfs scherven van een middeleeuwse bierpul gevonden en raad eens? De kelder lijkt in het verleden als brouwerij te hebben gediend. In dit 700 jaar oude decor voor de stadsbrouwerij in Delft vloeien prachtige streekbieren uit de ketel naar je glas. Laat je verrassen op deze biertour langs de lokale big four: 4 speciaalbieren van Delftse Brouwers. Met een beetje geluk zie je de brouwer aan het werk in zijn natuurlijke Delftse habitat. Echt, handgemaakt, pure smaak. Deze 4 speciaalbieren worden geserveerd met Beierse Pretzels met huisgemaakte kaasbierdip en mosterd.

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Delft

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Delft?

Andere onmisbare dingen om te doen in Delft:

Topattracties in Delft

Activiteiten in Delft

Rondleidingen in Nederland

Wat te doen in Nederland

Andere activiteiten in Delft

Wil je alle activiteiten in Delft bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Delft

Gemiddelde beoordeling

4.4
(101 beoordelingen)

Speciale vermelding verdient Rik, de gids die de excursie leidde met een uitstekende bereidheid om ons te helpen, onze vragen te beantwoorden en te proberen het zo aangenaam en leuk mogelijk te maken, terwijl hij ons alle informatie gaf over de bezochte plaatsen.

Het museum was zeer interessant, en de instructie van het maken zowel vroeger als nu is super interessant en vooral zoals de geschiedenis een blijvend onderdeel van het bedrijf is gebleven is erg leuk

super heel aangenaam veel dingen te ontdekken die ik ten zeerste aanbeveel

De borden voor elk schilderij. Ik zag voor elk iets wat ik nog niet wist.

duidelijker dan in de geschiedenislessen op school werd gegeven